Beursbox Nieuwsbrief Koude winter rapport

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Koude winter rapport
Date: November 16th 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 16 november 2021
 
 

AEX 823,21 Dow 36.087 USD 1,137 Btc 53.635 Goud 1,865.27

 
 

Meer over Daytrading

Vrijdagmiddag 10 december laat Aloys Mattijssen in de Beursbox zaal zien hoe zijn software je in staat stelt om als daytrader te opereren.

Nooit meer angst voor wat de AEX gaat doen. Alle beweging is goed! Voor veel beleggers een verademing en eindelijk een manier om structureel geld met beleggen te verdienen. 

Kijk hier en reserveer je plek!
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

16/11 7:00

  • Super eikel Michael Burry wilde Cathie Wood een hak zetten door short te gaan op haar ARK etf. Dat is hem niet goed bevallen en hij heeft zijn alpha mannetjes poging nu toch los moeten laten.
  • Nooit eerder hadden in Nederland 11 miljoen mensen werk. Er staan ondanks dat 126 vacatures open voor iedere 100 werkzoekenden. Wie nu nog werkzoekend is, is dus vooral zelf het probleem door verkeerde opleiding of onhandige woonlocatie.
  • Rabobank heeft weer een tikje op de pols gekregen vanwege haar passiviteit richting onderzoek naar witwassen.
  • Supermarkten voelen er niets voor om na 1 januari 2023 inzamelpunt voor blikjes te worden. Daar hebben ze de ruimte niet voor en het is een vieze rommel. Op een blikje komt dan 15 cent statiegeld. De supermarkten voelen meer voor aparte kiosken zoals die ook al in sommige landen bestaan.
  • Meelwormen, de plaag voor de VOC zijn nu, net als sprinkhanen, officieel voedingsmiddel in de EU. Overigens gold het al voor de meelwormen. De sprinkhanen worden per 1 januari 2022 officieel voedingsmiddel.
  • Ahold wil dat de supermarkt meer gaat samenwerken met de online winkel bol.com die ook binnen het concern valt. Bestel je vlees online bij Ahold, dan zou je ook je BBQ online bij Bol.com moeten kunnen bestellen.
  • Flinke dalingen ineens voor de crypto's. China gaf vannacht aan dat het zal blijven streven naar het afbouwen van andere cryptohandel, behalve haar eigen cryptomunt, in China.
  • Wordt Nio de nieuwe Tesla? Ik maakte er een video over.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Koude winter rapport (Tom Lassing)

16/11 7:16

Als het koud gaat worden deze winter, dan gaat het ook duur worden. Vooral energie zal een forse hap uit het huishoudbudget gaan nemen.

Dat wil zeggen, tenzij je als belegger ook gaat profiteren van die koude winter.

Die opdracht hebben wij Ronald de Zoete en Tom Lassing, elkaar gegeven en samen kwamen we met acht aandelen die wat ons betreft deze winter (en daarna) de nodige winst kunnen brengen. We zijn van plan er deze winter warmpjes bij te gaan zitten en kopen dan zelf ook deze aandelen.

Maar... Het is alleen interessant voor beleggers die serieus geld in die aandelen willen beleggen.

Meer info
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Slechtere cijfers Aegon (Tom Lassing)

16/11 7:42

Ik las dit:  De resultaten van Aegon worden vertekend door hogere sterftecijfers als gevolg van de coronapandemie.

Er is een oversterfte dit jaar, dat is een feit. Alleen ik zie na maart 2021 die corona oorzaak niet! Er zijn meer mensen doodgegaan, alleen het totale aantal Coronadoden komt niet overeen met de oversterfte. Zeker niet na maart 2021!


Nu is het punt, we weten hoeveel mensen er sterven aan of met corona. Dat wordt bijgehouden.

Het aantal Nederlanders die in 2021 aan of met Corona overleed, is momenteel nog door het CBS in onderzoek. Het jaar is daarbij ook nog niet om.

Er zijn wel voorlopige cijfers bekend.

In het eerste halfjaar van 2021 

Januari 4370 + 83 mogelijke Corona doden

Februari 2513 + 57

Maart 1614 + 29

April 1379 + 18

Mei 926 + 9

Juni 244 + 4

Wat opvalt is dat het aantal Corona doden enorm afnam richting de zomer.

Er vallen meer zaken op:

In mei en juni 2020 was er een duidelijke onder sterfte in bijvoorbeeld zenuwstelsel doden. In mei en juni 2021 was die onder sterfte een opvallende oversterfte geworden.

Dat is gek! Je zou dan de conclusie kunnen trekken dat in mei en juni 2020 te veel mensen werden toegewezen als doodgegaan aan Corona, terwijl ze anders zouden worden toegeschreven aan hun al bestaande kwaal. Dat terwijl in 2021 er dus zeker geen sprake was van Corona, maar de cijfers voor zenuwziektes op of boven gemiddeld van de laatste jaren lagen. 

Het aantal mensen dat in juni 2021 stierf aan hart- en vaatziektes is sinds 2015 (oudste cijfer in de Excel sheet van CBS) niet zo hoog geweest! Waarom hebben mensen nu zoveel last van deze ziekte?

Wat is er veranderd?

Eén verandering is dat we na maart van dit jaar zijn gaan vaccineren. Het aantal Corona doden nam daarop flink af, maar het aantal overledenen die als gevolg van andere aandoeningen overleed nam juist bovengemiddeld toe.

In oktober 2021 stierven er 1.250 mensen meer dan verwacht. We zien eigenlijk na de zomer een structurele over strefte, terwijl het aantal Corona doden na maart 2021 enorm terugliep.

Er is dus nog altijd een oversterfte, alleen de oorzaak is niet (alleen) Corona!

Als Aegon dus stelt dat haar cijfers slechter zijn door Corona, dan is dat een halve waarheid.


De grote vraag die nu beantwoordt moet worden... Waarom nu een oversterfte terwijl verwacht had mogen worden dat na de oversterfte van 2020 aan Corona er nu een structurele onder sterfte zou zijn! Waar gaan al die mensen nu aan dood?

Waarom is dit geen topprioriteit?

We doen er alles aan om Corona besmettingen te voorkomen, maar ondertussen overlijden meer mensen dan verwacht had mogen worden aan andere oorzaken!

 
 

The great reset (2) (Tom Lassing)

16/11 7:58

Heeft u gisteren het E-boek al gedownload? Het kan hier

Ik raad het van harte aan. Al was het maar om eens andere inzichten te lezen. (Je hoeft het er niet mee eens te zijn)

Het geeft namelijk goed aan hoe eerdere pandemieën de wereld veranderden. De opkomst van Europa was mogelijk niet gekomen als de pest niet bijna de helft van de Europese bevolking had uitgemoord.

Dat bracht namelijk de gevestigde orde omver, zodat verlichting kon komen en werknemers zich konden gaan organiseren.

Was dat makkelijk? Neen. Was de pest wenselijk? Neen... Niemand wenst dat 50% van de bevolking omkomt.

Was het uiteindelijk voor de overlevers goed? Neen. Die hadden te leven veel, heel veel verdriet.

Het werd slechts voor generaties verder een goede zaak.

Zo kwam er toch iets goeds voort uit iets vreselijks.

Vrouwenstemrecht kwam na de Spaanse Griep waaraan veel (jonge) mannen stierven, terwijl er ook al zo veel in de Eerste Wereldoorlog waren omgekomen. Toeval, of een kwestie van meer invloed kunnen uitoefenen nadat een generatie gezonde (jonge) mannen weggevaagd werd?

Zo'n grote ommekeer kan nu gebeuren. Ons systeem is immers al langer 'niet in orde'. Niet alleen omdat de VS en Europa een te groot deel van de totale wereldkoek opeten, maar ook omdat we zelfs in de VS en Europa een enorme onderlaag kennen die veel te arm is.

Bedrijven maken de dienst uit en economische belangen wegen zwaarder dan zaken als milieu en gezondheid.

Het moet dus anders en de huidige pandemie geeft ons de mogelijkheid om het anders te doen...

OF... om compleet weg te zakken in een dictatuur van machtige bedrijven en corrupte politici die een extreem machtige overheid aansturen.

Het is nu aan ons om die keuze te maken en vooralsnog staan de machtige bedrijven en corrupte politici op voorsprong.

Men wil meer controle over ons en de meerderheid van de bevolking gaat daar nog altijd in mee. Dat is NIET de weg naar een betere wereld. Zoals vroeger wordt het nooit meer, dus NU is het moment om onze toekomst te bepalen!

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Gaat Rusland de Baltische staten weer inlijven? (Tom Lassing)

16/11 8:17

In bepaalde politiek kringen is er de angst dat dit staat te gebeuren. Men kijkt naar Georgië, De Krim en naar Oost-Oekraïne en trekt het beeld door naar de Baltische staten.

Een deel van die angst is terecht. Vooral in Letland en Estland bestaan er forse Russische minderheden. Hele dorpen en landstreken zijn er bevolkt door etnische Russen die nog altijd niet blij zijn dat ze nu in het buitenland wonen.

Als die mensen door economische tegenspoed zichzelf minder welkom in die landen voelen, dan kan de roep ontstaan voor 'hulp' vanuit het moederland.

Wie houdt Rusland tegen als het haar staatsburgers komt 'helpen'?

In Estland wonen slechts 1,2 miljoen mensen en de bevolking neemt gestaag af. Ruim een kwart van de bevolking is Rus.

In Letland wonen slechts 1,8 miljoen mensen en ook daar neemt de bevolking af. In 10 jaar tijd is de bevolking met 10% afgenomen. Ook hier is een kwart van de bevolking Rus.

Litouwen is veel minder "Russisch". Er wonen 2,7 miljoen mensen en ook hier een forse afname van de bevolking. In tien jaar tijd van 3,5 miljoen naar nu 2,7 miljoen. Slechts een kleine 6% is er etnische Rus.

Er wonen meer Polen dan Russen in Litouwen. Die Polen wonen in het zuidoosten van Litouwen. De Russen wonen in Litouwen met name in de steden. Dat is in Estland en Letland anders, daar wonen de Russen vooral op het platteland en langs de Russische grens.

Dan even naar 'waarom' zou Rusland de Baltische staten weer willen inlijven? De reden is simpel. Het zou de NAVO op veel meer fysieke afstand zetten. Nu zit de NAVO letterlijk tot enkele meters van een belangrijke scheepsvaartroute de Oostzee in. Door de NAVO aanwezigheid in de Baltische landen zijn de twee belangrijkste Russische steden voor gevechtsvliegtuigen van de NAVO potentieel bereikbaar. Er is dus wel degelijk een flink Russisch militair belang om de NAVO er weg te krijgen en er zelf het heft weer in handen te nemen. Die paar miljoen inwoners kunnen zelf geen enkele vuist tegen het machtige Rusland maken. Voor Rusland is het daarom slechts wachten op een zwak moment voor de NAVO. Vooral Estland en Letland lopen dan risico.

Rusland heeft daarbij wel een probleem. Over twintig jaar zijn de mensen die ooit in moederland Rusland geboren werden allemaal overleden. Iedereen met een Russisch paspoort in de Baltische staten is dan ook daar geboren en voelt zich vanuit dat gegeven waarschijnlijk niet zo Russisch als de Russen die nog vanuit het moederland naar de Baltische staten zijn gekomen. De oorspronkelijke Russen in de Baltische staten zijn nu al voornamelijk gepensioneerden die in krimpende dorpen en steden wonen. De oostelijke streken van Estland en Letland lopen leeg. Letterlijk leeg.

Sponsor Beursbox
 
 
 

Beleggen.com

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 60.000+ leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd