Beursbox Nieuwsbrief Over Nederlandse pensioenen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Over Nederlandse pensioenen
Date: May 9th 2022
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 9 mei 2022
 
 

AEX 682,19 Dow 32.899 USD 1,05 Btc 31.857 Goud 1,872.44

 
 

Is goud interessant?

Mijn visie op het bezitten van goud heb ik in een aparte website vastgelegd. Ga naar deze site om mijn visie op goud te leren kennen.

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast.

(Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

09/05 7:00

  • Ik heb dit weekend vooral gebruikt om in de tuin te werken. Alleen computer aan gehad om de Mooie Beursdag Nieuwsbrief te maken en verzenden. Zaterdag ook nog even tijd genomen voor de promotie van een bedrijfsverzamelgebouw in Best en de promotie van PleinBest.nl de lokale site waar ik webmaster en buurtverbinder bij ben. In de tuin bezig geweest met het verbeteren van de schelpenpaden. Vooral de overgang naar gras wat de afgelopen negen jaar een rommeltje geworden.
  • De beurs is nu geen leuke plek om te vertoeven. Beleggers zijn bang. Ik heb enkele weken geleden (op tijd) de nodige winsten genomen. De vraag is dan, wanneer stap je weer in... In de Mooie Beursdag nieuwsbrief daarom drie aandelen, maar wel met een strikte stop loss. Als het niet wil, dan liever een klein verlies dan een flinke zeperd.
  • Het aantal bedrijven dat er nu mee stopt neemt toe. De steun is weggevallen en consumentenpatronen zijn na Corona veranderd. Niet ieder bedrijf kan daar (op tijd) mee omgaan.
  • Het VK heeft de importtarieven op platina en palladium uit Rusland en Wit Rusland verhoogd. Er komt een extra 35% bovenop. Ook zal het VK de uitvoer van veel meer producten naar beide landen gaan verbieden.
  • Op de Filipijnen staat de zoon van voormalig dictator Marcos op winst. Ze hebben er geen koninklijke familie, maar wel zie je dat bepaalde families keer op keer de macht weten te grijpen.
  • De koers van bitcoin is ook dit weekend omlaag gegaan. In euro's is de koers nu onder de 32.000 gekomen.
  • Ik heb vorige week daytrader Aloys Mattijssen geïnterviewd. Je kan het hier bekijken.
  • Mijn crypto index portefeuille wordt iedere maand automatisch aangepast aan de laatste stand van zaken. Als je een account opent, geef dan "Beursbox" als referentie aan. Dat scheelt je 25 euro abonnementskosten!

Naar het Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Vooruitzichten worden alléén maar beter! (Jack Hoogland)

09/05 7:21

Dat beleggers zonder nadenken alles verkopen is misschien wel het allerbeste te zien aan de stevige correctie in uraniumaandelen.

Want kerncentrales draaien ook bij hoge inflatie en/of recessie gewoon door. Hebben iedere dag evenveel uranium nodig.

En beslissingen over investeringen in kerncentrales staan los van de economische cyclus.

Daarbij zien we dat de vooruitzichten voor uranium óók op korte termijn alléén maar beter worden.

Door de  hoge energieprijzen wordt de Japanse regering tot spoed gemaand met het terug opstarten van haar in 2011 stilgezette kerncentrales. Zie onderstaande tweet.


En in Amerikaanse kerncentrales zijn de voorraden uranium geslonken tot ver onder het door de IAEA geadviseerde minimum. Zie onderstaande tweet.

Wat betekent dat de 93 Amerikaanse kerncentrales spoedig uranium moeten inkopen om hun voorraden weer op peil te brengen.

De huidige correctie biedt daarom een ideale kans om...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu binnenkort eventueel gaan doormaken!

Kijk hier
 

Kijk ook eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Kijk hier voor meer info
 
 
 

NFT waanzin (Tom Lassing)

09/05 7:49

Het is nu mogelijk om NFT vastgoed te kopen.

Je kan dus een volkomen digitale versie van een prachtige villa kopen. Het bestaat alleen maar in de computer en je betaalt er tienduizenden dollars of zelfs nog veel meer voor.

Het beste vastgoed, maar alleen in digitale vorm. In de NFT wereld is het hot.

Daar geven ze graag hun geld aan uit.

Durf het geen bloembollenwaanzin te noemen, want dan heb je het volgens de culters niet begrepen. Heel die NFT wereld begint nu op een cult te lijken. Voor hen is het een religie aan het worden.

Ik zet me er dan ook steeds meer tegen af.

Het is de waanzin van mensen met te veel geld en van mensen met te veel hebzucht naar geld.

Mijn advies, blijf er ver weg van. Het gaat geen goeds brengen.

 
 

Over Nederlandse pensioenen... (Tom Lassing)

02/05 8:19

(Ontvangen bericht)

De pensioenen zijn naar mijn idee al vanaf 2008 niet geïndexeerd, terwijl de pensioenfondsen toch jaarlijks vele miljarden overhielden na betaling pensioenen, torenhoge salarissen + bonussen van bestuurders, kosten accommodatie, etc.


Het totale pensioenvermogen is de afgelopen 13 jaar maar liefst verdrievoudigd tot meer dan 2.000 miljard euro. Het rendement op dat vermogen was gemiddeld over de jaren zo'n 7%. 

Bij ABP in 2019 zelfs 11,1%. Toch wilden ze ook toen niet indexeren. Het koopkrachtverlies van gepensioneerden vanaf 2008 bedraagt daarom nu circa 30%.


Het rendement op vermogen speelt hier dus geen rol maar wel de rekenrente, die tot bijna 0% omlaag ging. Dit hebben we te danken aan toenmalig staatssecretaris Mark Rutte die indertijd op advies van DNB met een Financieel Toetsings Kader (FTK) kwam. In 2008 was de rekenrente nog ongeveer 4%. Daarna begon de daling waardoor er niet meer geïndexeerde kon worden.


Het vreemde is dus dat het feit dat lagere rente positief is voor hogere koersen van aandelen volledig buiten beschouwing is gelaten, ondanks alle protesten van gepensioneerden en vele onafhankelijke deskundigen. Nederland is in Europe het land met de laagste rekenrente. In andere landen werd gewoon wel jaar in jaar uit geïndexeerd.


Er is nu onnodig een nieuwe pensioenwet in de maak; met aanpassing van de huidige wet zou kunnen worden volstaan. Gepensioneerden zijn niet blij met zo’n nieuwe wet maar de verzekeraars steken veelzeggend de vlag uit!


De Tweede Kamer gaat hierover binnenkort een beslissing nemen.

Ik wil hier nog wel aan toevoegen dat er in Nederland bijna 12 miljoen pensioendeelnemers zijn: ca 3,5 miljoen gepensioneerden en ruim 8 miljoen werkenden.


Deskundigen vermoeden dat 90% van de pensioendeelnemers pensioen onbewust is en te nauwer nood weten wat er de afgelopen 13 jaar in het pensioendossier heeft gespeeld; laat staan dat ze weten dat er een nieuwe pensioenwet op stapel staat. De Adviescommissie Toetsing Regeldruk heeft al aangegeven dat het wetsontwerp veel vraagtekens oproept en beter niet aangenomen kan worden. Aanpassing van de pensioenwet zou een veel betere optie zijn.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Regelmatig nieuwe projecten om in deel te nemen! Bezoek de site daarom regelmatig!

Kijk hier
 
 
 

9 mei 2022 (Tom Lassing)

09/05 8:42

Vandaag is de grote overwinningsparade in Moskou. Hier zal Putin het Russische volk laten weten hoe groot en sterk het Russische leger is en welke goede dingen ze allemaal in Oekraïne gedaan hebben.

De Russische luchtmacht heeft gisteren nog iets willen forceren, maar het verloor hierdoor tot wel 10 vliegtuigen en helikopters. Daarbij werd een school vol met vluchtelingen getroffen en hoewel de Russen daar niets van zullen horen, hoort de rest van de wereld het wel.

Het beeld dat de wereld van de Russen krijgt, is niet best. De relatie van Rusland met het grootste deel van de wereld is dan ook voor lange tijd beschadigd. Je kan ze niet vertrouwen en ze houden zich niet aan oorlogsrecht.

Maar waarom doen de Russen het zo slecht, want rondom Charkiv verliezen ze nu ook heel snel terrein.


Ik heb daar mijn mening wel over. De Oekraïners schieten alleen op militaire doelen. Alles wat ze schieten is dus gericht op het verminderen van de kracht van de militaire tegenstander. De Russen daarentegen verschoten veruit het meest van hun munitie op civiele doelen. Vooral steden en dan vooral huizen en flats moesten er aan geloven. Ze hebben een enorm overwicht in wapens, maar ze hebben daarmee de militaire kracht van Oekraïne in feite amper geraakt. Oekraïne heeft nu meer tanks dan voor de oorlog en dat is zelfs zonder de tanks uit NAVO landen mee te tellen. Ze verkregen die tanks van de verslagen Russen. Hierdoor kon Oekraïne eerst rond Kiev en nu rond Charkiv de militaire overmacht verkrijgen.

De Russen waren zo bezig met het terroriseren van de burgerbevolking dat ze hierdoor hun oorlog tegen het leger van Oekraïne aan het verliezen waren.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd