Beursbox Nieuwsbrief Wereldwijde computerkwetsbaarheid

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Wereldwijde computerkwetsbaarheid
Date: December 14th 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 14 december 2021
 
 

AEX 783,00 Dow 35.650 USD 1,128 Btc 41.284 Goud 1,787.29

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier voor slechts een paar euro bestellen.

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Tweede Webinar met de leiding van Neo Finance (Tom Lassing)

14/12 7:00

Donderdag 16 december zal ik om 20:30 uur mijn tweede gesprek met de bestuursvoorzitter van Neo Finance hebben. Ook de nieuwe CEO van Neo Finance zal daar bij aanwezig zijn.

In dit gesprek zal ik ze de ruimte geven het verhaal rondom Finomark toe te lichten.

Finomark is de voor ons nog nieuwe opzet waarbij de ook zakelijke leningen via hun platform uitzetten.

Je kan je hier opgeven voor dit webinar


Meer over Neo Finance
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

14/12 7:21

  • Rio Tinto heeft de regering van Mongolië aangeboden om een schuld van 3,2 miljard dollar kwijt te schelden. Dit voor de handhaving van de lieve vrede. Mongolië probeert keer op keer meer uit de enorme mijnvergunning te slepen. Het moet een keer ophouden. Ik heb dit recent al eens besproken.
  • Het aandeel Nyrstar is gisteren zwaar onderuit gegaan. Het had niets te maken met mijn video van gisteren. Het heeft alles te maken met het feit dat de vestiging in Budel nog altijd op halve capaciteit functioneert vanwege de hoge energieprijzen. Het aandeel sloot uiteindelijk ruim 7% lager.
  • De beurzen gisteren wereldwijd weer omlaag. Het zag er voorbeurs in de VS nog niet slecht uit, maar gaandeweg werd het steeds slechter en de Nasdaq en S&P500 sloten op het laagste punt van de dag. 
  • Het Mirage Hotel/Casino in Las Vegas is voor ruim een miljard dollar verkocht aan Hard Rock.
  • E*Trade en Morgan Stanley gaan per 1 januari 2022 daadwerkelijk volledig fuseren. Ook E*Trade was beursgenoteerd. Het is een broker die eind jaren negentig één van de grote aanbieders was. Het bedrijf verloor de slag om de retail beleggers en met deze fusie probeert Morgan Stanley toch weer een slag te slaan richting de beleggende particulieren.
  • Mercedes Benz gaat twee van haar fabrieken een langere kerstvakantie geven, want ze hebben niet genoeg chips om de auto's volledig af te bouwen. De fabrieken gaan vier weken dicht.
  • Nu het er op lijkt dat restaurants met kerst niet open mogen zijn, zal het druk worden bij de supermarkten. Die willen dan ook graag meer openingstijden, want anders wordt het veel te druk in de winkels. Dat lijkt me geen hogere wiskunde, maar leg het maar eens uit aan politici die al jaren geen winkel van binnen hebben gezien.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

China investeert weer (Tom Lassing)

14/12 7:35

China is gek genoeg het meest kapitalistische land van de wereld. Niet gek voor een land dat zichzelf nog altijd communistisch noemt.

Maar China is wel de enige die bereid is de economie flink te raken om bepaalde doelen te halen. Zo werd enkele jaren geleden de chemische industrie letterlijk plat gelegd omdat ze veel te vervuilend waren. Alles ging dicht, tot ze schonere fabrieken gerealiseerd hadden, waarbij menig fabriek ook nog eens gedwongen werd te verhuizen. De steden waren er omheen gegroeid.

Een paar maanden geleden moest er zwaar energie bespaard gaan worden. Dat was deels ruzie met Australië, maar ook deels omdat energieprijzen te sterk stegen.

Crypto miners werd de wacht aangezegd en fabrieken en hoogovens moesten minder productie leveren.

Keiharde ingrepen die de economie zwaar raakten en prijzen over heel de wereld alle kanten opstuurden. Zo daalde de prijs voor ijzererts flink toen China minder staal ging produceren.

Nu zien we de vraag weer oplopen, want er mag weer energie gebruikt worden.

Behalve door de crypto miners. Die zijn definitief dicht.

De energiebesparing is enorm en daarom mogen de hoogovens weer voluit produceren.

Ik verwacht dan ook dat de komende maanden de Chinese economie flink gaat aantrekken.

 
 

Wereldwijde computerkwetsbaarheid (Tom Lassing)

14/12 7:48

Een stukje software dat vooral veel bij bedrijven en organisaties gebruikt wordt blijkt kwetsbaar te zijn.

Letterlijk miljoenen bedrijven in de wereld lopen nu de kans gehackt te worden via die kwetsbaarheid.

Er is de angst dat rond de Kerst veel hackers gaan proberen om digitaal in te breken.

Immers, dan is iedereen lekker thuis en heb je als hacker de meeste kans om urenlang ongezien rond te neuzen op de servers van de bedrijven en organisaties.

De vraag is ook of de bedrijven en organisaties zelf wel weten of ze Log4j gebruiken. Het kan namelijk deel uitmaken van een ander pakket dat ze gekocht hebben.

De vraag is ook wanneer en door wie dit ontdekt werd. Hebben geheime diensten deze achteringang al gebruikt en werd pas aan de bel gehangen toen het geheim 'in de markt' kwam?

Dat is één van de mogelijkheden.

Hoe dan ook, het geheim is nu breed bekend en hackers zijn nu al actief bezig dit lek te misbruiken.

Ook zoiets als dit kan de wereldeconomie zo maar op de knieën dwingen. Dit zou een zwarte zwaan event kunnen worden.

Meer weten? Lees hier

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Ivermectine, wondermiddel of wappie onzin? (Tom Lassing)

14/12 8:00

Er zijn artsen die van mening zijn dat een bepaalde behandeling met dit middel wel degelijk een enorme impact heeft op hoe Covid bij patiënten huishoudt.

Anderen daarentegen vinden dat het letterlijk een paardenmiddel is waar je als mens van af moet blijven.

In India wordt het veel gebruikt en feit is dat India slechts 10% van het probleem heeft in vergelijking met Nederland en België. Nu is dat een wel heel snelle vermelding. De 10% is correct, want Covid heeft daar een op de één of andere manier een extreem veel kleinere impact. Maar daarmee is natuurlijk niet gezegd dat het dus aan het gebruik van Ivermectine ligt. In India zelf hebben ze het gebruik van het middel sinds september 2021 uit de officiële richtlijnen gehaald. Het wordt in de praktijk echter nog wel veel gebruikt. Feit is en blijft dat India een veel kleiner probleem met Covid heeft. Dat zouden we vooral eens serieus kunnen onderzoeken. Hoe komt dat?

Ook in Europa zijn er... Lees verder

Sponsor Beursbox
 
 
 

Beleggen.com

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 70.000+ leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor verdere informatie
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd