Beursbox Nieuwsbrief Nieuwe mijlpaal!

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Nieuwe mijlpaal!
Date: September 2nd 2022
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 2 september 2022
 
 

AEX 666,94 Dow 31.656 USD 0,996 Btc 20.169 Goud 1,700.77 

 
 

Beursbox Insider Service

Beursbox kent nu ook een betaalde versie in twee smaken. Een service die een combinatie is van tekst en video en iedere maand ook concrete aandelentips.

Voor meer info, klik hier
 

Dagelijks de winst nemen

Ga je actief daytraden, dan weet je letterlijk iedere dag wat je daadwerkelijk gerealiseerde resultaten zijn. Het staat ook écht op je rekening. Kijk hier voor meer informatie


Lees verder
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

02/09 7:00

  • Kijk hier even naar een aanbieding van een beleggen boeken pakket!

  • Het is vandaag mijn laatste vakantiedag. Een vakantie in eigen land en iedere dag tot 10:00 uur werken. Ik zal blij zijn als ik maandag mijn werkdag weer over meer uren kan spreiden.

  • Oekraïne is nu al bijna niet meer in het reguliere nieuws. Gek eigenlijk want juist nu is een heel belangrijke strijd gaande. Oekraïne moet aantonen Cherson te kunnen heroveren. Pas dan gaat het nieuwe wapens vanuit het westen krijgen. Lukt het ze niet, dan gaat het westen ze mogelijk dwingen te onderhandelen met Rusland.

  • Denison Mines heeft wederom een aangepast overname voorstel naar UEX gestuurd. Het bedrijf is bereid om omgerekend 0,51 dollar per aandeel UEX te betalen. Dit bod ligt 7% hoger dan het bod van UEC op UEX.

  • Er is een deal tussen Rio Tinto en Turquoise Hill Recources (TRQ). Rio Tinto neemt voor 3,3 miljard de resterende aandelen van de Mongolische mijn van Turquoise Hill over. Het aandeel TRQ steeg gisteren 12,5% op het bericht. Aandeelhouders TRQ moeten nog wel stemmen over het aanbod. 

  • Gisteravond heeft Jan Breestraat nog weer een update over zijn trendneutrale strategie gestuurd. Je kan het hier zien.

  • Philips heeft voor 24 miljoen geschikt in een zaak rondom vermeende misleiding rondom zorgverzekeringsprogramma's. Het ging om omkoping van medewerkers van leveranciers van medische apparatuur.

  • Gisteren was het Suez kanaal 5 uur lang geblokkeerd voor een vastzittende olietanker. De hogere zeespiegel doet weinig voor het Suez Kanaal...

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Nieuwe mijlpaal! (Jack Hoogland)

02/09 7:22

Dinsdag vertelde ik u al over de sterk stijgende positieve media-aandacht voor kernenergie en de sterk stijgende koersen van uraniumaandelen.

We zien in de media ook een groeiend besef dat de wereld met alleen zonne- en windenergie onmogelijk het klimaatprobleem kan oplossen.

In de tweet hieronder wijst Forbes ons erop dat China die conclusie al een tijdje geleden heeft getrokken.


Daarnaast zag ik deze week voor het eerst dat een land de komende jaren méér in kernenergie gaat investeren, en minder in zonne- en windenergie. Zie onderstaande tweet.

Zuid-Korea’s doel voor 2030 is dat kerncentrales 32,8% van de dan benodigde  elektriciteit  leveren. Tegen zonne-en windenergie slechts 21,5%.


Zuid-Korea kiest daarmee duidelijk voor meer energiezekerheid en grotere onafhankelijkheid.

Na de Japanse draai van 180 graden is ook dit een nieuwe mijlpaal!

Onze overtuiging is dat veel landen Zuid-Korea’s voorbeeld zullen volgen.

Al het positieve nieuws en de snelgroeiende media-aandacht   zorgen ervoor dat..
Klik hier om verder te lezen

 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

Mijn visie op goud

Kijk hier om te bezien hoe ik over goud als spaargeld denk.


Lees meer
 
 
 

Huurhuizen kopen (Tom Lassing)

02/09 7:41

Gisteren schreef ik al dat Jeff Bezos de loftrompet kreeg toegezwaaid omdat hij volgens de analist van Finance Yahoo op tijd in huurhuizen gestapt is.

Waarom denkt die analist dat?

Het punt is, in tijden van hoge inflatie is het hebben van een stroom inkomsten een goede zaak. Huurhuizen bieden je zo'n stroom aan inkomsten. Het werkt fantastisch, zo lang je maar niet om welke reden dan ook, gedwongen wordt om die huizen te moeten verkopen.

De huren worden (met enige vertraging) aangepast aan de inflatie en zo neemt je inkomen ook niet te veel af tijdens de periode van inflatie. Het is wel zaak dat je huurders weet te houden die de huur ook netjes blijven betalen.

Dat is uiteraard wel een uitdaging. Aan de andere kant is tijdens de Corona tijd gebleken dat uiteindelijk de overheid ook te hulp kan schieten.

Ik heb die ervaring zelf. Ik krijg NU... (augustus/september 2022) eindelijk de achterstallige huren van de huurders die niet betaalden maar wel bleven alsnog overgemaakt. In augustus al 14.000 dollar en ook komende maand wordt nog een aanzienlijk bedrag verwacht. Gelukkig kon ik de slechte tijd overbruggen, al was dat geen pretje. In 2021 verloor ik 55.000 dollar definitief omdat de huurders met de noorderzon vertrokken. Van veel andere huurders kreeg ik in 2021 geen of te weinig huur. Dat geld van de blijvende huurders komt dus nu alsnog. Helaas moest ik daarvoor wel mijn relaties met de huurders onder druk zetten. Pas nadat ik ging dreigen met uitzetting en de rechter inschakelde was de overheid bereid te betalen. Ik MOEST dus wel zelf eerst die procedure inzetten. Eigenlijk heel triest, maar zonder die procedure had ik kunnen fluiten naar mijn geld.

Meer over mijn huurhuizen
 
 
 

Daytrading 1 sept 2022 (Tom Lassing)

02/09 8:18

Gisteren deed ik net na opening van de DAX twee transacties. Ze gingen beide goed, maar ik merkte wel dat ik door mijn slechte resultaten van de afgelopen week erg happig op winst was. Ik nam bij 6,1 en al bij 2,6 punten al winst.

Bij die laatste veel te vroeg want dat had een veel grotere winst kunnen worden als ik maar niet zo happig op winst was geweest. Ik was er zo op gebrand om winst te halen dat ik te snel die winst, hoe klein dan ook, maar nam. Ik had daarbij net de pecht dat de tik even omlaag was toen ik klikte.

Hoe dan ook, in drie minuten twee transacties netjes volgens het boekje ingezet, alleen te gretig, te snel ook weer gestopt. Netto winst 8,7 punten.

Meer over daytrading
 
 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Vastgoed crowdfunding

Geef vastgoed ondernemers meer armslag en krijg daarvoor een prachtige rente. Het platform steunde al meer dan 100 projecten en allemaal zijn ze tot op heden susccesvol. 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Rusland gaat verliezen (Tom Lassing)

02/09 8:42

Deze bewering is voor sommige lezers hetzelfde als stellen dat zwaartekracht niet bestaat.

Rusland is zo groot, zo machtig, natuurlijk gaan ze die oorlog tegen Oekraïne winnen.

Nu, ik denk dat voor heel veel mensen duidelijk gaat worden dat wonderen bestaan. Zwaartekracht bestaat en Rusland gaat verliezen.

Het is beide zo zeker als dat één plus één twee is.

Maar waarom dan? Hoe kan het dat een zo groot en machtig land als Rusland zich verslikt in een dwerg als Oekraïne?


Nu, daarin zit al een denkfout, net zoals de gedachte dat Vietnam de oorlog tegen de VS won. Ja ze won wel, maar met hulp van heel wat communistische landen. De VS streed indertijd tegen het communistische blok, niet alleen tegen Vietnam.

Ook Oekraïne staat er nu niet alleen voor.

Rusland vecht tegen zeer gemotiveerde Oekraïense soldaten en tegen enorme hoeveelheden westerse technologie en zeer goed doordachte westerse militaire visie.

Het is een strijd van David tegenover Goliath... alleen David heeft heel veel vriendjes meegenomen en die vriendjes zijn samen vele malen sterker dan Goliath.

Rusland verloor in de eerste 24 uur al meer dan de helft van haar Spetznatz troepen. Dat was een dreun die ze nog altijd voelen. Hun crème de la crème aan soldaten in een etmaal vrijwel weggevaagd. Degenen die wel wegkwamen waren gewond of geestelijk zwaar geraakt na de enorme nederlaag die ze geleden hadden.

Verder verloor Rusland ondertussen vrijwel alle materieel waarmee ze in februari de oorlog begonnen. Het is kapotgeschoten of door Oekraïne overgenomen. Aanvullingen kwamen vanuit oude voorraden, vaak nog uit de Sovjet tijd.

Er zijn nog wel eenheden met wat modern materieel, maar dan moet Rusland haar grenzen onbewaakt laten.

In feite wordt nu 100% van de beschikbare leger capaciteit al in Oekraïne ingezet. Wat Rusland nog wel kan doen, is troepen elkaar laten vervangen. Het nadeel daarvan is dat overal in Rusland dan troepen gaan vertellen wat hun in Oekraïne is overkomen. In een land zonder eerlijke TV is een soldaat die komt vertellen hoe het was een bron waar aan veel waarde gehecht wordt. Russische soldaten aan het front zijn niet te spreken over de behandeling die ze van hun leiding krijgen. Laat staan de behandeling die ze vanuit de Oekraïners krijgen. Vergiftigingen, aanslagen, koude schouders... De Russen zijn niet welkom en dat weten ze. Ze weten donders goed dat ze deel van de foute partij zijn. Ze komen niemand bevrijden. Ze komen veroveren en veel soldaten zit dat niet echt lekker. Mede omdat hun eigen leiders ze laten stikken. Hun leven stelt voor de officieren niets voor. Die onvrede ga je met vervangingen van eenheden over heel Rusland verspreiden... Ik kan me indenken dat het voor de Russische leiding erger is dan ze in simpelweg Oekraïne laten creperen. Er zijn dus niet veel vervangingen van hele eenheden. Je vecht tot je eenheid niet meer bestaat. Daarna ga je op in een nieuwe eenheid. Naar huis gaan... Moet je wel heel veel geluk hebben.


Rusland gaat verliezen. Het is wat mij betreft een totale zekerheid. Ik denk zelfs dat het in 2023 al kan gaan gebeuren.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd