Beursbox Nieuwsbrief Beleggers zijn gek

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Beleggers zijn gek
Date: November 11th 2022
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 11 november 2022
 
 

AEX 700,65 Dow 33.715 USD 1,021 Btc 16.875 Goud 1,758.66 

 
 

Beursbox Insider Service

Beursbox kent nu ook een betaalde versie in twee smaken. Een service die een combinatie is van tekst en video en iedere maand ook concrete aandelentips.

Voor meer info, klik hier
 

Dagelijks de winst nemen

Ga je actief daytraden, dan weet je letterlijk iedere dag wat je daadwerkelijk gerealiseerde resultaten zijn. Het staat ook écht op je rekening. Kijk hier voor meer informatie


Lees verder
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

11/11 6:00

  • Ik besprak gisteren een hoeksteenaandeel in het lunchwebinar. Je kan het hier bekijken.

  • Gisteren een extreem positieve beurs in de VS. Verderop meer daar over. De AEX sloot gisteren weer boven de 700 punten.

  • Crypto bedrijf FTX was eerder dit jaar nog 32 miljard dollar waard. Nu is het crypto bedrijf failliet. Sam Bankman-Fried heeft sorry gezegd. Hij F-ed up. De vraag is nu hoeveel andere bedrijven in de crypto sector last gaan krijgen van dit faillissement.

  • Volgens één van de FED directeuren zou de FED bij een rente van 4,5% wel eens kunnen stoppen met renteverhogingen.

  • De situatie rond Cherson ontwikkeld zich nu snel. De Russen hadden een mooie val voor het Oekraïense leger opgezet, maar die besloten ineens vanaf de andere kant aan te vallen. Heel snel werd twaalf dorpen op de Russen heroverd. De eerste speciale eenheden van Oekraïne zijn nu al in Cherson en proberen zonder dat de Russen het doorhebben de gelegde mijnen en booby traps te ontmantelen. De Russen hebben werkelijk alles aan infrastructuur in de stad gestolen, vernietigd of ondermijnd.

  • Crisis vergadering bij Twitter nu ook veel hoge functionarissen die mochten blijven alsnog vertrekken. Dit kreeg een extra boost nadat Musk aangaf dat iedereen 40 uur per week op kantoor dient te werken. Wie dat niet doet, is ontslagen. Stoere woorden, tot massaal thuisgebleven werd. Het blauwe vinkje dat je voor 8 dollar per maand kan kopen om te laten zien dat je geverifieerd bent, is massaal door nepaccounts gekocht. Er komt nu dus nóg een vinkje! Met dat vinkje wordt je mogelijk wel serieus geverifieerd, maar onduidelijk is door wie, want wie werkt er nog bij Twitter?

  • De angst voor een tekort aan diesel is afgenomen. De prijs voor een liter diesel daalde gisteren 12 cent. Het is nu net zo duur als benzine.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Een pot die niet leeg kan raken... (Jack Hoogland)

11/11 7:21

Op 16 augustus zette Biden zijn handtekening onder een klimaatpakket dat voorziet in $374 miljard aan subsidies voor zonne-energie, windenergie en elektrische auto’s.

In werkelijkheid kunnen de kosten echter zelfs oplopen tot $1.000 miljard. Zie onderstaande tweet.

Dit omdat de subsidies niet worden stopgezet als straks het totaalbedrag van $374 miljard wordt bereikt.

Iedere onderneming en iedere persoon die voldoet aan de vooraf vastgestelde criteria, krijgt subsidie.

De Amerikanen hebben dus een enorme subsidiepot die niet leeg kan raken!

Maar ook de Chinese regering strooit met subsidies.

De  verkoop van elektrische personenwagens is in China met 83% is gestegen, terwijl nu ook de verkoop van elektrische bestelbusjes razendsnel stijgt. Zie onderstaande tweet.

Er is nu bijna geen automarkt ter wereld die zó snel elektrificeert als de Chinese.

En dat terwijl er nog 500 miljoen Chinezen zijn die nu geen auto hebben, maar er wél een willen hebben!

Gevolg van dit alles is...
Klik hier om verder te lezen

 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

Mijn visie op goud

Kijk hier om te bezien hoe ik over goud als spaargeld denk.


Lees meer
 
 
 

Osisko Golf Royalties meevaller (Tom Lassing)

11/11 7:34

In oktober besprak ik één van mijn goud royalty aandelen en ik gaf daarbij aan dat dit aandeel mij nog weinig plezier had gegeven. Kijk hier naar de video. Het was nog de tijd van het zaaien voor het bedrijf en het was wachten op de eerste oogst.

Deze week kwamen de cijfers en ze vielen analisten heel erg mee.

De omzet kwam uit op 53,7 miljoen en dat was 14,5 miljoen meer dan werd verwacht.

Het opbouwen van een royalty's portefeuille kost tijd en dat heb ik geweten. Na tien jaar sta ik nog altijd amper op winst. Hun cash flow neemt flink toe en er is winst. De tijd van oogsten lijkt dan eindelijk gekomen te zijn.

Ook het management is nu enthousiast over de resultaten. Ze waren immers nooit beter dan nu. De koers steeg gisteren ruim 4%.


Even over Osisko. 

Ze hebben nu 175 royalty's, streams en offtakes in portefeuille. Het bedrijf is ondertussen 2,3 miljard dollar waard.

Ze hebben de dochter Osisko Development afgeschreven en stopgezet.

Osisko bezit een 5% royalty op de grootste Canadese goudmijn. Een mijn die nog zeker 20 jaar zal produceren. In totaal zijn de verwachte voorraden in de bodem van hun royalty's afgelopen jaar toegenomen.

 
 

Komt er een zilver squeeze? (Tom Lassing)

11/11 7:54

De voorraden 'vrije' zilver nemen in de kluizen snel af. De COMEX bijvoorbeeld eind 2020 150 miljoen troy ounces zilver liggen. Nu is dat nog slechts 40 miljoen troy ounces. London zag een kleinere daling van de voorraden, maar ook daar nu 20% minder zilver.

Waar is het gebleven?

Het is opgekocht door partijen. Die partijen kunnen traders zijn, of fondsen, maar ook kunnen het fabrikanten zijn. Zilver is een gebruiksmetaal en als je iets maakt met zilver er in, dan heb je niets aan een papieren contract. Je zal uiteindelijk echt zilver in handen moeten hebben.

Steeds meer van die partijen die écht zilver nodig hebben worden zenuwachtig over deze afname van de fysieke voorraden.

Ondertussen hebben de speculatieve marktpartijen naar schatting al 700 miljoen ounces zilver in hun bezit. Er is dus wel zilver, alleen is het niet voor de handel beschikbaar. Die speculanten hebben meestal overigens alleen een papieren bezit. Ze bezitten een belofte van een ander dat die zilver heeft. Die ander heeft dat zilver, of heeft zelf ook weer een papieren belofte van een andere partij. Zo kan een enorme hoeveelheid zilver op papier bestaan, terwijl er vrijwel geen fysiek zilver meer in de kluis ligt.

Dit systeem werkt zo lang niemand het zilver daadwerkelijk echt in handen wil hebben. Al 15 jaar wacht ik op het moment dat dit systeem een keer klapt.

Misschien duurt het nog wel 15 jaar, maar het feit dat de COMEX voorraad zo is afgenomen is een teken aan te wand. Hoe kleiner de resterende voorraad, des te groter de kans dat er een markt squeeze komt. Zo'n afknijping van de markt gaat de zilverprijs omhoog jagen. Hoe ver omhoog is dan de vraag. Als de markt maar klem genoeg komt te zitten kan het heel extreem gaan worden.

Ik heb zelf ook zilver. Ik heb echter alleen fysiek zilver op mijn naam in een kluis in Zwitserland. 

Ik heb dat via deze partij gekocht

 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Vastgoed crowdfunding

Geef vastgoed ondernemers meer armslag en krijg daarvoor een prachtige rente. Het platform steunde al meer dan 100 projecten en allemaal zijn ze tot op heden susccesvol. 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Beleggers zijn gek (Tom Lassing)

11/11 8:18

Eergisteren ging de Nasdaq op een bepaald moment 3,5% onderuit. Als reden werd er gegeven te weinig politiek rood, angst voor energie crisis en verzin nog maar wat potentiële redenen waarom de beurs zo fors omlaag zou kunnen gaan.

Gisteren de Nasdaq 7,35% omhoog... reden volgens journalisten/analisten... lagere inflatie in de VS, politieke rust na een verkiezing die geen verrassing bracht en ach, er is vast nog wel meer goed nieuws te verzinnen.

Verzin het dus maar waarom de beurs beweegt. Alles is goed.

Feit is dat de beurs reageert als een kleuter. Namelijk met een enorme overdrijving. Daar kan je als aandelen belegger weinig mee.

Vandaar dat ik fundamentele analyse combineer met technische analyse. Dat geeft wat houvast al is er nooit 100% zekerheid. Het voordeel is dat je als belegger instap en uitstap momenten kan vaststellen voor je een transactie doet. Als dit, dan dat.

Ik raad dat van harte aan. Je hebt dan een uitgangspunt en je hoeft slechts je eigen regels te volgen om met een systeem aan het werk te zijn. Als je systeem dan maar per saldo meer winst dan verlies maakt, heb je een werkend systeem. Hoe gek de beurs ook is, jij kan dan je eigen ding doen.

In mijn lunchwebinars geef ik regelmatig aan hoe ik er in sta. Misschien kan je daar eens naar kijken of zoiets dan ook wat voor jou is. Kijk hier naar eerdere opnames van de sessies.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd