Beursbox Nieuwsbrief Google mede-oprichter Sergey Brin is boos

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Google mede-oprichter Sergey Brin is boos
Date: July 26th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 26 juli 2022
 
 

AEX 707,01 Dow 31.990 USD 1,022 Btc 20.674 Goud 1,723.31

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

26/07 7:00

 • Vandaag ga ik in de lunchwebinar het aandeel Berkshire Hathaway bespreken. Om u een indruk te geven... Als je maar in één aandeel zou mogen beleggen, dan zou ik dit aandeel voorstellen. Waarom? Dat vertel in in het webinar.

  Je kan je hier opgeven om het webinar live te volgen.

 • Tesla heeft naar verluidt 170 miljoen verloren op de recent verkochte bitcoins.

 • Vandaag gaat de 10 voor 1 reverse split voor McEwen Mining in. Het gaat niet goed het de koers van het aandeel en de reverse splitsing was de enige mogelijkheid die over was gebleven om de beursnotering op de NYSE te mogen blijven aanhouden. Na de splitsing staan er nog 47 miljoen aandelen uit.

 • Philips heeft minder winst gemaakt dan een jaar geleden. Het zat het bedrijf niet mee. Een enorme terugroepactie voor slaapapneuapparaten, Chinese lockdowns, en de verstoring van de aanvoerlijnen waardoor onderdelen niet op tijd in de fabrieken waren.

 • Walmart heeft een winstwaarschuwing afgegeven. Ze verwachten een daling van de winst tot wel 13%. Het aandeel verloor in de nabeurse handel 10% van de waarde. 

 • UBS stelt analisten teleur. Het bedrijf maakte een winst bekend van 2,1 miljard. Dat lag onder de verwachting van analisten. Die hadden een winst van 2,4 miljard verwacht.

 • Gisteren heb ik een video over het Franse bedrijf Alstom gemaakt. Je kan de video hier kijken.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Google mede-oprichter Sergey Brin is boos (Tom Lassing)

26/07 7:24

Sergey wil dat zijn beleggingsmanager alle belangen in bedrijven van Elon Musk verkoopt. Elon Musk en Sergey Brin zijn al heel lang vrienden van elkaar.

Sergey hielp Elon om in 2008 door de bankencrisis heen te komen.

Naar nu gebleken is, weerhield die vriendschap Elon Musk er niet van een affaire met de vrouw van Sergey te beginnen.

Einde huwelijk voor Sergey, maar ook einde vriendschap tussen beide mannen.

De beleggingen worden verkocht en Elon Musk kan in de toekomst er op rekenen dat Sergey 'ergens' klaarstaat als het Elon weer een keer tegen zit. Hij zal dan klaarstaan om Elon een extra schop onderuit te geven verwacht ik.

Nog weer een actie van Elon die laat zien dat hij op zelfdestructie gericht is.

De vraag is of die zelfdestructie uiteindelijk ook de bedrijven van Musk gaat raken.

Die ziet die trein heel langzaam ontsporen, en niemand die er iets tegen kan doen.

Overigens eist de ex van Sergey nu 1 miljard dollar van hem, ondanks dat ze onder huwelijkse voorwaarden getrouwd zijn. Ik zou haar doorverwijzen naar Elon Musk. Laat ze daar maar haar miljard dollar gaan halen.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Veranderingen bij Neo Finance (Tom Lassing)

26/07 7:46

Het is niet zo zeer de verandering van het bedrijf, maar meer de verandering bij de klanten waar ik het nu over wil hebben.

Door de stopzetting van het affiliate programma is de aanwas van (kleine) nieuwe klanten fors minder geworden. Het geeft de onderneming wat meer tijd, want die starters namen op het platform heel wat tijd van het personeel in beslag.

Het is wel zo dat vanuit die starters enkele grote klanten ontstaan zijn. Zonder starters dus ook geen nieuwe grote klanten. Op de lange termijn moet Neo Finance zich dus wel afvragen of het stopzetten van het affiliate programma wel slim was. Maar... voor nu geeft het ze minder druk op het personeel.

We zien nu ook de activiteiten van de klanten (leningverstrekkers) veranderen. In de Secundaire markt geen aanbiedingen meer van één of twee slechte leningen, maar aanbiedingen van hele portefeuille's die er zonder korting worden aangeboden. Ook Neo Finance zelf doet daar aan mee. Die Secundaire markt is nu veel te koop, maar interessanter is het er niet op geworden.

De grote deelnemers in Neo Finance draaien gewoon door, de activiteit van kleine geldverstrekkers is enorm afgenomen.

Ook de kostenverhoging voor inactieve accounts zorgde ervoor dat de hoeveelheid geldleners relatief is afgenomen. De onderneming groeit nog wel, maar het is nu vooral de groei per account die belangrijk is. Dat is dus veel efficiënter voor de onderneming. We zien de actieve investeerders nu minder hard groeien en het gemiddelde bedrag per account neemt toe. Nog altijd overigens slechts 3.517 euro per account, dus er is nog heel veel groei mogelijk. Het is overigens al 50% meer per account dan een jaar geleden.

Ik ben zelf ondertussen nog altijd geen GOUD VIP. Dat wordt je pas bij 50.000 euro aan uitgezette leningen op je account. Ik zit net boven de 48.000.

In heel 2021 leende Neo Finane 27,3 miljoen euro uit.

In 2022 is het uitgeleende bedrag in juli al op 19,6 miljoen uitgekomen. De groei in geleend geld zit er dus wel degelijk enorm in. De rente daalde ondertussen fors in Litouwen.

Meer info vindt je hier
 
 
 

Marketing past zich aan (Tom Lassing)

26/07 8:16

Opvallend in de VS is het feit dat de marketing binnen de financiële markt zich nu richt op vooral de ouderen.

Immers, in de VS zijn dat de mensen met geld.

Daar waar de wijsheid is dat je nooit te jong bent om te gaan beleggen, is de marketing nu 'dat je nooit te oud bent om te beleggen'.

Het is ook waar, maar waar beleg je dan voor?

Immers, je bent al in je oude dag. Beleg je dan nog echt voor jezelf of beleg je voor het nageslacht?

Overweeg goed of je wilt leven van wat je in je leven bijeen gespaard en belegd hebt, of dat je spaarzaam blijft en anderen straks de kans geeft om er van de leven.

Blijft het feit dat je het beste zo vroeg mogelijk begint met beleggen. De wijsheid in de sector is dat je als jongere meer risico kan nemen. De beste weg is juist om dat NIET te doen.

Stel je eens voor dat je 40 jaar lang 9% maakt. Moet ja maar eens doorrekenen hoe dat uitpakt op een stukje vermogen.

Reken even dat je het geluk hebt dat je ouders je 10.000 euro op je 10e gaven. Hoe rijk ben je dan op ke 50e?

Maar hoe rijk ben je als je zelf ieder jaar na je 25e 2000 euro aan dat vermogen toevoegde.


Ik heb het zelf niet nagerekend, maar je vermogen zal op je 50e aanzienlijk zijn. Wat als je nóg meer weet toe te voegen?

Misschien begin je te begrijpen waarom in Neo Finance zo interessant vind. Daar kan je dit realiseren. Mijn rendement is nu met herbelegging 12,1% op jaarbasis. Ik begon wat laat... Volgens mij was ik al bijna 55. Ondertussen staat er al meer dan 48.000 euro 12,1% rendement op jaarbasis te vergaren en ik blijf geld toevoegen boven dat rendement.

Meer informatie vindt je hier
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

MAGA network AON onderuit (Tom Lassing)

26/07 8:47

Het ultra rechtse netwerk AON zal mogelijk binnenkort ophouden te bestaan.

De grote kabelmaatschappijen willen de zender niet meer in hun kabelzender pakketten opnemen omdat ze te veel rechtszaken veroorzaken en verliezen.

Hun zelfverzonnen waarheden kosten daarmee ook de netwerken te veel geld en sores.

Het netwerk is daarmee verliesgevend geworden en de eigenaar zal daarom de stekker er uit gaan trekken.

Een aantal werknemers wil nu wel doorgaan met de zender, maar dan online.

Dat is dus wel mogelijk, maar dan nog is het de vraag of het financieel wel vol te houden is om keer op keer met content te komen die je zelf verzonnen hebt en als waarheid naar buiten brengt. De rechtszaken blijven dan komen en de claims ook.

Het probleem is niet dat ze niets mogen zeggen. Het probleem is dat ze leugens verspreiden. Je dan op je vrijheid van meningsuiting beroepen is op zijn minst raar. Je leugen is geen mening, het is een leugen. Het is geen vrijheid van leugens vertellen. Het is vrijheid van meningsuiting. Dat detail struikelen ze keer op keer over.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd