Beursbox Nieuwsbrief Enorme winsten oliesector

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Enorme winsten oliesector
Date: February 1st 2023
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 1 februari 2023
 
 

AEX 745,19 Dow 34.086 USD 1,087 Btc 21.367 Goud 1,925.3

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu voor een betrouwbare en goedkope broker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trekt weer iets aan qua waarde. De afgelopen tijd heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van die markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

01/02 7:00

  • De komende tijd ga ik de FXFLat webinars alleen nog op dinsdag en woensdag geven. FXFlat heeft het momenteel te druk om de frequentie van drie keer per week vol te houden. Ben je er vandaag om 12:30 uur bij? Klik dan hier. Ik heb het vandaag over een aandeel van een bedrijf dat veel beter presteerde dan analisten gedacht hadden. Is het aandeel daarom koopwaardig?

  • Potash is de basis voor kunstmest dat boeren over heel de wereld gebruiken. Rusland is de grootste leverancier en u begrijpt, die markt is nu onbereikbaar. Het is daarom geen verrassing dat ook in die sector oplossingen gezocht worden. De Canadese regering investeert 75 miljoen Amerikaanse dollars in een potash mijn van BHP. Door de investering zou de opening van de mijn een jaar vervroegd moeten kunnen worden. Productie wordt in 2026 verwacht. Canada wordt dan 's werelds topproducent van Potash.

  • Gaat de VS in de herfst tegen het schuldenplafond aanlopen en laten de Republikeinen de wereldeconomie dan crashen? Biden probeert nu al tot een overeenkomst met de Republikeinen te komen. De kans dat er op tijd een overeenkomst komt schot ik nu nog klein in. De GOP is nu MAGA en die laten de wereldeconmie liever crashen dan dat ze serieus een land willen besturen. Het gaat een hete herfst worden.

  • Adani is de rijkste man van India. Hij ligt onder vuur. Als verdediging probeerde hij de "ik ben zielig, want ik ben een arme Indiër verdediging uit. Dat pakte niet lekker uit. Hij was tot voor kort de op twee na rijkste man ter wereld. Dan ben je geen zielige Indiër. Je bent een verschrikkelijke Indiër. Als dan de boeken ook niet kloppen, dan ben je een criminele Indiër. De koers van Adani Power was  in augustus nog 432. Nu is de koers gehalveerd tot 212.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Hier houdt niemand rekening mee! (Jack Hoogland)

01/02 7:28

Maandag vertelde ik u al over de mijlpaal die is bereikt voor de ontwikkeling van kleine kernreactors, ofwel SMR’s.

GE Hitachi tekende een contract voor de bouw van de eerste SMR in Noord-Amerika, die eind 2028 klaar zal zijn.

Wat velen nog niet beseffen, is dat dit een absolute 'game changer' is. Zie onderstaande tweet.

Het op grote schaal inzetten van SMR’s wordt door veel landen gezien als een belangrijke stap in de strijd  tegen klimaatverandering.

We zien de vraag naar SMR’s nu al snel stijgen, en die vraag zal de komende jaren alleen maar sneller stijgen.

Gevolg is dat de vraag naar uranium de komende decennia nóg harder zal stijgen dan tot kort geleden nog werd verwacht.

Onderstaande grafiek laat zien dat er nu al een groot jaarlijks tekort aan uranium is, en dat dit tekort de komende jaren alleen maar groter zal worden.

Alleen is in deze grafiek geen rekening gehouden met...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Wie gaat er mee naar Vilnius? (Mark Leenards)

01/02 7:49

Na een zeer geslaagde trip in september organiseren we eind maart opnieuw een reis naar het prachtige en moderne Vilnius in EU-land Litouwen.

Vanwege de verwachte belangstelling hebben we twee pakketten samengesteld inclusief retourvlucht, 2 of 3 overnachtingen in een luxe appartement of hotel, een diner, lunch en bezoek aan verschillende bedrijven, het NEO Finance hoofdkantoor en een keuze uit leuke sociale activiteiten met een groep van 10 tot 20 investeerders. Uiteraard kunt u de reis ook op eigen gelegenheid maken en alleen deelnemen aan de georganiseerde activiteiten.

Klik hier om meer informatie te ontvangen over deze reis

of neem contact met ons op via mark@PROTECTED

 
 

Enorme winsten oliesector (Tom Lassing)

01/02 8:12

Gisteren maakte Exxon bekend dat het in 2022 58 miljard dollar winst gemaakt had. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2021.

Dat ondanks het feit dat ze hun bezittingen en winsten in Rusland hebben moeten afstoten.

Het is dus weel duidelijk dat de prijsstijgingen die wij als consumenten betalen vooral ten goede zijn gekomen aan oliemaatschappijen.

De inflatie komt dus ook voor een goed deel voort uit het feit dat oliemaatschappijen allemaal dubbel zo veel winst wisten te maken.

Is het terecht?

Oliemaatschappijen zeggen dat de winst nodig is om hun investeringen naar de toekomst toe te kunnen financieren.

Klinkt goed, maar is niet wat we zien.

Verschillende maatschappijen hebben namelijk aangegeven dat ze het dividend verhogen, de bonussen verhogen en ter waarde van vele miljarden eigen aandelen in gaan kopen.

Dat is dus NIET investeren in de toekomst.

Het is daarom niet zo gek dat overheden in de VS en Europa de oliemaatschappijen extra belastingen willen opleggen. Ze hebben misbruik gemaakt van de onzekerheid die de oorlog in Oekraïne gaf.

 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Elon Musk rechtszaak (Tom Lassing)

01/02 8:44

Elon heeft in het verleden regelmatig twitter berichten gestuurd op momenten dat dit in feite niet mocht. Je moet immers als bedrijf zaken naar buiten brengen die koersgevoelig liggen en dat moet je niet als CEO via je Twitter account doen.

Die Tweets pakten voor Musk goed uit. De koersen gingen daarna 'zijn' kant uit zodat hij daar financieel voordeel van had.

Als hij voordeel heeft, dan kan het zijn dat anderen daar nadeel door ondervonden. Je zal maar net vóór of na zijn Twitter bericht aandelen Tesla verkocht hebben. Als je geen Twitter hebt, dan heb je ineens een enorme kennisachterstand tegenover degene die wel het account van Musk volgt.

Zo hoort dat dus niet.

Musk staat nu terecht voor die Twitter berichten.

Als CEO van een beursgenoteerde onderneming heb je je aan regels te houden. Ook als je de rijkste man op aarde bent.

Er is berekend dat Tesla aandeelhouders in een periode van zo'n tien beursdagen wel eens 4 tot 11 miljard dollar misgelopen kunnen hebben door de Tweets van Musk.

De vraag is nu of de rechter daar in meegaat.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd