Beursbox Nieuwsbrief De koersdaling van het aandeel UEC

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De koersdaling van het aandeel UEC
Date: March 27th 2023
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 27 maart 2023
 
 

AEX 731,81 Dow 32.237 USD 1,076 Btc 25.951 Goud 1,968.5

 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen, dan is deze aanbieder mijn nieuwste tip! Binnenkort veel meer over deze aanbieder.

Klik hier
 

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De huidige dip kan wel eens een prachtige kans zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

27/03 7:00

  • Morgen ga ik in het lunchwebinar bespreken waarom één uraniumaandeel ineens in de verdomhoek zit en of dat terecht is.

    Klik hier om daar morgen bij te zijn.

  • Dit weekend ben ik druk in de tuin geweest. Later deze zomer willen oogsten, houdt in dat ik nu de nodige tijd in de tuin investeer. In die zin een heel goede bezigheid voor een geduldige belegger.

  • Gordon Moore (94) is overleden. Hij was de grondlegger en naamgeven van de wet van Moore. Die bepaalde dat we konden voorspellen hoeveel sneller processoren zouden worden. (Verdubbeling snelheid iedere twee jaar)

  • De gasopslag is nog altijd voor bijna 60% gevuld. Men is daar optimistisch over, maar tegen de huidige koersen hadden ze wat mij betreft de gasopslag nu voor bijna 100% gevuld!~

  • Onrust in Israël. Nadat de minister van Defensie waarschuwde voor onrust binnen het leger heeft Netanyahu de minister ontslagen. Hij wil zijn 'hervorming' van de rechtstaat doorvoeren en meer macht naar de regeringsleider brengen. Een gevaarlijke ontwikkeling, maar heel herkenbaar bij mensen die te lang op een machtspositie zitten.

  • KPN heeft enkele personele veranderingen in de Raad van Bestuur bekend gemaakt. Het is een hele stoelendans geworden.

  • Een flink deel van de recent gefaalde bank SVB wordt overgenomen door concurrent First Citizens. First Citizens neemt bezittingen ter waarde van zo'n 90 miljard over voor 72 miljard.

  • Een deel van de broncode van Twitter is enige tijd op Internet te zien geweest. Het was door iemand op Github geplaatst. Github heeft het nog dezelfde dag weer offline gehaald. Twitter heeft nu Github gedaagd om achter de identiteit van de poster te komen.

  • In de VS zijn hypotheekrentes flinhk omlaag gegaan. De vraag is of dit een tijdelijke dip is, of dat er een trend aan zit te komen. Voor de huizenmarkt is het goed als hypotheekrentes dalen.

Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Dit maakt ons extra optimistisch! (Jack Hoogland)

27/03 7:23

Vanaf de dag dat de bankencrisis uitbrak vertelde ik u dat dit het begin was van de grote stijging van goud en zilver.

En donderdag liet ik u zien hoe veelzeggend de reactie van de markt op Powell’s oliedomme renteverhoging was.

Goud noteert nu net onder haar hoogste koers ooit.

Naast de macro-economische situatie geeft de info in onderstaande tweet extra reden om voor de korte termijn zeer optimistisch te zijn.


Sentiment is neutraal, terwijl positionering door institutionele beleggers en hedgefondsen nog steeds laag is.

Deze indicatoren geven aan dat goud de komende weken/maanden fors verder kan stijgen.

Voor de langere termijn geeft onderstaande logaritmische grafiek een razend interessant beeld.

We zien hier dat goud al 30 jaar lang...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Hoe kan je extra op elektriciteit besparen? (Tom Lassing)

27/03 7:47

Op dit moment is het vanwege de salderingsregeling in Nederland nog niet nodig om veel te doen aan het timen van je elektriciteitsgebruik.

In de toekomst kan dat echter enorm gaan veranderen.

Zo is het interessanter om na de salderingsregeling je opbrengsten van de zonnepanelen zelf op te maken. Dat kan je doen door bijvoorbeeld je vrieskist alleen te laten overdag te laten koelen, als de kans groot is dat je zonnepanelen werken. De vrieskist zou het moeten aankunnen om tot wel 12 uur van de nacht te overbruggen.

Ook de wasmachine alleen gebruiken als je zonnepanelen energie opwekken.

Het lijken maar kleine aanpassingen, maar op jaarbasis kan je dit na het aflopen van de salderingsregeling veel geld opleveren.

Als je vervolgens ook nog eens een eigen huisbatterij hebt, dan kan je daar ook weer extra naar kijken. Je wilt die immers net voor de zon onder gaat maximaal vol hebben. Dan is de kans immers het grootst dat je de avond en nacht doorkomt op je batterij.

Heb je ook een elektrische auto, dan kan je die batterij ook gebruiken als buffer. Als je weet dat je de auto de volgende dag vrijwel niet gaat gebruiken, dan kan je de batterij ook desgewenst voor een flink deel leegtrekken voor je elektriciteit van het net afneemt. Interessant als je al weet dat het morgen een zonnige dag gaat worden.

Hoewel het zeker niet meer populair is zou je ook weer kunnen gaan komen met een hoge druk pan (snelkookpan). In mijn vroege jeugd gebruikte mijn moeder die altijd. Alles ging in die ene pan, eigenlijk een ketel. Het voordeel is dat je veel minder stroom of gas gebruikt. Het nadeel is dat het misschien wat minder lekker wordt... Ik kan me de smaak niet meer zo goed herinneren.

Koop hier zonnepanelen (kortingcode Beursbox)
 
 
 

Twee leningverstrekkers overleden (Tom Lassing)

27/03 8:11

Voor mijn vastgoed project in Detroit heb ik via Matching Capital leningen aangetrokken. Ik zit nu over een half jaar tegen de aflossing van die leningen aan.

Ik moet dus gaan kijken of ik nieuwe leningen ga vragen, of dat ik naar een bank of commerciële leningverstrekker ga, of dat ik een flink deel van de huizen verkoop, de leningen aflos en dan een paar huizen volledig in mijn bezit aan ga houden.

Het liefst ga ik voor het opnieuw uitzetten van leningen. Zo kan ik de 31 woningen gewoon aanhouden.

Naar nu blijkt zijn ondertussen twee leningverstrekkers helaas overleden. De erven zullen het geld dus op gaan vragen en niet opnieuw uit willen zetten in leningen.

Daar moet ik dus zeker een oplossing voor gaan vinden. In totaal een bedrag van 160.000 euro moet ik zeker gaan dekken met nieuwe leningen.

Daar ga ik de komende weken mee aan de slag.

Wat overigens al wel gebleken is, is dat op papier de huizen meer dan dubbel zo veel waard zijn geworden. Ik heb achteraf bezien enorm voordelig ingekocht. Dat wil overigens niet zeggen dat ik de huizen ook tegen de huidige theoretische prijzen verkocht krijg. Het gaat om huurhuizen en je moet soms bij verkoop van dat soort woningen ook wat geluk hebben dat er net een paar kopers in de markt zijn. Als er net vraag is, dan kan het enorm meevallen, maar in zo'n kleine markt kan je aanbod ook in een vrijwel lege markt vallen. Daarom ben ik nu al aan het kijken naar oplossingen. Ik wil niet in tijdnood komen en gedwongen worden tot paniekverkopen.

Wil je meer weten, mail me dan op tom@PROTECTED

Ik heb overigens ook een website online staan.

Ga hier naar de website
 
 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

De koersdaling van het aandeel UEC (Tom Lassing)

27/03 8:26

Het was toch iets anders bij de daling van uranium aandeel UEC.

Er blijkt een rapport van een shorter te zijn uitgekomen. Die shorter heeft zelf ook een shortpositie ingenomen.

In zijn rapport schrijft hij dat in zijn ogen UEC verzuimd heeft om winsten te pakken bij de laatste twee oplevingen van de uranium prijs.

Voor mezelf ben ik het op dit punt niet met de shorter eens. Ik zie weinig 'spike' in de uranium markt. Achteraf kan je makkelijk praten als de koers weer iets gedaald is, maar een serieuze spike in de koers van uranium heb ik in mijn ogen niet gezien.

De shorter is van mening dat de uranium voorraden van UEC niet ontgonnen kunnen worden tegen de huidige uranium koersen. Ook dat is niet nieuw. Ik heb al vanaf jaren geleden gezegd dat er een prijs van tenminste $60 per pound nodig is voor alle uranium bedrijven om winst te kunnen maken.

Deze shorter is in mijn ogen simpelweg gebruik aan het maken van negatief beurssentiment om dit aandeel keihard te raken en rijk te worden van de daling die hij met zijn rapport veroorzaakt.

Terecht of onterecht, de daling van de koers is een feit en als belegger zal je dus moeten beslissen wat of je doet. De storm uitzitten, of er nu uit en later tegen hopelijk lagere koersen er weer instappen.

In mijn ogen is hier geen sprake van nieuwe feiten. Dit is puur opportunisme in gang gezet door negatief beurssentiment dat is veroorzaakt door de bankencrisis in de VS. Beleggers zijn schichtig en daar maakt hij heel slim en naar mijn idee bijna crimineel gebruik van.

 

Sponsor Beursbox!
 
 
 

Zilver rapport

Qua aandelen een totaal nieuwe versie en op dat vlak geen 1 op 1 opvolger van het vorige zilver rapport dat in 2020 werd uitgebracht.

Wil je het zilverrapport bestellen (enkele aandelen zitten nu in een opwaartse trend) maak dan 27,49 over naar IBAN NL87ABNA0571043135 tnv Pro Gain BV. Zet er uw E-mail even bij, waarbij u het @ teken even verangt met 'at'.

Ik stuur u dan het rapport z.s.m. per E-mail toe.

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd