Beursbox Nieuwsbrief Tesla Aandelen Analyse

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Tesla Aandelen Analyse
Date: August 2nd 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 2 augustus 2022
 
 

AEX 728,18 Dow 32.798 USD 1,027 Btc 22.305 Goud 1,771.77

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

02/08 7:00

 • Vandaag ga ik in de lunchwebinar het aandeel Tesla bespreken. Om u een indruk te geven... Het bedrijf is meer waard dan alle oude automerken samen! Zou ik het kopen? Je hoort en ziet het in het webinar.

  Je kan je hier opgeven om het webinar live te volgen.

 • KFC in China verkoopt nu meer delen van de kip. Je kan dus in China ook kippenpoten of kippenkoppen bestellen. Het heeft te maken met de ook steeds verder oplopende inflatie waardoor ook kip duurder wordt. Alleen de veren verkopen ze er nog niet, maar dat komt omdat die al aan opkopers verkocht zijn. Kippenpoten zijn een lekkernij in China en stond al langer op het verlanglijstje van Chinese consumenten.

 • Nieuw Zeeland heeft haar grenzen weer geopend. Ze zeggen volledig, maar dat is alleen als je vaccinaties kan aantonen. Ongevaccineerd ben je er niet welkom.

 • Snelladen is bij Fastnet duurder geworden. Het bedrijf gaat de tarieven vanaf nu maandelijks aanpassen. e prijs wordt 0,68 per kWu. Abonnementshouders betalen 0,45 per kWu.

 • De VS heeft met een drone aanval de Talibanleider al-Zawahiri omgebracht. Deze zou te maken hebben gehad met 9/11... De waarheid is dat hij net als jij en ik er van hoorde nadat de aanslagen waren gepleegd. Dit is in mijn ogen wederom een afleidingsmanoeuvre. Hij heeft het de Amerikanen in Afghanistan erg moeilijk gemaakt, dat wel.

 • Het ziet er naar uit dat Pelosi toch Taiwan zal bezoeken. De VS wil blijkbaar laten zien dat het nog altijd van mening is dat het machtiger is dan China. Immers, dit is een wedstrijdje ver plassen op wereldniveau.

 • De SEC (Amerikaanse financiële toezichthouder) heeft 11 mensen aangeklaagd voor een Ponzi scheme. Het gaat om de initiatiefnemers van Forsage. Dat was naar eigen zeggen een gedecentraliseerd smart contract platform. Volgens de SEC was het een Ponzi oplichting die 300 miljoen dollar uit de markt wist te trekken.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Alibaba aandelen analyse (Tom Lassing)

02/08 7:18

Het bedrijf Alibaba heeft een probleem en dat probleem is de communistische partij van China. De partij heeft namelijk besloten dat het politieke belang boven het bedrijfsbelang gaat en dat is een slechte zaak voor ieder bedrijf en dus ook voor Alibaba. 

Ik denk dat we dat terug kunnen zien in de koersvorming. De koers ging van boven de 300 dollar naar nu rond de 90 dollar.

Ondertussen zie ik ook dat het niet slecht met het bedrijf gaat. De omzet blijft toenemen alleen de kosten lopen harder dan verwacht op.

De PEG ratio is nu onder de 1 gekomen en dat is in principe koopwaardig. Toch zou ik ondanks alles nu voorzichtig zijn met Chinese aandelen die dan ook nog in de VS noteren. De politieke spanningen tussen de VS en China kunnen beleggers flink dwars zitten. Zo kan de notering in de VS geschrapt worden. Dat kan voor beleggers een dure zaak worden. Alibaba noteert ook in Hong Kong, maar daar kan je als belegger maar niet zo maar bij iedere broker beleggen.

Ik vind Alibaba om drie redenen nu niet koopwaardig. Welke drie redenen? Kijk hier de video die ik gisteren maakte.

Kijk hier naar de video
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Tesla aandelen analyse (Tom Lassing)

02/08 7:41

Tesla is met een waarde van 975 miljard dollar meer waard dan alle oude autofabrikanten bij elkaar. Tesla kent nu een omzet van 67 miljard. Ford bijvoorbeeld is slechts 60 miljard waard, terwijl het een omzet van 148 miljard heeft.

BMW is nu 53 miljard waard met een omzet van 115 miljard en Mercedes is 62 miljard waard met een omzet van 138 miljard.

De vraag is dus, zijn alle andere autofabrikanten te weinig waard, of is Tesla te duur?

Of... is deze waardering van Tesla volkomen terecht?

Om met dat laatste te beginnen...

De vraag alleen al stellen is eigenlijk te gek voor woorden. Tesla is veel te duur. Het bedrijf heeft net als Ford ruim 140 geleden een enorme voorsprong op de rest. Net als met Ford zal die voorsprong verdwijnen en ook Tesla zal ooit een grijze muis binnen een groep andere grijze muizen worden. Ook de beurswaardering gaat dat in de loop van de tijd weergeven.

Volkomen natuurlijk en zonder enige moeite te voorspellen. Immers gaat dat nu zo in het leven. Ook bij bedrijven.

De huidige K/W van Tesla is 105.

Dan denkt u al te weten wat ik ga adviseren. Nu, dat kan nog wel eens een verrassing worden...

Vanmiddag is het webinar om 12:30 uur. Kom je kijken?

Geef je hier op voor het bijwonen
 
 
 

Adviezen geven (Tom Lassing)

02/08 7:56

Ik ben geen vermogensbeheerder. Zelfs als ik dat was, dan mocht ik u maar niet zo maar adviezen geven. Zelfs vermogensbeheerders moeten eerst een heel dossier opstellen van hun klant en pas als dat dossier (en dus het beeld van de klant) bekend en compleet is, mag er begonnen worden met individueel advies geven.

U mag wel uw buurman, die geen verstand van beleggen heeft, om advies over beleggen vragen.

Het is krom, maar het is helaas zo dat in het verleden te vaak echt serieus slechte adviezen werden gegeven die niet alleen fout waren, maar ook crimineel.

Er werd bijvoorbeeld advies gegeven op een dergelijke manier dat de adviseur de meeste winst binnen kon halen. Dat gebeurde niet alleen door criminelen, maar ook door de financiële sector zelf. Denk aan de woekerpolissen affaire. Meer dan een miljoen slachtoffers! Daarom is het toezicht in de financiële markt nu zo streng. Het bleek helaas keihard nodig, ook het toezicht op de mensen en bedrijven die u zou moeten kunnen vertrouwen.

Maar... Het geen advies kunnen geven houdt dus ook in dat ik u geen antwoord kan geven of een bepaald aandeel koopwaardig voor u is. U kan me wel mailen met zo'n vraag, maar ik geef er geen antwoord op. U kan immers wel een lokduif van de AFM zijn.

Wat ik wel kan doen, is aangeven hoe ik over een aandeel denk en dat publiceren. Iedereen kan er dan kennis van nemen. Dan nog heb ik me te houden aan bepaalde regels, maar gelukkig is er nog wel een stukje persvrijheid blijven bestaan in Europa.

Ik moet dus voorzichtig zijn en duidelijk maken waar ik sta bij een aandelenanalyse, maar mijn video's en nieuwsbrieven zijn verder nog wel legaal.

Dit is geen keihard recht. De toezichthouder blijft snoepen aan het recht op persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. Uiteraard om u te beschermen, maar uiteindelijk raakt al die regelgeving ook u. Als u ergens op Internet of in Sociale Media wat over aandelen publiceert, gelden de regels namelijk ook voor u. De vraag is of u die regels wel kent. U bent in groter gevaar om de wet te overtreden dan dat ik dat ben. Ik weet immers wel tot hoe ver ik legaal kan gaan. Weet u dat ook bij publicaties over de beurshandel? Pas dus op met publiceren over de beurs en over het geven van adviezen. U kan snel in grijs gebied of erger komen.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Waar leef je liever onder (Tom Lassing)

02/08 8:16

De wereld lijkt te worden verdeeld tussen twee, mogelijk drie kampen. Er is het kamp van de VS, waaronder Europa een nadrukkelijke aanwezigheid heeft, en er is het kamp Rusland, alwaar China een nadrukkelijke aanwezigheid heeft.

In dit laatste kamp is het China dat van mening is dat het leidend is, en Rusland die dat ook vindt...

Dat kamp is dus zeker niet stabiel te noemen, maar in het kader van jouw vijand is mijn vijand, zijn ze nu vrienden.

Zowel China al Rusland zien namelijk de VS als hun grote vijand.

Dat is overigens niet onterecht. In hun streven om wereldleider te blijven heeft de VS andere landen aan banden gelegd en dat beginnen ze goed zat te worden.

Ook Europa zit dat al jaren hoog, maar de stap van Rusland om Oekraïne binnen te vallen heeft Europa vervolgens weer volledig in de armen van de VS gedreven.

Wat heb je liever, een wereld gedomineerd door Rusland en China, of een wereld gedomineerd door de VS en Europa?

Ik denk dat het voor iedereen die enige mate van vrijheid belangrijk vindt, duidelijk is dat de VS dan de voorkeur geniet.

Kijk bijvoorbeeld naar hoe Chinese miljardairs nu proberen hun land te verlaten. Het punt is, ze kunnen zelf wel weg, maar ze hebben grote moeite hun vermogen mee te nemen. Ondertussen hebben zelfs die superrijken bijzonder weinig te zeggen in hun eigen land, maar ook binnen hun eigen onderneming. De staat dicteert steeds vaker het te voeren beleid.

Dat maakt dat aan aandeel als Alibaba (BABA) steeds minder interessant gaat worden. Als de staat het beleid gaat bepalen, dan kan je er de donder op zeggen dat het ten koste van de effectiviteit, lees winst, gaat. Als de rijksten hun land uit angst willen verlaten, dan weet je dat het fout zit... Dan wil je niet weten hoe slecht het al voor de rest is.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd