Beursbox Nieuwsbrief Berkshire Hathaway jaarvergadering

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Berkshire Hathaway jaarvergadering
Date: May 8th 2023
Online Lezen
 
Beursbox maandag, 8 mei 2023
 
 

AEX 750,48 Dow 33.674 USD 1,104 Btc 25.710 Goud 2,021.79

 
 

Goud kopen?

Wil je snel en veilig fysiek goud kopen, dan is deze aanbieder mijn tip!

Klik hier
 

Crypto Index beleggen

Waarom kiezen uit één crypto munt? Waarom niet direct een portefeuille van de meest populaire munten oppakken? We weten immers niet welke uiteindelijk bij het herstel van die markt de winnaar gaat worden. De portefeuille wordt maandelijks aangepast. De recente dip bleek inderdaad uitgelezen kans te zijn!  (Gebruik kortingcode: "Beursbox" bij aanmelden!)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

08/05 7:00

  • Daytrading is een leuke hobby en voor sommige speculanten een leuke inkomstenbron. De potentie is er om er serieus geld mee te verdienen, maar dat vergt kennis en discipline. Aloys Mattijssen is iemand die heeft bewezen beide te bezitten. Hij geeft op 12 mei een cursus waarbij je in één middag leert hoe je ook met gratis software en een paar belangrijke lessen serieus actief als daytrader kan worden. Mail me even op tom@PROTECTED voor meer info.

  • Morgen bespreek ik algemene beurswijsheden in het lunchwebinar. Bijvoorbeeld waarom zo veel beleggers amper rendement weten te halen met hun aandelenbeleggingen. Het is een leuke hobby, maar rijk worden wil maar niet lukken. Hoe komt dat? Klik hier om er morgen om 12:30 uur bij te zijn.

  • De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag flink hoger.

  • De prijs van ijzererts is op een laagste koers in vijf maanden gekomen. De vraag vanuit China is enorm teruggevallen. Dat moet toch te zien gaan zijn in de economische cijfers van China!

  • De winst van Energy Fuels is enorm meegevallen. Analisten hadden 53 cent per aandeel verwacht. Het werd 72 cent per aandeel. Dat is nogal een verschil. Nu wel een aantekening bij deze cijfers... Het zijn de cijfers na eenmalige posten. Halen we de eenmalige meevallers weg, dan blijft een verlies van 1 cent per aandeel over. De vraag is altijd, moet je eenmalige mee- of tegenvallers meetellen of niet?

  • Het verschil tussen de VS en Nederland? In de VS was het grote nieuws op de zakelijke zenders dit weekend de jaarvergadering van Berkshire Hathaway. In Nederland was het of Max zou kunnen winnen in Miami...

  • Laat je niet foppen met Turkse Lira's die enorm op 1 euro munten lijken! De praktijk om de waardeloze Turkse muntjes te gebruiken neemt flink toe.

  • De kortingen bij Nederlandse supermarkten zijn bedrog. Verpakkingen worden kleiner en prijzen liggen gemiddeld 13% hoger dan een jaar geleden. We betalen in Nederland veel meer voor producten die in België en Duitsland echt veel goedkoper zijn. We worden dus bedrogen door de supermarktketens.

  • Een vrij vertaalde wijsheid van Warren Buffett: Ik denk niet dat het binnenhalen van een paar slimme bankiers die met trucjes geld willen verdienen een enorme meerwaarde zullen creëren.

Beursbox.nl video kanaal
 
 
 

Dit wordt de grootste ooit (Jack Hoogland)

08/05 7:23

Nu goud op het punt staat om door haar hoogste koers ooit te breken, zien we de aandacht van de financiële media langzaamaan toenemen.

Waardoor goud op de radarschermen van steeds meer beleggers verschijnt.

Bloomberg schrijft dat goud stijgt door toenemende druk op de bankensector en de verwachting dat de Fed de rente binnenkort gaat (moeten) verlagen. Zie onderstaande tweet.


Het is inderdaad heel simpel.

Zolang de rente zo hoog blijft zullen meer banken in de problemen komen. En die problemen zullen steeds groter worden.

Verlaagt de Fed echter de rente, dan geeft ze feitelijk de strijd tegen inflatie op.

Zie daar hoe de Federal Reserve zichzelf klem heeft gezet.

Tegelijk zien we nu dat maar liefst 50% van de Amerikaanse spaarders zich niet langer veilig voelt bij hun bank. Zie onderstaande tweet.


Als spaarders hun vertrouwen in banken verliezen...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Serieus lange termijn rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik je zien hoe je met 200 euro in de maand toch in 25 jaar miljonair kan worden! OOK tijdens en met een crisis zoals we die eventueel (gaan) doormaken!

Kijk hier
 

Ondernemen iets voor jou?

Kijk voor de gein eens op Succesverhaal.nl. Een site vol met motiverende artikelen. Dat heb je als ondernemer af en toe gewoon even nodig!

Kijk hier
 
 
 

Berkshire Hathaway jaarvergadering (Tom Lassing)

08/05 7:47

Ieder jaar is het een enorme happening in Omaha, de jaarlijkse vergadering van Berkshire Hathaway. Voor Warren Buffett en Charlie Munger een perfecte mogelijkheid om niet alleen zelf vol in de belangstelling te staan, maar ook een enorme reclame voor al hun bedrijven waarin ze investeren te maken. Voor de desbetreffende bedrijven is het dan ook een belangrijk moment en ze willen er graag bij zijn.

Warren en Charlie zijn overigens beide al meer dan 90 jaar oud. De vraag is ieder jaar weer of het de laatste show voor deze mannen is. 

Er komen zo'n 30.000 aandeelhouders op de jaarvergadering af en het is voor heel Omaha een belangrijke economische pijler.

Hotelkamers kosten rond dit weekend altijd een fortuin.

Soms ben je beter en goedkoper af om 100 kilometer verderop een hotelkamer te nemen en iedere dag heen en weer te rijden. Het evenement duurt altijd drie dagen. Het hoogtepunt is wat mij betreft op zaterdagmiddag als de vraag en antwoorden sessie gehouden wordt.

De resultaten van Berkshire Hathaway waren het eerste kwartaal niet slecht. Er was een operationele winst groei van ruim 12%. Ze kopen nog altijd eigen aandelen terug en gaan zelfs de hoeveelheid geld dat ze er voor reserveren vergroten.

De zaterdag bijeenkomst werd live uitgezonden voor CNBC. Het duurde ruim 7 uur. Je kan het hier nog eens nazien.

 
 

Hoe verliep april voor Neo Finance (Tom Lassing)

08/05 8:10

Het crowdfunding platform verstrekte ter waarde van 3 miljoen euro aan nieuwe leningen.

In de Secundaire markt ging een bedrag van 214.000 euro om.

De gemiddelde rente steeg naar 13,44% en er werd in April 504.100 euro aan rente aan de lening verstrekkers uitgekeerd.

Geen records afgelopen maand. Dat zien we ook terug in het aantal beschikbare leningen. Eigenlijk waren er heel de maand op ieder moment wel 20 leningen beschikbaar.

We hebben andere tijden gekend, waarbij er weken waren dat je geluk had als er één lening nog open stond voor handmatige beleggingen.

De meeste leningen worden overigens nog altijd via de auto-invest mogelijkheid verstrekt.

Je bepaalt via de auto-invest optie zelf op welke voorwaarden het systeem automatisch kan inschrijven op leningen en hoeveel geld je dan beschikbaar wilt stellen voor die rekening. Een prachtige mogelijkheid waar bijna iedereen wel gebruik van maakt. Daarnaast kan je dan altijd nog kijken of je ook handmatig nog leningen kan of wilt verstrekken.

Over de auto-invest mogelijkheid heb ik de nodige video's gemaakt.

Kijk hier naar één van die video's.

Mijn Neo Finance website
 
 
 

Succesverhalen, leer er van

Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden!

Schrijf gratis in
 

De Slimste Belegger

De Slimste Belegger is onze community voor en door beleggers van meer dan 7500 leden. Vip leden krijgen tips en adviezen van de expert beleggers. Je kunt bijvoorbeeld, als je bijvoorbeeld scheef zit in een bepaalde positie, advies vragen van experts.

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Logica soms ver te zoeken (Tom Lassing)

08/05 8:26

Misschien viel het u vrijdag al op. In het Marktbeeld artikel besprak ik het aandeel Apple dat bij de presentatie van de cijfers tegenviel, maar een koerswinst liet zien. Ook besprak ik een klein trendaandeel dat spotgoedkoop is en 50% meer omzet maakte en dat verloor tijdens beursuren meer dan 4% aan waarde. De cijfers werden bekend en beleggers reageerden er vrijwel niet op.

De logica is soms ver te zoeken.

Hoe komt dat?

Het heeft veel te maken met hoe bekend een aandeel is. Apple kent iedereen. Dat aandeel wordt ook in indexen opgenomen en pensioenfondsen zitten er in. Als zo'n pensioenfonds dus gaat kopen, dan gaat de koers omhoog, ongeacht wat het nieuws die dag is.

Het andere aandeel is onbekend. Onbekend maakt onbemind. De onderwaardering is daar het bewijs van. Hoe goed het bedrijf ook presteert, als niemand er aandacht aan wil besteden, dan zien beleggers het niet.

Iedere publicatie bespreekt Apple. Dat is dus waar beleggers ook massaal naar kijken.

Uiteindelijk is het dus heel simpel. Beleggers zijn over het algemeen dom en kortzichtig en willen dat ook graag blijven. Ze blijven abonnee bij de grotere beleggersbladen en nieuwsbrieven en blijven dus allemaal hetzelfde lezen en hetzelfde doen. Dat houdt in, dat ze dus steeds naast de hoofdprijs grijpen... Wil je meer rendement als de rest maken, dan zal je andere dingen moeten doen! Zo simpel is het.


Sponsor Beursbox!
 
 
 

Zilver rapport

Qua aandelen een totaal nieuwe versie en op dat vlak geen 1 op 1 opvolger van het vorige zilver rapport dat in 2020 werd uitgebracht.

Wil je het zilverrapport bestellen (enkele aandelen zitten nu in een opwaartse trend) maak dan 27,49 over naar IBAN NL87ABNA0571043135 tnv Pro Gain BV. Zet er uw E-mail even bij, waarbij u het @ teken even verangt met 'at'.

Ik stuur u dan het rapport z.s.m. per E-mail toe.

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd