Beursbox Nieuwsbrief Geen olie, geen geld

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Geen olie, geen geld
Date: September 5th 2022
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 5 september 2022
 
 

AEX 678,57 Dow 31.318 USD 0,989 Btc 19.968 Goud 1,710.47

 
 

Is goud ook nu interessant?

Mijn visie op het bezitten van goud heb ik in een aparte website vastgelegd. Ga naar deze site om mijn visie op goud te leren kennen.

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De huidige dip kan wel eens een prachtige kans zijn!

(Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

05/09 7:00

  • Tsja en dan is ineens je vakantie weer voorbij... Maar als het vandaag inderdaad dertig graden wordt, dan neem ik vanmiddag weer een middagje vrijaf...

  • Gisteren is de eerste Beursbox Insider VIP nieuwsbrief de deur uitgegaan. In die nieuwsbrief drie aandelen waarvan ik de verwachting heb dat we daar interessante zaken mee kunnen doen. De eerder in augustus gestuurde tip staat ondertussen al op een aardige winst. Lid worden kan hier. https://www.patreon.com/beursbox?fan_landing=true

  • De CFO van Bad, Bath & Beyond is van de 18e verdieping van een wolkenkrabber "gevallen". Die val was het probleem niet. Bij het neerkomen ging het mis. Hij kwam bij zijn zelfmoord poging om. Hij stond onder grote druk vanwege besluiten rondom MyPillow producten die de omzet fors verlaagden. Op 31 augustus kwam het bedrijf met zwaar tegenvallende bedrijven en de mededeling dat het moet reorganiseren.

  • Vandaag wordt de nieuwe premier van het VK bekend. In mijn ogen twee zeer ongeschikte kandidaten die een net zo ongeschikte premier op willen volgen. De armoede van een voormalige wereldmacht in het volle zicht.

  • De VS en China zijn in gesprek om te voorkomen dat de VS alle Chinese beursnoteringen in de VS gaat schrappen.

  • Chili heeft per referendum een extreem linkse constitutie afgewezen. Helaas voor het land houdt het in dat de 40 jaar oude Pinochet constitutie intact blijft. Dat wil de meerderheid uiteindelijk OOK niet.

  • De EU wil een maximale prijs op een vat olie invoeren. Dat zou dan wereldwijd moeten gelden. Het kan alleen maar succesvol ingevoerd worden als India en China er ook achter staan. Al was het maar in naam.

  • China en India hebben veel meer Russische olie gekocht in 2022. Maar dan wel met een forse korting.

Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Als ze zelfs daar niet zonder kunnen! (Jack Hoogland)

05/09 7:28

De positieve berichten voor kernenergie en uranium blijven zich opstapelen!

          Vorige week vertelde ik u al waarom de Japanse en Zuid-Koreaanse  plannen voor forse investeringen in nieuwe kerncentrales zulke belangrijke mijlpalen zijn.

Donderdag kwam het goede nieuws uit Californië.

Met een bijna unanieme meerderheid stemde het parlement voor het tot 2030 openhouden van hun Diablo Canyon kerncentrale.


Het betreft hier uiteraard slechts één kerncentrale, maar in dit specifieke geval is vooral de  symbolische waarde enorm.

Want Californië is (als bakermat van de anti-kernenergie beweging) de állerlaatste plaats op aarde waarvan je dit zou verwachten.

Als ze zelfs in Californië niet zonder kernenergie kunnen…

Belangrijk om te beseffen is dat de recente stortvloed aan positieve nieuwsberichten bovenop...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu binnenkort eventueel gaan doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Daytrading (Tom Lassing)

29/08 7:43

Vrijdag heb ik net na de opening een positie ingezet. Het voelde direct niet echt goed, al was het wel een positie vanuit het boekje. Ik nam op 2,1 punten al mijn winst. Achteraf maar goed ook. De volgende minuut candle ging weer omhoog en dit was anders geheid een -8 verlies geworden.

Enkele minuten daarna zag ik een mooi op te bouwen Three White Soldiers patroon in de grafiek. Ik heb het laatste deel van de derde candle meegelopen en haalde in enkele seconden 2,6 punten binnen. Ik weet, het is niet veel, maar in mijn ogen was het een vrij zekere winst en dat bleek ook zo te zijn. Ik had alleen verwacht dat het meer dan drie punten zou zijn, maar had weer pech met de volgende tick.

Mijn volgende actie was een total loss...7,9 punten verlies. Het was een goede positie, maar het was snel over.

Daarna had ik wederom weer een terechte snelle winst van 2,6 punten.

Uiteindelijk was mijn resultaat over een kwartiertje handelen vrijdag -0,6 punten.

Meer over daytrading
 
 
 

Crisis oplossing, gratis openbaar vervoer (Tom Lassing)

05/09 8:12

Stel even dat het inderdaad een economische crisis gaat worden doordat energieprijzen en daarmee de inflatie uit de pan gaan rijzen.

Is dan het gratis of veel goedkoper maken van Openbaar Vervoer niet een fantastische oplossing?

Het levert een enorme hoeveelheid aan besparing van energie op. Het levert ook op dat mensen die nog wel de weg op moeten, lees vrachtvervoer en ander beroepsvervoer waar openbaar vervoer geen oplossing voor is, veel meer ruimte op de weg zullen vinden. Minder vertragingen en goed voor de economie dus.

Gratis of goedkoper openbaar vervoer kost de overheid geld. Uiteindelijk kost het dus ook de samenleving geld, maar in de prioriteitenlijst is energie besparing deze winter de hoogste prioriteit. We moeten energie besparen, want zoals het nu is, is onze energievoorraad goed voor energie tot half februari 2023. Des te meer we besparen, des te verder komen we door de winter heen. Als was het dus maar voor een paar maanden respijt, het kan wel een enorm probleem helpen oplossen.

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Regelmatig nieuwe projecten om in deel te nemen! Bezoek de site daarom regelmatig!

Kijk hier
 
 
 

Geen olie, geen geld (Tom Lassing)

05/09 8:48

Rusland weigert Europa nog olie en gas te verkopen, terwijl Europa in feite al aangegeven heeft dat het op termijn zelf ook geen olie en gas meer van Rusland wil kopen.

Dat is dus duidelijk, maar...

Rusland heeft de omzet wel nodig en Europa heeft momenteel de olie en gas toevoer vanuit Rusland nog nodig.

Er wordt daarom een kat en muis spelletje gespeeld. Wie knippert het eerst?

Het punt is, Rusland moet wel gas blijven produceren. Het fakkelt daarom dat gas nu af. Er wordt naar schatting ter waarde van 10 miljoen dollar per dag aan gas afgefakkeld door Rusland.

Maar bij olieleidingen is het ook belangrijk dat de olie blijft vloeien. Doet de olie dat niet, dan ontstaat er een teerlaag in de pijpleiding en als gevolg daarvan raakt heel die pijpleiding uiteindelijk onbruikbaar.

De kans is dus groot dat de eerder gebruikte oliepijpleidingen die nu stilgelegd zijn, binnenkort niet meer opgestart kunnen worden. Ze kunnen dan simpelweg afgeschreven worden.

Het blufspelletje is dan voorbij, het is dan niet meer de vraag of Europa iets anders moet zoeken, het is dan realiteit.

Voor Rusland houdt het in dat haar makkelijke afzetmarkt, goed voor 43% van de totale omzet van het land, weg is.

Natuurlijk kan Rusland haar energie verkopen aan anderen landen. Maar niet tegen de lage kosten die het richting Europa had. Lagere volumes, meer kosten. Dat is niet goed voor de winst die je er mee kan maken.

Gezien de enorme afhankelijkheid van de energiemarkt die Rusland heeft, is het duidelijk dat de Russische economie een enorme dreun gaat krijgen. Dat is nog zonder de kosten van de oorlog in de vorm van een verloren generatie jonge mannen en het vertrek van enorm veel buitenlandse bedrijven en hun werkgelegenheid uit Rusland.

Wie dus denkt dat Rusland 'profiteert' van de hoge energieprijs, kijkt naar Rusland met een wel heel roze bril.

Dat is een sprookje waarin sommigen wel willen geloven, maar het is en blijft een sprookje.  


Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd