Beursbox Nieuwsbrief Nieuwe posities Berkshire Hathaway

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Nieuwe posities Berkshire Hathaway
Date: November 15th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 15 november 2022
 
 

AEX 706,67 Dow 33.536 USD 1,034 Btc 16.270 Goud 1,771.53

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

15/11 7:00

 • Vandaag ga ik het in het lunchwebinar over een uraniumaandeel hebben. Ze hebben een onderdeel verkocht zodat er geen aandelen emissie nodig is EN er per jaar 2 miljoen dollar meer in kas blijft.

  Klik hier om er live bij te zijn.

 • De Nederlandse industrie heeft de laatste vier jaar amper extra maatregelen genomen om minder vervuiling uit te stoten. Op Europees vlak lopen we in Nederland achter.

 • De Taliban gaan de Sharia in haar strengste vorm in Afghanistan invoeren. Dat gaat inhouden, meer executies, meer stenigingen en meer van die lieve dingen die duidelijk maken dat het een vredelievende en liefdevolle godsdienst is die ze aanhangen.

 • De klimaattop in Egypte lijkt geen doorbreek te bewerkstelligen. Er moet 100 miljard op tafel komen, maar de rijke landen geven niet thuis.

 • Amazon wil 10.000 werknemers ontslaan. Op hun totale personeelsbestand een schijntje, maar voor de tienduizend mensen die het betreft is het een persoonlijke ramp. Teruglopende verkopen en kostenbesparingen worden als oorzaak genoemd.

 • Parijs heeft nu qua marktwaarde van de genoteerde bedrijven een grote aandelenbeurs dan Londen. De Brexit komt daarmee keihard aan het VK.

 • Oud president Trump heeft verstek laten gaan op de senaatshearing. De vraag is nu wat de volgende stap wordt.  

 • De Duitse activiteiten van Gazprom zijn nu voledig in handen van Duitsland gekomen. Dit onderdeel van het bedrijf is ook in Nederland actief. Deze stap was nodig om een faillissement te voorkomen en daarmee een gasleveringsprobleem er bij te hebben.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Nieuwe posities Berkshire Hathaway (Tom Lassing)

15/11 7:18

Waar zit Warren Buffett in? Het is een vraag waar vooral in de professionele wereld veel fondsbeheerders mee bezig zijn. De man heeft een neus voor mooie deals en heel wat fondsbeheerders volgen hem daarom.

Dat is overigens OOK een deel van de reden van het succes van Warren Buffett, want de eerste 20% winst heeft hij al binnen omdat een hele meute aan grote beleggers hem trouw volgt.

Warren moet ieder kwartaal zijn mutaties melden.

Deze keer waren het de volgende transacties die opvielen:

De belangrijkste transactie is een 4,1 miljard dollar investering in TSMC. Dat is Taiwan Semiconductor Manufacturing, de grootste maker van computerchips. Een investering in Taiwan, net nu de spanning tussen China en de VS enorm toeneemt omdat China van plan lijkt een militaire aanval op Taiwan te overwegen. Ik zeg het bewust voorzichtig. We weten immers dat Xi in tijdnood aan het komen is, net zoals Putin in Oekraïne in februari van 2022 in tijdnood kwam. De 'window of opportunity sluit snel voor Xi, door bevolkingsopbouw, het verloop van de oorlog in Oekraïne en de economische toestand van China, mede ingegeven door sancties vanuit het westen.

Vanochtend sloten de aandelen 7,9% hoger.

Een veel kleinere investering van nog geen 300 miljoen dollar deed Berkshire in Louisiana-Pacific Corp. Dat is een bouwmaterialen bedrijf.

Ondertussen is Berkshire het belang in het Chinese autobedrijf BYD aan het afbouwen.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Blijft China zero Covid beleid vasthouden? (Tom Lassing)

15/11 7:46

Wat of nu precies de reden is, is mij nog altijd een raadsel, maar in China zijn ze zo bang voor Covid dat ze nog altijd een nul beleid hanteren. Zodra er ergens besmettingen zijn vastgesteld gaat alles dicht.

We kunnen het ons niet indenken, maar in China zijn daarom op ieder moment nog altijd hele regio's volledig dicht. Geen winkels open, geen bewegingsvrijheid, geen bedrijven open.

Dat kan dan zo weer een paar weken in zo'n regio duren.

Het kost de economie enorm veel, maar blijkbaar is men er nog altijd enorm bang voor de uitbraken.

Dat terwijl in Europa en Noord Amerika de zaak over en uit is. Er zijn hier nog wel besmettingen en sommigen worden er nog erg ziek van, maar wij hebben nu oversterfte door andere oorzaken.

De vraag is uiteraard of China het zich kan veroorloven om zo keihard in te blijven grijpen. Is hun bevolking echt zo veel kwetsbaarder? 

Voor de complotdenkers die dachten dat Covid het Chinese cadeautje aan de wereld was is het jammer. Dat complot is de deur wel uit, want uiteindelijk heeft China de meeste schade opgelopen en daarbij ook het meest langdurig last van de uitbraken. Wat mij betreft een reden dat ze beter het Zweedse model hadden gevolgd.

Ik verwacht dat ook China binnenkort toch soepeler moet gaan worden. In een economische depressie komen kost meer levens dan dat Covid aan levens kan kosten. De wal keert het schip.

De economische cijfers over oktober vielen analisten tegen. De detailverkopen daalden met 0,5%. Industriële productie groeide met 5%.

De cijfers mogen met een korrel zout genomen worden. De regio's durven immers geen grote tegenvallers te melden. Een econoom schatte recent in dat de gehele Chinese economie wel eens 40% kleiner kan zijn door die 'aanpassing' van de cijfers naar een gewenste groei en omvang van de economie.

 
 

Oorlog in Oekraïne (Tom Lassing)

15/11 8:02

Gisteren heb ik een nieuwe video geplaatst over de oorlog in Oekraïne. In die video mijn idee over de volgende stap die Oekraïne gaat nemen en wat Rusland gaat doen.

Tot nu toe zijn mijn ideeën over het verloop van de oorlog behoorlijk goed uitgekomen, met her en der een leuke verrassing die vanuit Oekraïne aan Rusland werd verstrekt.

Ook nu verwacht ik dat Oekraïne de nodige verrassingen voor Rusland in petto heeft.

Je kan hier de video bekijken. Je bent dan weer helemaal 'bij".

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

De Rode golf die niet kwam (Tom Lassing)

15/11 8:23

De Republikeinen rondom Trump hadden het idee dat er bij de tussentijdse verkiezingen een enorme rode golf over het land zou komen. Overal MAGA Republikeinen aan het roer, waarna eigenlijk de komende presidentsverkiezingen kat in het bakkie voor Trump zouden worden. Verschillende kandidaten hadden namelijk al aangegeven dat wat dat ook de uitslag zou zijn, ze Trump als overwinnaar in hun staat zouden uitroepen.

Dat is helemaal niet ondemocratisch vonden ze. Is ook helemaal niet onAmerikaans.

Hoe dan ook, de kiezers moesten er niet veel van hebben. De meeste van die extremisten zijn door Democraten verslagen.

Het is zelfs zo erg dat de Senaat in meerderheid Democratisch blijft. Dat terwijl de Senaat de Republikeinen de meeste kans geeft om te winnen zonder dat ze de meeste stemmen landelijk gezien gekregen hebben.

Dat is pertinent geen rode golf en al helemaal geen MAGA golf.

Trump had aangekondigd dat hij vandaag met een belangrijke mededeling zou gaan komen. Verwacht werd dan ook dat het zijn presidentskandidaadschap zou worden. Dat moest dan de kers op de rode MAGA golf gaan betekenen.

De vraag is nu of Trump nog wel met die mededeling komt. Hij heeft nog veel fanatieke volgers, maar het lijkt te weinig te zijn om de volgende verkiezingen te kunnen winnen. Zijn volgers groep neemt ook steeds verder af. Ze worden wel fanatieker, maar steeds minder mensen komen op de bijeenkomsten. De gekte is iets te ver doorgeschoten. Het constante terugvallen op Hillary en de 2020 verkiezingen begint voor de meeste mensen extreem te vervelen.

Het is blijvend huilen en klagen. Dat en keer op keer mensen aanvallen.

Er is geen beleid, er is geen plan. Het is slechts klagen, zielig zijn en one liners spuien in een onsamenhangende brei van woorden die zinnen vormen die eigenlijk nergens op slaan. Maar Trump is pertinent niet seniel en nog altijd een extreem briljante geest... Tot je zijn teksten uittypt en je realiseert dat hij simpelweg onzin uitkraamt in half afgemaakte zinnen die kant nog wal raken.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd