Beursbox Nieuwsbrief De AFM op oorlogspad

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De AFM op oorlogspad
Date: December 21st 2021
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 21 december 2021
 
 

AEX 763,03 Dow 34.932 USD 1,128 Btc 43.169 Goud 1,790.51

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier voor slechts een paar euro bestellen.

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

21/12 7:00

  • Gisteren zware dalingen op de beurzen en vanochtend flink hogere futures. Het is nog niet gedaan met de mooie lange termijn opgaande trend, maar de schrik zit er bij beleggers wel goed in.
  • Shell vertrekt 31 december officieel uit Nederland.
  • Het aandeel Tesla kwam gisteren onder de $900 per aandeel en verloor daarmee alle winst die vanuit de deal met Hertz behaald was. Het verlies was gisteren 3,5%.
  • Omicron is in de VS nu de dominante vorm van Covid geworden. Toch kies de VS niet voor een lockdown. Ze willen daar niet langer de economie opofferen voor mensen die zichzelf niet willen beschermen. De prioriteiten komen er al duidelijk anders te liggen. De beurs daalde gisteren wel en dat werd toegeschreven door journalisten aan angst voor Omicron. Zou het de economie toch gaan schaden?
  • In China heeft een online influencer een boete van 210 miljoen dollar gekregen. Ze was 'vergeten' wat inkomsten op te geven. Ze had onder meer een ruimtereis weten te verkopen. Ze is een zeer succesvolle verkoopster voor Alibaba. Ze weet dagelijks miljoenen aan omzet te creëren.
  • Bitcoin won vannacht bijna 5% aan waarde.
  • In Turkije heeft Erdogan de rente verder verlaagd waarna de ontwaarding van de lira nog weer versnelde. Maar... vervolgens kwam hij met een mededeling dat hij de spaargelden zou beschermen. De markt geloofde dat en de lira won daarop weer aan waarde. Erdogan hoopt overigens met de lagere waarde van de lira de export van Turkije een boost te geven. Turkse producten worden door de daling van de lira goedkoper en via die weg hoopt hij de economie van Turkije te laten groeien. Een strategie die spaarders hun spaargeld kost. Zijn BS mededeling dat hij de spaarders zal beschermen slaat nergens op. Ze kopen liever goud van hun spaargeld.
  • Welke Corona versie heeft u? In Denemarken wordt bij vrijwel alle positieve coronatest onderzocht welke variant het betreft. In Nederland wordt dit slechts bij 1 procent van de positieve tests gedaan, meldde NRC vrijdag. We gokken er in Nederland dus maar een beetje naar.

Crypto Webinar! Geef je nu op
 
 
 

Foefjes van de Fed (Brecht Arnaert)

21/12 7:21

Deze week zat iedereen op het puntje van zijn stoel om te horen wat er uit de mond zou komen van Jerome Powell, de chef van de Fed. En dat was nogal wat: vanaf januari zou hij elke maand 30 miljard dollar minder geld gaan bijdrukken, wat tegen april 2022 zou moeten zorgen voor een stabilisatie van de altijd maar aanzwellende balans. En verhip: er zouden zelfs drie rente-hikes komen. We zouden dus eindelijk weg kunnen van de Zero Interest Rate Policy.

Quatsch, larie, apekool, nonsens, en alle woorden die u maar kan vinden om deze professioneel gedicteerde leugens mee de grond in te boren. Want 30 miljard per maand minder drukken van de 120 miljard die ze sowieso al extra drukten, bovenop wat ze sowieso al elke maand teveel drukken in 'normale' tijden, dat is peanuts. En de rente drie keer verhogen? Hah! Ik zou het nog moeten zien. Doe dat, en de rijen werklozen die staan aan te schuiven zullen groter zijn dan in 1929.

De Fed kan namelijk geen kant meer op

Lees verder
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

AFM op oorlogspad (Tom Lassing)

21/12 7:35

De AFM heeft haar peilen gericht op 'adviseurs' die dat officieel niet zijn. De lijn wat mag en wat niet mag is niet altijd even helder en de AFM wil nu veel duidelijker maken wat wel en niet mag en zal dus ongetwijfeld enkele personen uitkiezen die geslachtofferd worden. 

Het gaat ze in finfluencers. Mensen die online over financiële producten schrijven en video's maken en die daar mogelijk illegaal geld mee verdienen of niet open zijn over de manier waarop ze daar geld aan verdienen. Ook gaat het om mensen die zonder vergunning één op één adviezen geven.

De AFM staat niet bepaald bekend om haar subtiele aanpak en dat hun aanpak soms letterlijk levens en bedrijven kapot maakt, zitten ze daar niet zo mee. Iedereen in de financiële sector is voor de AFM een potentiële oplichter en moet als zodanig aangepakt worden.

Zo ver ik weet, zit ik met mijn publicaties ruim binnen de lijntjes, maar we gaan het zien. Een bericht als dit zal ongetwijfeld niet erg populair bij de AFM zijn. Ik zit hier echter niet om vriendjes met de AFM te worden. Ik zit hier eerder om ze te wijzen op hun eigen soms scha(n)delijke praktijken. Overigens heb ik er NIETS op tegen als ze adviseurs aanpakken die duidelijk aan de verkeerde kant van de lijntjes opereren. Ook ik heb daar last van. Maar ook dan kan je als AFM wel menselijk blijven en bij twijfel gevallen een gesprek aangaan en een aanpak kiezen die ruimte biedt om je gedrag te verbeteren, in plaats van met een politiemacht binnen te vallen en een bedrijf en reputatie direct grondig kapot maken.

Zie hier voor meer informatie over waar de AFM nu aan werkt.

en dit artikel.

Hoe mag het wel, kijk hier
 
 
 

Ik kwam in mijn Neo Finance portefeuille tegen... (Tom Lassing)

21/12 8:18

Actions taken

2020y. November 19d.

An injunction has been issued. The debt is transferred to the bailiffs' offices for compulsory debt collection.

2020y. December 3d.

The borrower has been applied 112.40 of taxes

2020y. December 29d.

Inquiry received from a bailiff's office: employed, has a spouse, owns real estate, bank accounts seized. Declared place of residence - LT.

February 22d.

Inquiry received from a bailiff's office: employed, has a spouse (on parental leave), has real estate (arrested), bank accounts seized. Declared place of residence - LT.

May 7d.

Inquiry received from a bailiff's office: employed, has a spouse (on parental leave), has real estate (arrested), bank accounts seized. Declared place of residence - LT.

July 8d.

Inquiry received from a bailiff's office: employed, has a spouse (on parental leave), has real estate (arrested), bank accounts seized. Declared place of residence - LT.

21 h ago

Received a request from a bailiff's office: not working, has a spouse, owns real estate, bank accounts seized. Declared place of residence - LT.



My question,

When is this person forced to sell the real estate to pay off the debt? Is he in the end ever forced to sell?



Het antwoord is het volgende...

Het onroerend goed is van hem en zijn vrouw. Ze zijn gedeeld eigenaar, maar hij alleen is de lening aangegaan.

Dat houdt in dat de boedel dus eerst gescheiden moet worden waarbij zijn deel van het bezit bepaald gaat worden.

Zou hij nog altijd de lening niet afbetalen, dan zal uiteindelijk de woning op een veiling aangeboden gaan worden. Maar... Zijn vrouw heeft in dit geval het recht om er tot haar dood gratis te mogen wonen. (en hij mag bij haar wonen, maar moet vertrekken als ze komt te overlijden of gaat verhuizen).


Hier ligt dus wel een kans om onroerend goed tegen een enorm lage prijs te kopen, maar wat heeft dat voor zien als die vrouw er nog eventueel 40 jaar gratis mag wonen? Je hebt wel de onderhoudskosten, belastingen op bezit en zolang ze leeft geen enkele opbrengsten. Dat huis zou dan geld moeten kosten in plaats van opbrengen.

Hier zullen, net als bij ons, ongetwijfeld nodige vastgoedhandelaren op het vinkentouw voor zitten. Op dit vlak liggen er de kansen.

Heeft u interesse in Vastgoed, dan zou ik zeker deze veilingmarkt onderzoeken. Heb je geen connecties in Litouwen, dan zou ik er vooral niets mee doen.


De vraag is natuurlijk wel of de ongetwijfeld lage vastgoedprijs genoeg gaat zijn om de lening en de bijkomende kostenposten te dekken. Immers gaat de helft van de opbrengst al naar zijn vrouw. 

De lening is dan voor het echtpaar niet meer geweest dan het ene financiële gat met een ander gat dekken om hooguit een uitstel van executie te verkrijgen. Voor de lener is het dan een heel dure lening geworden.

De leningverstrekkers moeten maar hopen dat hun inleg door de gedwongen verkoop gedekt gaat worden.

De woning als onderpand is in dit specifieke geval slechts een drukmiddel om ze te dwingen te betalen. Het is geen middel om het geleende geld terug te krijgen.


Meer informatie vindt je hier
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

De groei van het video kanaal (Tom Lassing)

21/12 8:45

Zoals u weet, heb ik sinds 2020 ook een Beursbox.nl video kanaal. Afgelopen maand is dat kanaal met 131 abonnees gegroeid.

In totaal werden de video's in een maand tijd 17.000 keer bekeken.

Dat kwam uiteindelijk neer op een totaal van 103.000 minuten video tijd.

Ik weet dat ik met ruim 2.100 abonnees nog maar een klein video kanaal heb, maar het is leuk om video's tye maken en gezien het aantal kijkminuten is de kijker ook tevreden.

Heb jij tips voor mij om bepaalde onderwerpen te bespreken, laat het dan even weten!

Ik doe normaal gesproken één video per dag, dus weet dat ik niet alles kan oppakken als er meerdere aanvragen of tips binnenkomen.

Je vindt het video kanaal hier


Sponsor Beursbox
 
 
 

Starten met crypto's

Bitcoin, ethereum en andere crypto's behoren tot de snelst stijgende beleggingen van de afgelopen jaren. Maar hoe koopt en beheert u die cryptovaluta eigenlijk?

In het webinar op 22 december om 20:00 uur leggen we op een simpele manier uit hoe u de eerste stappen kunt zetten in cryptovaluta, inclusief een concrete mogelijkheid om in een Nederlands project deel te nemen.

Voor de moeite geven we gratis tokens weg met een waarde van ca. 50 euro.

Klik hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2021 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd