Beursbox Nieuwsbrief King Dollar

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief King Dollar
Date: May 24th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 24 mei 2022
 
 

AEX 694,02 Dow 31.889 USD 1,066 Btc 27.536 Goud 1,855.04

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

24/05 7:00

  • Ik ben er nog altijd niet toe gekomen om een landingspagina te maken voor het nieuwste crypto rapport. We selecteerden vijf crypto's die het in onze ogen goed gaan doen. Je kan het rapport bestellen door 97 euro over te maken naar PRO GAIN BV NL87 ABNA 0571 0431 35 en zet er je E-mail adres bij. Ik stuur het je dan zsm toe!  

    Overigens zijn de vijf crypto's te koop bij de volgende exchanges: Bitvavo. Binance, KuCoin, Huobi en Bitrue. Als je daar een account hebt, dan is aankoop geen probleem.

  • Op Schiphol ging het gisteren weer mis en ontstonden er weer ellenlange rijen van wachtende passagiers. Hoe lang mogen de bedrijven daar blijven blunderen? Ze zeggen personeelstekort, maar is het niet gewoon een kwestie van beroede arbeidsvoorwaarden?

  • Blokker gaat oude pannen innemen om deze te kunnen laten verwerken zodat het staal niet op de vuilnisbelt komt. Gebruikt staal is nu zo veel waard dat zelfs Blokker er handel in ziet. U kan uw oud ijzer en staal ook zelf wegbrengen naar de lokale oud ijzer handelaar. Ik doe dat regelmatig en kreeg nooit eerder zo veel geld voor het materiaal.

  • Goldman Sachs ziet nu eindelijk ook in dat de Chinese vastgoedmarkt een ramp is die op het punt staat te gebeuren. Ik heb zelf al jaren aangegeven dat China eerst door een enorme vastgoedcrisis heen moet komen voor het serieus kan gaan voor de economische nummer één positie in de wereld.

  • Chip fabrikanten gebruiken het tekort aan chips nu om hun prijzen flink te verhogen. Elektronica gaat dus duurder worden.

  • Spanje wil een voorloper gaan worden in de verwerking van aardgas en waterstof. Dat is de ambitie van de premier van Spanje. Mooi gezegd, hoeveel generaties gaan er over heen voor Spanje eindelijk iets van de grond gekregen heeft?

  • De eerste Oekraïners willen weer terug naar huis. Iedereen die in het westen van Oekraïne woonde zou dat in principe ook wel kunnen. Het ziet er niet naar uit dat Rusland nog ambities heeft om ook dat deel te willen veroveren.

  • Snap gaat de verwachtingen niet waarmaken en gaat ook het aannemen van nieuw personeel iets minder snel laten verlopen. Het aandeel verloor nabeurs 31% aan waarde. Nog geen jaar geleden was de koers nog boven de 80 te vinden. Nu op 15,5 dollar.

  • Kom je ook op de daytrading presentatie van Aloys Mattijssen? Aanstaande vrijdagmiddag! Kijk hier

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

King Dollar (Brecht Arnaert)

24/05 7:21

Persoonlijk had ik nooit gedacht dat de Fed de rente zou verhogen, want dat betekent vrijwel zeker economische crisis: vergeet niet dat 65% van de bedrijven in de Russell 3000 Growth Index "negative earnings" rapporteren, een eufemisme voor verlieslatend zijn. Al die bedrijven hangen al jaren vast aan een infuus van quasi nulrente, en het is nog maar de vraag hoe ze dit gaan overleven.

Maar in politieke middens is logica ver te zoeken. Omdat centrale banken in de eerste plaats al geen recht van bestaan hebben - we hebben toch ook geen Centrale Bakkerij voor ons brood - leidt elke redenering die gemaakt wordt waar zij een factor in zijn, onvermijdelijk tot foute besluiten. Zo ook het mijne, van een paar maanden terug, dat ze de rente "niet konden" verhogen. Dat klopt dus niet: ze hebben het gedaan, en zonder rücksicht voor wat dat betekent voor de man in de straat.

Betekent dit echter dat mijn analyse van de dollar nu mee de vuilbak in kan? Helemaal niet. Ik blijf ervan overtuigd dat die zal stijgen.

Lees verder
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Waarom ben ik aandeelhouder UUUU (Tom Lassing)

24/05 7:39

Energy Fuels (UUUU) het Amerikaanse bedrijf dat zowel in uranium als rare earth metalen zit, is een 'rare' producent. Ze zijn raar omdat ze eigenlijk in een dure markt produceren.

Namelijk in de VS en in Europa.

Dat terwijl de goedkope grondstoffen uit vooral China komen als we het over rare earth hebben en uit Kazachstan als we het over uranium hebben.

Heel bewust hebben ze daar geen belangen.

De directie van het bedrijf zag ruim voor vele anderen in dat de wereld in blokken verdeeld raakt. Ieder blok moet de eigen broek hoog gaan houden. Je wilt als blok immers niet afhankelijk van een ander blok zijn.

De keuze van UUUU om dus te kiezen voor een productie puur in het Amerikaanse blok is strategisch juist gebleken. Dat zagen ze ruim voor de rest dat inzicht kreeg.

Veel andere bedrijven bleven namelijk inzetten op globalisatie, ondanks de stijgende politieke spanningen in de wereld.

Nu is het mooie dat de koers van UUUU nog altijd niet serieus weergeeft dat het bedrijf de juiste strategische keuze maakte.

Ik ben aandeelhouder van dit bedrijf. Niet voor de winst van morgen, maar voor de winst op de lange termijn. Gaandeweg blijf ik aandelen kopen, al nam ik twee maanden geleden een forse winst op dit aandeel. Terecht was ik bang dat de top even bereikt was en daar heb ik achteraf gezien terecht op ingespeeld. Een gevaarlijke strategie, want de koers had ook van me weg kunnen lopen en dat had ik het nakijken gehad.

Nu wacht ik op technische koopsignalen. Zo ver is het nog niet, al zag ik al wel twee zwaluwen... Hoeveel zwaluwen maken de zomer?

 
 

Nieuwe samenwerking hergebruik (Tom Lassing)

24/05 7:53

Het Leger des Heils haalt veel kleding op. Helaas is lang niet alles wat ze ophalen nog echt te gebruiken. Wat doe je met de rest?

Er is nu een nieuw samenwerkingsverband begonnen met Circularity uit Etten Leur, die deze onbruikbare kleding gaat verwerken.

Ik schreef daar afgelopen week al enkele keren over.

In Etten Leur komt een faciliteit die deze onbruikbare kleding gaat verwerken zodat er een basisstof ontstaat waarmee de industrie wel weer veel kan doen. Zo voorkomen we dat de afvalbergen gevuld worden met materiaal dat eigenlijk nog wel heel waardevol is.

Kijk hier voor meer informatie hierover
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Taiwan (Tom Lassing)

24/05 8:11

Kan Taiwan, net als Oekraïne, door de grote buur aangevallen en veroverd worden?

Kan het aangevallen worden... Ja.

Is dat waarschijnlijk? 

Neen, niet na het debacle in Oekraïne. Xi dacht er wel serieus over, maar hij ziet nu hoe Rusland zichzelf om zeep helpt door de kleinere buur te willen vernietigen en veroveren.

China kan Taiwan wel aanvallen, maar China zal enorme moeite hebben om het eiland te veroveren. Zeker als ook de VS zich er mee gaat bemoeien.

In de Tweede Wereldoorlog had de VS berekend dat er 4000 schepen nodig zouden zijn om Taiwan te veroveren. Je moet namelijk je soldaten op het eiland krijgen en ze snel genoeg blijven voorzien van voedsel en munitie. Lukt dat niet, dan verliezen ze en zie ze dan nog maar weer eens levend van het eiland af te halen. Zo'n actie overleeft je regime thuis niet.

De verovering operatie is te omvangrijk voor China. Het kan dus wel aanvallen, maar daarmee bereikt het weinig.

Beter blijven ze Taiwan dus gebruiken als een middel om de rest van China trots op China te houden. Iedere zoveel jaar dreig je Taiwan aan te vallen, iedereen schaart zich achter de president en binnenlandse oppositie is weer in de kiem gesmoord. Dank je wel Taiwan. Goed dat je bestaat, het is de redding voor de Communistische partij van China.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd