Beursbox Nieuwsbrief Aflossen van de hypotheek

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Aflossen van de hypotheek
Date: May 3rd 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 3 mei 2022
 
 

AEX 694,44 Dow 33.061 USD 1,05 Btc 36.663 Goud 1,859.3

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

03/05 7:00

  • De Amerikaanse beurzen sloten gisteren hoger. Omdat uranium en grondstoffenaandelen waarde verloren profiteerde ik daar niet van. De prijs voor een pound uranium ligt nu op 56 dollar.
  • Gisteren een forse daling voor VALE. Het aandeel verloor een kleine 5% aan waarde. Analisten vonden de winst tegenvallen. Hadden gerekend op 90 cent per aandeel. Het werd 78 cent. Ik ga kijken of dit een mooi moment is om weer aandelen (bij) te kopen.
  • Het aandeel Amazon heeft ook gisteren weer zwak gepresteerd. De koers is nu onder de 2500 dollar per aandeel te vinden. Dat was begin april nog bijna 3400 dollar per aandeel! De waardering voor dit aandeel is ook nu nog altijd erg hoog. De K/W over 2023 wordt verwacht op 45. De PEG ratio is 2,33. (onder de 1 is koopwaardig)
  • De zeer zware beschuldiging aan het adres van premier Rutte... Als MH17 u wat deed, dan is dit video interview voor u heel interessant.
  • Sandstorm (SAND) heeft gisteren bekend gemaakt dat het Nomad Royalty voor 755 miljoen gaat overnemen. Mogelijk dat is hier een video over ga maken.
  • Gisteren een interessante video gemaakt over beleggen in een recessie. Kijk hier

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Waarin te beleggen tijdens een recessie? (Tom Lassing)

03/05 7:21

Gisteren heb ik daar over een video gemaakt. Ik denk zeer leerzaam om eens te kijken!

Hier kan je de video vinden.

In die video bespreek ik één ding terecht of onterecht niet...

In de video bespreek ik WEL wat je kan doen als belegger die altijd wil beleggen.

Ik bespreek niet dat je ook niet kan beleggen en slechts met een paar duizend euro gaat daytraden. Dat kan immers ook. Het voordeel is dat je dan bijna nooit in de markt zit. Recessie of niet, dan maakt voor daytrading niet uit. Als je maar een paar duizend euro cash hebt.

Omhoog of omlaag boeit niet, je neemt eventueel kort een positie op de beweging in.

Het is in feite geen beleggen, maar het is speculeren.

Het is dus wel iets anders, maar als je het serieus neemt, kan je er ook serieus geld mee verdienen.

Vrijdag komt Aloys zijn systeem in Best uitleggen. Daar kan je dus nog bij zijn!

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Neo Finance wanbetalers (Tom Lassing)

03/05 7:49

Ik zag gisteren dat één van mijn notoire wanbetalers in Neo Finance zo af en toe toch geld stuurt. Een goede zaak, want dan weet je dat die persoon er echt alles aan doet om te blijven betalen.

Zo heb je je wanbetaler graag.

Deze persoon leende ik 25 euro aan uit. Ondertussen betaalde bij 13,61 terug en hij betaalde 4,59 aan rente.

Het risico op mijn investering is daarmee afgenomen tot 25 - 13,61 - 4,59 = 6,80 euro.

Ik heb dan als die laatste 6,80 komt wel mijn investering terug, maar nog geen rendement gemaakt.

De lener moet 20% rente betalen.

Dat moet hij doen over het bedrag dat nog uitstaat. Op dit moment dus nog altijd 11,39 euro.

Uiteindelijk, als hij de lening ooit volledig heeft afbetaald, krijg ik dus over het openstaande bedrag over heel de verlengde looptijd die 20%. Dat is dus geen 20% over de initiële 25 euro, maar uiteindelijk is het wel een heel mooi rendement.

Het al binnengekomen bedrag een rente en aflossing is al lang weer in nieuwe leningen gestopt en levert dus waarschijnlijk nu ook weer rendement op.

Op zich zie ik graag leners die netjes betalen, maar als iemand met zo'n hoog rentepercentage er langer over wil doen, dan klaag ik niet te hard. Immers is de rente op leningen met hetzelfde risico nu nog rond de 16%.

Ik weet, het gaat maar over een paar euro per lening, maar ondertussen hem ik al wel bijna 46.000 euro aan leningen uitstaan.

Samen leveren ze per maand aan rente en aflossing zo'n 1.150 euro op.

Meer over Neo Finance
 
 
 

Aflossen van de hypotheek (Tom Lassing)

03/05 8:07

Is dat interessant?

De vraag is altijd wat je doet met het geld vanuit de hypotheek en hoe veel rente je voor dat geld moet betalen.

Stel even, je hebt een hypotheek met 2% rente en je hebt 50.000 euro om eventueel af te lossen.

Als dat geld op de spaarrekening staat, dan is extra (boetevrij) aflossen dubbel winnen.

Niet alleen betaal je dan geen 2% rente meer, maar je verliest ook geen 9% inflatie op je spaargeld. De inflatie is nu immers 9%.

Maar... Als je die 50.000 euro inzet voor degelijke beleggingen die een kans maken om een aardig rendement op te leveren, dan is het interessanter om het geld te houden en de hypotheek ongemoeid te laten..

De vraag is uiteraard hoe lang de inflatie zo hoog blijft. Het ziet er nu niet goed uit, maar die hoge inflatie kan ook ineens weer over zijn. (Het kan ook nog erger worden)

Les vooral tot het einde van dit artikel!

Stel even, je betaalt nu 4% of meer... Dan kost je dat behoorlijk wat geld aan rente. Aflossen is dan nu zeker te overwegen... maar...

Vergeet niet dat je hypotheekschuld nu ook 9% inflatie kent. Dat geld dat je moet aflossen krijgt nu ook 9% koopkrachtvermindering. Als je schulden hebt, dan is inflatie dus veel minder erg! ALS... je maar geld probeert te verdienen met de cash die je beschikbaar hebt! Dat hoeft niet eens 9% te zijn. Ieder rendement is met geld dat je goedkoop geleend hebt interessant, als het maar meer is dan de rente die je er op moet afdragen.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Die Russen toch... (Tom Lassing)

03/05 8:28

De Russen hebben al negen generaals verloren omdat hun bevelstructuur zo is opgezet dat de generaal letterlijk moet zien wat zijn officieren daadwerkelijk doen. Ze mogen immers niets doen zonder zijn uitdrukkelijke toestemming.

Dat gegeven wordt enorm goed uitgebuit door de Oekraïners, die via de radiosignalen uitpeilen waar de bevelhebbers zich bevinden en die punten dan vervolgens beschieten.

Sinds kort is heel de "speciale militaire operatie" in handen gegeven van één bevelhebber.

Geheel in stijl kwam die dus aan het front kijken of er wel werd gedaan wat was opgedragen.

Het kamp werd met artillerie aangevallen en de lokale bevelhebbende generaal kwam om het leven terwijl de opperbevelhebber gewond terug naar Rusland is gebracht.

9 mei gaat nu zeker niet gehaald worden voor een klinkende overwinning. Ik vrees dat Putin die datum alleen kan gebruiken om zijn "speciale militaire operatie" om te zetten in een totale oorlog.

Niet dat de Russen daar klaar voor zijn, maar hij kan dan wel de leegloop van zijn leger stoppen. Nu leveren de soldaten hun contract in en gaan naar huis. Bij een oorlog kan dat niet meer en worden ze verplicht kanonnenvoer.

Ik denk dat de oppositie tegen die oorlog in Rusland zelf dan ook wel iets gaat toenemen.


Een alternatief voor Putin is dat hij verklaard dat de "speciale militaire operatie" wat hem betreft over is en dat Rusland de huidige situatie als definitief beschouwd. Hoe hij daarna dan gaat verklaren waarom de gevechten doorgaan weet ik niet. Ik zie dit dan ook niet snel reëel worden. Aan de andere klant klinkt het op 9 mei wel als een overwinning. Dat is vooral wat telt. 


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd