Beursbox Nieuwsbrief 2,8 miljard aan prestatie bonussen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief 2,8 miljard aan prestatie bonussen
Date: May 5th 2022
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 5 mei 2022
 
 

AEX 698,68 Dow 34.061 USD 1,061 Btc 37.426 Goud 1,901.03

 
 

Crypto's kopen!

Wil je crypto's kopen, dan kan je dat heel makkelijk doen bij BTC-Direct.

Gebruik je deze kortingcode, 8GDD-GEE5-783G op hun site dan ben je nog goedkoper uit ook!


Kijk hier voor meer informatie
 

Index beleggen in crypto's

Je kan nu in een mandje van 18 van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

05/05 7:00

  • Ik heb gisteren een interview gehouden met daytrading expert Aloys Mattijssen. Je kan het hier zien.
  • De FED heeft gisteren de Amerikaanse rente met een half procent verhoogd. Het was al verwacht, maar toch reageerden de beurzen verheugd. Raar eigenlijk, want die hogere rente is niet goed voor de economie en het is de vraag of het iets doet tegen de inflatie. Daar is het namelijk veel te weinig voor.
  • De uitgelekte uitspraak van het Hooggerechtshof in de VS maakt veel los. Als je naar de VS reist moet je de klok niet 6 uur, maar tientallen jaren terug zetten. De achtig voor de hoogste rechters is enorm gedaald. Dat komt mede omdat er drie zijn aangesteld die daar qua kennis en ervaring nooit hadden mogen komen. Dat blijkt dan nu wel.
  • KLM gaat een stukje van de verkregen staatssteun terugbetalen. De afgelopen maand is 311 miljoen terug aan de staat betaald. De problemen van afgelopen weekend gaan KLM nog veel geld kosten is de verwachting.
  • Een nieuw potje van 1000 euro voor opleidingen was al na twee dagen leeg. Het initiatief is daarmee wel een enorm succes geworden. De volgende aanvraagronde is op 1 juli.
  • Gisteren forse winsten voor de Amerikaanse beurzen. De Nasdaq steeg meer dan 3% in waarde.
  • Rusland lijkt de strijd om Mariopol nog voor 9 mei te willen beslechten en heeft haar soldaten bevolen de staalfabriek gewapenderhand in te nemen. Dit gaat ze nog heel veel dode soldaten opleveren. Hier hebben de Oekraïners zich jaren op voorbereid. Deze fabriek gaat op sommige punten zes verdiepingen de grond in.

Naar het Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

De Daytrading bijeenkomst (Tom Lassing)

05/05 7:21

Eigenlijk zouden we die bijeenkomst morgen in Best hebben, maar door omstandigheden hebben we de bijeenkomst moeten verzetten naar 27 mei 2022.

Daarbij hebben we besloten om OOK op 24 mei een webinar over hetzelfde onderwerp te geven. Zo'n webinar heeft het voordeel dat je thuis kan blijven en via een Internet verbinding kan kijken. Het nadeel is dat die sessies wat oppervlakkiger zijn dan live sessies zoals op de 27e.

Uiteraard kan je ook beide doen!

Kortom, geef je hier op voor de sessies eind mei!

 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

2,8 miljard euro aan prestatie bonussen (Tom Lassing)

05/05 7:38

Het ABP heeft afgelopen jaar 2,8 miljard euro van haar vermogen uitgegeven aan prestatiebonussen. Het geld ging naar private-equityhuizen die het vermogen van het pensioenfonds beheren.

Voor we er schande van spreken, er stond 14 miljard euro aan rendement tegenover.

Per pensioen deelnemer gaat het dus over 1100 euro kosten maar ook 4500 euro inkomsten.

Het ABP werkt met die partijen omdat die in staat zijn om beleggingen te doen in posities en sectoren waar meer risico gelopen wordt, maar dus ook meer rendement gehaald kan worden. Staatsobligaties leveren niets op en degelijke beleggingen leveren dan eigenlijk te weinig om om de enorme beleggingen in niet renderende staatsobligaties op te vangen.

Dankzij die hoge rendementen van de private-equityhuizen kunnen de pensioenen nu weer omhoog.

Het blijft dus een lastig verhaal.

Het ABP vindt dat ook.

 
 

5 mei, bevrijding... (Tom Lassing)

05/05 8:05

We vieren op 5 mei de bevrijding van de Duitse bezetting. Toch is het vreemd. We leven nog altijd op de tijd die in de oorlog door Hitler is ingevoerd. We leven in een Verenigd Europa dat als een idee vanuit het fascistische Duitsland kwam en we hebben in Europa een oorlog waarbij Rusland in feite de rol van Nazi Duitsland over heeft genomen en dat doet wat de Duitsers in 1939 en verder deden.

Verder hebben we nog altijd de enorm machtige Duitse fabrikanten die indertijd Hitler aan de macht hielpen. We vieren dus het einde van de bezetting. Het regime van Hitler verdween, maar Duitsland werd binnen Europa wel de winnaar. Het werd een zeer gewaardeerd lid van de Europese familie. Het kan raar lopen.


Ja, voor ik verder ga... ik weet dat de Amerikanen de laatste dertig jaar ook geen lieverdjes waren. Zodra ik kritiek op Rusland heb komt er tegenwoordig altijd wel reactie van extreem rechtse lezers met het verwijt dat Amerika ook foute dingen deed. Tegenwoordig is ultra recht pro Russisch en anti Amerikaans. Waarom weten ze zelf eigenlijk ook niet. Zo veel moois heeft Rusland ultra rechts niet te bieden. De Russische trollen doen blijkbaar goed werk in die hoek. 

Ook de Chinezen misdragen zich overigens. Niet alleen in eigen land, maar ook buiten China. Wil je een wereldmacht zijn of worden, dan moet je je macht laten gelden en je schandelijk opstellen. Dat hoort blijkbaar bij de rol.

De huidige actuele situatie is dat Rusland zich nu de rol van Nazi Duitsland zoals in 1939 toegeëigend. Met alle verschrikkingen die er bij horen.

Eén man veroorzaakte dit... Er is sinds 1939 niet veel veranderd. Wat vieren we ook alweer?

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

Vanuit huis werken voor 20% minder loon (Tom Lassing)

05/05 8:32

Een Engelse advocatenfirma biedt haar medewerkers de mogelijkheid om 100% vanuit huis te werken, maar dan wel met een 20% korting op het loon.

Nu lijkt dat oneerlijk, maar dat ligt toch anders.

De firma is namelijk in Londen gevestigd en het leven in Londen is duur.

Als jij 100% vanuit huis kan werken, dan hoef je ook niet langer in Londen te wonen.

Je kan dus veel goedkoper elders gaan wonen.

Vandaar die 20% daling van het loon.

Er is bij de firma ook een tussenvorm mogelijk. Twee dagen thuis werken en drie dagen op kantoor. Dan mag je wel je volle loon houden.

Dit is een prima manier om de extreme huisvestingskosten in Londen aan te pakken. Als je bewust kan kiezen om elders te gaan wonen, dan is dat beter voor je gezondheid en je portemonnee. Je moet je alleen wel realiseren dat hogerop komen vanuit huis uiteraard niet mogelijk is.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd