Beursbox Nieuwsbrief Is daytrading leuk?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Is daytrading leuk?
Date: November 29th 2022
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 29 november 2022
 
 

AEX 720,51 Dow 33.849 USD 1,036 Btc 15.992 Goud 1,752.23

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Uranium wordt extreem belangrijk

Kernenergie wordt voor veel landen de reddingsboei waardoor ze hun CO2 doelstellingen gaan halen. Uranium zal daarom heel erg gevraagd worden. Je kan nu voorsorteren op de aandelen die daarvan gaan profiteren.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

29/11 7:00

  • Vandaag ga ik een Nederlandse verzekeraar in het lunchwebinar bespreken. We beginnen om 12:30 uur en je kan het live volgen. Klik hier

  • De centrale bank van Ghana neemt geen halve maatregelen. De rente gaat er naar 27% om de inflatie een halt toe te roepen.

  • Twitter heeft het account van @chadloder geblokkeerd. Chad is een gebruiker die altijd op jacht was naar anti- democratie accounts die veel te ver gingen. Dat is niet wat Twitter dus nu wil, vandaar dat het geen verrassing is dit account nu geblokkeerd is. Elon Musk wilde vrije speech terugbrengen, maar dan alleen als het Republikeinse vrije speech is. Ik ben sinds de overname van Twitter door Musk niet meer op dat netwerk actief.

  • Autofabrikanten beginnen het chiptekort te beheersen. Mede door het wegvallen van de Russische markt is er nu vrijwel geen sprake meer van een structureel tekort voor chips in die sector. Het is terug te zien aan het aantal verkochte auto's. Dat neemt namelijk weer toe.

  • Eneco verlaagt de elektriciteitstarieven per 1 januari naar 0,69 per kWu. Greenchoice verhoogt haar tarieven op dat moment naar 0,87 euro per kWu. Je kan ook kiezen voor een aanbieder die je écht de inkoopprijs laat betalen. easyEnergy bijvoorbeeld. Je betaalt daar het tarief dat ze zelf moeten betalen met een kleine opslag. Ze bepalen dat tarief bij stroom per uur. easyEnergy zit nu op ongeveer 0,40 per kWu zonder de vaste kosten die de overheid verder nog doorrekend. Bij stroom komt er nog zo'n 10 cent per kWu aan kosten bij.

  • Gaat China de covid maatregelen versoepelen? Beleggers in Hong Kong hopen daar op en in verwachting daarvan is de beurs er vanochtend 3% hoger.

  • Apple en Twitter liggen met elkaar in de clinch. Volgens Musk dreigt Apple de Twitter app uit de Apple store te halen.

  • Een volgend slachtoffer in de Crypto crisis. BlockFi heeft Chapter 11 bescherming anagevraagd. Het bedrijf had een lening aan FTX ter waarde van 275 miljoen dollar open staan.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Is daytrading leuk? (Tom Lassing)

29/11 7:23

Het antwoord op die vraag is niet voor en door een ander te geven. Ik zou graag willen zeggen dat ik het persoonlijk heel leuk vind, maar dan zou ik liegen.

Ik moet mezelf iedere dag een beetje dwingen 'iets' te doen.

De laatste tijd heb ik wel iedere dag winsten. Een paar punten vaak, maar ik moet wel zeggen, ik ben de meeste dagen ook letterlijk maar enkele minuten actief. Dan heb ik er weer genoeg van.

Misschien is het leuker als je het met meerderen doet. Misschien is het ook leuker als je er meer tijd voor neemt. 

Ik heb zo veel te doen, dat ik de rust simpelweg niet neem.

Maar, het werkt op zich wel. Het is niet altijd raak, maar met genoeg discipline denk ik wel dat je dit structureel winstgevend kan doen.

Het is dan aan jou hoeveel je per punt naar binnen harkt. Een punt kan een dubbeltje zijn, maar ook honderd euro.

Iedere dag 5 punten is in dat laatste geval toch ook heel erg mooi.

Vrijdag komt Aloys het programma presenteren. Je kan dan eens kijken of het voor jou interessant is. Kom je ook?

Kijk hier
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Waterstofmotoren voor de luchtvaart (Tom Lassing)

29/11 7:43

Gisteren werd bekend dat EasyJet en vliegtuigmotorbouwer Rolls-Royce een eerste succesvolle test hebben gedaan met een waterstof motor.

Het was een test op de grond en de brandstof was groene waterstof.

EasyJet gaat miljarden investeren om via deze weg hun uitstoot enorm te verminderen EN minder afhankelijk te worden van fossiele energie.

Veel andere maatschappijen waaronder KLM zetten in op SAF. Dat spul zou de uitstoot met 75% terugdringen, maar het is duur en slecht verkrijgbaar. EasyJet is daarom niet slecht bezig.

CFM International wil samen met enkele maatschappijen ook onderzoek naar waterstof motoren gaan doen. Ze doet dat onafhankelijk van EasyJet en Rolls Royce. Er komt dus concurrentie op dat vlak.

 
 

Energie kosten besparen (Tom Lassing)

29/11 8:02

Enkele van onze vrienden zijn de laatste twee jaar verhuisd naar nul op de meter huizen. Hier in Best is en wordt veel nieuw gebouwd en hoewel de gemeente Best vrij laat was met regulering, is het nu zo dat er strenge energie eisen aan de nieuw gebouwde huizen gesteld worden.

Verhuizen naar zo'n nul op de meter woning heeft het enorme voordeel dat je vrijwel geen kosten voor verwarming meer hebt.

Woningen zijn nu duur, maar als je eenmaal zo'n woning bezit, is het gebruik goedkoop vanwege de lage energiekosten. Verwarmen was in gewone woningen goed voor zo'n 70% van de energierekening. Als je dat dus terug naar nul kan brengen, dan is dat nogal wat. Ik kreeg net door dat mijn elektriciteitsmaatschappij voor normaal tarief stroom 87 cent gaat rekenen. Dat was een jaar geleden nog 0,22 per kWu.

Je kan je dus afvragen hoe lang huizen die niet 'nul op de meter' zijn hun waarde nog behouden.

Ik betaal nu 600 euro per maand aan energie. Dan heb ik wel wat meer huis dan zo'n nul op de meter woning, maar het scheelt je wel 600 euro per maand... iedere maand.

Ik zie dus de lange termijn voordelen van zo'n energiezuinige woning wel.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Video's maken (Tom Lassing)

29/11 8:13

Mijn Beursbox video kanaal heeft nu ruim 3.150 abonnees en hoewel dat al mooi is, is het uiteraard bijna niets als je weet dat er alleen in Nederland al meer dan een miljoen mensen beleggen.

Waarom ik dan na ruim twee jaar video's maken een beleggen video kanaal met slechts 3.150 abonnees heb, is de grote vraag.

Wat doe ik verkeerd?

Een meiske van 14 met een lip stick in haar hand en iedere dag een tip om je op te maken is al in staat snel 100.000 video abonnees te verkrijgen...

Het verschil is vooral de generatie kloof. Die kinderen van 14 doen alles met video en kijken het zoals de generatie 50% nog artikelen leest.

Ik ben van de generatie die singeltjes kocht en geen idee had hoe de artiest er bij wijze van spreken uit zag.

Nu willen de jeugd er alleen iets van weten als er bewegende beelden bij zijn.

Mijn video's gaan vooral over aandelen beleggen. Jonge beleggers willen handelen in NFT's, in fracties van aandelen, in crypto's, is CFD's, maar toch niet zoals iets saais als aandelen? Uit welke eeuw kom ik...

Kortom, mijn video's zijn prima maar voor jonge beleggers is het te mat, te saai, te degelijk.

Ik spreek hun taal niet. Daar heb ik me toch wel bij neer te leggen vrees ik.

Maar dat weerhoudt me er niet van om iedere dag mijn video te blijven maken.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2022 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd