Beursbox Nieuwsbrief De rol van Goldman Sachs

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De rol van Goldman Sachs
Date: March 16th 2023
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 16 maart 2023
 
 

AEX 716,47 Dow 31.874 USD 1,06 Btc 23.171 Goud 1,917.01

 
 

AI is de toekomst. Beleg jij er al in?

Ik schreef recent met behulp van AI een rapport over AI. Ik heb daarnaast zelf 10 aandelen besproken, waaronder een aantal daarvan met exclusieve video's. Wees er dit keer op tijd bij!

Kijk hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

16/03 7:00

  • Gisteren verloor ING bijna 10% aan waarde. Dit uit angst dat ook ING in de problemen gaat komen. Opmerkelijk is dat in 'Effect', het blad van de VEB, ING juist net genoemd is als bank die miljarden te veel aan assets heeft. Dat geld moesten ze volgens het artikel maar eens terug aan de aandeelhouders geven... Dat artikel is wel heel snel achterhaald geraakt! Het was in de uitgave van maart 2023!

  • In de VS zijn nu veel klanten rekeningen aan het openen bij de grote landelijke banken. De regionale banken hebben het nu zwaar en dit kan wel eens de genade klap voor die banken worden. Geen goede zaak dat nog meer geld in handen van nog minder bankiers gebracht gaat worden, maar consumenten en bedrijven doen het uit zichzelf.

  • Dag in dag uit worden er in de VS nu lijstjes naar buiten gebracht van 'de meest kwetsbare banken'. Het doet geen goed en hierdoor zullen we mogelijk de komende maanden steeds weer een bank in problemen zien komen. 

  • Is de Oekraïense aanval in het zuiden begonnen? Het lijkt er op dat de inleidende aanvallen ingezet zijn. Aanvallen die moeten bepalen waar de Russen hun verdediging hebben liggen en waar er mogelijk gaten te vinden zijn in de linie.

  • Gisteren is de nieuwste versie van Chat GPT uitgebracht. Het programma biedt nog veel meer mogelijkheden dan de vorige versie , maar perfect is het nog lang niet. Deze vierde versie is wel ver vooruit op de concurrentie, die nu hun teams laten overwerken om zo snel mogelijk het enorme gat met Chat GPT4 te dichten. Lees er hier meer over.

  • Een opmerkelijke uitkomst bij de provinciale verkiezingen. BBB wist de gevestigde orde te verpletteren. Toch verwacht ik dat BBB hetzelfde gaat overkomen als FvD. Ze winnen deze verkiezingen, krijgen onderling ruzie en over vier jaar is er een nieuwe rachtse partij die de stemmen van rechts gaat krijgen. De rechtse kiezers willen immers meer verandering dan welke partij ook maar hard kan maken.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Tijdelijke aanbieding: 9% per jaar gegarandeerd (Mark Leenards)

16/03 7:21

Investeren in consumentenleningen zonder tijdsinvestering en met optimale zekerheid? Dat kan!

Door de gestegen marktrentes en toenemende vraag naar leningen biedt NEO Finance een vaste rente tot 9% per jaar met een looptijd van drie of vier jaar, met 100% garantie vanuit NEO Finance en onderpand dat groter is dan het geïnvesteerde bedrag. Er is dus sprake van dubbele zekerheid, meer zelfs dan bij A+ leningen.

Voor deelname (vanaf 10.000 euro) hoeft u nog geen gebruiker te zijn van het P2P platform. Ook kunt u eventueel deelnemen via een vennootschap. De rente wordt ieder kwartaal bijgeschreven op uw Nederlandse/Belgische rekeningnummer.


Mocht u interesse hebben in deze manier van investeren, dan kunt u een mailtje sturen naar mark@PROTECTED / tom@PROTECTED

 
 

Leren beleggen

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

(Als het downloaden niet lukt, mail me dan even op tom@PROTECTED)

Vraag het hier aan
 

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Credit Suisse (Tom Lassing)

16/03 7:46

Heeft Credit Suisse iets van doen met de problemen van de Amerikaanse banken?

Het antwoord is neen, maar toch...

De problemen van Credit Suisse zijn legio en komen voort uit voortdurende schandalen die nog altijd naar boven komen waarna iedere keer meer klanten deze bank de rug toekeren. Ook vorige week was er weer het bericht dat de Amerikaanse toezichthouder vragen had, waardoor de jaarcijfers publicatie niet door kon gaan.

De bank heeft dus, net als de Amerikaanse banken, het probleem dat er een cash probleem ontstaan is.

De reden is anders, maar het gevolg is gelijk.

Waarom komt het nu naar voren?

Ook dat heeft weer te maken met de problemen in de VS. Iedere bank gaat aan de beurt komen omdat analisten nu bank na bank zullen bezien en er over publiceren. Het wordt gelezen, en levert dus geld op.

Dat ook Nederlandse banken gisteren fors aan waarde verloren is het voorsorteren van beleggers omdat we weten dat alle banken aan de beurt gaan komen.

Overigens is de kans klein dat Credit Suisse gaat falen. De Zwitserse centrale bank heeft aangegeven dat ze de bank zullen helpen. Als eerste wordt er nu 50 miljard franc aan Credit Suisse uitgeleend.

 
 

De rol van Goldman Sachs (Tom Lassing)

16/03 8:11

In 2008 was het de bank Goldman Sachs die een sleutelrol speelde in de bankencrisis. Deze bank had de markt bedolven onder waardeloze producten en was vervolgens vol short gegaan op die door hun zelf in de markt gebrachte waardeloze producten.

Een werkwijze die je normaal gesproken nogal discutabel zou kunnen vinden, maar Goldman Sachs is een machtige bank met machtige bankiers en niemand werd voor het schandalige gedrag bestraft.

Het zal voor niemand een verrassing zijn dat Goldman Sachs ook in de huidige bankenrun in de VS weer een sleutelrol speelt.

SVB had namelijk bezittingen met een fors verlies moeten verkopen en raad eens wie de koper was?

Met de verkoop had SVB weer 20 miljard dollar cash verkregen, maar had het ook een 1,8 miljard verlies opgelopen.

Daarbij was heel deze transactie in de openbaarheid gekomen en daarmee kwam ook de onzekerheid over het kunnen voortbestaan van SVB.

We weten nu dat een paar dagen later de bank failliet was.

Goldman Sachs 'hielp' SVB, en liep weg met de krenten uit de pap posities van de bank. De rest van de posities konden de bank niet meer redden.

Over een paar jaar zullen we vanuit een groot onderzoek wel horen hoe alles in zijn werk is gegaan. Ik sluit niets uit nu Goldman Sachs weer midden in de turbulentie te vinden is. De vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Waarom rukt Rusland nu langzaam op (Tom Lassing)

16/03 8:34

De afgelopen maanden hebben we bij Bachmut, maar eigenlijk over heel het front in Oekraïne gezien dat de Russen stukje bij beetje terrein winnen.

Houdt dat in dat Oekraïne gedoemd is, zoals sommige ultra rechtse commentatoren zoals Doug MacGregor ons willen doen geloven?

Ik denk het zelf van niet.

Het is puur het feit dat door de weersomstandigheden het terrein onbegaanbaar is voor gemotoriseerd verkeer. Alleen te voet kan je door de natte velden heen komen.


Dat is dus gunstig voor Rusland om meerdere redenen.

1. Rusland heeft meer soldaten en meer artillerie.

2. Rusland geeft niet veel om de eigen soldaten.

3. Oekraïne is zuinig op de eigen soldaten.


In dus de situatie dat soldaten tegenover elkaar staan en gevechtsvoertuigen en tanks niet veel kunnen uithalen heeft Rusland de bovenhand.

Zodra de velden opdrogen en ook voertuigen in het spel gebracht worden kan (en zal naar mijn idee) de situatie snel veranderen.

Maar tot die tijd zullen we zien de Rusland meter na meter op Oekraïne weet te veroveren.

Het is voor Oekraïne de tijd uitzitten en de Russen zo veel mogelijk pijn doen door die menselijke golf aanvallen af te slaan door zoveel mogelijk Russen om te brengen en iedere keer slechts enkele meter grond toe te geven. Er zijn dagen dat de Russen 1000 en meer soldaten op een dag verliezen. Hun terreinwinst is vaak te tellen met tientallen meters.

Nu schreef ik Russische soldaten... Tsja, soldaten... Het zijn vooral ex gevangenen en nieuw gemobiliseerden. Ze hebben handwapens, maar ze echt serieus soldaten noemen gaat misschien wat ver. Vaak hebben die mannen geen enkele training gekregen. Ze komen onder de wapenen en worden dan direct ingezet. Het is een heel verkwistende manier van je mensen inzetten, maar voor de Russische regering en militaire leiding boeit een mensenleven niet. 


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 450 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd