Beursbox Nieuwsbrief Rusland verloor nog niets

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Rusland verloor nog niets
Date: September 9th 2022
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 9 september 2022
 
 

AEX 674,4 Dow 31.774 USD 1,006 Btc 20.388 Goud 1,719.11 

 
 

Beursbox Insider Service

Beursbox kent nu ook een betaalde versie in twee smaken. Een service die een combinatie is van tekst en video en iedere maand ook concrete aandelentips.

Voor meer info, klik hier
 

Dagelijks de winst nemen

Ga je actief daytraden, dan weet je letterlijk iedere dag wat je daadwerkelijk gerealiseerde resultaten zijn. Het staat ook écht op je rekening. Kijk hier voor meer informatie


Lees verder
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

09/09 7:00

 • Dat de Engelse koningin overleden is, dat is uiteraard wel nieuws, maar niet onverwacht. Dat Charles daadwerkelijk op zijn 73e nog koning wordt, dan is wel opmerkelijk nieuws.

 • De ECB gaat de rente met 0,75% verhogen. Het is de grootste renteverhoging in één keer ooit. Recent werd de rente al met 0,5% verhoogd. De verhoging is nodig om de inflatie in te dammen. Het gaat hier om de onderlinge rente die banken elkaar rekenen. Die rente is nu 0 en wordt dus 0,75%. Het stelt dus allemaal niet zo heel veel voor.

 • De olieprijs is, ondanks de stap van OPEC, gedaald tot het laagste punt sinds de start van de oorlog in Oekraïne.
  Olie ging naar 86,5 dollar per vat en de gasprijs dook weer onder de $200. Ook aan de pomp zien we eindelijk iets terug van de lagere prijzen voor olie.

 • Oekraïne heeft met een briljante zet de Russen wederom het nakijken gegeven. Alle ogen waren op het zuiden gericht en toen ineens vielen ze aan bij Charkow en wisten ze in twee dagen 400 vierkante kilometer te heroveren. De vraag blijft natuurlijk of dat zo gepland was, of dat de mogelijkheid zich ineens aanbood omdat de Russen er te laks werden.

 • Het Chinese BYD (elektrische auto's) wil in Thailand een fabriek gaan bouwen.

 • Het aandeel DocuSign is gisteren nabeurs met 18,5% gestegen. De cijfers vielen beleggers alleszins mee.

 • Uraniumaandelen hadden gisteren eindelijk weer een goede dag. CCJ is weer boven de 30 dollar gekomen. De prijs voor uranium ligt nu net boven de 50 dollar. Een koers van boven de 60 dollar maakte de meeste bedrijven in die sector winstgevend. We zijn er dus nog niet.

 • Kijk hier even naar een aanbieding van een beleggen boeken pakket!

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Belachelijk goedkoop. Enorm dividend (Jack Hoogland)

09/09 7:22

Vorige week vertelde ik u al over het fantastische uraniumaandeel dat we voor ons nieuwe “Super Rendement Rapport” ontdekten.

Daarnaast ontdekten we aan spotgoedkoop aandeel waarmee je maximaal profiteert van een stijgende olieprijs.

Kijk naar de tweet hieronder, en je ziet direct waarom olie in de komende 9 tot 18 maanden richting $200 kan.


We ontdekten een aandeel van een bedrijf dat investeert in nieuwe olie- en gasbronnen, en daarover royalty’s ontvangt.

Groeit razendsnel. Omzet steeg van ruim $30 miljoen in 2017 naar bijna $230 miljoen dit jaar.

Dit aandeel koop je voor slechts 11 keer de jaarwinst. 

Belachelijk goedkoop voor een aandeel van een zo snel groeiend bedrijf!

Tegelijk levert dit aandeel maar liefst 12% dividend op, dat automatisch met de winst meestijgt.

Wij berekenden bovenop het enorme dividend een koerspotentieel van bijna 350%.

Stijgt olie inderdaad naar $200, dan zullen koerswinst en dividend zelfs véél hoger uitpakken

Belachelijk goedkoop. Enorm dividend.
Bestel hier  het nieuwe “Super Rendement Rapport”!

 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

Mijn visie op goud

Kijk hier om te bezien hoe ik over goud als spaargeld denk.


Lees meer
 
 
 

Papieren handel (Tom Lassing)

09/09 7:41

Net zoals in goud en zilver is er ook in energie een enorme papieren markt. Energieleveranciers dekten hier hun risico af, zodat ze altijd een stabiele prijs konden bieden. Een systeem dat prachtig werkt als de markt goed werkt.

Maar de markt werkt nu niet meer zo prachtig, want de grootste leverancier is ineens persona non grata geworden en de energieprijzen zijn x10 gegaan.

Veel papieren posities zijn daarmee waardeloos geworden, of aan de andere kant van het spectrum, staan zwaar onder water.

Marktpartijen kunnen nu niet meer leveren of moeten een prijs betalen die ze zich niet kunnen veroorloven, gezien de verliezen die ze leden in de papieren markt.

Volgens Bloomberg is er 1,5 biljoen dollar nodig (1500 miljard) om de energiebedrijven die klem zitten liquide te houden. De overheden hebben weinig keuze. Als deze bedrijven omvallen, dan is de chaos nog groter.

De vraag is nu of de overheden het geld maar zo moeten geven, of dat ze er een aandelenbelang voor moeten eisen. Ik ben van mening dat het laatste moet gebeuren. Deze bedrijven moeten maar voelen dat hun speculatie en hun problemen niet zonder sancties kunnen blijven. Als de overheid ingrijpt, dan is het in feite de bevolking die ingrijpt en de rekening krijgt. In ruil daarvoor zou de bevolking dus een aandelenpakket in die bedrijven moeten ontvangen en moeten de topmanagers maar een paar jaar zonder bonus.

Kijk hier de video
 
 
 

Daytrading 8 sept 2022 (Tom Lassing)

09/09 8:00

Ik gaf gisteren aan dat mijn resultaat van woensdag 49 punten verlies was. Dat was iets te pessimistisch. Het was een verlies van 5,29 punten. Ik had handmatig zitten optellen en blijkbaar een fout gemaakt.

Ik begin overigens wel te begrijpen waarom mijn zoon is gaan stunten in plaats van zich strak aan de strategie te houden. Gisteren had ik weer een perfect koopsignaal. Ik ging er in en koos direct voor een 25 punten stop loss in plaats van de 7 punten. De long positie daalde ondanks het long koopsignaal tot -23.

Daarna trok de koers weer bij. Ik heb uiteindelijk, omdat de positie te veel tijd in beslag nam, hier toch een verlies genomen.

Ik heb daarna drie keer een nieuwe strategie geprobeerd...

Op een goed signaal instappen met een 30 verlies en 60 punten winst strategie. Dus inzetten en vergeten.

Dat werd drie keer een drama omdat wederom de koers drie keer uiteindelijk tegengesteld ging. Nu moet ik toegeven dat je met een strategie als deze het idee van daytrading wel wat loslaat. Het is dan meer beleggen aan het worden en hopen op een winst na verschillende bewegingen in plaats van winst op de eerste beweging.

Gezien mijn resultaat laat ik deze strategie nu even los.

Overigens zie ik wel dat in iedere minuut candle in de laatste seconden de toon voor de volgende wordt gezet. Je kan eigenlijk niet eens 5 seconden voor de volgende minuut candle al instappen, want in die vier tot vijf volgende seconden wordt de richting voor de volgende candle gezet.

Ondertussen sta ik nu wel negatief op mijn account. Zaak dus om het beter te gaan doen!

Meer over daytrading
 
 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Vastgoed crowdfunding

Geef vastgoed ondernemers meer armslag en krijg daarvoor een prachtige rente. Het platform steunde al meer dan 100 projecten en allemaal zijn ze tot op heden susccesvol. 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Rusland verloor nog niets (Tom Lassing)

09/09 8:20

President Putin gaf in een speech aan dat Rusland nog niets verloren heeft. Het land is zelfs sterker en onafhankelijker geworden. Dat laatste geloof ik, omdat de halve wereld niet veel meer met hem en Rusland van doen wil hebben.

Maar dat Rusland nog niets verloor, is klinkklare onzin.

Rusland verloor al veel en gaat de komende tijd nog veel meer verliezen.

Het land was al enorm afhankelijk van buitenlandse kennis en investeringen en nu 1000 bedrijven vertrokken zijn of ten minste hun activiteiten hebben gestaakt of verminderd doet dit de Russische economie zeker pijn. Honderdduizenden Russen zijn zonder werk komen te zitten. De Russische consumentenmarkt is volledig ingestort.

Dan kan je wel stellen dat bedrijven uit andere landen de opengevallen plekken wel innemen... De vraag is welke bedrijven? Ik zie ze nog niet en mijn Russische bronnen zien ze ook nog niet. Daarbij is de Russische consument nu niet bereid tot grote uitgaven.

Ik maakte gisteren een video met mijn analyse op de Russische economie. Kijk hier


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd