Beursbox Nieuwsbrief Onze pensioenen zijn in gevaar

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Onze pensioenen zijn in gevaar
Date: September 8th 2022
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 8 september 2022
 
 

AEX 671,27 Dow 31.581 USD 0,999 Btc 19.305 Goud 1,715.7

 
 

De Beste Aandelen Selecteren

De beste aandelen vindt je door goed te zoeken. Dit dataprogramma helpt je daarbij. Probeer het maar eens uit!

Neem nu een gratis 30 dagen proefabonnement op FinancialStockData.com met kortingcode Beursbox!

Klik hier
 

Index beleggen in crypto's

Je kan nu in een mandje van 18 van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

08/09 7:00

 • Frankrijk heeft aangegeven dat in de winter al haar kernreactors weer zullen draaien.

 • Rusland wil pas weer gas aan Europa leveren als de sancties weggenomen worden. Vreemde zaak, want Rusland zegt ook via Putin en enkele ministers dat de sancties haar niet raken. Waar maken ze zich dan druk om? Ze zouden toch niet jokken?
  Gisteren werd bekend dat een gelekt overheidsrapport in Rusland wel degelijk aangeeft dat de boycot van Rusland een enorme impact op de Russische economie heeft. Politici wuiven de problemen weg, maar economen zien ze wel degelijk.

 • Gisteren heb ik gelukkig nog weer 690 dollar achterstallige huur ontvangen op één van mijn verhuurde huizen. Die huurder kwam maar niet 'bij'. Dat is nu eindelijk wel gelukt. We kunnen daarom de juridische acties op dat adres staken. Voor de huurder ook prettig dat dit subsidie dossier ook gesloten is. Het geld moest namelijk van de overheid komen en die wilden alleen actie ondernemen als we de huurder dreigden uit te zetten.

 • Er is twijfel over de juistheid van de Turkse economische cijfers. Het lijkt er op dat de Turkse overheid de rapporten heeft aangepast en mooier gemaakt dan de situatie nu is. De inflatie in Turkije is officieel 80%. Hoe kan je een degelijk beleid voeren als je al oneerlijk bent over de realiteit?

 • Oekraïne heeft een forse aanval gedaan onder het noordelijke Charkov. Ze wisten maar liefst 19 kilometer op te rukken en dreigen nu de toevoer naar een flink deel van bezet gebied te verstoren. Als ze het lukt, dan ontstaat voor de Russen nog weer een positie waarbij de soldaten zonder aanvoer komen te zitten.

 • Gisteren in de video gesproken over hoe China invloed heeft op de wereldeconomie en inflatie. Een inflatie overigens die niet komt door hoge energieprijzen... De inflatie is ontstaan omdat we in 2008 geld zijn gaan bijdrukken. Daarna was het slechts de vraag wanneer die inflatie zou komen. De hoge energieprijzen zijn in dat kader een toevalligheid.

 • Cadeau idee, een set beleggingsboeken! Klik hier

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

De meeste consumenten betalen (Tom Lassing)

08/09 7:19

Het verschil tussen zakelijke leningen en consumenten leningen is het feit dat bij wanbetaling de meeste consumenten uiteindelijk wel gaan betalen. Ze kunnen het een tijd moeilijk hebben met de afbetaling, maar zodra ze weer kunnen, wordt er weer rente betaald en afgelost op de lening.

Bij zakelijke leningen zie je veel sneller dat de zakelijke entiteit failliet gaat en daarna kan je fluiten naar je geld.

Het is om die reden dat ik in het verleden veel 'slechte' consumenten leningen heb overgenomen. Ik kon dat doen met korting van tussen de 15 tot 66%.

De verkoper was blij dat de lening nog wat opleverde en ik neem de gok dat er hoe dan ook wel een deel van die leningen afgelost gaat worden.

Vaak gaat het per lening om slechts enkele euro's. Ik koop bijvoorbeeld een lening voor 6,59 euro terwijl er nog 12 euro aan lening open staat.

Zo'n lening kan dus voor mij procentueel een enorme opbrengst kennen, maar het kan ook een total loss worden. Dat is de gok die ik neem.

Het is zo dat de afwikkeling van die leningen letterlijk jaren kan duren. Al die tijd loopt de te betalen rente wel op. Als dus iemand lang wacht met betalen, dan is de aflossing nog 12 euro, maar de te verkrijgen rente kan ondertussen ook al tot wel 8 euro opgelopen zijn. Als dus uiteindelijk alsnog tot betaling overgegaan wordt, kan ik eventueel 200% rendement op die geïnvesteerde paar euro maken. Dat moet dan wel de definitief af te schrijven leningen goedmaken.

Het is dus niet zo dat alles goedkomt.

Tot op heden ben ik echter niet ontevreden met hoe het loopt. In totaal heb ik nu 49.366 euro aan leningen uitstaan. Het gemiddelde rendement na herinvestering is nu bij mij 11,96%. Voor het eerst ben ik daarmee onder de 12% gekomen.

De rente is in Litouwen de laatste jaren fors gedaald. Leuk voor de leners, minder leuk voor mij.

De lagere rente, in combinatie met versoepelde voorwaarden maakt wel dat ik voorzichtiger moet zijn met het inzetten van nieuwe leningen. 

Meer info op deze site.

Vanavond om 20:30 uur een webinar over Neo Finance!

Geef je hier op voor het webinar
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Daytrading (Tom Lassing)

08/09 7:34

Eén les die ik nu even meeneem, is het feit dat mijn standaard 7 punten stop loss op de DAX in de huidige markt in mijn ogen een te krappe ruimte aan de markt geeft. Te vaak zie ik dat die paar punten vrij snel na de inname van de positie geraakt worden en dan is het een keihard verlies voor mij. Een candle daarna gaat de koers wel de goede kant op.

Ik wordt met die 7 punten dus keer op keer uit de markt gesneden. Blijkbaar hebben te veel traders dezelfde instelling standaard ingezet is mijn idee dan.

Ik had daarom gisteren bij de eerste positie een 25 punten stop loss ingezet... 

Helaas ging die positie vervolgens zelfs verloren!

Dat terwijl het signaal degelijk was.

Vervelend dus. Dan begin je de dag zwaar in de min. Maar, het bevalt me wel die ruimere stop loss. De volgende transactie was 9,6 punten winst en de daarop volgende was 17,1 punten winst. Beide dankzij de ruime stop loss, want zonder dat waren ook die posities verloren gegaan. De daarop volgende transactie leverde OOK met de ruimere stop loss maar ook een snelle winstname 10,1 punt op. Overigens goed dat ik die snelle winst nam. Het ging daarna heel snel zwaar de andere kant op.

Ik liet de markt even begaan en liep daarmee een herstel van 50 punten mis... 

De rest van de dag ben ik aan het experimenteren gegaan. Dat ging niet altijd volgens plan... Ik verloor een paar keer flink. Helaas ook op posities die een keihard signaal gaven en vervolgens toch de andere kant op liepen. Ik had ook een paar keer een leuke trade. Ik was niet echt op aan het letten hoe ik in totaal ging.

Het mag duidelijk zijn, het vergt de nodige kruim voor je een systeem hebt dat lekker voor je werkt.

Ik had gisteren een verlies van 49 punten. Dit verlies kwam eigenlijk voornamelijk voort uit een experiment waarbij ik met meerdere posities ging werken. Dat was geen goed idee. Vooral niet omdat juist dat een verliespositie was, maar dan in veelvoud.

Meer over Daytrading
 
 
 

Onze pensioenen zijn in gevaar! (Tom Lassing)

08/09 7:48

In de Telegraaf van gisteren stond een artikel van Martin van Rooijen, oud staatssecretaris. Het artikel heeft de naam: "Nieuwe pensioenwet wordt een catastrofe". Ik denk dat de inhoud dus wel duidelijk is.

Het is een artikel over onze pensioenen. De behandeling van de ontwerp-nieuwe pensioenwet (WTP) in de Tweede Kamer staat gepland op maandag aanstaande.

Er is al veel verzet van diverse ouderenorganisaties en onafhankelijke pensioendeskundigen, die de WTP als een ramp voor alle pensioendeelnemers noemen, in het bijzonder voor de huidige gepensioneerden. Mensen die in 2008 gepensioneerd waren hebben tot nu toe al bijna 30% koopkrachtverlies! En dan komt de huidige inflatie daar nog bovenop.

Het bizarre is dat het vermogen van de pensioenfondsen mede door het niet-indexeren van de pensioenen enorm is toegenomen tot bijna 1800 miljard euro, met gemiddeld 7% rendement per jaar. Aangetekend nog dat onafhankelijke pensioendeskundigen hebben berekend dat de opbrengst van de pensioenpremies jaarlijks vele miljarden meer is dan de uitbetaling van de pensioenen kost.

Als de WTP onverhoopt wordt aangenomen begint de transitie van oude naar nieuwe pensioenregeling die jaren gaat duren en vele miljarden gaat kosten ten laste van de pensioenpotten.

De verzekeraars steken de vlag al uit omdat de WTP voor hen meer klanten zal opleveren. Ook de bobo’s van de pensioenfondsen (met torenhoge) salarissen en bonussen zijn enthousiast.

In het TV-programma Zwarte Zwanen van omroep Max werd o.a. ook gesproken over netwerkcorruptie, o.a. het doorgeven van baantjes aan lieden uit dezelfde kring, bijvoorbeeld adviseurs e.a. Maar ik denk dat de Tweede Kamer daarover niet zal (willen) praten.

Vindt je dit onderwerp interessant, zorg dan dat je op de hoogte blijft en dat je invloed gaat uitoefenen op de Tweede Kamer.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

Nee/Nee stickers is een no/go (Tom Lassing)

08/09 7:53

Ik heb persoonlijk een hekel aan deze Nee/Nee stickers en ik zal u uitleggen waarom...

Ik werd gebeld vanwege mijn werk als webmaster voor het lokale initiatief PleinBest.nl. Dat is een site voor mijn woonplaats en op die site allemaal lokale onderwerpen en discussies.

Onder andere bijvoorbeeld een maandenlange discussie over waar openbare oplaadpunten voor elektrische voertuigen zouden moeten komen. Iedereen mocht inspreken en deelnemen aan de discussie en de gemeente zou rekening houden met wat er uit die discussie kwam. De eerste ronde is afgerond en we gaan nu een tweede ronde in.

De eerste discussie werd aangekondigd via het lokale krantje, De bewonersoverleggen, via flyers en via Pleinbest.nl.

Mensen met een Nee/Nee sticker kregen veelal weinig mee van deze discussie, want de lokale krant, het bewonersoverleg en de flyer vielen voor hen al af.

PleinBest moeten ze dan maar kennen en bezoeken.

Ik werd gisteren dus gebeld door iemand met een Nee/Nee sticker op de deur. Ze waren zo maar een parkeerplaats aan het veranderen en hij zet zijn werkbus vaak op die plek. (Ik begrijp dus wel waarom zijn omgeving juist die plek aangewezen heeft voor een oplaadpunt, dan zijn ze deze bus in hun zicht kwijt...)

Hij was daar niet in gekend en hij was het er niet mee eens.

Nu ben ik slechts webmaster en ik ga niet over de inhoud van de discussies, maar door zichzelf vrijwel volledig van de omgeving af te sluiten en zich niet actief op de hoogte te houden van wat er gaande is in zijn woonplaats, heeft hij het zichzelf aangedaan. Hij wil de lokale krant niet en hij wil geen flyers over lokale onderwerpen. Ook het bewonersoverleg heeft in haar krantje het onderwerp besproken. Helaas krijgt hij dat krantje ook niet vanwege de Nee/Nee op zijn gevel.

Eigen schuld dus.

Weet wat je wenst al je jezelf met een Nee/Nee sticker bewust afsluit van je omgeving. Ik raad aan te gaan voor geen sticker, of de Nee/Ja sticker. Met die laatste krijg je niet de commerciële rommel, maar wel de informatie vanuit je omgeving. Dat lijkt mee een veel slimmere weg, maar daar kom je wel achter als je ineens geconfronteerd wordt met een besluit waarin je nooit gekend bent omdat je je bewust afsloot van je woonomgeving.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd