Beursbox Nieuwsbrief Is de bodem bereikt?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Is de bodem bereikt?
Date: September 26th 2022
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 26 september 2022
 
 

AEX 639,76 Dow 29.590 USD 0,965 Btc 19.399 Goud 1,641.1

 
 

Is goud ook nu interessant?

Mijn visie op het bezitten van goud heb ik in een aparte website vastgelegd. Ga naar deze site om mijn visie op goud te leren kennen.

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De huidige dip kan wel eens een prachtige kans zijn!

(Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

26/09 7:30

  • Forse verliezen op de beurzen afgelopen vrijdag. De crash is gaande.

  • Vrijdag had ik hier op kantoor een zaal vol met beleggers geïnteresseerd in daytrading. Aloys Mattijssen gaf een presentatie over het door hem ontwikkelde systeem.

  • In Italië heeft het rechtse blok van drie partijen de verkiezingen gewonnen. Twee van de drie partijen zijn pro Russisch. Dat kan nog wel eens een probleem gaan vormen.

  • De belastingplannen van de nieuwe Britse regering hebben er voor gezorgd dat het Engelse Pond op een laagterecord staat. Er zijn forse belastingverlagingen voor de rijken doorgevoerd omdat de Tories, tegen alle bewijzen in, geloven in trickle down economics.

  • Elizabeth Holmes van Theranos gaat vandaag haar straf horen. Ze was al schuldig verklaard aan fraude.

  • In Zwitserland is de pensioenleeftijd voor mannen en vrouwen gelijk getrokken. In beide gevallen is deze nu 65 geworden. Het was de derde keer dat dit voorstel per referendum werd voorgelegd.

  • Oprah Winfrey en Apple TV verbreken hun in 2018 vastgelegde contract. De suggestie wordt gewekt in de pers dat het contact wordt ontbonden omdat ze ook zeer succesvolle documentaires voor andere netwerken bleef maken.

  • De prijs van Brent Olie is onder de 85 dollar per vat gekomen!

Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Dit gaat extreem worden... (Jack Hoogland)

26/09 7:43

Juist op het moment dat de wereld massaal in nieuwe koper-, nikkel- en kobaltmijnen moet investeren…

…worden bedrijven zwaar ontmoedigd om dat te doen.

Door de  sinds april gedaalde koperprijs, de stijgende rente en de belabberde economie hebben koperproducenten nu geen zin om miljarden dollars te investeren.

Waardoor het tekort aan koper de komende jaren alleen maar groter wordt. 

Deze week luidde Bloomberg de alarmbel over het gebrek aan investeringen in nieuwe kopermijnen.

In onderstaande tweet laat Bloomberg aan duidelijkheid niets te wensen over.

De wereld gaat de komende jaren richting een  great copper squeeze.

En dat gaat extreem worden.

Logisch als je bedenkt dat de wereld de komende 22 jaar evenveel koper nodig gaat hebben als in de hele geschiedenis tot nu toe. Zie deze tweet.

Kijk je naar onderstaande grafiek, dan zie je dat de situatie voor...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu binnenkort eventueel gaan doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Gold VIP status (Tom Lassing)

26/09 8:15

Afgelopen vrijdag heb ik bij Neo Finance eindelijk de Goud VIP status behaald. Dat was in het begin van het bedrijf een exclusief clubje van grote investeerders die toen wat extra aandacht van het bedrijf kregen. Een goed idee, wanty het bedrijf had ernstig behoefte aan geld om te kunnen verstrekken aan mensen die wilden lenen.

Iedereen die met meer dan 50.000 euro in leningen zat was dus een zeer gewaardeerde klant.

Het was en bleef echter een vrijwel exclusief Litouws clubje. Ik was wel een soort 'ere-lid' geworden, vanwege mijn verdiensten voor het bedrijf, maar voertaal bleef litouws en dat was echt wel een beperking.

Nu ben ik dan eindelijk 'officieel' toegetreden tot het clubke. 

De jaarlijkse lunch met de leiding van het bedrijf kan ik echter wel op mijn buik schrijven. Ook dat is en was vooral voor de Litouwers zelf.

Zeker in het begin waren er ook maandelijks bijeenkomsten, vaak ook online (dankzij Covid overigens) waarbij tips werden uitgewisseld. Ook is er een actieve facebookgroep.

Ik ben van plan om binnenkort weer een video over de huidige Neo Finance aanbieding te maken. Er is wel wat veranderd zodat mijn oude video's wat gedateerd beginnen te raken.

Meer over Neo Finance
 
 
 

Is de bodem bereikt? (Tom Lassing)

26/09 8:49

Als er een crash is, gaat alles omlaag. Op dit moment zien we ook goud en zilver in prijs dalen. Dat houdt voor mij in dat de crash nog gaande is.

Je moet als belegger dus niet te snel je cash inzetten in de daling.

Het is ondertussen een perfect storm aan het worden.

- Stijgende energieprijzen

- Stijgende inflatie

- Enorme verstoringen in de wereldhandel

- Potentiële voedseltekorten

- Toenemende politieke tegenstellingen in de VS en Europa (Opkomst ultra rechts in regeringen)

- Dreiging uitbreiding oorlog door wegvallen Rusland als supermacht


De bodem is nog niet bereikt...

 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Regelmatig nieuwe projecten om in deel te nemen! Bezoek de site daarom regelmatig!

Kijk hier
 
 
 

Hoe verder in Oekraïne? (Tom Lassing)

26/09 9:17

Rusland heeft de volgende stap gezet. In plaats van hun mislukking te erkennen, is het land nu bezig 1,2 miljoen mensen te mobiliseren. Officieel is het 300.000 personen die ook echt militaire ervaring hebben. De realiteit is dat ze vooral minderheden oproepen en militaire ervaring, leeftijd en gezondheid is pertinent geen issue.

Het is een wanhoopsdaad, net zoals dreigen met een kernoorlog een wanhoopsdaad is.

Die 1,2 miljoen opgeroepen Russen zijn een probleem voor Oekraïne, maar vooral omdat er tienduizenden gevangen genomen gaan worden. Verder gaat het psychisch een probleem voor de Oekraïense soldaten worden. Als je golf na golf aan Russen doodschiet, dat doet dat wat met je.

Die Russen krijgen zeer oude wapens en hun kracht zit hem in golf na golf die je naar de vijand stuurt. Met een beetje geluk overspoelen ze de vijand. Met pech verlies je duizenden levens. Putin zit er niet mee. Het zijn meestal minderheden en arme Russen. Opgeruimd staat netjes. Op die manier hoopt hij enkele interne problemen alsnog op te lossen.

De komende tijd zal de dreiging met kernwapens wel toenemen. Het is eigenlijk het enige dat Putin kan. Deze wapens echt inzetten zou Rusland direct in problemen met ook China en India brengen. Hij is dan écht volledig geïsoleerd.


Wat wel een probleem voor Oekraïne is geworden, is de verstrekking van drones aan de Russen door Iran. Rusland heeft de eerste drones succesvol tegen Odessa ingezet. Het westen zal meer moeten doen om Oekraïne in staat te stellen die drones tijdig neer te halen.

Wat verwacht ik:

Als ik Putin zou zijn, dan zou ik een heel leger aan gemobiliseerden aan de noordgrens van Oekraïne legeren. Daar kan hij ze dan opleiden in de komende maanden. Oekraïne kan er weinig tegen doen, maar moet wel een heel leger er tegenover zetten.

Vanuit dat schaduwleger kan Rusland dan eenheden naar de oorlog sturen om het front elders te versterken. Dan sla je als Rusland twee vliegen in één klap. Je leidt die mensen op en je kan je andere fronten blijven versterken met ingewerkte soldaten, terwijl je tegelijkertijd veel Oekraïense soldaten bindt.

Het lost overigens niet het probleem op dat Rusland structureel aan de verliezende hand is. Rusland begint door materiaal heen te raken. De Russische economie heeft met de mobilisatie ook een extra klap gekregen en zal in elkaar klappen. De kans wordt steeds groter dat zelfs Rusland een failed state gaat worden, zoals Venezuela, Irak en Syrië.

Een failed state met een economie die er daarna maar niet bovenop kan komen omdat nationale eenheid verdwenen is en men elkaar intern blijft tegenwerken.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd