Beursbox Nieuwsbrief Wanneer is een klein aandeel interessant?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Wanneer is een klein aandeel interessant?
Date: January 31st 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 31 januari 2023
 
 

AEX 744,83 Dow 33.717 USD 1,084 Btc 21.166 Goud 1,915.47

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Mijn collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Een extreem actuele crypto nieuwsbrief

Voor slechts 25 euro krijg je de rest van 2023 dagelijks van Joost een update over de stad van zaken in Crypto land. Hij zit er echt bovenop, dus je bent altijd 'bij'.

Kijk hier voor meer informatie.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

31/01 7:00

  • De komende tijd ga ik de FXFLat webinars alleen nog op dinsdag en woensdag geven. FXFlat heeft het momenteel te druk om de frequentie van drie keer per week vol te houden. Ben je er vandaag om 12:30 uur bij? Klik dan hier. Ik heb het vandaag over een groot uraniumbedrijf.

  • De eerste 50 Philips ontslagen zijn bekend gemaakt en vallen in het dorp waarin ik woon. Vijftig personen verliezen hun baan.

  • 70 jaar geleden was de watersnoodramp. Met de stijgende zeespiegel moeten we weer investeringen doen. Gaan we het weer uitstellen tot er een ramp plaatsvindt?

  • Volgens Elon Musk komt de grootste concurrent voor Tesla waarschijnlijk uit China. Hij heeft daar een punt. Het is de grootste automarkt ter wereld en er zijn veel toonaangevende bedrijven actief die al flinke omzetten boeken. De voorsprong van Tesla is nu snel aan het verdwijnen. Dat is echter niet alleen vanuit China. Ook bekende westerse merken en Zuid Koreaanse merken komen nu met enorme hoeveelheden aan verkochte EV's op de proppen.

  • Ford heeft de prijs voor de elektrische Mustang verlaagd. Het wil zo Tesla volgen dat de prijzen ook al liet dalen. Het mooie is dat elektrisch rijden zo prijstechnisch haalbaarder wordt. Het nadeel is dat beleggers in de sector zullen zien dat winsten gaan verdampen als ze blijven kijken naar wie van de fabrikanten de langste adem heeft. Tesla heeft daar een voordeel omdat het heel goedkoop heel veel geld heeft kunnen ophalen.

  • Renesola heerft haar naam veranderd in Emeren. Het wil zich nu volledig op duurzame energie opwekking gaan toeleggen.

  • Volgens een Amerikaanse toezichthouder heeft Apple de rechten van haar werknemers geschonden. Verschillende voorwaarden waar de werknemers zich aan moeten houden zijn onwettig. Er komt daarom een aanklacht tegen het bedrijf.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Zekerheden bij Neo Finance (Tom Lassing)

31/01 7:23

De personen die geld willen lenen via crowdfunding platform Neo Finance kunnen daar ook aangeven of er eventueel onderpand aanwezig is.

Een auto, een stukje land, onroerend goed...

Zeker bij onroerend goed is het belangrijk om als geldverstrekker te kijken of er dan ook een hypotheek aanwezig is. Onroerend goed onder hypotheek is immers voor de rest van de leners in feite geen onroerend goed als onderpand. Immers gaat de hypotheek rechthouder voor op alle ander particuliere leningverstrekkers. 

Onroerend goed gaat vaak naar een veiling alwaar het niet zo heel erg veel gaat opleveren. De hypotheek recht houder komt er vaak nog wel goed vanaf, maar de rest heeft het nakijken.

Daar moet je dus als geldverstrekker wel alert op zijn.

Meer info over Neo Finance
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Wanneer is een klein aandeel interessant? (Tom Lassing)

31/01 7:51

Ik kreeg een tip over een prachtig relatief klein bedrijf met LNG schepen in de vaart.

Het is een perfecte tijd voor dat soort bedrijven en hun vloot is in 2023 al voor 100% bezet. Ook in 2024 is nu al 91% van de capaciteit verhuurd.

De K/W over 2023 wordt verwacht op 7,5 en over 2024 verwachten analisten een K/W van 10.

Niet duur.

Maar... Toch doe ik er geen belegging in... Ondanks ook een dividend van 10%.

De reden is het feit dat er geen verrassing meer in zit. Ze draaien goed, maar ze hebben hun vloot al verhuurd. Ik weet dus nu al hoeveel ze in 2023 en 2024 maximaal kunnen verdienen.

Ondertussen ging de koers van van 6 dollar in mei, naar nu boven de 30 dollar.

Ik verwacht dus dat ze winstnames er nu aan gaan komen.

Immers, de koers loopt vooruit op de gang van zaken. Dit is een bedrijf is een zeer cyclische sector. Het zit nu mee en vandaar de lage K/W. Maar na 2024 is het de vraag of de goede tijden aanhouden.

De koers kan dan terug naar 5. Zeker met een dividend van 10% want ook dat gaat ieder jaar wel van de koers af.

In mijn ogen had je hier in mei moeten instappen.

In mijn ogen is het nu tijd om winst op dat soort aandelen te nemen. 

 
 

Het raadsel van de wegvallende inkomsten vanuit YouTube (Tom Lassing)

31/01 8:18

Verschillende kanalen op YouTube hebben de laatste maanden ondervonden dat ze ineens veel minder YouTube verkeer kregen en ook extreem minder inkomsten vanuit hun YouTube kanaal.

Ook ik kreeg daar mee te maken.

Nu is mijn kanaal een kleintje, maar dan is het wel, vreemd dat ik precies dezelfde problemen heb als dat kanalen met meer dan 1 miljoen abonnees hebben.

Wat is de overeenkomst tussen die kanalen?

We dachten Oekraïne., maar ook kanalen die daar niets over zeggen werden geraakt.

Dan was het een bepaalde politieke voorkeur... Ook dat leverde niets op.

Uiteindelijk bleek er één ding te zijn dat alle geraakte kanalen met elkaar delen. Dat is het feit dat ze ook een kanaal op concurrerend platform Patreon opgestart hebben.

Ook ik heb dat sinds kort en inderdaad snel daarna gingen mijn inkomsten bij YouTube met 80% omlaag.

Zou het werkelijk zijn dat YouTube haar kanalen 'straft' voor het ook hebben van kanalen bij concurrenten?

De vraag roept zich dan op, mag dat? Is dat serieus een legale praktijk?

In mijn ogen zou zo'n stap voor YouTube de snelste weg zijn om zichzelf irrelevant te maken. Steeds meer content makers zoeken juist door beperkingen bij YouTube alternatieven op en dat versnelt zich als ze op YouTube toch amper nog vergoeding voor hun werk krijgen.

 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

Europacific liquidatie (Tom Lassing)

31/01 8:30

Europacific was de bank van Peter Schiff. Hij verhuisde de bank naar Puerto Rico en kreeg vervolgens met de Amerikaanse toezichthouder te maken.

Had hij dat niet kunnen voorzien?

Hoe dan ook, de bank kreeg restricties opgelegd en moest uiteindelijk de deuren sluiten. Een andere bank nam de assets over.

Die andere bank is nu niet blij met het vele werk en vooral ook de vele verzoeken om het aanwezige vermogen dan maar terug te storten.

Men heeft eigenlijk geen idee hoe ze nu de liquidatie in moeten zetten zonder ook niet zelf in de problemen te komen. Immers, als bank moet je controles uitvoeren op het geld dat je voor je klanten in beheer hebt en dat je ze terug stuurt. Die nieuwe bank weet echter niet veel over de overgenomen klanten.

Ga je dan 'blind' overmaken, of moet je ook van deze klanten die zeggen te willen vertrekken toch een dossier aanmaken, met alle kosten van dien?

Hoe kunnen ze dit oplossen zonder ook zelf in juridische problemen te komen. Dat is naar mijn idee de kern van het probleem.

Er is geen issue voor wat betreft het aanwezige vermogen. Het is allemaal keurig door EuroPacific overgedragen. Maar wanneer we als voormalige EuroPacific klanten ons geld gaan krijgen, dat is de vraag. Alles is nu in ieder geval tot in maart vertraagd.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd