Beursbox Nieuwsbrief Tekort aan fysiek zilver begint op te vallen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Tekort aan fysiek zilver begint op te vallen
Date: November 21st 2022
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 21 november 2022
 
 

AEX 709,99 Dow 33.745 USD 1,026 Btc 15.974 Goud 1,742.41

 
 

Is goud ook nu interessant?

Mijn visie op het bezitten van goud heb ik in een aparte website vastgelegd. Ga naar deze site om mijn visie op goud te leren kennen.

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De huidige dip kan wel eens een prachtige kans zijn!

(Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

21/11 7:00

  • Dit weekend heb ik letterlijk twee dagen ziek op bed gelegen en helemaal niets kunnen doen. De nieuwsbrief is vandaag ook later, want alles gaat nog even heel erg traag.

  • Tesla heeft 30.000 uato's terug moeten roepen vanwege problemen met de air bags.

  • Disney gaat een vroegere CEO weer terughalen om het bedrijf de komende tijd te leiden. Hoe moet daarmee zijn eigen opvolger opvolgen. In de komende twee jaar moet Bob Iger Disney klaarstomen voor de volgende groeispurt.

  • In China zijn voor het eerst in lange tijd weer enkele Corono doden gemeld. Ze hoopten juiste de maatregelen wat los te kunnen laten, maar die hoop lijkt nu in rook op te gaan. Opmerkelijk is het hoe China in de ban van Corona blijft, terwijl de rest van de wereld er al helemaal los van is.

  • De beurs van Hong Kong vanochtend twee procent lager als verluidt vanuit schrik van de Corona sterfgevallen.

  • De klimaatbijeenkomst heeft op papier een fonds opgeleverd dat vanuit de rijke landen gevoed gaat worden en dat arme landen geld gaat verstrekken om maatregelen tegen de klimaatverandering te kunnen bekostigen. Mooie woorden, maar ik zie dat nog niet snel een succes worden.

  • FTX ging al onderuit en daarmee ging 30 miljard waarde verloren. De vraag is nu hoeveel andere partijen in de val meegetrokken gaan worden. Anderen bedrijven waren immers afhankelijk van de handel die voortkwam vanuit FTX. Ook hadden andere bedrijven belangen in FTX en dat is nu dus verloren gegaan. Bij FTX ging ook een deel van het vermogen van klanten verloren en die klanten kunnen dus ook andere platforms zijn die nu hun klanten moeten aangeven dat een deel van hun vermogen ineens verdwenen is. Dit gaat de crypto markt geen goed doen.

Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Ze worden steeds positiever! (Jack Hoogland)

21/11 7:26

Dinsdag liet ik u al zien dat de koerstrends voor goud-, zilver- én voor koperaandelen weer stijgend zijn.

De reden daarvoor vinden we onder meer in China. 

Wall Street bankiers en beleggers worden steeds positiever over de groeiverwachtingen voor China en omringende landen voor 2023. Zie onderstaande tweet.


Want nu China haar zero-covid beleid versoepelt én haar huizenmarkt stimuleert, is duidelijk dat Beijing inzet op economisch herstel.

Centrale bankier Liu Shijin bevestigde dit gisteren door in een toespraak aan te geven dat economische groei van minstens 5% een urgent priority is voor 2023.

Gevolg is dat de Chinese vraag naar grondstoffen, waaronder koper, komend jaar fors zal stijgen.

Tegelijk zien we dat het in de VS nu enorm hard gaat.

Het  in augustus aangenomen klimaatpakket, waarvan de totale kosten kunnen oplopen tot zelfs $1000 miljard heeft een heuse investeringsgolf in gang gezet.


Bloomberg meldde gisteren dat Amerikaanse bedrijven nu al voor...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die nu binnenkort eventueel gaan doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

We gaan weer daytraden! (Tom Lassing)

21/11 7:59

De komende tijd gaan we samen met Trading4money een webinar en een bijeenkomst in Best organiseren.

Het webinar zal plaatsvinden op 30 November om 19:00 uur. Je kan je hier aanmelden

In het webinar laat Jan Robert zien hoe de software werkt en hoe je dus ook vanuit je eigen huis serieus actief kan worden als daytrader. Let wel, ik ben er zelf ook al actief in, alleen neem ik het niet serieus genoeg. Soms ben ik er maar enkele minuten per dag in actief. Het is echter potentieel zeer interessant, want er zijn serieuze winsten mogelijk.

Op 2 december zal er een veel uitgebreidere uitleg in Best volgen. voor deze bijeenkomst wordt een bijdrage van 10 euro gevraagd. De sessie begint om 13:30 uur (zaal open om 13:00 uur) en zal naar verwachting tot 17:00 uur duren.

Je kan je hier opgeven voor de sessie in Best.


 
 

Tekort aan fysiek zilver begint op te vallen (Tom Lassing)

21/11 9:04

Meerdere partijen in de zilvermarkt begint het op te vallen dat de kluizen van comex behoorlijk leeg beginnen te raken. Hoe ver kan dat gaan?

Het is zo dat de handel al voor 99% papieren handel is, maar dat was dan tot op heden wel met volle kluizen die er aan ten grondslag lagen.

Kan je het ook 99,9% papieren handel maken, of is er een grens? Het punt is namelijk dat zilver in fysieke vorm wel gevraagd wordt. Niet vaak, maar wel in een bepaalde omvang. Voor veel hendel in zilver is die fysieke voorraad niet belangrijk. Dat gaat om speculanten die alleen maar in het prijsverschil willen treden. Maar er zijn ook fabrikanten die het metaal echt nodig hebben en er zijn beleggers (zoals ik) die echt alleen maar écht zilver willen bezitten en niet akkoord gaan met een belofte op papier.

Als ik dus zilver koop, dan moet dat zilver echt ergens vandaan komen. Dat, EN tewgen de koers waarop ik het kocht. Niets belofte op papier, je moet gewoon het metaal leveren.

Dat hebben nu dus veel marktpartijen geeist en nu is zilver bijna op.

De vraag er naar is groter dan de voorraad.

De vraag is dan wanneer dat gaat knijpen. En vervolgens is de vraag wat de koers dan gaat doen.


 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

Vastgoed projecten Matching Capital

Regelmatig nieuwe projecten om in deel te nemen! Bezoek de site daarom regelmatig!

Kijk hier
 
 
 

Twitter stuiptrekkingen (Tom Lassing)

21/11 9:37

Elon Musk heeft besloten om de vorige Amerikaanse president zijn Twitter toegang terug te geven.

Leuke geste, maar dat Twitter account weer activeren zou de doodsteek betekenen voor zijn eigen social media platform dat ondertussen ook al zieltogend is en net zo wankelt als dat Twitter nu doet.

Het is symbolisch voor waar MAGA nu ook voor staat. Een beweging die haar beste tijd gehad heeft en nu vooral gekkies trekt.

Twitter zal vast nog wel even gebruikt blijven worden door de nodige gebruikers, maar zodra de technische problemen toenemen zal de druk vanuit de autoriteiten om in te grijpen toenemen. Bedrijven moeten immers aan bepaalde eisen voldoen om data te mogen openbaren en te moeten beveiligen. Twitter kan dat nu niet meer waarmaken omdat de mensen die daar verantwoordelijk voor waren allemaal vertrokken zijn.

Dan moet je als overheid op een gegeven moment ingrijpen en het bedrijf stilleggen tot de situatie weer hanteerbaar voor ze is.

Gelukkig gebeuren dit soort zaken niet zo vaak, maar nu het zo ver is, is het wel zaak om er boven op te zitten.

Misschien bent u een andere mening toegedaan, maar dan ben benieuwd hoe u er over denkt als ue gegevens straks op straat liggen en op uw naam de nodige bestellingen zijn gedaan die u wel mag afrekenen, terwijl u nooit iets ontving. Of u dan nog zo blij bent met een open en vrij Twitter is de vraag.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Boek In 10 stappen succesvol beleggen. Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Een heel interessante aanbieding voor beleggers die meer over succesvol beleggen willen leren. Klik hier

Kijk hier verder
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd