Beursbox Nieuwsbrief Prachtig product voor de fundamentele belegger

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Prachtig product voor de fundamentele belegger
Date: May 23rd 2022
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 23 mei 2022
 
 

AEX 682,96 Dow 31.261 USD 1,059 Btc 28.547 Goud 1,854.53

 
 

Is goud ook nu interessant?

Mijn visie op het bezitten van goud heb ik in een aparte website vastgelegd. Ga naar deze site om mijn visie op goud te leren kennen.

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast.

(Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

23/05 7:00

  • Elon Musk is nu serieuzer in de problemen gekomen nu een medewerkster hem beschuldigd heeft van ongewenst seksueel gedrag. Daarbij is Elon Musk naar buiten gekomen als iemand die ineens de slogans van ultra rechts begint te spuien. Dat zal veel fans van hem van hem gaan vervreemden. Het aandeel Tesla verloor vrijdag 6,5% aan waarde.

  • Hyundai heeft aangegeven dat het 10 miljard in de VS gaat investeren. Het bedrijf wil de samenwerking met Amerikaanse bedrijven intensiveren.

  • Elon Musk is Cathie Wood in ieder geval als fan kwijt. Ze heeft de aandelen Tesla verkocht en in plaats van Tesla is nu ROKU de grootste bezitting van ARKK.

  • En ja, we hebben de volgende uitbraak van een besmettelijk virus. De apenpokken. Als je het hebt, moet je drie weken in isolatie. Dat is omdat er nog erg weinig over deze ziekte bekend is.

  • De Baltische staten nemen geen Russische elektriciteit meer af. Deze landen zijn veel feller tegen Russische invloeden dan bijvoorbeeld Duitsland en Nederland. Ze hebben de herinnering aan de Russische overheersing nog goed in beeld en willen geen herhaling daarvan zien

  • Nu de oorlog in Oekraïne voortduurt en de spanning tussen China en de VS ook niet minder wordt moet de wereld op zoek naar nieuwe manieren om iedereen te voeden en te voorzien van wat er nodig is om goed te kunnen leven. Geen makkelijke opgave, want de verdeling van grondstoffen en energie is "lastig" als de wereld in meerdere blokken verdeeld raakt. Dat gaat nog wel wat problemen geven is is zeker een inflatie verhogende zaak.

  • Europa heeft een eerste enorme lading babyvoeding naar de VS gestuurd. In de VS is een enorm tekort aan babyvoeding ontstaan. Het beste hadden we dat geruild tegen Amerikaans gas tegen een heel lage prijs! Babypoeder wordt nu meegestuurd met commerciële vliegtuigen in plaats van in aparte vrachtvliegtuigen. Door deze 'meezending' komt het ook al beter verdeeld in de VS aan.

Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

China jaagt de vraag omhoog! (Jack Hoogland)

23/05 7:25

Afgelopen week zagen we goud- en grondstofaandelen duidelijk beter presteren dan de beursindices.

Terwijl de Nasdaq 4% daalde, zagen we goudaandelen bijna 4% stijgen, terwijl koperaandelen zelfs bijna 8% stegen.

De periode van 'alles blind verkopen' lijkt daarmee voorbij. 

Beleggers maken weer onderscheid tussen enerzijds goud- en grondstofaandelen en anderzijds tech- en consumeraandelen.

Vooral de aandelen uit ons “Grondstoffen Supercycle Rapport” lijken rijp voor een enorme rally op korte termijn.

         Want het dringt nu door dat China dit jaar voor maar liefst $5300 miljard aan stimuleringsmaatregelen neemt. Zie onderstaande tweet.


Terwijl de Chinese regering nu al aangeeft dat ze nóg meer gaat stimuleren 'als de situatie daarom vraagt'.

Een groot deel van dit onvoorstelbaar hoge bedrag gaat naar...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu binnenkort eventueel gaan doormaken!

Kijk hier
 

Kijk ook eens naar KlimSparen

Kent u het nog van vroeger? Een alsmaar oplopende rente naarmate u langer spaart? Wist u dat u kunt sparen met aandelen waarvan het dividend alsmaar blijft groeien en groeien en groeien? En weet u dat beleggen in dergelijke aandelen bijna het zekerste is dat u op de beurzen kunt ondernemen?

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Prachtig product voor de fundamentele belegger (Tom Lassing)

23/05 7:49

Is een bedrijf degelijk genoeg en hoe zit het met de ontwikkeling van het bedrijf de laatste jaren?

Er is een niet zo goed ontvangen bericht gekomen en de koers kelderde, maar is dat eigenlijk wel terecht?

Dat soort zaken kan je prima onderzoeken en dus ook vinden in een nieuwe financiële dataservice die hier in Nederland door twee jonge beleggers met een IT achtergrond is opgezet.

https://www.financialstockdata.com is de site. Als je met 'Beursbox' aanmeldt kan je een gratis maand de premium service verkrijgen! Je krijgt dan een maand lang alle toegang tot het systeem. 

Ik heb ook een eerste video gemaakt met daarin de eerste twee stappen die belangrijk zijn. Zo kan je snel aan het werk in deze dataservice. Verdere video's met de uitleg van het systeem zijn onderweg!

Kijk hier
 
 
 

Hoe werkt daytrading? (Tom Lassing)

23/05 8:13

Voor veel aandelenbeleggers is het concept van daytrading erg lastig te begrijpen. Hoe kan je immers slechts 10 minuten in een positie zitten en dan al je winst pakken? Ik heb zelf een aandeel in bezit dat ik begin jaren negentig al kocht. Dat is nogal een verschil!

Toch kan het omdat je bij daytrading werkt met een hefboom. Dat kan ook tegen je werken en dat is de reden dat discipline zo belangrijk is. Je moet je 'zekerheden' maximeren en alleen instappen als de kans op die korte rit maximaal is.

Dan pak je een paar pips en je bent weer uit de markt. De hefboom doet de rest.

Enfin, beter is het om aanstaande vrijdag even te komen kijken. Aloys gaat namelijk live laten zien hoe het werkt.

Hij geeft hier in het Beursbox kantoor een presentatie en zal ook posities in de markt innemen.

Kom dus kijken!

Meer informatie op deze site
 
 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Regelmatig nieuwe projecten om in deel te nemen! Bezoek de site daarom regelmatig!

Kijk hier
 
 
 

De leningen gaan niet snel genoeg meer (Tom Lassing)

23/05 8:29

Bij Neo Finance gaf ik al aan dat ik veel meer leningen zag en ook veel sneller aan de beurt was.

Echter is ook duidelijk dat veel leningen niet meer binnen een paar uur gevuld worden.

Daarom heeft Neo Finaqnce besloten dat als een lening niet binnen 48 uur gevuld is, de institutionele belegger nog een extra 30% mag investeren in de lening. De grote belegger kan dus maximaal tot 80% financieren.

Die verstraging van 48 uur is een goede zaak. Het geeft ons als kleine beleggers de kans om de lening te vullen. Lukt dat niet, dan is het een goede zaak dat ze snel de lening alsnog vullen.

Hier de Engelstalige tekst:

Please be informed that in light of increased loan requests on the NEO Finance marketplace and seeking to fund them more rapidly, a decision was made to increase the limit on NEO Finance AB’s investments in loans effective 20 May 2022.

Until now, NEO Finance AB was able to finance up to 50% of the amounts of all loans listed on the platform. As the supply of loans grows and noting slower funding of loans on the marketplace, it was decided to increase NEO Finance’s AB investment limit to 80% of the original amount of the consumer credit. The process for funding loans rated A+, A and B remains unchanged: when a loan appears on the marketplace, NEO Finance AB may invest up to 50% of its original amount immediately, with the remainder covered by other investors. But if a loan rated A+, A or B is not fully funded within 48 hours, NEO Finance AB retains the ability to finance an additional 30% of the original amount of the consumer credit.

NEO Finance AB will be able to invest in loans rated C or C- only when other investors finance at least 20% of the loan amount and at least 48 hours from the date of the borrower's application for consumer credit to the market period has passed. These changes will help put investors’ money to work faster and speed up the funding of loans. 

Voor meer Nederlandstalige informatie, kijk op deze site


Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd