Beursbox Nieuwsbrief Een interessant uraniumaandeel

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Een interessant uraniumaandeel
Date: September 13th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 13 september 2022
 
 

AEX 696,87 Dow 32.381 USD 1,014 Btc 22.109 Goud 1,723.56

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

13/09 7:00

 • Vandaag ga ik weer een live webinar houden en het aandeel AMD bespreken. Kijk hier om je op te geven voor het webinar 

 • Bij het bedrijf Peloton is mede oprichter John Foley uit de leiding van het bedrijf gezet. Foley heeft samen met zijn vrouw mogelijk nog 60% van de aandelen in zijn bezit. Het aandeel stond ooit boven de 150 dollar. Het staat nu onder de 11 dollar.  

 • Volgens Zelenski heeft Oekraïne 6000 vierkante kilometer heroverd op de Russen. De eerste Russen beginnen zich bij Cherson over te geven. Oekraïne heeft de afgelopen dagen duizenden Russen gevangen genomen en heeft moeite de hoeveelheden gevangenen te verwerken. Zelfs in Rusland begint men voorzichtig op TV te praten over een mogelijkheid deze oorlog te stoppen.

 • De gemeenteraadsleden van St Petersburg en Moskou die de moed hadden het ontslag van Putin te vragen hebben allemaal een boete gekregen. Ik ben benieuwd hoeveel er uiteindelijk een uitgang op de 6e verdieping gaan zoeken.

 • De inflatie in de VS neemt nu snel af. Prijzen voor energie en reizen neemt er fors af.

 • In China is de toeristensector gekrompen naar 60% van de markt die voor Corona bestond.

 • Volgens een Harvard expert is Mark Zuckerberg een slechte leider voor Meta. Zijn slechte leiderschap is het bedrijf aan het schaden.

 • Philips heeft een de kans op een miljardenclaim aan de broek gekregen. Door heeft de affaire hebben beleggers 16 miljard aan beurswaarde verloren. Ook de VEB wil nu een gesprek met de leiding van Philips en overweegt een gang naar de rechter.

 • Gisteren een video gemaakt over een interessant uranium aandeel. Kijk hier

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Een interessant uraniumaandeel (Tom Lassing)

13/09 7:23

Gisteren heb ik een video gemaakt waarin ik Uranium Energy Corp. besproken heb. Het bedrijf heeft recent de biedingsoorlog rondom UEX gewonnen en is daarmee nog weer interessanter geworden.

Ik kreeg een vraag wat slimmer is, één aandeel kopen, of een ETF kopen?

Het antwoord is wat mij betreft is dat als je maar één aandeel in de sector wilt kopen, je beter af bent met een ETF. Daarin zitten namelijk meerdere aandelen en dus heb je een bredere en veiliger positie.

Eén gewoon aandeel kopen geeft meer kans op een enorme koersuitslag. Helaas weet je vooraf nooit of dat omhoog of omlaag is.

Kijk hier naar de video
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Dambreuk in Zuid Afrika (Tom Lassing)

13/09 7:48

Afgelopen weekend is in Zuid Afrika een dam gebroken waarna er in de overstroming die volgde vier mensen zijn omgekomen.

De dam hoort bij een historische mijn die tot de jaren zeventig actief was. Indertijd was die werkende mijn van De Beers. Die had de mijn in 1930 gekocht.

Heel even dacht men bij de autoriteiten nog dat De Beers eigenaar was, maar het bedrijf maakte bekend dat het de mijn in 2010 heeft verkocht. Het verkocht indertijd ook alle verantwoordelijkheden die bij de mijn hoorden.

De koper was indertijd BEE wat staat voor Black Economic Empowerment Holding. Dit was, wat het ook mag betekenen, een Superkolong Consortium en de koopsom is nooit openbaar gemaakt. Zoals ik kan beoordelen is dit een project opgezet door de Zuid Afrikaanse overheid om de zwarte bevolking meer financiële armslag te geven.

De mijn zelf is 100 jaar actief geweest.

Heel bewust zijn indertijd in 2010 ook de dumps (met de dam) door De Beers verkocht. Daar werd indertijd ook uitvoerig over bericht.

De koper had de hoop en verwachting dat de lokale (zwarte) bevolking zou profiteren van de aankoop. Het idee bestond dat de mijn nog altijd interessant was en geld en werkgelegenheid kon genereren.

In 2010 is er nog een rechtszaak over de dam gevoerd. De overheid vond dat het zeggenschap had over de dam. De rechter bepaalde indertijd dat de dam van De Beers was en dat De Beers de dam dus mocht verkopen. Dat hebben ze gedaan. Superkolong is nu dus verantwoordelijk voor het ongeluk.

 
 

Daytrading resultaat 12 sept (Tom Lassing)

13/09 8:05

Gisteren begon ik al vroeg met een eerste positie neerwaarts. Deze positie kwam op 4 punten winst waarna ik de stop loss naar het aankoopniveau bracht. De winst werd 7 punten. Ik overwoog toen winst te nemen, maar liet het lopen. Uiteindelijk 0,1 punt winst dankzij de stop loss. De winst ging namelijk weer verloren en de beweging had nooit de beoogde 15 punten gehaald, ook niet als ik de stop loss niet had aangepast.

Bij de tweede neerwaarts ingezette positie hetzelfde, alleen nu nam ik wel de winst op 8,6 punten. Maar goed ook, de koers ging snel daarna weer fors omhoog.

De rest van de dag wel af en toe gekeken maar geen enkele keer meer een positie gezien die ik wilde innemen. Kortom de dag afgesloten met een winst van 8,7 punten.

Zoals u weet, kan een punt een dubbeltje zijn, maar kan het, met genoeg geld op de rekening ook 100 euro zijn.

Meer over daytrading
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Vertraagtaal (Tom Lassing)

13/09 8:20

Hoe kunt u herkennen dat de persoon in kwestie, of een instantie niet van plan is snel te handelen?

Als u een stuk leest waarin staat dat men het probleem 'in kaart gaat brengen', dan kunt u er de donder op zeggen dat hier sprake is van 'vertraagtaal'.

Er wordt een commissie voor opgezet, of men gaat een rapport opstellen... Prachtige voorbeelden van vertraagtaal.

We gaan inventariseren... Een mooie manier om te zeggen... vooruitschuiven.

Als we het binnen afzienbare tijd gaan oppakken, dan zou ik mijn adem daarvoor niet inhouden.

Als u stukken van uw lokale gemeenteraad leest, dan garandeer ik u dat die stukken bol staan van de vertraagtaal.

Het zit er gewoon ingebakken en dan vinden ze het gek dat de bevolking het vertrouwen in de politiek verliest.

Als je als zo wazig in je eigen stukken bent, dan kan de uitvoering nooit snel plaatsvinden.

"Ik zal kijken of ik er wat aan kan doen", ook zo'n mooie zin die aangeeft dat er niets aan gedaan gaat worden.

"Misschien" is ook zo'n woord dat in feite "neen" inhoudt. "Ik zal eens kijken", "ik ga het proberen", "ik denk dat ik het wel kan doen", allemaal mooie vertraagtaal voorbeelden.

Ik zat gisteren bij de gemeenteraad en hoorde nog wel meer mooie voorbeelden van vertraagtaal.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd