Beursbox Nieuwsbrief Woke of veel te laat?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Woke of veel te laat?
Date: November 22nd 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 22 november 2022
 
 

AEX 710,38 Dow 33.700 USD 1,025 Btc 15.390 Goud 1,741.51

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

22/11 7:00

  • Vandaag ga ik het aandeel Shell in het lunchwebinar bespreken. In mijn ogen een interessant onderwerp, want Shell is groot in natural gas en dat was tot twee jaar geleden een blunder van bijbelse proporties. Hoe zit dat nu, nu Rusland ineens geen bepalende speler in de wereldmarkt meer is? Kijk straks! Klik hier om er om 12:30 uur live bij te zijn.

  • Is Amazon haar medewerkers via data aan het beoordelen, ja of nee. In deze video zie je hoe een Engelse politicus een neen, en dan ja antwoord uit een Amazon manager weet te peuteren

  • China heeft een langjarige leveringsdeal met Qatar weten te sluiten. Het land zal van 2026 tot 2053 voorzien gaan worden van in totaal 4 miljoen ton loeibaar aardgas.

  • In Duitsland beginnen ze een proef waarbij auto's op basis van inductie tijdens het rijden worden opgeladen. Het zou heel veel laadtijd kunnen voorkomen.

  • Coinbase heeft uit laten gaan dat het bedrijf geen enkele wxposure heeft richting de teloorgang van FTX. Ondertussen is het aandeel Coinbare in vier beursdagen meer dan 25% gedaald.

  • Gisteren intraday een forse daling voor het aandeel APA corp. Aan het einde van de sessie was het verlies nog 2,3% en nabeurs was er weer een 0,11% opleving. De dip bood intraday een kans.

  • Zoom begint de grenzen van de markt te verkennen. Nu Corona afzwakt is de vraag naar video vergadering terug aan het lopen.

  • Het hoofd van Twitter in Frankrijk is opgestapt. Naar zijn idee is het over en uit met het bedrijf. Er gaan geruchten over nog meer ontslagen, terwijl in feite nu nog slechts één van de acht voormalige banen nog vervuld is.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Russische nieuwe autoverkopen gedaald (Tom Lassing)

22/11 7:18

De verkopen van nieuwe auto's in Rusland is in oktober met 62% gedaald. Dat is ten opzichte van september. Kijken we naar februari 2022 met 118.000 verkopen tot september naar slechts 4.500 verkochte nieuwe auto's. Met oktober dus nog weer 62% minder dan die 4.500 stuks.

Het mag duidelijk zijn dat de gerapporteerde 4% daling van de econmie waarschijnlijk niet helemaal correct is.

De bevolking nam met tenminste 1 miljoen mensen af en dat waren voornamelijk goed opgeleide jonge mensen die het land ontvlucht zijn. Verder uiteraard ook de naar schatting 80.000 Russische doden in Oekraïne.

Zoiets moet keihard aankomen.

Ook kappers zijn daar al achter. De kappers in Moskou hebben het over tenminste 30% minder klanten.

Hoe heel de Russische economie dan slechts 4% kan dalen is een wereldwonder.

 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Gmail en Outlook (Tom Lassing)

22/11 7:46

Wat mij opvalt is dat Gmail steeds vaker het doorsturen van mail die eigenlijk voor concurrent Outlook is weigert door te sturen.

Heel lang kon en mocht je al je mail via de servers van Gmail laten lopen. Dat was een ideale oplossing omdat de anti-spam maatregelen van Gmail enorm goed waren. Miljoenen ... wat zeg ik... honderden miljoenen mensen stuurden daarom al hun mail via die Gmail servers en lazen al hun mail daar in.

Zonder daar in het openbaar naar buiten mee te komen, is Gmail al enkele maanden geleden haar beleid gaan veranderen.

Ze sturen nu dus berichten van outlook.com bij mij niet meer door en ik merk dat dit bij steeds meer mensen het geval is.

Als je dus je mail zo hebt ingesteld dat alles via Gmail loopt, dan ga je mails missen.

Ik ondervond daar enkele maanden geleden al de negatieve gevolgen van omdat ik simpelweg heel belangrijke mailtjes niet meer ontving. Dat riep vragen op. Immers, ik had niets veranderd en het liep al 15+ jaar op dezelfde manier.

Waarom Gmail haar beleid veranderde hebben ze niet gemeld. Ik vind het op zijn minst een slordige zaak dat ze er niet open over zijn. Hoe dan ook ik waarschuw hierbij alvast dat dit u ook kan gaan overkomen of misschien al overkomt.

 
 

Opvallende prijsverhoging Essent (Tom Lassing)

22/11 8:02

Energiebedrijf Essent gaat de tarieven per 1 januari met 30% verhogen. Een opmerkelijke zaak omdat deze verhoging niet zo maar terug gerekend kan worden naar de recente energieprijzen.

Het lijkt er daarom op dat de energiemaatschappij een slaatje wil slaan uit de prijsplafond regeling.

Of dat zo is kan ik niet beoordelen, maar de forse prijsstijging is naar mijn idee verder niet te verklaren.

De prijs van olie is gedaald tot onder de 88 dollar per vat. Natural gas is wel stijgende maar staat nog altijd bijna 40% onder de stand van september.

Steenkool doet nu 35% minder dan in september. Essent neemt dus een enorme sprong opwaarts, zonder dat daar nu de noodzaak al voor lijkt te bestaan.

Nu kan het zijn dat ze zo enorm geschrokken zijn van de eerdere stijging in 2022. Ik verdenk ze er echter van dat ze gewoon nog weer willen cashen. Immers, waar wil je nu heen als klant?

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Woke of veel te laat? (Tom Lassing)

22/11 8:23

Matthijs van Nieuwkerk was jarenlang de gevierde man op tv. Hij kwam over als de altijd lachende en vriendelijke presentator die met iedereen een goed en gezellig gesprek aan kon gaan.

Zijn loon was enorm en zijn status ook. Hij werd in feite onaantastbaar.

Daar maakte hij enorm gebruik van, want achter de schermen was hij pertinent niet die vriendelijke man.

Werkte je voor hem, dan kon je rekenen op scheldpartijen en kleineringen. Tientallen mensen vielen uit met burn out klachten en stress gerelateerde klachten.

De VARA kreeg wel de nodige klachten, maar ja, het was hun kijkcijferkanon, dus... liever maar afblijven en de zaak een beetje sussen.

Maar ja, tijden veranderen en de onaantastbaarheid van Matthijs werd minder uitgesproken.

Ook de VARA moest openlijk erkennen dat ze omwille van de kijkcijfers zaken hadden toegelaten die beter niet waren gebeurd.

Matthijs werd om een excuus gevraagd nadat de Volkskrant hem neersabelde. Wat deed Matthijs?

Die kwam met een eerste versie van een spijtbetuiging die geen spijtbetuiging was, maar een aanval naar twee voormalige collega's.

Hem werd een nieuwe versie gevraagd en pas daarin betuigde hij spijt.

Is het gek dat de VARA die spijtbetuiging met een korrel zout nam?

Matthijs vond de opstelling van de VARA echter de limit en nam op staande voet ontslag.

Dat is ook een oplossing. 

Was niet nodig geweest, maar het is nu ook opgelost. Ik denk dat Matthijs nog wel in de ontkenningsfase lijkt te zitten.

Zal het bij de omroepen nooit meer voorkomen?

Ach, dat zullen we wel zien als er weer een kijkcijferkanon opstaat.

Het is allemaal een beetje woke, maar als we eerlijk zijn, dan is een prettige werksfeer toch niet iets waar we nu pas van zeggen dat je die als werknemer wel mag verwachten? Ik ben blij dat het hier nooit zo erg was als bij de BBC. Daar mochten de sterren van de BBC jarenlang zonder sancties zich vergrijpen aan kinderen. Aan de andere kant verzaakte de VARA hier ernstig als werkgever. Daar mag ook wel eens ernstig naar gekeken worden.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd