Beursbox Nieuwsbrief Hoe veel levert vastgoed eigenlijk op

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Hoe veel levert vastgoed eigenlijk op
Date: May 9th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 9 mei 2023
 
 

AEX 752,68 Dow 33.618 USD 1,099 Btc 25.117 Goud 2,026.77

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Een extreem actuele crypto nieuwsbrief

Voor slechts 25 euro krijg je de rest van 2023 dagelijks van Joost een update over de actuele stand van zaken in Crypto land. Joost zit er echt bovenop, dus je bent altijd 'bij'.

Kijk hier voor meer informatie.

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

09/05 7:00

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar enkele belangrijke beurswijsheden bespreken. Waarom bijvoorbeeld particuliere beleggers massaal geld verliezen op de beurs! Klik hier om er om 12:30 uur live bij te zijn.

  • Storing bij NEO Finance. Het systeem blijft de Xirr nu niet goed uit te kunnen rekenen. Verder niet van belang, maar de geschatte rendementen zijn nu mogelijk iets te laag.

  • Gisteren stonden er in de middag 'slechts' 8 leningen bij Neo Finance in de actieve markt die nog niet volledig gevuld waren. Het gaat dus de goede kant weer op en leningen worden sneller gevuld. Ik heb gisteren weer al mijn beschikbare cash ingezet. Later op de dag kwamen er weer meer leningen in de open markt bij. Vanochtend stonden er veertien leningen open.

  • Er is wat onrust in de crypto wereld omdat Binance al twee keer het opnemen van bitcoins heeft stopgezet. Er is te veel onrust in de markt.

  • Volgens Elliott Wave International denkt dat er nog veel meer banken zullen gaan omvallen. In dit Engelstalige artikel kan je er meer over lezen. https://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/more-banks-could-collapse-a-lot-more-ewi

  • In Liechtenstein mogen inwoners binnenkort de overheid ook in bitcoins betalen. De overheid zelf gaat die bitcoins eigenlijk direct weer inwisselen voor Zwitserse franks. Ze gaat dus geen bitcoin reserves aanhouden.

  • EU wil Chinese bedrijven die Rusland helpen op een zwarte lijst zetten. Ik denk dat het weinig zal helpen, omdat Chinezen meestal meerdere firma's hebben binnen hetzelfde concern. Als je dus de top niet raakt, heeft het geen enkele zin. Dus alleen als de EU er achter komt wie de firma die aan Rusland levert in feite bezit, heeft het zin. China gaat niet helpen om aan die informatie te komen.

  • Enkele weken geleden was de brede verwachting dat olieprijzen weer boven de $100 zouden komen. De paniek was fors. We staan nu weken later rond de $75. Het is duidelijk dat analisten er ook maar een slag naar slaan. Alle paniek was voor niets. Rusland en Saoedi Arabië bepalen de prijs van olie niet meer.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Hoeveel levert vastgoed eigenlijk op? (Tom Lassing)

09/05 7:29

Ik kreeg een aanbieding in de post en die geeft een goede indicatie van mogelijke rendementen.

Een bedrijf biedt mij 6,8% rendement. Er zit bij hen een forse adder onder het gras, want als het vastgoed in de toekomst minder waard is dan het geld dat ze nu ophalen, dan krijg ik een deel van mijn geld niet terug. Ze lenen namelijk al het geld ze voor de aankoop nodig hebben en leggen zelf dus geen geld in. De winst moet vooral komen van de waardevermeerdering van het vastgoed, want hun kosten moeten ook goedgemaakt worden.

Ik bied zelf mijn geldverstrekkers 8% rente maar ik leen minder dan 50% van de waarde van het vastgoed. De kans dat het dus in de toekomst een probleem gaat worden is vrij klein. Daarbij bezit mijn bedrijf meer dan alleen het vastgoed.

Misschien heb ik dan geen mooi glazen kantoorpand, maar ik schat in dat je als geldverstrekker bij mij heel wat beter af gaat zijn.

Maar ja... Beleggers kijken vaak naar de verpakking en niet naar de inhoud. Die aanbieder maakt er een mooie uitziende folder van en alle kosten daarvoor betaal je als investeerder uiteindelijk wel. Daarom hun 6,8% tegenover mijn 8% denk ik dan.

Wat voor belegger ben jij? Ga je voor de glanzende folder, of liever voor het rendement?


Binnenkort ga ik een presentatie geven over mijn project in Detroit. Hoe ik het heb opgezet en waar ik heen wil. Daar bij staat de toekomst nog niet vast, dus ik neem de aanwezigen mee langs meerdere mogelijkheden die nog open staan.

Wil je er bij zijn, mail me dan op tom@PROTECTED

Mijn project in Detroit
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Daghandel / daytrading (Tom Lassing)

09/05 7:43

Het is voor velen een leuke hobby en voor enkelen echt hun inkomen. Het is allemaal mogelijk, maar het is wel enorm belangrijk dat u weet waar u mee bezig bent als u er aan gaat beginnen.

Enkele zaken zijn belangrijk om niet de volgende te worden die denkt rijk te worden en ondertussen anderen rijk maakt met de gemaakte blunders.

Ik kan dus met name benadrukken dat een cursus volgen een must is.

Het is in feite een vak. Een vak dat je extreem snel kan leren, maar het blijft wel iets waar kennis en discipline voor nodig is.

Aloys laat vrijdag zien wat er voor nodig is om een goede daghandelaar te worden.

Na die maddag kan je met gratis software aan de slag. Je kan zelfs de eerste weken oefenen met een gratis nepportefeuille. Zo kan je ervaring opdoen, zonder dat het je geld kost!

Wil je meer weten over de cursus van aanstaande vrijdag, mail me dan even op tom@PROTECTED

 
 

Stand van zaken Detroit (Tom Lassing)

09/05 8:10

Ik heb 31 woningen in Detroit. Ik kreeg over april van 18 woningen op tijd de huur.

Nu ziet dat er dramatisch uit, maar ik heb de nodige mutaties gehad. Onder andere met nieuwe huurders die onder een overheidsprogramma in de huizen zitten. De overheid in de VS is er goed voor, maar het duurt maanden voor ze de eerste betaling in orde gebracht hebben. Ik heb bij twee woningen nog de huur tegoed vanwege de nieuwe huurders onder die regeling.

Daarnaast zijn er in april gedurende de maand drie nieuwe huurders ingetrokken. Die huurders betalen de eerste maand een borg en betalen in mei de eerste huur over zowel een deel van april als de gehele maand mei.

Uiteindelijk blijven er 8 woningen over waar ik geen huur over kreeg.

Drie omdat ik die huizen aan het renoveren ben en drie omdat ik daar huurders in het zitten die niet betalen.

De laatste twee huizen staan nu leeg in afwachting van nieuwe huurders.

De drie huurders die niet betalen zijn al gedagvaard.

Eén van de drie heeft al een schuld van 13.245 dollar opgebouwd. Ik verwacht een flink deel van het bedrag nog via de overheid te gaan verkrijgen. Dat wat de overheid niet overmaakt, zal ik bij de persoon zelf gaan verhalen. Dat zijn vaak projecten van een lange adem.

---

Binnenkort ga ik een presentatie geven over mijn project in Detroit. Hoe ik het heb opgezet en waar ik heen wil. Daar bij staat de toekomst nog niet vast, dus ik neem de aanwezigen mee langs meerdere mogelijkheden die nog open staan.

Wil je er bij zijn, mail me dan op tom@PROTECTED 

Mijn project in Detroit
 
 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Meer rendement op uw spaargeld

De rente bij de bank is extreem laag. U moet iets anders doen met uw spaargeld. Iets met vrijwel net zo weinig risico maar veel meer rente. Kijk hier naar het financieren van kleinschalige onroerend goed projecten.

Kijk hier
 
 
 

9 mei, voor Russen een belangrijke dag (Tom Lassing)

09/05 8:32

Vandaag de grote parade in Moskou. Al sinds de Tweede Wereldoorlog een moment waarop de Russische leiders hun macht kunnen tonen. Men laat graag zien hoe groot en machtig het Russische leger is. Het zou onoverwinnelijk zijn.

Het wordt dit jaar toch een wat gênante vertoning voor Putin. In tien maanden tijd heeft het Russische leger het stadje Bachmut niet kunnen veroveren en keer op keer wordt Rusland vernederd op het slagveld. Het winteroffensief van de Russen is compleet mislukt en met angst en beven wordt door hen nu op het offensief van Oekraïne gewacht.

Dit is niet wat Putin in februari 2022 voor ogen had.

Het had een wandeling naar Kiev moeten worden.

De Russen hadden vandaag de val van Bachmut bekend willen maken, maar zelfs dat kleine overwinninkje is ze niet gegund.

De inval in Oekraïne is een faliekante mislukking gebleken. Rusland is haar status als tweede leger in de wereld nu kwijt. De Russische wapenindustrie is haar nummer twee export plek op de wereld kwijt, de Russische economie krijgt enorme klappen en de Russische luchtvaartindustrie en sector is tot een lokale activiteit verworden. Als je beste partners in de wereld Noord Korea, Syrië en Iran zijn geworden, dan weet je dat het niet goed met je gaat.

Zelfs China neemt afstand van Rusland.

De inval en het gedrag van de Russen valt nu eenmaal niet goed te praten. Dag in dag uit plegen de Russen oorlogsmisdaden in Oekraïne. Wie dat goed wil praten, is een slecht mens.

Een meerderheid van de Russen staat echter nog steeds achter Putin. Hij heeft een tevredenheidspercentage van boven de 70%. Deels komt dat omdat de Russen geen idee hebben wat er speelt en hoe hun eigen leger zich gedraagt in Oekraïne.

Erger is in mijn ogen dat er in het westen mensen zijn die het gedrag van het Russische leger goedpraten. In het westen heb je wel de mogelijkheid de waarheid te achterhalen. Als je dan het Russische gedrag in Oekraïne goedpraat, wat zegt dat dan...

Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd