Beursbox Nieuwsbrief Piedmont Lithium aandelen analyse

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Piedmont Lithium aandelen analyse
Date: November 25th 2022
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 25 november 2022
 
 

AEX 722,74 Dow 34.194 USD 1,042 Btc 15.863 Goud 1,754.99 

 
 

Beursbox Insider Service

Beursbox kent nu ook een betaalde versie in twee smaken. Een service die een combinatie is van tekst en video en iedere maand ook concrete aandelentips.

Voor meer info, klik hier
 

Dagelijks de winst nemen

Ga je actief daytraden, dan weet je letterlijk iedere dag wat je daadwerkelijk gerealiseerde resultaten zijn. Het staat ook écht op je rekening. Kijk hier voor meer informatie


Lees verder
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

25/11 7:00

  • George Soros blijft een groot fan van het aandeel Alphabet en het aandeel Amazon. Soros kocht een pak aandelen Alphabet om zijn argumenten ook kracht bij te zetten met ook echt een financiële positie in het verhaal.

  • In het VK gaan eieren op de bon. Er is een tekort aan kippeneieren ontstaan en daarom mag je als klant maar een bepaald aantal eieren kopen. Reden voor het tekort is vogelgriep, oorlog in Oekraïne, en uiteraard de Brexit.

  • Tesla moet nog weer 80.000 auto's terugroepen in China. Het gaat om software en veiligheidsgordel pijnpunten.

  • Zwarte vrijdag... Ik heb het gevoel alsof ik de enige ben die er helemaal NIETS mee gedaan heeft. Ik heb niets in bestelling ik heb aan geen kortingactie meegedaan.

  • Enkele pensioenfondsen gaan de pensioenen 10% en meer verhogen. Het is mogelijk geworden door de gestegen rente en versoepelde regels.

  • Er zijn de laatste tijd behoorlijke rellen rondom de Apple / Foxconn fabrieken in China. Het heeft alles te maken met de Covid restricties die de werknemers de strot uitkomen.

  • De stroom aan Russische vluchtelingen heeft de economiën van landen als Georgië en Armenië veel goed gedaan. Zelf Turkije vaart wel bij de stroom aan Russen die nu veel langer dan gewoonlijk vakantie vieren in het land.

  • Binance heeft een miljard dollar in gebruik om de crypto markt liquide te houden. Als het nodig is kan dat bedrag nog zelfs verdubbeld worden. Er is nog altijd angst dat het omvallen van FTX tot een crash van heel de markt kan gaan leiden. Vandaar deze commitment van Binance.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Wat een verschil met twee jaar geleden! (Jack Hoogland)

25/11 7:21

Het is ronduit verbazingwekkend hoe de VS in de afgelopen twee jaar is veranderd op het gebied van kernenergie.

Slechts twee jaar geleden hoorde je nog nauwelijks iets uit de VS. 

Nu stuurt het Ministerie van Energie tweets uit waarin het kernenergie zwaar aan het promoten is.

De VS is de afgelopen jaren wakker geworden! 

Deels door klimaatverandering, en deels om de concurrentie met het hard aan de weg timmerende China aan te gaan.

De VS zet zwaar in op geavanceerde kleine kernreactors (SMR’s) en verwacht dat die straks 20% tot zelfs 50% van de alle elektriciteit in de VS zullen leveren. 

Tegelijk is de VS volop deals aan het sluiten met Oost-Europese landen voor de toekomstige plaatsing van Amerikaanse SMR’s. Zie deze tweet.


En deze week sloot Vice President Kamala Harris soortgelijke deals met Thailand en de Filippijnen.

Als de Amerikanen er eenmaal voor gaan, dan gaan ze er ook écht voor!

De twee grootste economieën ter wereld...
Klik hier om verder te lezen

 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

Mijn visie op goud

Kijk hier om te bezien hoe ik over goud als spaargeld denk.


Lees meer
 
 
 

Piedmont Lithium aandelen analyse (Tom Lassing)

25/11 7:51

Gisteren heb ik dit aandeel besproken in het lunchwebinar.

Het is een bedrijf met een beurswaarde van slechts 1 miljard dollar. Dat stelt dus nog niets voor. Toch hebben de grote drie hedgefunds procentueel al een enorme positie in dit bedrijf ingenomen. Dat zouden ze niet doen als ze er geen vertrouwen in hebben!

Ik denk dat het dus een zeer positief teken aan de wand is dat ze daar nu al in zitten!

Piedmont wil de komende jaren een toonaangevende lithium speler in Noord Amerika gaan worden en heeft daarbij de steun en het vertrouwen van de Amerikaanse overheid. Het verkreeg een subsidie van 142 miljoen dollar.

Het bedrijf heeft ook al een deal met Tesla gesloten, dus ook dat bedrijf zag al dat er een toekomst te winnen valt.

Kortom, fundamenteel zit het goed. Dat wil niet zeggen dat er geen risico's zijn, maar veel mooier dan nu kan het haast niet worden. Ondanks de groei van hun productie blijft de verwachting dat Noord Amerika met een tekort aan lithium blijft kampen. Ze kunnen dus alles leveren wat ze kunnen produceren en nog is het te weinig. Dat is goed voor de koersvorming en dus goed voor de winst.

Technisch dan ook interessant? Tsja, daar zal je de video voor moeten gaan kijken.

Kijk hier de video
 
 
 

Manchester United één van de grote stijgers (Tom Lassing)

25/11 8:21

Eergisteren was Manchester United één van de grootste stijgers op de Amerikaanse beurs. Er kwam namelijk ruim 25% bij. Reden voor de opmerkelijke koersstijging is het gerucht dat Apple interesse zou hebben om de voetbalclub over te nemen.

Het zou dan gaan om een overname ter waarde van 5,8 miljard Engelse pond.

De voetbalclub staat te koop omdat ze schatrijke Amerikaanse familie die het nu bezit niet meer zo populair in Engeland is. Die familie bezit de club nu 17 jaar en eigenlijk is er de laatste jaren nog maar weinig in geïnvesteerd. Het was één van de grieven van de net vertrokken ster Ronaldo.

Het is tijd voor een nieuwe eigenaar, maar die zal niet alleen bij de aankoop diep in de buidel moeten tasten. De club is toe aan de nodige investeringen, zowel op het veld als op de locatie.

 
 

Royalty aandelen

Een bovengemiddeld rendement en aandelen die perfect voor de buy and hold portefeuille zijn, zeker in combinatie met een simpele, maar zeer doeltreffende strategie.

Bestel het rapport hier
 

Vastgoed crowdfunding

Geef vastgoed ondernemers meer armslag en krijg daarvoor een prachtige rente. Het platform steunde al meer dan 100 projecten en allemaal zijn ze tot op heden susccesvol. 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Startmail initiatief (Tom Lassing)

25/11 8:42

U heeft eerder deze week al gelezen dat Gmail haar beleid met betrekking tot het doorsturen van mails van andere aanbieders blijkbaar drastisch veranderd heeft. Outlook lukt niet meer en ik merk dat mijn eigen mailserver ook niet meer doorgestuurd wordt.

Een slordige zaak. Aan de andere kant, de Gmail service was gratis en dan weet je, dan ben jij het product.

Blijkbaar mogen ze niet genoeg data meer verzamelen en is daarmee het verwerken van al die mails te duur geworden, want het moet ergens mee terug verdiend worden. Mijn data was geld waard en nu blijkbaar niet meer.

Tijd om het anders te doen!

Je kan namelijk ook een mailservice nemen waarvoor je wat moet betalen, maar waarbij juist je data NIET gebruikt wordt. Immers, door de betaling voor de service is je data (en ben jij) niet meer het product, maar de mailservice zelf is het product.

Zo'n aanbieder heb ik gevonden in Startmail.

Helaas alleen nog in Engels en Duits, maar Nederlands zit wel in de planning.


Kijk hier voor meer informatie en open een account!


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd