Beursbox Nieuwsbrief Waarom META aandelenkoers zo gedaald is

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Waarom META aandelenkoers zo gedaald is
Date: September 22nd 2022
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 22 september 2022
 
 

AEX 669,79 Dow 30.183 USD 0,981 Btc 19.130 Goud 1,659.13

 
 

De Beste Aandelen Selecteren

De beste aandelen vindt je door goed te zoeken. Dit dataprogramma helpt je daarbij. Probeer het maar eens uit!

Neem nu een gratis 30 dagen proefabonnement op FinancialStockData.com met kortingcode Beursbox!

Klik hier
 

Index beleggen in crypto's

Je kan nu in een mandje van 18 van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

22/09 7:00

  • Gisteren helaas een negatief daytrading dagje. Ik verloor 14 punten door twee trades die beide mislukten. Daarna had ik er geen zin meer in.

  • Het ziekenhuis dat in de VS als eerste haar personeel verplicht stelde te vaccineren tegen Corona is nu de eerste die zegt dat het NIET verplicht is om de booster prik te nemen. Ze zien op dit moment de medische noodzaak van die booster niet.

  • De CEO van Rio Tinto heeft laten weten dat er geen beter bod voor Turquoise Hill aandelen komt. Ik ga vanmiddag in het lunchwebinar Turquoise Hill zijdelings bespreken als voorbeeld van hoe iets heel moois alsnog helemaal mis kan lopen. Je kan je hier opgeven voor het lunchwebinar.

  • Rusland heeft een beperkte mobilisatie afgekondigd. Oekraïne moet nu iets meer haast maken, maar de maatregel is vooral schadelijk voor Rusland. Ik maakte er een video over. Kijk hier.

  • Het gisteren in het lunchwebinar besproken Meta heeft gisteravond bekend gemaakt dat het 10% wil besparen op personeelskosten. Een mooie manier om te zetten dat ze 10% van hun personeel er uit gaan knikkeren. In de VS een beproefde methode om je personeel scherp te houden.

  • Trump, zijn kinderen en zijn bedrijf zijn in New York eindelijk aangeklaagd voor belastingfraude. Het wordt tijd. Al 20 jaar is bekend dat Trump de belastingen aan het bedonderen is, maar nooit durfde of kon er een zaak opgezet worden. Het is in deze zaak overigens puur een financiële kwestie. Er is 270 miljoen aan boete eis neergelegd. Eventuele bewijzen en straffen kunnen wel worden doorverwezen naar een aanklager voor een criminele vervolging waarop wel gevangenisstraf kan staan.

  • Cadeau idee, een set beleggingsboeken! Klik hier

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Waarom Meta aandelenkoers zo gedaald is (Tom Lassing)

22/09 7:26

Een jaar geleden stond het aandeel Meta nog boven de 350 dollar. Nu staat het aandeel onder de 150.

Hoe is dat mogelijk terwijl de omzet op het gehele Internet nog altijd toeneemt?

Meta is duidelijk niet meer zo populair bij beleggers.

De reden daarvoor kan ik wel raden.

Immers, wie zit te wachten op het Metaverse?

Mark Zuckerberg wil de wereld dwingen om 'zijn' internet te gaan gebruiken. De wereld zit daar vooralsnog niet op te wachten en beleggers stemmen met hun voeten.

Metaverse doet mij denken aan Big Brother... althans die vergelijking zie ik er in. Ik zou mijn totale informatie niet vanuit alleen maar Metaverse willen krijgen. Daar vertrouw ik het bedrijf niet genoeg voor.

Daar is eerlijk gezegd Mark Zuckerberg een te enge persoon voor.

Ondertussen is de genoemde Mark Zuckerberg bijna twee derde van zijn enorme vermogen kwijt.

De koersdaling kan overigens deels ook zijn dat beleggers wel graag in Facebook wilden beleggen, maar dat Meta simpelweg minder interessant klinkt. Ik weet, dat zou een vreemde reden zijn, want het is hetzelfde bedrijf onder een andere naam, maar wie heeft gezegd dat beleggers gezond verstand hebben?

In februari maakte Facebook bekend dat het aantal gebruikers niet was toegenomen. De gebruikers van Facebook worden gemiddeld steeds ouder. De jeugd is overgestapt op Tiktok en Insta. Facebook heeft als boegbeeld voor het bedrijf al flink ingeboet en dat lijkt een trend te zijn. Ondertussen lopen we niet massaal warm voor het idee van Metaverse.

Bij dit alles komt dat Meta in Europa tegen Duitse regels aan is gelopen en heftige tegenwind krijgt.

Andere netwerken zijn Apple, Netflix, Alphabet, Amazon en de concurrentie neemt toe. Facebook is slechts 400 miljard waard, terwijl Apple 2500 miljard waard is, Alphebet 1300 miljard en Amazon 1200 miljard. Hoeveel vuist kan de dwerg Facebook nu nog maken?

Zie hier de video weergave van het live webinar van gisteren.

Geef je hier op voor het webinar van vandaag
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Dollar stijging (Tom Lassing)

22/09 7:58

De dollar steeg naar de hoogste koers in 20 jaar. Deze stijging volgde na de speech van Putin alwaar hij de mobilisatie van 300.000 mannen aankondigde, maar tegelijk ook de NAVO bedreigde met kernwapens.

Bluf, maar het geeft toch enige onrust.

In Rusland zijn de straffen op het niet komen opdagen vanuit de mobilisatie of het je zo maar overgeven aan de vijand enorm verhoogd. In beide gevallen kan je uitkijken naar tien jaar gevangenisstraf. Dat in Google de zoekzin "Hoe Rusland verlaten" de meest populair in Rusland was, is niet echt een verrassing.

Jonge mannen die nu nog wel willen zijn mogelijk al te laat.

Ze hebben zeven maanden de tijd gehad.

In Rusland is er nu wel een donkere vorm van humor ontstaan. Zo was er enkele maanden geleden iemand die 'eindelijk' een auto van een lokale autofabrikant kon kopen vanuit de uitkering omdat hun zoon in de oorlog was omgekomen. Dat had het nieuws in Rusland gehaald en over het algemeen sprak men er schande van dat deze man liever een auto dan een zoon leek te hebben. Deze fabrikant heeft nu aangekondigd dat hij 300.000 auto's gaat maken... Een in mijn ogen briljante manier om te laten weten dat je tegen de oorlog bent, zonder het hardop te zeggen.

Even terug naar de dollar waarde.

Het Amerikaanse beleid op de dollar is eigenlijk een gestage daling van de dollar. Structureel moet de waarde van de dollar blijven dalen om de VS leefbaar te houden. Gezien de unieke situatie in de wereld (Rusland in oorlog en China en recessie) kan de VS het zich nu veroorloven om de dollar toch wat op te laten lopen. De wereld wil hun wapens toch wel kopen.

 
 

Weer op zoek naar huizen (Tom Lassing)

22/09 8:19

In de VS is mijn appartementencomplex renovatie eindelijk klaar. De eerste aanvragen van potentiële huurders zijn ontvangen.

De 14 appartementen worden overigens aan Amerikaanse oorlogsveteranen verhuurd. Een veteranen organisatie gaat voor huurders zorgen. Ze huren niet het hele gebouw, ze zorgen er alleen voor dat de appartementen verhuurd worden.

Nu dat dit hoofdpijndossier voor wat betreft het bouwen/renoveren eindelijk 'af' is, kunnen we de bouwvakkers weer voor de huizen inzetten. Ik heb nog altijd huizen die ik kocht en nog nooit heb kunnen verhuren omdat de verbouwing/renovatie niet kon starten vanwege gebrek aan bouwvakkers.

We hebben nu een goed team en ik wil ze graag houden.

Er gaan dus enkele huizen aangepakt worden en ik ga ook op zoek naar bouwvallen die voor weinig gekocht kunnen worden.

Op de foto bij het artikel zie je rechts van de drie witte huisjes nog net een stukje van een vierde huis.

Ik heb ook dat huis willen kopen, maar dat lukte niet. De gemeente heeft het uiteindelijk gesloopt. Echter blijkt het huis dáár weer naast ook mogelijk beschikbaar te zijn. Ik wil in deze opbloeiende wijk meer huizen kopen en liefst in deze straat. Mijn manager is daarom onderhandelingen met de gemeente begonnen. Het is heel lastig onderhandelen, want de gemeente wil per huis tienduizenden dollars aan achterstallige belastingen alsnog innen, terwijl wij een huis proberen te redden en het beschikbare geld vooral willen gebruiken voor de renovatie. Ik ben bereid ze 1.000 dollar te geven onder kwijtschelding van de achterstallige belastingen. Het huis gaat tienduizenden dollars kosten om op te knappen. Daarna kan het huis weer belastingen voor de stad opleveren.

Als de onderhandelingen mislukken, dan wordt het huis gesloopt, zoals ook het huis rechts van mijn drie witte huisjes uiteindelijk werd gesloopt omdat er geen deal mogelijk bleek. De gemeente maakt dan nóg weer kosten EN krijgt die achterstallige belastingen definitief niet. Ik ga niet toegeven en dat is de gemeente nu ook duidelijk. Misschien dat de onderhandelingen nu iets makkelijker verlopen.

Waanzin is het dat ze toch slopen, maar het is niet het geld van de ambtenaren. Je moet onderhandelen met mensen die zelf geen belang hebben in het verhaal en in feite zo star kunnen zijn als ze maar willen. Liever slopen dan het gevoel hebben een onderhandeling te verliezen...

Mee rover mijn huizen
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

De zwijgende meerderheid (Tom Lassing)

22/09 8:47

Deze week zat ik weer op de publieke tribune van de gemeenteraad. Ik was wederom de enige burger die kwam kijken. Dat overkomt me regelmatig.

Wederom was er gisteren weer een gemeenteraadslid die zich beroep op de "zwijgende meerderheid".

Ik heb daar een enorm probleem mee.


Immers, wat bedoelt hij daar mee?

Wat is voor hem de zwijgende meerderheid?

Is dat iedereen die het met hem eens is?

Is dat iedereen die er anders over denkt dan burgers die zich wel uitten?

Waarom is voor hem die zwijgende meerderheid zo belangrijk, terwijl hij vervolgens zijn gemeenteraadswerk in obscuriteit uitvoert?

Immers, ik zie hem nooit reclame maken voor de vergaderingen. Ik lees bij hem nooit wat er besproken gaat worden en ik zie bij hem nooit oproepen om te komen kijken en inspreken op de vergaderingen.

Kortom, wat wil hij met die zwijgende meerderheid?


Zijn commentaar was daarbij dat altijd dezelfde 12 grijze 70 plussers hun mening komen geven. Daar heb ik een probleem mee, want ik ben geen 70 en ik ben niet grijs...

Zijn commentaar geeft aan dat hij de mening van die 12 grijze burgers dus niet op prijs stelt.


Dan kan je ze in de gemeenteraad afdoen als niet relevant (hetgeen hij deed) of je kan er voor zorgen dat die twaalf oudjes gezelschap krijgen van een hele lading niet grijze 70- burgers. Dat zou hij als gemeenteraadslid moeten doen.

Kortom, ik vind zijn reactie onder de maat.


Daarnaast is het zo dat iedereen die zich wel uit dan niet meer telt, want dan hoor je niet meer bij de zwijgende meerderheid. Vaak wordt gedacht dat de zwijgende meerderheid er anders over denkt, dus uit je je, dan ben je een lastpak die zijn zin er door probeert te drukken.


Ik heb er dinsdag ook maar een video over gemaakt. Die kan je hier kijken


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd