Beursbox Nieuwsbrief Situatie Kazachstan kritiek

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Situatie Kazachstan kritiek
Date: January 6th 2022
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 6 januari 2022
 
 

AEX 800,75 Dow 36.407 USD 1,13 Btc 38.168 Goud 1,803.05

 
 

Veilig op Internet surfen

Neem een abonnement bij de beste VPN die op dit moment beschikbaar is.

Kijk hier voor meer informatie
 

Index beleggen in crypto's

Je kan nu in een mandje van 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

06/01 7:00

 • Gisteren een zware dreun voor aandelen uit Kazachstan. Zie verderop deze nieuwsbrief. Putin slaat zijn slag. Op dit moment lijkt de Internet verbinding met Kazachstan ook verbroken te zijn. Ik kom niet meer op de sites waar ik mijn informatie over het land vandaan haal.
 • Vooral de Nasdaq aandelen kregen gisteren een enorme koersdreun te verwerken. De Nasdaq index verloor ruim aan waarde. De reden was een signaal van de FED dat gelezen werd als zijnde dat de FED nu zou gaan taperen. Dat doet ze nog altijd niet, maar het is wederom vooral stoere praat. Beleggers schrokken er flink van. Vooral tech aandelen gingen omlaag en dat bied kansen in die hoek.
 • Het ARK Innovation exchange fund van Cathie Wood verloor gisteren 7,1% aan waarde.
 • We zitten nu twee jaar in de pandemie, een record aantal besmettingen en een lagere bezetting op de IC dan in januari van vorige jaren. Wat was het probleem ook alweer? Volgens mij was de echte pandemie al in 2020 voorbij en zitten we nu in de pandemie van angst. Steeds weer die bangmakerij en die angst voor wat kán komen.
 • LeasePlan wordt voor 4,9 miljard euro overgenomen  door het Franse ALD. De deal moet eind dit jaar helemaal afgerond zijn. Aandelen LeasePlan zijn nu in handen van het ABP en van Goldman Sachs. De nieuwe naam zal NewALD worden.
 • De 500 rijksten in de wereld kregen er samen in 2021 maar liefst 1000 miljard dollar bij. Grootste winnaar was Elon Musk die in zijn uppie al 188 miljard dollar meer waard werd en nu krokodillentranen huilt omdat hij 10 miljard dollar belasting moet betalen. Samen hebben de 500 rijksten nu 8,4 biljoen dollar. (Bron Bloomberg) Hier vindt je de schandelijst.
 • De inflatie in Turkije is officieel 36%. In het echt is de inflatie er veel hoger. Veel Turken zien de kosten omhoog schieten terwijl hun inkomen niet mee stijgt. Voedsel werd in Turkije het afgelopen jaar tussen de 50% en 100% duurder.
 • De koers van bitcoin ging vannacht gevoelig omlaag.
 • Is Alibaba koopwaardig? Ik heb er een video over gemaakt

Mijn visie op goud
 
 
 

6 januari 2021 (Tom Lassing)

06/01 7:16

Een jaar geleden alweer deed de vorige president van de VS een mislukte poging tot een staatsgreep. Een stap zo brutaal dat de politiek en de rechtstaat in de VS nog altijd geen raad weten met hoe ze hier mee om moeten gaan.

Het erge is, de inval van de meute in het Capitool heeft mogelijk de echte staatsgreep in de wielen gereden.

Men was namelijk nog meer van plan, maar dat kon niet meer ten uitvoer gebracht worden. Vicepresident Pence heeft uiteindelijk het juiste gedaan, maar niet nadat hij eerst alle mogelijke pogingen had gedaan om te kijken of hij er mee weg kon komen. Enkele senatoren en congresleden deden nog een halfslachtige poging om de verkiezingsuitslag ongedaan te krijgen, maar de kans was al verkeken.

Het was de tweede poging tot een staatsgreep in de VS in een jaar. Immers was een jaar eerder het regeringsgebouw in de staat Michigan ook al bestormd. Dat was de generale repetitie. Dat het dan toch nog zo mis kon gaan op 6 januari 2021 komt volgens ook steeds meer rechtsextremisten omdat de vorige president een enorme idioot is die zich niet aan de plannen kan houden omdat hij zich niet kan concentreren, amper kan lezen en keer op keer impulsief en dus vaak verkeerd reageert.

Het is nu wachten op iemand met verstand van zaken en een bewust criminele inslag om de macht naar zich toe te trekken. Het ging immers ook mis omdat er nét op belangrijke posten nog mensen zaten met een geweten.

Hoe klein het geweten van Pence ook is, hij had wel uiteindelijk de wens de wet te volgen. Die fout moet de volgende couppleger niet maken. Je moet mensen aanstellen die zich van geen wet iets aantrekken EN die op macht en geld belust zijn.


Kijk hier naar een video van één van de machthebbers onder de vorige president. Hij geeft gewoon op nationale TV toe dat hij een staatsgreep wilde plegen en dat het mislukt is doordat de meute binnenviel. 

Ga hier naar het Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Is het aandeel Alibaba koopwaardig? (Tom Lassing)

06/01 7:33

Gisteren schreef ik dat Charlie Munger, de rechterhand van Warren Buffett, 300.000 aandelen Alibaba (BABA) bij had gekocht.

Hij heeft een eigen beleggingsfonds dat nu ruim 600.000 aandelen BABA aanhoudt.

Ik heb gisteren een video gemaakt waarin ik uiteenzet waarom dat voor hem nu wel interessant is om te kopen, terwijl dat in mijn ogen voor ons niet niet geldt.

Wij hebben immers niet te luxe dat we 300.000 aandelen willen kopen.

Ik denk dat de video duidelijk maakt wat het verschil is tussen Charlie Munger en ons, de gewone beleggers EN waarom wij nog geen haast hoeven te maken met het kopen van die aandelen.

Kijk hier naar de 10 minuten video

Naar het Beursbox videokanaal
 
 
 

Situatie Kazachstan kritiek (Tom Lassing)

06/01 7:47

De Russische president Putin wrijft zich in zijn handen. De politieke situatie in Kazachstand loopt uit de hand en daarmee is de kans groot dat de Putin gezinde elite de macht weer terug weet te grijpen.

Het land koos twee jaar geleden voor iets een minder Russische gezinde route.

Dat hield in dat de relatie met Rusland slechter werd en net zoals Putin in Europa en Oekraïne de politiek manipuleert met de energie toevoer, zo doet hij dat ook in Kazachstan.

De regering van Kazachstan werd gedwongen de gasprijs te verdubbelen.

Dat werd de reden voor een volksopstand waarbij de financiële hoofdstad nu in chaos is.

Het stadshuis in in brand gestoken, de nationale regering trad af en vrachtwagens vol soldaten werden door burgers tegengehouden, waarna de soldaten door burgers in hechtenis zijn genomen.

De vraag was vervolgens slechts wanneer Putin 'komt helpen' door Russische soldaten te sturen en het land weer onder Russische controle te brengen. Het duurde nog geen 24 uur. 

Putin wil ook Kazachstan graag weer onder zijn controle hebben omdat er enorme hoeveelheden uranium in de bodem zitten.

Dat beleggers zich zorgen maken bleek uit het feit dat uranium aandelen het gisteren heel goed deden, behalve de uranium aandelen uit Kazachstan. Die zagen hun koers fors terugvallen.

Bezoek ook deze site
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

Outlook van Kritische belegger (Drs. Satilmis Ersintepe)

06/01 7:56

Als nieuwjaarscadeau bieden wij onze jaarlijkse Outlook aan. Standaard verkrijgbaar voor 80 euro, nu tijdelijk gratis beschikbaar. Vul het formulier op de Outlook 2022 pagina in om het rapport direct in te zien.

Wereldwijd was 2021 een lastig jaar. In plaats van netjes te wijken sloeg de pandemie in de loop van het jaar weer met volle kracht toe. Door de terugkeer werden verwachtingen voor groei veelvuldig aangepast. Groeiverwachtingen voor 2022 zullen beter inspelen op de nog steeds aanhoudende pandemie.

Als belegger wil jij voorbereid beginnen aan het nieuwe jaar. Waar de pandemie valkuilen veroorzaakt bieden zich ook mogelijkheden aan. 

Lees over toekomstige trends, inflatie en beurs sentiment. Kan 2022 een mooi beursjaar worden? Zijn aandelen niet te duur? Lees het en meer in de Outlook 2022 van De Kritische Belegger.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd