Beursbox Nieuwsbrief De groeiproblemen van ASML

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De groeiproblemen van ASML
Date: November 16th 2022
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 16 november 2022
 
 

AEX 716,43 Dow 33.592 USD 1,038 Btc 16.226 Goud 1,773.96

 
 

Voor de fundamentele belegger

FinancialStockData.com is een Nederlandse data aanbieder die fundamenteel ingestelde beleggers via de aangeboden data een enorm inzicht geeft in de ontwikkeling van beursgenoteerde bedrijven. Met code 'beursbox' krijg je een 30 dagen gratis toegang tot hun volledige systeem. Pak die kans! Hoe werkt het? Kijk hier

Kijk hier voor het proefabonnement
 

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone is weer iets teruggevallen qua waarde. De afgelopen tijd heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van die markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

16/11 7:00

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een bedrijf bespreken waarvan het aandeel een K/W over 2023 heeft van minder dan 3! Het is een enorm bedrijf met een beurswaarde van 29 miljard dollar. Waarom hebben beleggers dit aandeel niet in beeld? Ik vertel er over in het lunchwebinar. Je moet wel lef hebben om in dit aandeel te beleggen. Dat zeg ik al wel. Klik hier om er live bij te zijn.

  • Gisteren heeft Trump aangegeven nog weer een keer presidentskandidaat te zijn. Hij is daarmee vroeg. Dat kan ook tegen je werken. Hij heeft haast omdat hij de aanklachten tegen hem nu kan verwerken in zijn campagne. Trump is immers altijd slachtoffer, Daar drijft zijn hele campagne op.

  • Toyota en BMW zijn de meest betrouwbare automerken. Tesla en Jeep juist helemaal niet. Opvallende zaak omdat elektrische auto's veel eenvoudiger zouden zijn.

  • Er is een tweetal raketten in Polen terecht gekomen. Twee mensen kwamen bij de ontploffing om. Het meest logische is een afgedwaalde Russische raket, maar we mogen niet uitsluiten dat het ook om een afgedwaalde anti raket raket gaat van Oekraïne. Al wel is vastgesteld dat de raket van Russische makelij was. Dat maakt de Russen toch wel hoofdverdachte. Overigens moet niet uitgesloten worden dat het ook kan dat de raketten geraakt werden door de Oekraïeners en vervolgens afdwaalden van hun beoogde route.

  • Als Twitter eind deze maand nog bestaat, dan komen de blauwe vinkjes terug. Vanaf 29 november moet het weer mogelijk zijn er een abonnement op af te sluiten.

  • De crypto wereld schud op haar grondvesten nu FTX in enkele dagen weggeveaagd is door fraude in de tent. Crypto.com doet er nu alles aan om beleggers te garanderen dat het bij hun wel allemaal in orde is, ondanks een recente gigablunder van het bedrijf. Het maakte per ongeluk miljoenen dollars aan de verkeerde tegenpartij over.

  • Gisteren had ik eindelijk weer heel kort tijd voor een daytrading actie. Na een paar minuten was er 5 punten winst en ben ik weer wat anders gaan doen. Ik heb er zelf wat moeite mee om geconcentreerd te blijven. Heb immers zo veel andere dingen te doen. De markt viel stil en ik heb alles weer uitgezet.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Hoe hoger de prijs stijgt... (Jack Hoogland)

16/11 7:17

De markt begint te beseffen dat de Federal Reserve klem zit, en dat is duidelijk te zien aan de bijna 10% stijging van de goudprijs in nog geen maand tijd.

Ook voor goudaandelen is de koerstrend gedraaid naar stijgend. Is een nieuwe stijgingsfase aangebroken.

Voor ons nieuwe “Super Rendement Rapport” ontdekten we onder meer een fantastisch aandeel van een toekomstige goudproducent.

Heeft nu alle vergunningen voor de bouw van een nieuwe mijn binnen, en is vorige maand direct begonnen.

Zal vanaf 2025 jaarlijks bijna 220.000 ounces produceren aan een all-in kostprijs van slechts $833 per ounce.

Zal aan de huidige goudprijs dus bijna $950 per ounce winst maken.

Dit terwijl de directie buitengewoon groot potentieel ziet om de komende jaren nog véél meer goud te ontdekken. 

Aandeel heeft op basis van huidige goudprijs al 1200% koerspotentieel.

Onze overtuiging is echter dat goud de komende jaren zéér fors in prijs zal stijgen.

Als dan ook de jaarproductie verder stijgt, dan is ’the sky the limit’.

Hoe hoger de goudprijs stijgt, des te hoger het koerspotentieel!
Bestel hier het  nieuwe “Super Rendement Rapport”

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Energy Fuels verkoopt Alta Mesa mijn (Tom Lassing)

16/11 7:34

De opbrengst van de verkoop gaat 120 miljoen dollar zijn. Geld dat het bedrijf goed kan gebruiken in de groei richting uranium en rare aerth productie.

Die groei kan er nu komen, zonder dat er nieuwe aandelen uitgegeven hoeven te worden. Goed nieuws voor de zittende aandeelhouders dus.

Met de groei van de productie kan de productie in de White Mesa Mill verwerkingsfabriek verhoogd worden. Dat maakt dat men daar efficiënter en dus goedkoper kan gaan werken.

Verder kunnen ze de productie in enkele van hun resterende mijnen vergroten.

Ook willen ze, ten behoeve van hun productie faciliteit in White Mesa, de nodige grondstoffen voortaan gaan inkopen. 

De koper van Alta Mesa is enCore Energy. Ze betalen als volgt: 60 miljoen cash en 60 miljoen in converteerbare obligaties met een rente van 8%. Die obligaties kunnen worden omgezet in aandelen enCore tegen een 20% premie ten opzichte van het tien daagsgemiddelde op de dag dat de verkoop ingaat.

enCore neemt overigens ook alle verplichtingen van Alta Mesa over. Dat betreft meerdere miljoenen dollars aan schulden en uitgezette converteerbare obligaties.

Dit alles scheelt Energy Fuels zo'n twee miljoen dollar aan cash burn per jaar. 

Zie hier de video van gisteren.

 
 

De groeiproblemen van ASML (Tom Lassing)

16/11 7:59

ASML wil op één lokatie gevestigd blijven en daarvoor moet heel de regio meewerken.

35.000 werknemers moeten iedere dag van en naar hun werk komen en dat gaat niet zonder slag of stoot.

In Eindhoven wil de gemeente het centraal station beter bereikbaar maken door een ondergronds busstation aan te leggen. Nu al moeten er in de spits 10 bussen per minuut vertrekken. Dat gaat in de toekomst nog meer worden. De verbinding tussen dit station en Veldhoven ASML moet enorm veel meer capaciteit gaan krijgen.

Je vraagt je af waarom ze geen metro aanleggen?

Dat zou een ring om Eindhoven kunnen worden, met meerdere verbindingen naar het station en naar enkele parkeerhubs die men ook wil realiseren. Dit kan onder de snelweg, of onder bestaand spoor gerealiseerd worden. Het zou een bestendiger oplossing zijn dan de parkeerhubs die in feite slechts beperkt een probleem oplossen.

Het punt is namelijk dat ASML onmogelijk 35.000 werknemers met de auto kan laten komen. Zelfs al zou er parkeerruimte voor zijn, dan nog is het dan makkelijk vervolgens een half uur lopen naar je werkplek. Dat schiet dus niet op. Dat moet beter kunnen door OV aflevering aan de voordeur van het juiste kantoorpand op de campus.

Het huidige toekomst plan is werken met enkele parkeerhubs aan de rand van Eindhoven en dan met de bus over de snelweg verder. Bij file moeten de bussen dan over de vluchtstrook kunnen rijden. Dat wordt in de spits een rij aan bussen kan ik voorspellen.

Alle voorrang voor ASML dus.

Kan je dat wel maken? Waarom mag ASML wel op tijd beginnen, maar mag Philips dat niet? Ook ASML ligt uiteindelijk stil als enkele belangrijke toeleveranciers hun werknemers in de file zien staan. Kan en mag één bedrijf zo'n voorkeursbehandeling krijgen?

 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Video's over Oekraïne (Tom Lassing)

16/11 8:22

Tot mijn verbazing doen mijn video's over Oekraïne het 5 tot 10x beter dan mijn video's over beleggen. Deze video bijvoorbeeld is in één dag meer dan 2000 keer bekeken.

De reden is naar mijn idee dat de video's meer trollen aantrekken, waarna anderen er op reageren en vervolgens gaat alles meer gedeeld worden en zo krijgen steeds meer mensen de video's te zien.

Ik maak de video's zodat ze gezien kunnen worden, maar ik maak ze niet om trollen aan te trekken.

Die komen echter vanzelf, want als je zegt dat Rusland iets verloren heeft of dreigt te verliezen, dan komen de trollen vanzelf.

Putin heeft zijn trollenleger goed opgeleid. Het erge is dat een deel van de trollen gewoon misleide Nederlanders en Belgen zijn. Ze zijn zo anti eigen land, dat ze zonder er verder bij na te denken nu ineens ook pro Russisch geworden zijn. De vergelijking met de jaren dertig lijkt hier niet vreemd. Immers zijn ze vaak ondemocratisch en is leider verering hun uitgangspunt.

Het is voor sommigen bijna een godsdienst geworden. Feiten doen er niet meer toe voor die mensen. Hun idee moet opgedrongen worden aan anderen, hoe waanzinnig en ver van feiten hun idee ook maar is.

Soms gaat het zo enorm ver dat ik de commentaren gewoon weg haal. Als ze hun onzinzegje zo nodig ook willen doen, dan zetten ze zelf maar een video kanaal op, maar ze hoeven mijn kanaal niet te vervuilen met hun onzin.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd