Beursbox Nieuwsbrief Trickle down economics

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Trickle down economics
Date: September 27th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 27 september 2022
 
 

AEX 640,41 Dow 29.260 USD 0,965 Btc 20.946 Goud 1,636.2

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

27/09 7:00

 • Vandaag in het lunchwebinar een lezing over de het bedrijf Cleveland-Cliffs.

  Je kan je hier aanmelden voor het live webinar.

 • De video over Recon Africa komt vanochtend online. Er is in de verzending van de bestanden wat vertraging ontstaan. Ik maak het vanochtend in orde.

 • De olieprijs is nog weer flink lager vanwege de angst voor een recessie. In feite voor Europa een goede zaak, al zien en voelen we daar weinig van. Het verschil is de woekerwinst van de energiebedrijven.

 • TUI verplaatst haar vluchten van Schiphol naar Brussel en voorkomt daarmee vluchten die niet door kunnen gaan en het biedt Schiphol tegelijk de nodige ruimte. Ze zouden er een vergoeding voor moeten krijgen... En die doorgeven aan de reizigers.

 • De Nordstream 2 pijpleiding zit al wel vol gas en is nu gaan lekken bij Denemarken. Er komt nu gasd vrij.

 • De trots van Limburg, het biermerk Brand, zal voortaan grotendeels in Brabant gebrouwen gaan worden. In Limburg zal het merk actief blijven met het brouwen van de niche merken waarmee de brouwerij actief is.

 • Apple gaat de iPhone 14 in India fabriceren. Het land stapt daarmee bewust af van haar China relaties.

 • Het Engelse pond heeft nog nooit zo laag tegenover de Amerikaanse dollar gestaan. De nieuwe regering krijgt via deze weg weinig vertrouwen mee. In mijn ogen een heel terechte zaak.

 • President Biden laat ook in de VS de luchtvaartmaatschappijen de echte kosten van vluchten verplichten. Nu is het nog zo dat je een ticket voor 20 dollar kan kopen, maar uiteindelijk ben je 150 dollar kwijt vanwege allerhande verborgen kosten die je dan later in rekening worden gebracht. (extreem voorbeeld, maar niet onmogelijk) Ook gaat er gekeken worden naar eerlijker compensaties als vluchten niet doorgaan of vertraagd zijn.

 • De koers van bitcoin en andere crypto's is de laatste 24 uur flink gestegen.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Trickle down economics (Tom Lassing)

27/09 7:18

Ik schreef gisteren al dat in het VK de Tories nog altijd in dat sprookje geloven.

Maak het leven voor de rijken nog mooier en hun welvaart zal naar beneden druppelen.

Het klopt alleen niet.

Bewezen is juist dat je de middenklasse rijk moet maken. Die zorgen voor uitgaven in de economie en zorgen er voor dat de dienstensector uit kan breiden. Dat geeft dus extra werkgelegenheid.

De ultra rijken zorgen er juist voor dat er minder banen komen. Immers concentreren ze hun bedrijven steeds verder en hun mega bedrijven krijgen belastingkortingen en drukken dus kleinere bedrijven uit de markt. Dit kost dus per saldo banen

In plaats van drie bakkers, die groenteboeren en vier slagers heeft een dorp nu één supermarkt.

Daarin drie kassa's, waarvan één al zonder bemensing.

Iedereen verliest, want die supermarkt sponsort de lokale clubs niet. Lonen zijn lager dan wat de lokale partijen verdienden en zodra het ook écht de enige supermarkt in de omgeving is gaan de prijzen voor consumenten weer omhoog.

Trickle down is pure misleiding. Die superrijken kosten banen en leveren in de lokale economie veel minder op dan echt lokale partijen. De wereld ging echter mondiaal en dat heeft de middenstand de das omgedaan. De middenklasse werd kleiner en de welvaart nam af. De Britten gaan nu hun eigen economie nog verder ondermijnen.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Litebit crypto exchange (Tom Lassing)

27/09 7:52

Ik kreeg twee weken geleden een mail van een lezer waarom ik Litebit eigenlijk nog niet noemde of promote.

Ja, waarom eigenlijk niet?

Ik had daar geen bepaalde reden voor. Gewoon nooit aan toegekomen.

Als je denkt dat de huidige malaise in de crypto markt van tijdelijke aard is, en je zoekt een manier om op een overzichtelijke wijze posities in crypto's in te nemen, dan is deze Nederlandse aanbieder heel interessant.

Kijk hier

Ze zijn bekend bij DNB en doen dus alles op basis van de huidige regels. Ze staan echter niet onder prudentieel toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dat hoeven bedrijven als 2525 Ventures BV namelijk nog niet.

Kijk hier maar eens of deze aanbieder interessant voor je is.

 
 

Verborgen inflatie (Tom Lassing)

27/09 8:18

We kochten siroop in de aanbieding. Het viel direct op, de verpakking was serieus mooier geworden en de prijs van de aanbieding was bijna als vanouds.

Tot we naar de inhoud keken.

Van 750 ml is de nieuwe verpakking nog slechts 600 ml geworden.

Dit houdt in dat de verpakking in feite minder effectief en dus nog vervuilender is geworden, want de kleinere inhoud komt nog altijd in een aparte blikken verpakking.

De fabrikant weet met de kleinere verpakking de hogere prijs leuk te verbergen, maar in feite is het dubbel fout.

Het vervelende is, we drinken het al vanuit een zekere vorm van besparing. Het product is beter dan de concurrent, maar het wordt nu wel lastiger om de toegenomen voetafdruk op het milieu te negeren.

Hier het artikel met foto
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Laatste stuiptrekkingen van DWAC (Tom Lassing)

27/09 8:45

Het bedrijf waarmee oud president Trump zijn social media platform naar de beurs heeft gebracht, is in grote problemen.

Het adres van het bedrijf is nu een postbus in een UPS winkel in Miami geworden. Blijkbaar hebben ze zelfs geen eigen kantoor meer.

Beleggers hebben 130 miljoen dollar teruggehaald. In totaal was meer dan 1 miljard dollar aan het bedrijf verstrekt. Daarvan is nu 138,5 miljoen al verloren gegaan.

Het bedrijf moest gisteren melden dat enkele beleggers in totaal 130 miljoen dollar terug hebben gehaald. De ratten verlaten het zinkende schip...

Het gaat slecht met DWAC. De onderneming kan enkele rechtszaken tegemoet zien en het gebruik van het netwerk valt enorm tegen. De populariteit van Trump op het netwerk valt vooral enorm tegen. Op Twitter had hij tachtig miljoen volgers, op Truth Social slechts vier miljoen.

De app heeft het aantal volgers nu onzichtbaar gemaakt, hetgeen nooit een goed teken is. Immers doe je dat alleen als het enorm tegenvalt.

Aandelen DWAC deden ooit 97 en staan nu rond de 17.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook begonnen met het index beleggen in crypto's. Nu die markt weer keihard aantrekt zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd