Beursbox Nieuwsbrief Waar ging het mis bij Twitter?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Waar ging het mis bij Twitter?
Date: November 14th 2022
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 14 november 2022
 
 

AEX 702,91 Dow 33.747 USD 1,032 Btc 16.191 Goud 1,763.28

 
 

Is goud ook nu interessant?

Mijn visie op het bezitten van goud heb ik in een aparte website vastgelegd. Ga naar deze site om mijn visie op goud te leren kennen.

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De huidige dip kan wel eens een prachtige kans zijn!

(Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

14/11 7:00

  • Bij crypto bedrijf FTX is een miljard dollar aan geld van klanten gebruikt voor speculatie en vervolgens verloren gegaan. Oprichter Sam Bankman-Fried was in staat om zonder intern problemen te krijgen het geld te misbruiken voor speculaties. Hij heeft nu wel een probleem, en zijn klanten ook...

  • De overwinning van Oekraïne rond Cherson is compleet. De Russen hebben er een slachting ondergaan en hebben enorme hoeveelheden materiaal achter moeten laten.

  • Mozambique is nu officieel ook een LNG exporteur geworden. Het gas wordt twee kilometer uit de kust gewonnen door het Italiaanse bedrijf ENI.

  • Meta stopt met het produceren van slimme speakers en smartwachtes. 13% van het personeel gaat ontslagen worden.

  • Hoe probeert Elon Musk Twitter te redden... Hij heeft SpaceX een dure reclame campagne laten kopen op het Twitter netwerk. Voor de rest gaat het snel bergafwaarts met Twitter. Het bedrijf dreigt een miljard aan boetes te krijgen vanwege de problemen en het gebrek aan toezicht op de operaties van het bedrijf. Verderop deze nieuwsbrief meer over Twitter.

  • Na de geconstateerde problemen bij FTX worden nu ook andere crypto bedrijven onderzocht op twijfelachtige transacties. Het feit dat die handel "vrij" was, heeft enkele ondernemers er toe gebracht dingen te doen die elders in de econ0omie pertinent verboden zijn. Dat was niet zonder reden. Dat blijkt bij FTX wel weer. Ook Crypto.com wordt nu verdacht van een verdachte transactie. Het bedrijf stuurde A$ 10,5 miljoen naar een verkeerde persoon.

  • In de VS heeft een rechter (door Trump geïnstalleerd) heel het leningsvergevingsprogramma voor studenten geblokkeerd. Volgens hem is het plan onconstitutioneel en dus illegaal. De vraag is wat er nu gaat gebeuren, want ik neem toch niet aan dat Washington een rechter uit Texas het beleid laat bepalen.

Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Twee keer superpositief nieuws! (Jack Hoogland)

14/11 7:26

Donderdag was de dag waarop we hebben gewacht. 

Koersen knalden omhoog nadat bekend werd dat inflatie in de VS lager was dan vooraf verwacht.

Daar bovenop kwam vrijdag het nieuws dat China haar officiële eerste stappen zet om haar rampzalige Zero Covid beleid te versoepelen. Zie onderstaande tweet.


Wat uiteraard razend positief nieuws is voor grondstoffen.

Binnen 24 uur twee superpositieve berichten. Dat maak je niet vaak mee!

Goudaandelen noteren nu gemiddeld al 28% hoger sinds hun bodem van eind september. 

En ook zilveraandelen (30%), uraniumaandelen (23%) en koperaandelen (28%) zijn fors gestegen sinds ze hun bodem bereikten.

Door bovenstaande twee berichten zijn alle remmen los. 

Wie nu te lang wacht, riskeert om...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu binnenkort eventueel gaan doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Waar ging het mis bij Twitter? (Tom Lassing)

14/11 7:41

Elon Musk had aangegeven dat er eindelijk vrijheid van meningsuiting zou komen op het Twitter platform. Hij was van mening dat het daar niet bestond.

Hij haalde dus de nodige restricties op het platform weg.

Direct daarop hebben enkele grappenmakers, letterlijk voor de lol, met humor laten zien dat dit niet slim was. Ineens werden de namen van enkele beroemde Twitteraars Elon Musk en ze maakten lol over hem.

Vrijheid van meningsuiting...

Elon vond het niet leuk. Hij kan namelijk niet zo goed tegen mensen die lol over hem maken. Hij liet die accounts per direct blokkeren.

Daar sta je dan met je "vrijheid van meningsuiting".

Elon Musk viel keihard door de mand.

Maar dat was niet het enige. Elon wilde ook door het invoeren van een betaald blauw vinkje laten aantonen dat het 'echte' accounts waren. Het punt is alleen, hij liet dat niet controleren. Iedereen die dus 8 dollar per maand betaalde was dus direct geverifieerd. Uiteraard hebben vervolgens veel nepaccounts die 8 dollar betaald en ze gaan nu dus rond als 'echte' accounts. Daarop besloot Musk dat er OOK een ander kleurig tweede vinkje moet komen waarop WEL echt gecontroleerd moet worden... Als dat geen paniekvoetbal is?

Ondertussen verlaten veel van de resterende Twitter medewerkers alsnog het bedrijf, omdat ze alle positieve werkomstandigheden kwijtraken. Ze moeten vakantiedagen inleveren en verplicht altijd op kantoor werken. Niet komen is ontslag. Men is dus massaal elders werk aan het zoeken.

Steeds meer gebruikers haken nu af en ook adverteerders zien nog weinig heil in het platform. Om dat laatste te tackelen heeft Elon Musk één van zijn andere bedrijven een dure reclame campagne laten kopen op Twitter. SpaceX gaat reclame maken op Twitter.

De toezichthouder heeft ondertussen aangekondigd dat er een onderzoek komt naar de manier waarop mensen ontslagen werden en de manier waarop er nu binnen het bedrijf toezicht wordt gehouden. Met het vertrek en het ontslag van meer dan de helft van de werknemers is er twijfel over de kwaliteit van het toezicht op de operaties. Het gaat hier onder meer wel om belangrijke privacy wetgeving die netjes gehandhaafd dient te worden.


44 miljard dollar down the drain. Kan Musk dit zinkende schip drijvende houden? Ik heb er een hard hoofd in.

Hoe dan ook gebruik ik het platform nu ook even niet meer.

 
 

Payment reversed (Tom Lassing)

14/11 8:14

Eén van mijn huursters dacht een leuk spelletje te spelen door de huur keurig over te maken en dan twee dagen later de betaling terug te laten draaien. Ze had blijkbaar gehoopt dat ons dat niet zou opvallen.

Je komt de gekste dingen tegen bij sommige huurders.

Het leverde haar na een week een 7 dags melding op, want ik heb laten wachten tot die week omdat ze toch zelf ook kan zien dat de betaling terug was gekomen. Iets dat ze overigens zelf moet initiëren. Ze reageerde niet en dan is het na een week de eerste sanctiebrief en een extra 50 dollar boete boven de huur.   

Die 7 daags brief is de eerste waarschuwing. Na 30 dagen volgt een tweede waarschuwing, waarna we de advocaat er op zetten en de uitzettingsprocedure in gang wordt gezet. Dat duurt dan vervolgens vaak tussen de drie en zes maanden.

Ik vond dat eerst zo sneu en lullig, maar als je daar niet bovenop zit, dan heb je zo tienduizenden dollars aan achterstallige huren en grote kans dat huurders dan ineens zelf verdwijnen.

Ik ben Sinterklaas niet. Ik ben niet graag zo'n huurbaas, maar het is een afspraak die we met elkaar hebben. Ik zorg voor een mooie woning, de huurder zorgt voor de tijdig betaalde afgesproken huur.

Kom je jouw deel van de afspraak niet na, dan wordt er ingegrepen.

Ondanks alle snelle acties zie ik ook in 2022 weer tienduizenden dollars die ik nog te goed heb. Wel heb ik van vier huurders nu de bevestiging van de overheid dat de subsidie er aan komt. Dat kan straks makkelijk samen 25.000 dollar schelen. Daar kocht ik ooit hele woningen voor, maar die tijd is echt voorbij.

Detroit Vastgoed
 
 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Regelmatig nieuwe projecten om in deel te nemen! Bezoek de site daarom regelmatig!

Kijk hier
 
 
 

Cherson (Tom Lassing)

14/11 8:47

Enkele weken geleden leek het een kwestie van een week te zijn voor de Russen weg zouden trekken. Toen bleek dat nog te optimistisch. Vervolgens nog geen drie weken later ineens toch de ineenstorting van de Russische verdediging en in bijna een dag is de zaak geklaard.

De Russen hebben echt enorm klop gekregen en hebben heel veel materiaal en ook flink wat dode soldaten achter moeten laten.

Het Oekraïense leger trapte niet in de val die de Russen gezet hadden. In plaats van een enorme aanval deden de Oekraïners steeds heel kleine aanvallen waarna de Russen al snel wegtrokken, want er was blijkbaar afgesproken dat ze na iedere Oekraïense aanval een linie terug konden vallen. Na de kleine aanval konden de Oekraïense soldaten dus zonder veel gevaar doorrijden naar de volgende linie. Daar werd weer een paar schoten gelost, waarna de Russen weer vertrokken en zo werken alle Russische linies zonder veel moeite heel makkelijk ingenomen. De Russen moesten daarbij keer op keer hun materiaal laten staan omdat de bruggen al door hen zelf weggevaagd waren.

Dat hield Oekraïne niet heel erg lang tegen omdat de Russen geen idee hadden waar Oekraïners bruggen aan het slaan waren. Ze leggen dus een tijdelijke brug neer en kunnen weer vol gas verder.

Officieel is de terugtrekking van de Russen voltooid.

Aan de andere zijde van de rivier is er weinig aan infrastructuur, dus de Russen zullen veel moeite gaan hebben dat terrein te blijven bezetten.

De Russen hebben overigens ook geprobeerd de dam in de Dnjepr te laten springen. Dat is niet gelukt. Was het wel gelukt, dan was ook de watertoevoer aan de Krim tot staan gekomen. Iets dat naar mijn idee nu overigens ook snel door Oekraïne geregeld gaat worden door het kanaal naar de Krim te blokkeren. Ik verwacht dan ook dat Oekraïne snel ook zuidelijk van de rivier actief gaat worden.  


Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd