Beursbox Nieuwsbrief Energie crisis en uranium aandelen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Energie crisis en uranium aandelen
Date: September 6th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 6 september 2022
 
 

AEX 674,12 Dow 31.318 USD 0,995 Btc 19.891 Goud 1,717.07

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

06/09 7:00

  • De CFO van Bed Bath & Beyond was aangeklaagd voor het oppompen van de aandelenkoers en had een claim van 1,2 miljard dollar aan zijn broek hangen. Dat wordt nu gezien als zijn drijfveer om een einde aan zijn leven te maken.

  • Gisteren heb ik heel wat trades gedaan, maar het waren veel kleine winsten, twee grote verliezen en uiteindelijk 2,6 punten winst. Niet echt een vetpot dus. Ik had de pech twee keer tegen een snel verlies op te lopen. Dat verlies in de ochtend wist ik in de middag te compenseren. Helaas dacht ik vroeg in de avond nog even een actie in te zetten. In een paar transacties verloor ik op dat moment per saldo bijna 20 punten. Een verlies van 16,9 punten was het netto resultaat voor de dag derhalve. https://www.beursopmaat.nl

  • Kijk hier even naar een aanbieding van een beleggen boeken pakket!

  • Mijn collega van de Kritische Belegger heeft een rapport geschreven met daarin vijf kansrijke grondstofaandelen. Als je interesse daarin hebt, dan is dit de link.

  • Vattenfall gaat de energieprijzen per 1 oktober met 50% omhoog brengen.

  • De spaartaks gaat in Nederland een jaar later dan afgesproken ingevoerd worden. Het huidige systeem zal dus een jaar langer actief blijven.

  • Dit bericht moest ik twee keer lezen... "De olielanden die zich in de OPEC hebben verenigd en bondgenoten als Rusland en Kazachstan (OPEC+) zijn van plan om fors minder olie op te pompen. De productie wordt in oktober met 100.000 vaten per dag verlaagd om zo de olieprijzen te stutten." Leef ik in een andere universum? Olieprijzen te stutten? Zijn die olieprijzen laag dan? Ik kan niet anders dan constateren dat de OPEC duidelijk niet op één lijn met de G7 zit.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Energie crisis en uranium aandelen (Tom Lassing)

06/09 7:23

Hoe dan ook is er een energie crisis. De relatie tussen Europa en Rusland zal niet snel gelijmd kunnen worden en ook zonder dat is er het feit dat veel olievoorraden overal in de wereld in de bodem al ver aangesproken zijn. We verbruiken veel meer olie dan de aarde kan aanvullen en de makkelijke voorraden die we zonder veel moeite konden oppompen, beginnen serieus op te raken.

We moeten dus ernstig over alternatieven gaan nadenken.

Ernstiger dan we tot op heden deden.

Duitsland maakte enkele jaren geleden heel bewust de strategische keuze om energie afhankelijk van Rusland te worden. Men had het idee dat de ontspanning tussen Rusland en Europa die stap wel mogelijk maakte. 

Dat was achteraf bezien een domme zet met name omdat Duitsland met die keuze OOK de keuze maakte om te stoppen met kernenergie.

Dat is dus een dubbele klap voor Duitsland.

Ik zie ondertussen nog weinig actie vanuit de oosterburen om deze dubbele fout te herstellen. Blijkbaar moeten ze eerst een crisiswinter door maken voor ze echt in actie gaan komen. Ik denk dat de Duitsers hopen op een snelle oplossing in Oekraïne en als gevolg daarvan een snel herstel van de relatie met Rusland.

In mijn ogen vooralsnog ijdele hoop.

De oplossing is voor Duitsland zonneklaar. Ze zullen uiteindelijk vol moeten inzetten op kernenergie. Dat besef heeft nog even tijd nodig in Duitsland. Ze zijn nu alleen bereid de drie kerncentrales tot april 2023 open te houden. Dat helpt in ieder geval om door de komende winter heen te komen.

Dat twijfelen van Duitsland is mede een reden dat uraniumaandelen maar niet definitief van de grond komen. We zien namelijk die voortdurende twijfel ook in de koers van uranium. De uranium koers blijft vooralsnog rond de 50 hangen.

Dat houdt in dat vrijwel alle bedrijven in deze sector met verlies blijven draaien.

We weten dat de vraag naar uranium enorm gaat toenemen, maar het blijft wachten op het startsignaal.

Dat komt er ongetwijfeld en dan gaat het mogelijk ook heel erg hard. In feite ben je dan al te laat, of zo voelt het dan in ieder geval. Wie stapt er nog in als de koersen 50% gestegen zijn? 

Vandaar dat ik al aandelen in deze hoek heb. 

Uraniumrapport Jack Hoogland
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Wat is jouw plan om de winter warm door te komen? (Tom Lassing)

06/09 7:54

Misschien leeft het nog niet zo bij je, maar we hebben in Europa een probleem. Zelfs met de gasvoorraden binnenkort op 100% houdt dat in dat we met die voorraad slechts tot half februari komen.

Nu kunnen we mogelijk in de winter ook nog aan gas komen, maar de kans bestaat dat bij een late winterinval we in maart zonder gas of minstens met te weinig gas komen te zitten.

Moet je en kan je daar wat mee als consument?

Ik denk dat het geen slecht idee is om je voor te bereiden. 

Zo heb ik overal waar ik kon resthout verzameld. Er is geen boom apart voor omgezaagd. Zou het gas dus opraken, dan kan ik met mijn sprokkelhout bijstoken. Ik kan zelfs op hout gaan koken als het moet. In de zomer is dat gewoon leuk, maar het is ook als noodvoorziening in de winter te gebruiken.

We hebben extra gordijnen om ook raampartijen tegen binnenkomende kou te beschermen. Het huis is de laatste jaren al helemaal nagekeken op de makkelijkste en snelste manieren om het te isoleren. Dat is allemaal al gedaan.

Er is helaas één ding dat ik niet heb... Als de stroom uitvalt, dan heb ik nu nog niets aan mijn zonnepanelen. Die vallen dan ook uit. Een huisaccu kan dat oplossen, maar ik vind de investering daar in nu nog gekkenwerk. Het is veel te duur en met de huidige fiscale regels kan je die investering niet terugverdienen. Dat heeft me tot op heden tegengehouden.

Hoe dan ook, neem de bedreiging voor aankomende winter serieus. Nu is er nog enige tijd om zaken te regelen. 

Ik maakte er gisteren ook een video over. Daarin nog wat extra tips voor komende winter.

Naar de video
 
 
 

Beursbox Insider (Tom Lassing)

06/09 8:02

Ik heb besloten dat de bestaande 'Mooie Beursdag service' niet langer nieuwe abonnees gaat aannemen en ik heb tevens besloten dat er een 'Beursbox Insider service' komt. Er zijn twee Insider niveaus. Het eerste niveau is een 5 euro ex BTW per maand service en daarvoor krijg je tenminste één exclusieve aandelentip per maand en één of meer exclusieve video's. Ook wil ik gaan kijken naar de mogelijkheid om live webinars te doen, zoals ik dat nu ook al met FXFlat doe. Het lijkt me geen onoverkomelijk bedrag, dus ik hoop dat veel lezers de stap nemen en de service afnemen. Alvast dank daar dan voor.

Bij de 'Beursbox Insider VIP service' zit er ook nog eens een bijgehouden voorbeeld portefeuille bij waarbij ik normaal gesproken drie tips per maand geef en ik een portefeuille van maximaal 20 posities als voorbeeld aan blijf houden.

Je kan dan zelf als VIP abonnee kijken bij welke posities je mee wilt gaan.

In principe komen die mutaties in de portefeuille in de eerste week van de maand. De tips komen met een instap, uitstap en stop loss niveau. Ik ga die portefeuille vanaf begin september opbouwen.

Deze service kost 30 euro ex BTW per maand.

Interesse? Kijk hier voor meer informatie.  


PS: Iedere Insider abonnee en Insider VIP abonnee krijgt in ieder geval toegang tot zeven video's met 'Leren beleggen' tips. Per video pak ik een beleggings onderwerp op. De zevende video is overigens de gisteren uitgegeven curve video. Deze video is nu (nog) openbaar.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Amerikaanse politiek (Tom Lassing)

06/09 8:28

President Biden heeft eindelijk de fluwelen handschoenen afgedaan en heeft duidelijk gemaakt dat de trend die de Republikeinen hebben ingezet de VS keihard schaadt. De ondermijning van de rechtsstaat en de democratie is een heel slechte zaak voor de VS.

Het stelen van staatsgeheimen door de vorige president is ongehoord. Wat echter het veel grotere probleem is, is het feit dat oud president Trump op wel honderden manieren de wetten en regels overtreden heeft en nooit daarvoor gestraft is. Dat is het grootste probleem.

Op de één of andere reden weigert men door te zetten als het Trump betreft. Belastingontduiking, oplichting, valsheid in geschrifte, diefstal, het niet betalen van rekeningen, het niet op tijd doen van belastingaangiftes, het overtreden van geheimhoudingswetten, hij kwam en komt overal mee weg.

Teflon Don was zijn bijnaam al heel lang. De klasse justitie van de VS en in de VS is niet nieuw. Rijken kunnen hun straffen veelal afkopen met boetes. Iets dat Trump altijd heeft gedaan en is blijven doen.

Dát is een weeffout in die samenleving en wat je daarmee creëert is een elite die alles met wat geld kunnen afkopen. Heb je honderden miljoenen, dan moet je wel heel ver gaan wil je ooit de binnenkant van de gevangenis zien.

Trump is ondertussen letterlijk de Amerikaanse justitie aan het afpersen. Hij stelt simpelweg: "Als je mij echt gaat aanklagen, dan laat ik mijn volgers je leven verpesten." 

Heel veel politici en rechters zijn bange mensen. Niet zo gek, want heel de Amerikaanse samenleving is een bange samenleving. Alles is angst in de VS. Iedereen is bang voor iedereen. Er zijn in de VS meer handvuurwapens in handen van de bevolking dan dat er mensen zijn. Gemiddeld is er meer dan één handvuurwapen per persoon in de VS.

Bij rijken en zeker bij Trump komt het dus nooit tot de uiteindelijk aanklacht. Men 'hoopt' erop dat alleen de hoorzitting al genoeg straf is. Net zoals men de afzettingsprocedure als president als straf genoeg zag.

Zo werkt dat niet bij een man als Trump. Die zou ooit de consequenties eindelijk eens moeten voelen, maar ik vrees dat de Amerikaanse samenleving dat simpelweg niet durft.

Hij blijft dus wegkomen met al zijn criminaliteit.

Het gekke is, heel veel complotdenkers spreken over honderden aanslagen die geheime diensten doen op wetenschappers politici etc. Als dat zo is, en men vindt in de 'deep state' Trump zo'n gevaar voor de samenleving... Waarom leeft hij dan nog?


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd