Beursbox Nieuwsbrief Waarom zou je goud kopen?

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Waarom zou je goud kopen?
Date: May 10th 2023
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 10 mei 2023
 
 

AEX 748,38 Dow 33.661 USD 1,096 Btc 25.307 Goud 2,029.04

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu voor een betrouwbare en goedkope broker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer aan qua waarde. De afgelopen maanden heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

10/05 7:00

  • Vandaag alweer mijn 100e lunchwebinar samen met FXFlat. Ik ga het hebben over Warren Buffett's succes aandeel.

    Wil je er om 12:30 uur bij zijn, klik dan hier.

  • Er is nog ruimte bij de daytradingcursus van vrijdag! Mail me even op tom@PROTECTED als je daarover meer informatie wilt ontvangen!

  • Gisteren heeft de vorige Amerikaanse president zijn verkrachtingsrechtszaak verloren. Hij moet nu 5 miljoen dollar schadevergoeding gaan betalen. Ik denk niet dat hij dat ooit gaat doen, dus dit verhaal is nog lang niet over. Ondertussen lopen er nog meerdere andere rechtszaken tegen hem, terwijl hij zelf nog tientallen rechtszaken tegen anderen opgezet heeft.

  • Ryanair heeft 300 737 MAX 10 vliegtuigen bij Boeing besteld. Het is een harde onderhandelingsstrijd geworden, maar Ryanair had eigenlijk geen andere opties en Boeing wist het.

  • De staking bij Albert Heijn is over. het personeel is akkoord gegaan met 10% meer loon.

  • Een vrij unieke situatie bij Philips. Aandeelhouders gingen massaal niet akkoord met het decharge verlenen aan de directie. Daarmee stellen ze de directie dus verantwoordelijk voor het beleid van afgelopen jaar. 

  • ABNAMRO boekte het eerste kwartaal flink meer winst. Er was een nettowinst van 523 miljoen euro. Dat is 77% meer ten opzichte van een jaar geleden. De vraag roept zich op, waarom krijgen spaarders nog altijd bijna geen rente als de bank in staat is zulke winsten te realiseren? Waarom zou je je spaargeld bij ABNAMRO aanhouden als je je dat realiseert?

  • De Duitse toezichthouder waarschuwtr voor onrust bij de banken en mogelijke prijsdalingen in de onroerend goed sector.

  • Rivian maakte minder verlies dan werd verwacht en het bedrijf verwacht de productie doelen te gaan halen.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Dit soort koopjes ga je straks niet meer tegenkomen! (Jack Hoogland)

10/05 7:21

Vrijdag vertelde ik u al over het unieke, spotgoedkope lithiumaandeel dat we voor ons nieuwe "Super Rendement Rapport" hebben ontdekt.

Waarmee je de komende jaren maximaal profiteert van het alsmaar stijgende tekort aan lithium.

Daarnaast ontdekten we deze maand een fantastisch, belachelijk goedkoop zilveraandeel.

Bedrijf dat twee jaar geleden een zilvermijn aankocht, en die razendsnel in productie bracht. 

Waarna het vorig jaar nog eens drie mijnen aankocht.

Productie stijgt van 2,2 miljoen ounces vorig jaar naar maar liefst 4,8 miljoen ounces in 2024.

Dat is nog eens groei!

Aandeel noteert slechts vier keer de voor komend jaar verwachte winst.

Terwijl die winst de komende jaren juist enorm hard zal stijgen.

Koerspotentieel 1470 procent!

Dit soort koopjes ga je straks niet meer tegenkomen!
Bestel hier het nieuwe "Super Rendement Rapport"

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Neo Finance rendementen (Tom Lassing)

10/05 7:48

Het is niet zo dat iedere geldlener binnen het Neo Finance systeem netjes op tijd rente en aflossing overmaakt.

Wie als geldlener achter komt te lopen, moet ook rente betalen over het te laat betaalde bedrag. In feite wordt de lening dus groter. Als de lener dus later alsnog gaat betalen, dan levert de lening de geldverstrekker extra rendement op. Zeker bij leningen met een rente hogere dan de inflatie een echte winst. De rente ligt in Litouwen wat hoger dan in Nederland en België, dus voor ons in Nederland en België is het aanbod van Neo Finance extra interessant.

Ondertussen zie ik in mijn eigen portefeuille dat er al op veel van die te late leningen afgelost wordt. Ze betalen dus vaak uiteindelijk wel. Ik moet alleen iets langer geduld hebben.

Nu mijn portefeuille al wat jaren loopt (Ik begon eind 2018 met investeren in consumentenleningen) zie ik dat sommige van de slechte leningen qua ontvangen bedragen al voorbij hun oorspronkelijke lening bedrag zijn gekomen, terwijl er nog een behoorlijk deel van de lening zelf open staat.

Ondanks dat de lener dus te laat was, begint het ook voor mij 'echte' winst te worden.

Je moet even door die eerste jaren heen. Mijn portefeuille begint volwassen te worden. Een goede zaak. Dat geeft wat meer rust in de tent omdat de voorspelbaarheid van de rendementen dan ook toeneemt.

Meer weten over Neo Finance? Kijk hier. Dat is mijn Nederlandstalige site over Neo Finance.

Naar mijn site
 
 
 

Waarom zou je goud kopen? (Tom Lassing)

10/05 8:12

Ik denk dat er meerdere redenen voor kunnen zijn. Ik ga daarbij ook een niet helemaal legale reden noemen.

Voor ik echter begin met de redenen, wil ik al kwijt dat je GEEN fysiek goud moet kopen om er mee te speculeren.

Ik denk dat voor speculatie andere middelen slimmer en goedkoper zijn.

Maar waarom dan wel fysiek goud kopen en waar het te bewaren?

- Ik heb zelf goud op de online goudrekening als spaargeld. Ik heb mijn spaargeld liever in gouyd dan op een spaarrekening in euro's waar vervolgens x% inflatie vanaf gaat.

Een tegenargument daarvoor kan zijn dat goud minder waard kan worden... Dat klopt, maar het kan ook meer waard worden. Bij spaargeld op de spaarrekening heb ik de zekerheid van verlies vanwege inflatie. Dat is voor mij geen optie.

Ik denk dat per saldo en op termijn goud een goede bescherming is tegen inflatie.

Waarom een online goudrekening?

- Puur omdat het enorme voordelen heeft. Ik kan, waar ook ter wereld, mijn goud verkopen en inwisselen tegen in ieder geval de euro en mogelijk tegen andere valuta. Dat scheelt per goudrekening. Fysiek goud kan gestolen worden en waar kan ik dat makkelijk en tegen een eerlijke prijs inwisselen? Het is niet praktisch en daarbij veel risicovoller voor zowel jou als goudbezitter als de partij die het gaat kopen, want die heeft geen 100% zekerheid dat het goud zuiver is. Dat ga je in de prijs voelen.

Overweeg deze goudrekening voor je aankopen.

Dan de potentieel illegale reden om fysiek goud te bezitten en thuis te bewaren. (of in een kluis bij de bank, maar ik ben daar geen voorstander van. Als de bank in de problemen komt, hoe kom je dan bij je kluis?)

Ik bedoel dan vooral het bezitten van gouden munten.

Het voordeel van die dingen is dat je ze buiten het zicht van belastingdienst en overheid kan houden. In Nederland moet je belasting betalen over schenkingen aan je kinderen. 

Geef je ze echter een paar gouden munten mee, dan ziet niemand dat en hoort niemand er van. Ze kunnen zelf kijken of ze die gouden munten bewaren voor slechte(re) tijden of voor hun nageslacht. Ze kunnen de munten ook inwisselen om vervolgens het gekregen geld nu uit te geven. Als ze dat niet in één keer met veel munten doen, is er geen haan die er naar kraait. Het is een prachtige manier om je nageslacht iets na te laten, zonder dat de fiscus een flink deel inpikt. Het mag niet, maar alle rijke families doen het. Het is niet voor niets zo dat er nog zo veel gouden tientjes van de Willempies in omloop zijn. In feite is het ook indertijd door de overheid vanwege die reden dat die munten werden uitgegeven. Er waren indertijd weinig alternatieven om spaargeld veilig vast te leggen. Ik maakte vorig jaar met Milo een leuke video over gouden munten. Je kan die video hier kijken.

 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Eén kilometer terreinwinst (Tom Lassing)

10/05 8:40

De Oekraïners wisten bij Kromovo een aardige terreinwinst te maken. Nog altijd ga ik er van uit dat het puur het uittesten van de kracht van de vijand is.

Ook ten zuiden van Bachmut werd gisteren een terrein van zes vierkante kilometer op de Russen herovert.

Daarbij werden gisteren en eergisteren elders lang het front enorm veel himars afgevuurd en het zou zonde zijn als dat niet ter voorbereiding van een komende opmars is.

9 mei ging gisteren voorbij zonder dat er ergens een enorme verrassing werd gerealiseerd. Rusland viel de laatste dagen vooral met lange afstand drones en raketten de steden in Oekraïne aan. Dat is puur terreur en raakt de kracht van het Oekraïense leger eigenlijk vrijwel niet. Het geeft daarbij in mijn ogen ook aan hoe machteloos Rusland momenteel is. Putin wilde heel graag op 9 mei iets moois te vertellen hebben en hij stond letterlijk met lege handen. Meer dan huilen over de kracht van de vijand en vermeende vijand kon hij niet. Rusland is zielig emn Rusland wordt aangevallen, daarbij even buiten beschouwing latende dat hij die oorlog begonnen is.

De parade in Moskou was kort en Putin was weer snel weg. Blijkbaar bang dat er nog weer een drone op het toneel zou verschijnen? Opvallend was dat in Moskou geen enkele voor de strijd geschikte tank rondgereden werd.

De parade was leuk voor de Russen, maar de rest van de wereld was niet onder de indruk. Niet van de parade en zeker niet van de speech van Putin.

Hij begon de oorlog en nu jankt hij over het feit dat de Oekraïners terugvechten.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd