Beursbox Nieuwsbrief Rio Tinto neemt collega over

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Rio Tinto neemt collega over
Date: September 7th 2022
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 7 september 2022
 
 

AEX 675,27 Dow 31.145 USD 0,989 Btc 18.985 Goud 1,697.69

 
 

Voor de fundamentele belegger

FinancialStockData.com is een Nederlandse data aanbieder die fundamenteel ingestelde beleggers via de aangeboden data een enorm inzicht geeft in de ontwikkeling van beursgenoteerde bedrijven. Met code 'beursbox' krijg je een 30 dagen gratis toegang tot hun volledige systeem. Pak die kans! Hoe werkt het? Kijk hier

Kijk hier voor het proefabonnement
 

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone is weer iets teruggevallen qua waarde. De afgelopen tijd heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in die markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

07/09 7:00

 • Kijk hier even naar een aanbieding van een beleggen boeken pakket!

 • Great Panther Mining heeft uitstel van betaling gevraagd. Het aandeel verloor daarop 58% van de koers.

 • Vanwege een aflossing van een lening heb ik geld van de VS terug naar Nederland moeten sturen. Wederom problemen omdat de toezichthouder hier tussen zit en ik weer mogelijk weken moet gaan wachten omdat ze hun 'onderzoek' wederom helemaal van voor af moeten doen. Die anti terrorisme en anti witwas controles komen me de strot uit. Het gaat om een zakelijke overboeking van 20.000 euro.

 • Heb je interesse in een stukje Nederlandse geschiedenis? Je kan nu aandelen NAM gaan kopen. Shell en ExxonMobil zetten delen van de NAM in de verkoop. Ze maken dat ze wegkomen nu er geld aan de lokale samenleving betaald moet gaan worden. Voor het luttele bedrag van 1 miljard dollar kan je eigenaar van delen van dit hoofdpijndossier worden.

 • 85 miljard euro leverde de Russische energie het land op sinds het begin van de oorlog in Oekraïne. Dat is de plus voor Rusland... De min is het feit dat honderden westerse bedrijven vertrokken zijn en dat daarmee veel bedrijvigheid en werkgelegenheid uit Rusland is vertrokken. Kijk je dus niet blind op het bedrag dat binnenkwam. Rusland zal een flink deel moeten gebruiken aan uitkeringen om verlies aan inkomen te compenseren.

 • Volgens Nomura zal de Chinese economie het komende jaar slechts met 2,7% groeien. Redenen zijn Covid maatregelen en een uit de hand lopende banken en vastgoedcrisis. Die 2,7% neem ik zelf dan ook met een flinke korrel zout.

 • Wat is Engelser als een Fish and Chips shop? Ze dreigen uit het straatbeeld te verdwijnen omdat hun product niet meer het lage kosten product is dat het was. Vis en energiekosten rijzen de pan uit. Deels is inflatie de oorzaak, maar ook Brexit speelt keihard mee.

 • Het lijkt er op dat er bij Google een forse reorganisatie gaat komen die de kosten met 20% moet gaan terugbrengen. De mooie tijd is over voor de medewerkers. De knoet gaat er over. 

 • Gisteren een video gemaakt over het bod van Rio Tintro op Turquoise Hill. Kijk hier

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Het begin van een wereldwijde tsunami (Jack Hoogland)

07/09 7:26

Tot een dik half jaar geleden was Zuid-Korea nog van plan om kernenergie af te bouwen. 

Nu is de situatie totaal anders.

Vorige week maakte President Yoon bekend dat Zuid-Korea juist fors gaat investeren in nieuwe kerncentrales.

In onderstaande tabel zien we dat Zuid-Korea de komende jaren zelfs fors meer wil investeren in kernenergie dan in zonne- en windenergie.


De  reden waarom Zuid-Korea nu de voorkeur aan kernenergie geeft vindt u in dit artikel dat ik in maart schreef.

Het plan uit 2010 om vakantie-eiland Jeju met alleen zonne- en windenergie klimaatneutraal te maken bleek totaal niet te werken. Zie deze tweet.


Ondanks dat Jeju veel zon heeft, altijd winderig is en er geen zware, energie slurpende industrie is gevestigd.

De Zuid-Koreaanse regering telde haar knopen en besloot dat vooral kernenergie nodig is om haar klimaatdoelen te realiseren.

Als het zélfs op een ideale locatie als Jeju niet lukt om zonder kernenergie klimaatneutraal te worden…dan lukt dat vrijwel nergens.

Uiteindelijk gaat ieder land wereldwijd besluiten om...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Rio Tinto neemt collega over (Tom Lassing)

07/09 7:47

De laatste weken was er al sprake van dat Rio Tinto (RIO) de belangrijkste bezitting van Turquoise Hill Resources (TRQ) zou overnemen. Die belangrijkste bezitting is een 35% belang in een enorme Mongoolse mijn.

Een enorm bezit, maar eigenlijk wel een maatje te groot voor een dwerg als Turquoise Hill Resources.

Er is nu een cash aanbod gedaan op alle aandelen TRQ door RIO.

Het aandeel TRQ noteerde eergisteren $30,40 per aandeel.

Het bod is nu C$43 per aandeel TRQ. RIO bezat al 51% van de aandelen TRQ en wil nu de resterende aandeelhouders uitkopen voor de genoemde 43 Canadese dollar.

Ik ben zelf aandeelhouder van beide bedrijven.


Overigens is Rio Tinto in de VS aangeklaagd door een aandeelhouder die van mening is dat de kostenoverschreidingen in Mongolië het bedrijf aan te rekenen zijn. In mijn ogen een kansloze en zeker ook zinloze exercitie. Helaas is dat mogelijk in de VS. Zonde van alle tijd en kosten die hier weer uit voortkomen.

 
 

Daytrading (Tom Lassing)

07/09 8:11

Gisteren wilde het niet lukken. Na een trade of 12 stond ik nog altijd neutraal. Daarna ging het wederom in een paar trades goed mis en stond ik ineens 22 punten in de min.

Mijn frustratie nam goed toe moet ik toegeven.

Het leek wel alsof ik iedere keer precies tegengesteld had moeten doen dan wat het systeem me zei.

Ik was het zo zat dat ik dat gewoon een keer deed. Ik ging keihard long op een fantastisch short signaal.

Dat ging niet goed, maar... Ik stelde de stop loss die normaal op -7 staat bij naar -30. Ik creëerde dus de nodig ruimte.

De stand ging naar -26 en dat terwijl ik long had ingezet. Ik kreeg gedurende die tijd 10x een verkoopsignaal, terwijl ik dus long bleef zitten. Uiteindelijk werd het een 29,3 punten winst! Had ik nog meer ballen gehad, dan had dit wel een 60 punten winst kunnen worden.

Het is compleet tegen alle regels in, maar dankzij deze stunt werd het wel een positieve dag... Ik sloot af met 12,6 punten winst.

(Ik denk dat ik hier een waarschuwing bij moet zetten dat je dit soort stunt niet thuis moet doen,..)

Meer info hier
 
 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Neo Finance stand van zaken (Tom Lassing)

07/09 8:31

Het p2p platform verstrekte in augustus voor 3,12 miljoen euro aan leningen. Op de Secundaire markt werd ter waarde van 134.300 euro aan bestaande leningen verhandeld.

Ook ik koop nog altijd af en toe een lening in die markt, maar het is echt beduidend minder als voorheen. De echte koopjes zijn er in mijn ogen zeldzaam geworden.

Van alle leningen wordt 71% automatisch via de auto trade instellingen ingenomen. Ook ik heb meerdere auto trade instellingen lopen. Het voordeel is, je stelt in wat voor leningen je in deel wilt nemen en tegen welk bedrag per lening. Komt er zo'n lening voorbij, dan neemt het systeem automatisch een positie in.

Geen omkijken naar. Wel is het verstandig af en toe te kijken naar de effectiviteit van zo'n instelling. De rente kan wel eens veranderen en dan krijg je misschien te makkelijk, of te weinig leningen toebedeeld. Het beste kijk je één keer per maand even naar de instellingen.

Meer info over Neo Finance op deze site

8 September geven we een webinar over Neo Finance Je kan je hier opgeven.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd