Beursbox Nieuwsbrief Waarom lopen Amerikaanse lokale banken leeg?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Waarom lopen Amerikaanse lokale banken leeg?
Date: March 24th 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 24 maart 2023
 
 

AEX 743,59 Dow 32.105 USD 1,083 Btc 26.244 Goud 1,987,82

 
 

Beursbox Insider Service

Beursbox kent ook een betaalde versie in twee smaken. Een service die een combinatie is van tekst en video en iedere maand ook concrete aandelentips. Kijk hier voor meer informatie!

Voor meer info, klik hier
 

Een goede en goedkope broker

Of het nu voor aandelen, opties of daytraden is, bij FXFlat kan je altijd goed terecht. Scherpe tarieven en een goede service. Ook heel bewust actuele webinars waar je als belegger iets aan hebt! Heel geschikt voor beleggers die ook in aandelen in Noord Amerika beleggen!

Open nu een rekening!
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

24/03 7:00

  • Eerder deze week besprak ik in het lunchwebinar het aandeel Block. Dezelfde dag en daarna is het aandeel fors in koers gedaald. Dat biedt dus potentieel extra kansen, maar het is ook van belang wat of de reden is van de forse daling.

  • Het aandeel Coinbase is gisteren meer dan 10% in koers gedaald nadat bekend werd dat de SEC een onderzoek heeft aangekondigd omdat het Coinbase verdenkt de regels te hebben overtreden.

  • Ik had vandaag genoeg artikelen voor wel twee nieuwsbrieven... Vandaar dat ik de bijdrage van Jan Breestraat even op de site geplaatst heb. Heb je interesse in een trendneutrale optie strategie, kijk dan hier.

  • TikTok ligt in de VS onder vuur. De angst is dat gebruikersgegevens gedeeld worden met de Chinese overheid. De hearing verliep gisteren niet gunstig voor het bedrijf. Er is nu wel een alternatief plan aangeboden. Dat is dat de data door Oracle gaat worden opgeslagen. Dat zou dan de angst bij de Amerikaanse overheid moeten wegenemen.

  • In Frankrijk blijven ze staken vanwege de verhoging van de pensioenleeftijd naar 64. De rest van de wereld kijkt er met ongeloof naar... Hoe konden ze het zich veroorloven om al op hun 62e met pensioen te gaan? Het antwoord is ... Niet.

  • Vooral Shell, Dow en BP hebben fabrieken die meer uitstoten dan de fabrieken van andere concurrenten. Deze bedrijven stoten veel meer CO2 uit dan de rest. Dit alles is berkend door De Nederlandse Emissieautoriteit (NEa). Het gaat om echt substantiële verschillen.

  • Crypto bedrijven beschuldigen de Ameriaanse toezichthouder er van niet duidelijk over de regels te zijn. Nog altijd zijn er in de VS geen aparte regels voor specifiek crypto handel.

  • In de VS wilden de Republikeinen dat ESG overwegingen voor investeringen van bedrijven voor onder meer pensioenvoorzieningen geschrapt zouden worden. Voor het eerst zette Biden daarop zijn veto in. De Republikeinen konden niet genoeg voorstanders vinden om het veto ongedaan te maken.

  • Gisteren ging het lunchwebinar over het belang van koper. Kijk hier

Beursbox video kanaal
 
 
 

De allerlaatste kans ooit! (Jack Hoogland)

24/03 7:18

Dinsdag vertelde ik u dat ik voor goud een korte correctie verwachtte, na de forse stijging in de afgelopen twee weken.

Na Powells renteverhoging lijkt het er zelfs op dat die correctie slechts één dag heeft geduurd.

Want met die renteverhoging drukt Powell de regionale banken nóg dieper in financiële problemen. 

De reactie van de obligatiemarkt (zie onderstaande tweet) geeft dan ook aan dat Powell een enorme blunder begaat. 

En dat hij de rente straks in paniek weer gaat moeten verlagen.


Dit alles bevestigt nog eens dat de Federal Reserve nu écht klem zit.

Hogere rente betekent grotere bankencrisis en economische crisis. Lagere rente betekent groter risico op stijgende inflatie.

De tweet hieronder geeft aan dat wat de Federal Reserve doet eigenlijk niet meer belangrijk is.


Dat het vertrouwen van Amerikanen in de dollar nu sowieso aan het dalen is.

En dat Amerikanen nu een zéér goede reden hebben om...
Klik hier om verder te lezen

 
 

30 aandelen in 5 minuten

''Maak winst op de beurs 

zonder veel risico te lopen - werkt zelfs als je weinig tijd hebt...''

Klik hier
 

Crowdfunding leningen verstrekken

Wil je, net als ik, leningen via crowdfunding verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico

Klik hier
 
 
 

Zonnepanelen (Tom Lassing)

24/03 7:39

Waarom ben ik van mening dat de huidige salderingsregeling eigenlijk gekkenwerk is?

De reden is simpel, zelfs zonder die regeling zou je de zonnepanelen in de meeste gevallen binnen zeven jaar terugverdienen. Nu met de salderingsregeling is dat vaak binnen drie jaar.

Leuk voor iedereen die zonnepanelen heeft, maar we betalen deze regeling natuurlijk wel met z'n allen.

Alleen de zonnepaneel eigenaren profiteren en de rest is in feite alleen maar meer kwijt aan energie.

Die regeling zou dus, om eerlijk te blijven, moeten verdwijnen.

Ik als zonnepanelen eigenaar vind het allemaal prima hoor. Ik heb mijn 43 panelen al terugverdiend en iedere dag dat ze zon schijnt ben ik aan het verdienen.

Een extra nadeel van de regeling is het feit dat we hierdoor van de huisbatterij afgehouden worden. Die huisbatterij zou heel het energie netwerk kunnen ontlasten.

De politiek is hier dus een behoorlijke sta in de weg. Ze durven niet het besluit te nemen de regeling gewoon de nek om te draaien omdat ze haar doel voorbij geschoten is. Het was mooi dat de regeling er was, maar die tijd is voorbij. De politiek heeft nu wel besloten om de zaak af te gaan bouwen, maar het gaat allemaal nog heel wat jaren duren.

Koop je dus nu nog zonnepanelen, dan heb je de kans dat je nog voor de regeling ten einde is je je panelen terug hebt verdiend.

Kijk hier voor een interessante aanbieding. Je krijgt een extra 100 euro korting als je aangeeft via Beursbox te zijn gekomen!

Meer info
 
 
 

Waarom lopen Amerikaanse lokale banken leeg? (Tom Lassing)

24/03 8:10

In de VS is de inflatie 9%, de officiële rente is 5% en de rente op spaartegoeden is 0%.

Tel uit je winst als spaarder.

Die inflatie en die 0% rente was het laatste jaar aanvankelijk geen probleem... maar toen het vertrouwen in de bank zelf afnam, toen werd het een serieus probleem. SVB was de eerste bank die met de billen bloot moest en vanaf dat moment hebben steeds meer banken last van het afgenomen vertrouwen van hun klanten. Die nemen dus geld op.

Geld dat de banken als "eigen vermogen" in de boeken hebben staan.

Het eigen vermogen van de banken verdwijnt dus met iedere opname uit de bank...

Dat gaat knijpen, want de banken hebben zelf niet genoeg eigen vermogen om alle klanten uit te betalen. Dat hadden ze overigens wel kunnen hebben, maar ze hebben de top prachtige bonussen gegeven en ze hebben dividenden aan de aandeelhouders uitgekeerd. Waarom ook niet, de bomen groeiden toch wel tot in de hemel.

Maar dat feest is nu over en spaarders beginnen in te zien dat de spaarrekening eigenlijk een onding is. Je bent beter af met een fysiek goud of zilver rekening. Dan blijft je vermogen namelijk ook écht jouw vermogen en kunnen bankiers er niet mooi weer mee spelen en zichzelf er prachtige bonussen op uitkeren.

Conclusie: Het is terecht dat de banken leeglopen en dat blijven ze voorlopig ook nog wel even doen.

Het zijn daarbij ook vooral bedrijven die hun enorme cash tegoeden anders gaan inzetten. Miljoenen bij één bank aanhouden is veel te gevaarlijk.

Je kan en mag er niet van uitgaan dat de FED of overheid ook in de toekomst grote tegoedhouders tegemoet blijven komen.

Open hier je goudrekening
 
 
 

Artificial intelligence (AI) rapport

AI is de toekomst en we komen het nu al overal tegen. De aandelenhype was in 2019. Nu is er veel meer realisme in de koersen. Koop het rapport en je krijgt tien aandelen analyses inclusief enkele analyse video's!

Bestel het rapport hier
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 25 euro voor de rest van 2023! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

UEC aandelenkoers gisteren -15% (Tom Lassing)

24/03 8:39

Het aandeel UEC verloor gisteren 15%. Er was geen nieuws. Wat is er aan de hand?

In de laatste berichten ging het om de aanstelling van Trecia Canty tot de Raad van Bestuur. Geen slechte zaak, dus dat bericht is in mijn ogen niet negatief.

Het op één na jongste bericht is het persbericht dat ze een veel grotere bewezen voorraad in de bodem hebben liggen. Hun rapportage voldoet nu aan alle gestelde nieuwe norm boekhoudregels. Ook dat lijkt me geen slecht bericht.

En het op twee na laatste bericht is dat ze een voortgangsrapport opgesteld hebben over 2022 en een verwachtingen rapport over 2023. Ook hier zie ik geen negatieve reden in.

Kortom... Wat is er aan de hand.

Ik denk dat het heel simpel is.

UEC is een bedrijf met een beurswaarde van 1 miljard dollar. Als dus een grote aandeelhouder aandelen aanbiedt, dan kan dat even hard aankomen. Nu de banken in de problemen zijn gekomen kan het best zo zijn dat een bank, een pensioenfonds of een beleggingsfonds snel liquide moet.

In zo'n klein aandeel als UEC kan dat een enorme impact op de koers hebben.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd