Beursbox Nieuwsbrief Schuldenplafond Verenigde Staten

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Schuldenplafond Verenigde Staten
Date: November 30th 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 30 november 2021
 
 

AEX 788,01 Dow 35.135 USD 1,132 Btc 50.075 Goud 1,791.68

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier voor slechts een paar euro bestellen.

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

30/11 7:00

  • Het ging tot de recente nieuwe beperkingen weer even goed in de horeca. Helaas voor hen is die mooie opgaande lijn nu weer bruut gebroken.
  • Corona zelftests zijn niet aan te slepen nu ze volgens de autoriteiten ineens wel héél betrouwbaar zijn. Misschien een idee om ze in grote hoeveelheden via het grijze circuit te importeren en dan via het CDA aan de regering aan te bieden? Gat in de markt?
  • Er is enorme angst voor de nieuwe Corona versie die in Zuid Afrika ontdekt werd, maar nog altijd geen verplicht testen als je met het vliegtuig in Nederland aankomt. Gek hè dat we het niet onder controle krijgen.
  • In Turkije blijft Erdogan zijn rampzalige economische beleid verdedigen. De lira blijft enorm veel waarde verliezen. Is dit het begin van het einde voor de Turkse dictator? Of blijven de Turken hem steunen tot en met hun eigen faillissement?
  • De beurzen in de wereld blijven zenuwachtig over de gevolgen van omicron. Vanochtend staan de Amerikaanse futures flink lager. Hong Kong staat 2,3% lager.
  • De elektrische auto fabrikant aandelen deden het goed gisteren. Tesla won 5%, Rivian zelfs 6,8%.
  • Grote winnaar op de beurs was gisteren Adagio Therapeutics (ADGI), dat 86% winst te stijgen.
  • Beleggen in Duits vastgoed. Ik maakte er vorige week een video over. Kijk hier.
  • Er is nieuws over VALE. Kijk hier naar de video die ik er over maakte.

Naar het Beursbox video kanaal
 
 
 

Neo Finance statistieken (Tom Lassing)

30/11 7:21

Er zijn nu 13.843 mensen actief als gelduitleners. Gemiddeld hebben ze op hun account 208 leningen uitstaan.

Het gemiddelde rente percentage is maar liefst 15,71%.

Nu moet ik daar wel bij zeggen dat de rente het laatste jaar flink omlaag is gegaan. Op dit moment ga je dat percentage alleen redden als je heel hoog risico leningen aangaat.

Het gemiddelde bedrag dat per investeerder uitstaat is slechts 3.132 euro. Ik heb zelf ruim 41.000 euro uitstaan. Er zijn dus helaas nog veel heel kleine accounts. Ik vind dat jammer, want het is duur voor het bedrijf en het is eigenlijk zonde dat iemand wel de moeite neemt een rekening te openen, maar er vervolgens niet veel mee doet.

Ondertussen is al wel 15,3 miljoen aan rente uitgekeerd aan de investeerders.

Kijken we naar de geldleners kant, dan zijn er 10.482 personen die via Neo Finance geld geleend hebben. Het gemiddelde bedrag dat ze leenden is 3.072 euro.

Het zijn dus relatief kleine leningen. De leningen hebben een gemiddelde looptijd van 55 maanden. Er wordt afgelost op basis van annuïteiten. Dat houdt in dat al vanaf de eerste maand de lening ook afgelost wordt.

Dat is geen slechte zaak, want zo wordt je exposure op oude leningen als uitlener steeds kleiner.

Het gemiddelde netto inkomen van de leners is nu overigens 736 euro per maand. Dat ligt fractioneel boven het gemiddelde netto inkomen in Litouwen.

Bij A+ leningen is het gemiddelde inkomen 807 euro. Bij C leningen is het gemiddelde inkomen het laagst, namelijk 702 euro.

Gek genoeg is het hoogste gemiddelde inkomen te vinden bij C- leningen. Dat is namelijk 841 euro. Persoonlijk vraag ik me af of daar dan mogelijk vaker sprake is van bedrog. C- leningen zijn extreem hoog risico leningen en mijn ervaring is dat meer dan de helft van die leningen binnen drie maanden al verkeerd loopt. Dat is overigens niet de officiële ervaring. Slechts 28,07% van alle uitgegeven C- leningen is te laat met rente en aflossing betaling. Dat is minder dan de 31.73% van alle C leningen. C leningen worden echter al 5+ jaar uitgegeven terwijl C- leningen in 2021 van start zijn gegaan. De ervaring is al wel dat na een maand al 12,79% van de leningen niet op tijd wordt afgelost. Dat is dubbel zo veel als bij C leningen.

Het mooie is bij Neo Finance dat je zelf je risico kan bepalen. Ik ben uiteindelijk een vrij behoudende gelduitlener geworden.

Meer weten?

Ga naar p2pfinance.nl

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Legalisering Cannabis (Tom Lassing)

30/11 7:42

Nederland wilde nooit cannabis officieel legaliseren, want dat zou een aanzuigende werking richting Nederland hebben zodat vanuit Nederland de rest van Europa overspoeld zou worden met Nederlandse cannabis. Dat durfde Nederland nooit de andere landen in de EU aan te doen.

Het is een BS argument, maar het heeft er voor gezorgd dat Nederland van een voorlopersrol tot een achterblijversrol verlaagd werd.

Duitsland overweegt nu, zonder overleg met Nederland of andere EU landen, cannabis te gaan legaliseren. Ineens is het argument van aanzuigende werking naar buurlanden niet meer van belang.

Nederland heeft hiermee de kans op een zeer winstgevende industrie verspeeld. De huidige illegale telers gaan straks naar Duitsland om er legaal te telen en hooguit kunnen Nederlandse deskundigen die zelf geen teler zijn nog hun kennis van het telen in Duitsland gaan verkopen. Duitsland vangt alle belastingen en Nederland heeft jarenlang de sores gehad, maar zal dan nooit de voordelen plukken.

De ervaringen met legalisering in de VS zijn enorm positief. Misdaad is omlaag en welvaart en bedrijvigheid neemt toe in de staten waar cannabis gelegaliseerd is. Men is er aanzienlijk gelukkiger is gebleken.

 
 

Profiteer van een Koude winter (Tom Lassing)

30/11 7:59

Gaat het een koude winter worden? Dat weten we niet met zekerheid. Wel is het zo dat vanaf nu de verwachting is dat we 6 weken 'onder normaal' zullen zitten met de temperaturen.

In de meeste winters is dat voor beleggers niet echt belangrijk nieuws, maar dit jaar is anders.

De gasreserves van Europa zijn te laag. We zijn afhankelijk van Russisch gas en de Russen leveren nu 'net genoeg'. Nét genoeg is echter te weinig om voorraden voor februari en maart aan te leggen.

We worden dus serieus enorm afhankelijk van Rusland voor onze energievoorziening.

De VS waarschuwde daar al voor.

De prijs van gas is nu al heel hoog en bij verdere verstoringen in de aanvoer, OF bij een kouder dan verwachte winter, kan de prijs wel eens helemaal omhoog knallen.

Als consument ben je dan het haasje. We gaan namelijk per 1 januari massaal over op variabele prijzen, want op deze hoge gasprijzen wil je geen jaarabonnement sluiten.

Wie gaan er profiteren?

Daarover heb ik met Ronald de Zoete een rapport geschreven. Als jij van plan bent te profiteren van deze unieke situatie, dan raad ik dat rapport van harte aan. Alleen voor serieuze beleggers!

Klik hier
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Schulden plafond Verenigde Staten (Tom Lassing)

30/11 8:30

In de VS werkte de regering met een maximaal schuldenplafond. Dat is een goed idee, als het niet zo'n slecht idee was...

Het punt is namelijk dat hun geldsysteem uit zichzelf al inflatie oproept. Daarbij verzinnen ze steeds weer nieuw geld zodat het afgesproken schuldenplafond tegenwoordig bijna jaarlijks (of nog vaker) bereikt wordt.

Er moet dan weer bij de volksvertegenwoordiging over gestemd worden.

Zoiets werkt in een functionele democratie op zich prima. Het is wat anders als een belangrijke partij eigenlijk totaal niet meer mee wil werken als ze niet aan de macht is.

Ook in december komt het plafond weer in beeld en moet er gestemd gaan worden. Lukt het niet om tot overeenstemming te komen, dan moet de federale overheid sluiten. Dat houdt in dat alle federale ambtenaren zonder loon naar huis gestuurd worden. In december houdt dat dus in, de kerst zonder loon door moeten komen.

Zelfs veel ambtenaren leven in de VS van loonstrookje naar loonstrookje. Daarbij worden vergunningen niet afgegeven en gaan heel veel faciliteiten dan dicht.

De vraag is of de Republikeinen dit keer mee gaan werken. Wat is voor hen leuker? Een regering Biden die te maken krijgt met miljoenen ambtenaren die geen loon krijgen en waardoor de economie van de VS ook een dreun krijgt, of Biden zijn verhoging geven zodat de Biden regering kan laten zien dat het erg goed gaat met de VS.

Wat zouden Republikeinen liever zien?

Hoe zou jij kiezen? Ga je voor een beter land, of ga je voor politieke winst omdat het beleid van je tegenstander door jouw bewuste acties faalt?

Sponsor Beursbox
 
 
 

Beleggen.com

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 70.000+ leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd