Beursbox Nieuwsbrief Trendneutrale strategie

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Trendneutrale strategie
Date: June 20th 2022
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 20 juni 2022
 
 

AEX 635,75 Dow 29.888 USD 1,053 Btc 18.935 Goud 1,843.1

 
 

Is goud ook nu interessant?

Mijn visie op het bezitten van goud heb ik in een aparte website vastgelegd. Ga naar deze site om mijn visie op goud te leren kennen.

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast.

(Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Trendneutrale strategie (Jan Breestraat)

20/06 7:00

Wat later dan gepland heb na de expiratie van afgelopen vrijdag 17 juni 2022, “ter leering ende vermaeck” voor Beursbox een 100% trendneutrale strategie (in het echt) ingenomen en op papier gezet.

Dit type, door mij zelf ontwikkelde strategieën, doe ik op de AEX al bijna 30 jaar en bevallen mij na een paar kleine wijzigingen (noem het maar voortschrijdend inzicht) nog steeds uitstekend. De looptijden variëren van 1 week tot enkele maanden, waarna  ze door expiratie automatisch vrijvallen en de inleg met het behaalde resultaat automatisch op de desbetreffende rekening wordt geboekt en er (indien gewenst) weer een nieuwe soortgelijke strategie kan worden opgezet.

Fundamentele en technische analyse worden bewust vermeden evenals het bestuderen van de micro of macro economie en al wat je maar kunt bedenken.

Lees verder
 
 
 

Het kan zelfs nog hoger gaan! (Jack Hoogland)

20/06 7:18

Gisteren vertelde ik u al dat olie naar $200 per vat zou gaan. Het kan zelfs nog hoger gaan.

Het is al veelzeggend dat olie dit jaar naar $120 per vat steeg, terwijl half China in lockdown zat.

Het wordt echter nóg straffer als je weet dat de Amerikaanse regering de olieprijs al een tijd lang kunstmatig omlaag drukt.

Door iedere dag een miljoen vaten uit haar strategische oliereserve te verkopen.


Zoals de tweet hierboven al aangeeft, kan de VS daar niet oneindig mee doorgaan. En moet ze die oliereserve op een bepaald moment weer aanvullen.

Tegelijk zal China niet eeuwig door lockdowns worden geteisterd én heeft China een enorm stimuleringspakket aangekondigd.

Tel daar het verwachte verlies van 3 tot 5 miljoen vaten Russische olieproductie bij én het verlies van een miljoen vaten aan Libische olieproductie, en je weet genoeg.

Dit scenario is ideaal voor...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu binnenkort eventueel gaan doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Achteraf beleggen is makkelijk (Tom Lassing)

20/06 7:35

Afgelopen maand heb ik een aantal aandelen bijgekocht. Puur gekeken naar de koersbewegingen van de laatste week was ik te vroeg. Alle posities hebben tenminste 10% van hun waarde verloren.

Dat was dus even jammer.

Maar... Mijn strategie is dat ik nooit een positie in één keer volledig (terug)koop. Ik realiseer me namelijk terdege dat de koers nooit met zekerheid voorspeld kan worden.

Ik koop dan na bijvoorbeeld een maand weer een deel van de positie.

Mijn aankoop wordt dan gemiddeld. Soms leuk, soms jammer. Altijd prima.

Maar... het is mijn strategie. Dat wil niet zeggen dat het ook voor jou ideaal is. Je moet zelf bezien wat voor jou werkt.

 
 

Het is tijd afscheid te nemen van kapitalisme (Tom Lassing)

20/06 7:48

Het kapitalistische systeem heeft ons veel gebracht. Het was voor een tijd misschien wel het beste wat ons kon overkomen. Maar net als al het andere in het leven is er een begin en een einde.

Is het onderhand niet tijd om daarom afscheid te nemen van een systeem dat haar houdbaarheidsdatum al voorbij is?

Wat bedoel ik?

In het kapitalistische systeem staat marktwerking heel prominent in de markt. De markt kan zichzelf, moet zichzelf reguleren.

Dat blijkt niet zo te zijn.

Een mooi voorbeeld kreeg ik dit weekend.

Tien jaar geleden werd in Spanje de aankoop van zonnepanelen actief tegengewerkt door de elektriciteitsmaatschappijen.

In een land met extreem veel zon werd het zonnepaneel een bedreiging voor de gevestigde orde binnen de energie sector.

Middels een actieve lobby werd de politiek bewerkt en uiteindelijk werd het eerdere subsidie traject voor zonnepanelen losgelaten. Zonnepanelen ging in Spanje in de ban.

Dit land had nu een grote spelen in de markt kunnen zijn, maar het heeft zichzelf uit de markt geplaatst omdat bedrijven te veel macht kregen over de politiek. 

Bedrijven mogen egoïstisch zijn. Ze bestaan immers om winst te maken. De politiek moet daar boven staan en gaan voor het grotere plaatje. Daar is het de politiek voor. Dat deed de politiek daar toen niet, omdat de macht van het geld te groot was.

Kapitalisme zorgt uiteindelijk ook voor monopolitische bedrijven die heel de markt domineren. Het zorgt voor 300 miljardaire die alles hebben en 4 miljard mensen die minder dan die 300 miljardairs hebben.

Weg dus met het kapitalisme.

Maar dan?

Het probleem in de huidige wereld is dat we geen ander 'isme' alternatief hebben. Rusland, China, India, Brazilië, Philipijnen, allemaal landen die kozen voor de "sterke man politiek". Een afgeleide van fascisme. De vorige president van de VS hing die lijn ook aan.

Ook binnen Europa zien we in Hongatije en Polen de hang naar die sterke man politiek.

Dat is het antwoord niet, want dan krijg je wat Rusland nu laat zien.

Die sterke man gaat gekke dingen bedenken om maar aan de macht te blijven. Op een gegeven moment is dan het enige alternatief nog om een buitenlandse vijand te creëren. India staat ook op dat punt.

Ook ik heb geen pasklare oplossing voor de opvolging van kapitalisme. Tenminste, niet te vatten in een "isme".

De mens centraal klinkt leuk, maar de meeste mensen willen niet centraal staan. Die willen hun leven leiden en zich niet bezig (moeten) houden met zaken buiten hun directe omgeving. Er is dus altijd behoefte aan een elite die zich wel hard wil maken voor het grotere plaatje. Wat hun motivatie ook is, goedheid, machtswellust, niets anders kunnen etc. Er zullen politici nodig zijn en de vraag is, hoe houden we die politici eerlijk, ondanks hun soms beroerde persoonlijke karakter.

In de VS zien we dat geld heel bewust een enorme rol in de politiek mag spelen. Dat is in mijn ogen totaal de verkeerde weg. Dan krijg je voorbeelden als in Spanje.

Ik blijf erbij dat we de bevolking beter moeten opvoeden met betrekking tot politiek. Meer macht naar kleine lokale eenheden, alwaar burgers ook echt het verschil kunnen maken. Men moet het idee krijgen ook écht invloed te hebben. Met die insteek laat je je vervolgens door de hogere politiek niet zo snel met een kluit het riet in sturen.


Mijn eerste voorstel is echter dat bij de verkiezingen iedereen die mag stemmen 50 euro krijgt. Vervolgens mag je kiezen. Je mag gaan stemmen. Dat kost je 50 euro. Of je gaat die 50 euro lekker ergens anders aan uitgeven. Aan jou de keuze. Hoe dan ook die 50 euro gaat goed terecht komen. Mensen die zich hard maken voor een politieke stroming zullen meer invloed krijgen omdat de mensen die het niets boeit lekker gaan consumeren. Goed voor de economie en goed voor het politieke proces. Het voorkomt in mijn ogen een heleboel onzin stemmen. Dat zou al een mooie eerste stap zijn.

Toscali.nl
 
 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Regelmatig nieuwe projecten om in deel te nemen! Bezoek de site daarom regelmatig!

Kijk hier
 
 
 

Doge coin een pyramidespel? (Tom Lassing)

20/06 8:02

Een belegger in Doge coin heeft Elon Musk voor het gerecht gesleept. De beschuldiging is dat Elon Musk er in feite een pyramidespel van gemaakt heeft en dat hij met zijn invloed zichzelf ten koste van andere verrijkt heeft.

Nu moet u weten, Doge coin is ooit als grap begonnen.

Het muntje had een koers van een fractie van een cent en steeg naar $0,64 per stuk.

Elon Musk ging er in handelen en er over schrijven en het muntje ging daarop alle kanten op qua koers.

De beschuldiging is nu dat Elon Musk wist dat het allemaal een grap was, maar dat hij bewust er over ging schrijven zodat anderen er veel geld in zouden stoppen en Elon Musk er met veel winst weer uit kon stappen.

Miljoenen mensen volgen hem, dus hij is daarmee in staat zijn eigen voorkennis te creëren.

Toen Elon dus aankondige dat Tesla Doge coin als munt zou accepteren schoot de koers 30% omhoog.

Bron:

The case was filed as Johnson v. Musk et al, U.S. District Court, Southern District of New York, No. 22-05037, as per Reuters.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd