Beursbox Nieuwsbrief 30 Lessen om r-ij-k te worden en te blijven

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief 30 Lessen om r-ij-k te worden en te blijven
Date: July 27th 2022
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 27 juli 2022
 
 

AEX 706,26 Dow 31.761 USD 1,014 Btc 20.924 Goud 1,717.13

 
 

Voor de fundamentele belegger

FinancialStockData.com is een Nederlandse data aanbieder die fundamenteel ingestelde beleggers via de aangeboden data een enorm inzicht geeft in de ontwikkeling van beursgenoteerde bedrijven. Met code 'beursbox' krijg je een 30 dagen gratis toegang tot hun volledige systeem. Pak die kans! Hoe werkt het? Kijk hier

Kijk hier voor het proefabonnement
 

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone herstelt zich flink. De afgelopen tijd heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in die markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

27/07 7:00

  • Vandaag zal ik het aandeel Rivian in het lunchwebinar bespreken. Je kan je hier opgeven voor de sessie (gratis)

  • Rusland zal na 2024 het International Space Station programma gaan verlaten. Het wil de eigen ruimte ontwikkeling opzetten en niet afhankelijk zijn van andere (westerse) landen. Een paar weken geleden werd nog een deal gesloten waarbij afgesproken werd dat Rusland en de VS elkaars middelen konden blijven gebruiken. Ook die deal is nu dus al dood als een pier.

  • De gasprijs in Europa (Amsterdamse gasbeurs) is gisteren op een record gekomen omdat Rusland de gaskraan nog weer verder dichtgedraaid heeft. Er werd een prijs van 202 euro bereikt. Dat is 10x de prijs van een jaar geleden. Op deze prijs kunnen we de Groningse gasvelden weer openzetten en de Groningers compenseren door ze allemaal een beving bestendig paleis te geven.

  • Randstad doet goede zaken nu bedrijven allemaal personeelstekort ervaren. De omzet steeg met 13% naar ruim 6,8 miljard euro.

  • De studentencorpsen zijn weer in het nieuws. Nu is het een aantal bijzonder vrouwonvriendelijke speeches. Gelukkig geen doden deze keer, maar dan nog was het ook dit jaar niet fraai. Dat zijn onze toekomstige leiders...

  • Credit Suisse heeft met Ulrich Körner een nieuwe CEO die de bank zal gaan reorganiseren. De bank maakte een 1,6 miljard euro verlies bekend.

  • Deutsche Bank deed het veel beter dan verwacht en maakte een winst van 1 miljard euro over het tweede kwartaal bekend.

  • Alphabet maakte minder winst dan verwacht bekend. Toch waren de advertentie inkomsten hoger. Het aandeel verloor tijdens beursuren 2,32% en won nabeurs 5,23% aan waarde.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Berkshire Hathaway aandelen analyse (Tom Lassing)

27/07 7:18

Gisteren heb ik in het lunch webinar het aandeel Berkshire Hathaway besproken. Ik denk altijd dat iedereen dit aandeel onderhand wel kent, maar de realiteit is anders.

Het is het bedrijf van Warren Buffett, wereld rijkste belegger.

Hij is de CEO van dit bedrijf.

Hij heeft een staf van zo'n 28 personen en heeft een loon van een paar ton per jaar. Ondertussen werken er 372.000 personen voor dit bedrijf. In feite is het een kleine Amerikaanse economie in één aandeel.

Daar stel ik steeds dat als je maar één aandeel zou willen kopen het dit aandeel zou moeten zijn.

Maar... Warren Buffett is ondertussen bijna 92 jaar oud. Hoe veel jaar heeft hij nog?

Wat als hij komt te overlijden? Kan het bedrijf dan op dezelfde voet doorgaan, of zal het gemis van zijn leiderschap het bedrijf uiteen doen vallen?

Warren maakt zich er niet te druk over. In zijn ogen is het bedrijf veel meer waard dan de huidige beurswaarde, dus beleggers hoeven zich er geen zorgen over te maken. De delen zijn meer waard dan het geheel.

Het geheel is ondertussen ook al 635 miljard dollar waard.

De Koers/ Winst verhouding is voor dit jaar 7,73 en wordt volgend jaar op 21,28 verwacht.

Kijk hier naar de rest van de analyse
 
 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Daytrading is heel interessant

Ik ga binnenkort ook zelf de cursus doen. De kogel is door de kerk. De methode biedt immers ook in slechtere beurstijden de mogelijkheid om puur op beweging geld te verdienen. Omhoog of omlaag maakt niet uit. Dat staat me wel aan. Zo kan ik nog onafhankelijker worden.

Kijk hier
 
 
 

Rivian aandelen analyse (Tom Lassing)

27/07 7:38

Vandaag ga ik om 12:30 uur live het aandeel Rivian (RIVN) bespreken.

Een jaar geleden was de koers 130 dollar. Nu is de koers 32 dollar. Het bedrijf maakt nog altijd geen winst. De omzet is slechts 150 miljoen dollar. In het eerste kwartaal van 2022 produceerde het bedrijf 2.553 voertuigen. Ze verwachten over heel 2022 25.000 voertuigen te gaan produceren.

De shortpositie op de aandelen is met 15% enorm groot. De shorters hebben het afgelopen jaar gelijk gekregen, maar blijft dat ook zo?

Ik zal vanmiddag laten zien op welke gronden een eventuele aankoop te overwegen zou kunnen zijn.

Misschien wel JUIST omdat alle seinen op rood lijken te staan...

Je kan je hier voor het (gratis) bijwonen van het webinar opgeven.

 
 

30 Lessen om rijk te worden en te blijven (Tom Lassing)

27/07 7:45

Er zijn een aantal stappen te zetten als je rijk wilt worden. Niet iedereen zal ze allemaal willen zetten, niet iedereen zal alle talenten bezitten of kansen hebben, maar volg je meerdere stappen, dan neemt je kans om rijk te worden wel toe.

De eerste les is, zorg dat je meer geld binnenkrijgt dan je uitgeeft. Het lijkt een inkopper, maar je bent rijk als je structureel één euro per maand meer binnenkrijgt als dat je uitgeeft. Wil je veel rijker worden, dan moet die ene euro steeds iets meer worden. Je kan dat verkrijgen door meer te verdienen, of minder uit te geven... of beide.

De tweede les is bewust minder uitgeven. Probeer spullen te repareren in plaats van direct nieuw te kopen. Koop ook minder... Onze huizen staan vol met spullen. Heb je die spullen allemaal nodig? Koop ook tweedehands, of bewust op rommelmarkten.

Klik hier voor de andere lessen
 
 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Stand van zaken Oekraïne (Tom Lassing)

20/07 8:09

In het oosten van Oekraïne zijn de legers van Rusland en Oekraïne aan elkaar gewaagd. De Russen zijn niet in staat om verder op te rukken, De Oekraïners te zwak om aan te vallen en grond terug te veroveren. 

In het zuiden rond Cherson beginnen de Oekraïners wel voorzichtig een overwicht te krijgen. Heel bewust zijn in het zuiden boven de rivier de Dnepr de Russische aanvoerroutes en beschikbare munitie voorraden door Oekraïne beschoten. De Russen beginnen daar nu te voelen dat de logistiek niet meer naar behoren is. Ze moeten zuiniger met munitie worden en dat is terug te zien in het aantal artillerie beschietingen die de Russen doen.

Wat de Russen nu doen, is in die omgeving met raketten lange afstanden overbruggen. Die raketten worden bijvoorbeeld vanaf schepen afgeschoten.

De vraag is nu wanneer de Oekraïners zichzelf sterk genoeg achten om de Russen rond Cherson te verdrijven.

Dát het gaat gebeuren is vrijwel een zekerheid. De vraag is slechts wanneer ze het gaan inzetten.

Het punt is dat de Russen goed ingegraven zitten en hoewel de aanvoer minder is, zitten ze nog goed in de voorraden. Iedere dag wachten maakt de Russen zwakker en de Oekraïners daar sterker. Het punt is alleen dat de Russen voor 1 oktober verdreven moeten zijn, want als eenmaal de regen in de herfst komt, dan worden de velden weer onbegaanbaar en de aanvaller kan dan alleen via de wegen komen. Dat is nogal een nadeel zoals de Russen in februari en maart aan den lijve ondervonden hebben.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd