Beursbox Nieuwsbrief Interessante autofabrikant uit Zuid Korea

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Interessante autofabrikant uit Zuid Korea
Date: November 17th 2022
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 17 november 2022
 
 

AEX 709,11 Dow 33.533 USD 1,037 Btc 15.974 Goud 1,766.37

 
 

De Beste Aandelen Selecteren

De beste aandelen vindt je door goed te zoeken. Dit dataprogramma helpt je daarbij. Probeer het maar eens uit!

Neem nu een gratis 30 dagen proefabonnement op FinancialStockData.com met kortingcode Beursbox!

Klik hier
 

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van 18 van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

17/11 7:00

  • Vandaag waarschijnlijk geen lunchwebinar, of misschien een eerder opgenomen versie. Ik heb een dubbele afspraak staan, zie verderop in de nieuwsbrief, en die andere afspraak gaat even voor. Ik heb wel een aardig aandeel dat ik wil bespreken. Weet pas later vanochtend of we het uitstellen of dat ik er even een opname van maak die dan om 12:30 uur wordt uitgezonden. Hier in ieder geval de link... Ik weet dus nog niet wat we doen...

  • De raket die in Polen neergekomen is, is ondanks bericht van de NAVO wél uit Rusland gekomen. Waarom de NAVO anders zegt is waarschijnlijk om de zaak nu niet te escaleren. De raket kwam niet 5 kilometer ver in Polen terecht, maar slechts een paar honderd meter op zijn hoogst.

  • In de VS hebben de Republikeinen de meerderheid in het Congres verkregen. Ze kunnen nu dus de laatste twee jaar van Bidens presidentsschap verpesten en daarmee uiteindelijk de VS ook geen goede dienst bewijzen. Aan de andere kant, hoe vaak is de politiek serieus goed voor de samenleving? Is een slecht werkend politiek systeem is sommige opzichten ook geen zegen?

  • Vandaag start de rechtszaak tegen Elon Musk over de bonus van 56 miljard dollar die hij in 2018 van Tesla verkreeg. Een aandeelhouder van Tesla vond dat dit bedrag wel erg makkelijk aan Musk verstrekt werd en klaagde het bedrijf aan. Wat vindt jij daar nu van? Is 56 miljard dollar bonus voor de grootaandeelhouder van het bedrijf een terechte zaak?
    Hij werd er de rijkste persoon ter aarde mee, terwijl hij de jaren daarvoor vrijwel geen belasting betaalde en het bedrijf vele miljarden aan overheidssubsidies opstreek.

  • Het Russische statistiekbureau Rosstat heeft aangegeven dat de Russische economie met 4% gekrompen is. Ook het vorige kwartaal kromp de economie met 4%. Je zou bijna denken dat dit het maximum is dat ze aan krimp mogen rapporteren... In het echt is de Russische economie veel verder gekrompen, zeg maar gewoon ingestort. Dit zal echter nooit officieel toegegeven worden.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Interessante autofabrikant uit Zuid Korea (Tom Lassing)

17/11 7:23

Gisteren heb ik in het lunchwebinar een in mijn ogen interessante Zuid Koreaanse autofabrikant besproken. Koers/Winst verhouding tussen de 3 en 6. Dividend 6,6% en dan gebruiken ze slechts 16% van de winst om dividend uit te keren.

Hun omzet neemt toe en er is geen reden aan te nemen dat er puur vanuit dit bedrijf problemen te verwachten zijn.

Zuid Korea is niet een land dat met sancties te maken heeft. Het heeft echter wel een noordelijke buur die af en toe moeilijk doet.

Dat is even een negatief puntje.

Daarbij is het de vraag hoe de auto sector zich houdt als de economie verder gaat verslechteren.

Maar... beleggers moeten niet bang zijn van risico nemen.

Technisch is het aandeel ook interessant, maar je mag nog even geduld hebben met kopen...

Kijk hier naar de video

Beursbox Insider service
 
 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

(Als het downloaden niet lukt, mail me dan even op tom@PROTECTED)

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Gemelde verkiezingsfraude in de VS (Tom Lassing)

17/11 7:52

In een ravijn in Californië is een zak vol met via de post gestuurde kiesbiljetten gevonden.

Het is al duidelijk van welk postkantoor de zak af is gekomen.

De vraag is nu of nagegaan kan worden hoe deze zak verdwenen is en wie uiteindelijk schuldig is aan deze fraude.

De kans is klein dat één zo'n zak met zoekgeraakte biljetten de uitslag van de verkiezingen zal veranderen.

Wat echter zorgwekkend is, is het feit dat één partij er nogal werk van maakt om per post gestuurde stembiljetten zwart te maken. Als dan vervolgens een zak vol met biljetten zoekraakt, dan lijkt het logisch te verwijzen naar de partij die de laatste drie jaar zo moeilijk doet over stemmen per mail.

Overigens kunnen kiezers online volgen tot hoe ver hun stem is verwerkt. Men had dus kunnen zien dat hun stem nog niet verwerkt was. Dat had dus al een signaal kunnen afgeven dat er iets heel erg mis was gegaan met één postzak.

Deze zaak is geen reclame voor de betrouwbaarheid van de Amerikaanse post service. Die betrouwbaarheid heeft al een knauw gekregen toen onder de vorige president heel bewust de tijdige aflevering van post onderuit gehaald werd, zodat ook toen al stembiljetten bewust niet tijdig binnen zouden komen.

 
 

Acht miljard mensen (Tom Lassing)

17/11 8:11

Op de wereld zijn nu acht miljard mensen.

Dat is veel.

In zeker opzicht is het veel te veel, want we maken te veel en te snel de productie die de aarde kan leveren op. We leven als het ware ver boven onze stand.

Nu kunnen we snel wijzen naar de landen in Afrika waar de bevolkingsgroei nu veel te hoog is, maar als we wijzen naar anderen, dan wijzen meer vingers onze kant op. Europa en de VS verbruiken per persoon gemeten veel te veel grondstoffen. We roven de aarde leeg en doen net alsof morgen er niet toe doet.

Zoals we nu bezig zijn, is het echter op termijn niet vol te houden. We kunnen nu al amper genoeg voedsel voor iedereen produceren en we verbruiken bodemschatten in een tempo dat op termijn echt niet vol te houden is.

De Afrikaanse bevolking moet minder hard groeien en Europa en de VS moeten heel veel minder gaan verbruiken.

Een enorme oorlog in Europa werkt daar ook niet aan mee. Dat is milieutechnisch een ramp, maar we verbruiken ook daar heel veel belangrijke zeldzame metalen puur voor de vernietiging van de vijand.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Crypto's kopen

De forse koersreactie (daling) van de crypto's is zeker niet het einde van het feest. Al eerder waren er zulke dips. Het bleken keer op keer goede koopmomenten te zijn. Koop hier nu je crypto's

 
 

Rechtszaak bezoeken (Tom Lassing)

17/11 8:35

Vanmiddag ga ik als toehoorder een rechtszaak bezoeken. In 2018 bestond ons dorp 200 jaar als zelfstandige entiteit. Een groot feest werd georganiseerd.

Daar werd enkele tonnen aan subsidie tegen aan gegooid en zowel gemeente als enkele ondernemers en vrijwilligers gingen aan het werk. Ik deed zelf ook mee voor een bedrag van 750 euro en organiseerde een lokale markt en klompenrun. Heel goed geslaagd en precies binnen budget gebleven.

Helaas was dat niet overal het geval. Het grootste feest kreeg 200.000 euro subsidie en ging vervolgens voor ruim 200.000 euro het schip in. De organisatoren betaalden zichzelf wel uit, maar catering (mijn dochter en schoonzoon), bewaking, de drankleverancier, de kunstenaars etc. konden naar hun geld of minstens een aanzienlijk deel van hun geld fluiten.

De organisatoren noemden zichzelf vrijwilligers, maar pakten wel ieder zo'n 10.000 euro uit de kas. Het vermoeden is dat er ook sprake is van fraude, want de cijfers kloppen niet met wat er in de branche gebruikelijk is. Op drank zit een bepaalde marge, maar die was bij dit evenement heel veel lager. Dat is vreemd.

De curator komt binnenkort met een rechtszaak, maar de bewakingsfirma wilde dat niet afwachten en heeft daarop de organiserende persoon met wie ze te maken hadden persoonlijk aangeklaagd.

Zelf had ik liever gewacht op de curator en dan de ondernemers daarna eventueel gezamenlijk als benadeelden aangepakt, want de curator doet diepgaand onderzoek. Na zijn rapportage en rechtsgang sta je in mijn ogen sterker. De bewakingsfirma wilde daar niet op wachten en wil de persoon aanklagen voor deze zich persoonlijk failliet laat verklaren, zoals één van de andere organisatoren dat ondertussen ook al deed. Ik weet niet of zo'n stap ze echt kan helpen, maar opmerkelijk was het wel.

Hoe dan ook, een goede zaak dat de rechter er naar kijkt. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat verlopen. Mijn dochter en schoonzoon zitten nu in Colombia en kunnen er niet bij zijn. Vandaar dat ik er naar toe ga.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 300 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd