Beursbox Nieuwsbrief Flow Traders balans

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Flow Traders balans
Date: September 20th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 20 september 2022
 
 

AEX 665,43 Dow 31.019 USD 1,002 Btc 19.358 Goud 1,672.27

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

20/09 7:00

 • Vandaag in het lunchwebinar een lezing over de Russische economie. Waar staat Rusland nu.

  Je kan je hier aanmelden voor het live webinar.

 • Coeur Mining maakte gisteren bekend haar zuidelijke Nevada bezittingen te verkopen aan Anglo Gold. De verkoop levert 200 miljoen dollar op. 150 miljoen zal direct betaald worden en 50 miljoen gaat betaald worden als het bezit daadwerkelijk in productie komt en bepaalde doelen haalt.

 • Het gekke is dat de Russische bloggers na het debacle in Charkov nu ineens wel realiteit publiceren. Blijkbaar zijn ze geschrokken van het feit dat de Russische soldaten hun onzin ook geloofden en daar een hoge prijs voor betaalden. Nu kiezen ze voor de waarheid, daar waar Oekraïne niets loslaat over lopende campagnes. Wil ik dus weten hoe ver het Oekraïense leger is opgetrokken, dan moet ik nu juist de bloggers vanuit Rusland volgen. Oorlog blijft een raar ding.

 • Rusland heeft eenheden die St. Petersburg moeten beschermen weggehaald en naar Oekraïne gezonden. Ze zijn nu echt de laatste restjes van hun leger aan het inzetten. Al eerder is het 3e legerkorps van Moskou ingezet en bij Charkov verslagen en het restant is terug naar Rusland gevlucht.

 • De hypotheekrente is weer boven de 4% gekomen. Je zet dan wel je rente voor 20 jaar vast.

 • Porsche komt naar de beurs. Volkswagen gaat het merk een eigen beursnotering geven en verwacht daarmee 75 miljard op te halen. Volgende week donderdag is de IPO.

 • De benzineprijs aan de pomp is op het laagste niveau van 2022 gekomen. Eindelijk een beetje goed nieuws. Olie per vat is ook fors in prijs gedaald.

 • Oekraïne stelt dat ze de site van Wagner Group hebben weten te kraken. Ze zeggen dat ze de gegevens van alle huurlingen nu hebben. Ze zijn van plan om deze mensen persoonlijk te gaan straffen. De Wagner Group soldaten worden in meerdere landen beschuldigd van oorlogsmisdaden.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Waarom alleen Detroit? (Tom Lassing)

20/09 7:18

Ik heb 31 huizen en een appartementencomplex in Detroit. De vraag die ik het meeste krijg, is waarom Detroit en waarom alleen Detroit?

Om met de eerste te beginnen, waarom Detroit?

Uiteraard allereerst omdat ik denk dat er geld te verdienen is. Zonder dat zou ik de stap al niet genomen hebben, maar Detroit had voor mij meer voordelen. Ik heb enkele jaren gewacht voor ik mijn eerste belegging daar deed. Ik wilde namelijk eerst het bewijs zien dat de veranderingen blijvend zouden zijn. Detroit was ten onder gegaan aan de malaise in de Amerikaanse automarkt en aan een enorme corruptie die vervolgens de misdaad enorm had doen toenemen. In 2013 ging de stad failliet en dat was het beste wat de stad kon overkomen. Er ging een bezem door de stad. In 2014 werd een nieuwe start gemaakt. Dat mislukte, waarna in 2015 opnieuw een poging werd gedaan en de veranderingen die nodig waren werden alsnog serieus doorgevoerd.

Eind 2018 was ik eindelijk overtuigd dat het goed ging komen.

Ik kocht toen huizen die nog altijd zeker 50% onder de vraagprijs van 2013 noteerden. Ik was namelijk vrijwel de enige koper in de markt. Er waren nog veel huizenbezitters die of iedere dollar die ze konden krijgen goed genoeg vonden, of verkopers die de huizen voor bijna niets op veilingen hadden verkregen. Wat ze ook aan geld kregen voor het huis, het was voor hen een enorme winst.

Kortom, voor mij als koper een prachtige tijd.

Detroit is een stad waar veel mensen alleen maar willen huren. Dat komt mede omdat huizenprijzen daar zo enorm gedaald zijn. Huizenbezitters konden hun huis nog niet weggegeven krijgen. (In 2013 kreeg ik een huis aangeboden voor 5 dollar. Ik wees het aanbod af!) Een vaste baan is er geen zekerheid en raak je je baan kwijt, dan is een eigen huis een enorme last. Beter huur je en ben je heel flexibel. Daarom willen veel werknemers in Detroit liever huren dan kopen.

Ik zorg voor goedkope vrijstaande woningen waarin het prima wonen is. Voor de stad ben ik een meerwaarde. Ik zorg voor werkgelegenheid en mijn woningen zien er nu netjes uit, terwijl het voorheen vaak krotten waren. Daarbij betaal ik belastingen waarmee de stad ook weer verder kan.


Dan de vraag, waarom alleen Detroit?

Dat heeft alles te maken met relaties en efficiency. Ik heb iemand lokaal nodig en die moet niet heel de VS door moeten reizen. Door alles te concentreren in Detroit maak ik het behapbaar. Ik ben er immers zelf nog nooit geweest en was ook niet van plan er ooit heen te gaan. Ik moet het dus hebben van een goede partij die lokaal gevestigd is. Dat alles is er voor mij in Detroit.

De Detroit site
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Daytrading (Tom Lassing)

20/09 7:32

Gisteren was mijn eerste signaal vrijwel perfect. Ik gaf de DAX iets meer ruimte om te bewegen, dus in plaats van 7 punten, gaf ik de DAX 9 punten.

Dat bleek ook nodig, want na drie punten op winst te hebben gestaan sprong de index 8 punten hoger. Daarna ging het weer de goede kant op en kwam ik één punt op winst. Dat was echter van korte duur. De volgende tik was het einde verhaal. Ik verloor op de eerste trade 9,4 punten. Mijn volgende twee trades brachten twee kleine winsten waarmee ik weer voor de dag op winst kwam.

Ik had gisteren weinig tijd vanwege wat voorbereiding op video's die ik ben gaan maken.


Vrijdagmiddag komt Aloys in Best uitleggen hoe zijn systeem werkt en waarom je ondanks af en toe een mislukte trade toch structureel geld kan verdienen. De zaal is vol, dus volgende keer beter als je daar nog bij had willen zijn.

 
 

Flow Traders balans (Tom Lassing)

20/09 7:51

Bij Finance Yahoo gaat men er vanuit dat Flow Traders niet alleen 2,31 miljard schuld heeft, maar ook 5,85 miljard in kas. Als dat écht zo zou zijn, dan zou het aandeel op basis van de cash al 80 euro per aandeel waard zijn.

Helaas is het niet waar. De vraag blijft, waarom is het niet waar?

Bij Flow Traders kom ik niet verder dan dat ze zelf stellen dat de cijfers bij Finance Yahoo niet kloppen.

Dat heeft me er toe gebracht hun jaarcijfers er even bij te pakken.

Wat kan ik zelf terugvinden? Ik heb het jaarverslag 2021 er bij gehaald.

Aan cash geven ze zelf op blz 112 op 4.949.000 euro. Dat is dus van een totaal andere orde als de 5,85 miljard die Finance Yahoo (Morningstar levert dat aan) stelt.

Aan totaal bezittingen zeggen ze zelf 10,8 miljard. Daarin zitten wel "4,6 miljard aan financial assets for trading" en "6,16 miljard aan Trading recievables".

Flow Traders is geen bank en heeft geen banklicentie. Het kan dus niet zo zijn dat tegoeden van klanten bij het vermogen van Flow Traders geteld mogen worden.

Aan "liabilities" hebben ze 10,3 miljard. Samen met wat equity komt dat op de balans uit op 10,8 miljard. De balans is daarmee glad. Ook elders in het jaarverslag heb ik nergens die 5,85 miljard aan cash kunnen vinden.

Ik krijg nu sterk het idee dat Morningstar er een opmerkelijke beoordeling van de balans op na houdt. Daarbij zou het kunnen zijn dat ze per ongeluk wel de tegoeden van klanten als bezit van Flow Traders hebben meegenomen.

Mogelijk dat ze de broker onterecht wel als bank gekwalificeerd hebben.

Zo zie je maar, je moet als belegger altijd blijven opletten.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Kernwapens in Oekraïne? (Tom Lassing)

20/09 8:06

Er is bij velen de angst dat Rusland kernwapens gaat inzetten als Oekraïne de oorlog dreigt te winnen. Er zijn enkele redenen om die angst niet te hebben.

De eerste reden is dat Rusland altijd heeft gezegd dat de kernwapens alleen ingezet worden als Ruslands voortbestaan in direct gevaar is en de inzet van kernwapens die ineenstorting kan voorkomen. Een verloren oorlog of zelfs een couppoging in Rusland is geen reden. Russische legerleiders hebben in het verleden tot nu toe altijd succesvol een rem weten te zetten op nucleaire ambities van politici. De oorlog in Afghanistan werd verloren zonder inzet van kernwapens en ook het einde van het communisme kwam zonder inzet van kernwapens.

De tweede belangrijke reden is dat de inzet van kernwapens kan leiden tot de totale vernietiging van Rusland, omdat zowel de VS als China de inzet van kernwapens kunnen zien als een directe bedreiging en 'voor de zekerheid' Rusland dan (deels) vernietigen.

De derde reden is heel verrassend. Dat is namelijk dat China een pact met Oekraïne heeft. Er ligt een verdrag uit 2013 dat China Oekraïne te hulp komt, mocht het land aangevallen worden met kernwapens.

China maakte die deal indertijd om Rusland niet te machtig te laten worden EN om meer handel met Oekraïne te kunnen voeren. China had de hoop en verwachting met haar Road en Belt initiatief Oekraïne los te weken van Rusland. China is dan ook om financiële redenen helemaal niet blij met de inval van Rusland. Hoe vriendelijke Xi ook glimlacht, miljarden aan Chinese investeringen zijn met de oorlog verloren gegaan. Ik kan u garanderen dat hij daar niet vrolijk van is geworden.

Die hele grote vriendschap van Rusland en China, die is lang zo hecht niet als de leiders iedereen willen doen geloven. Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet, maar voor de pers lachen ze vriendelijk.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd