Beursbox Nieuwsbrief Gerard Sanderink moet dokken

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Gerard Sanderink moet dokken
Date: May 17th 2023
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 17 mei 2023
 
 

AEX 756,22 Dow 33.012 USD 1,085 Btc 24.927 Goud 1,987.98

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu voor een betrouwbare en goedkope broker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer aan qua waarde. De afgelopen maanden heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

17/05 7:00

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een bankaandeel bespreken. Ik ben geen fan van banken, maar als het bloed door de straten stroomt, dan moet je toch even gaan opletten. Klik hier om er om 12:30 uur live bij te zijn.

  • Nederland heeft een tekort aan wooneenheden, maar ondertussen neemt het aantal vergunningen voor nieuwbouw verder af. Wat is hier de reden voor? Is het inflatie, is het bouwleges, is het vergunningen, is het de hogere rente, is het CO2? Of is het de combinatie van al die negatieve factoren die nu tegenwerken?

  • Er is in Nederland een lage werkloosheid EN een tekort aan geschoold personeel. Er staan momenteel 437.000 vacatures open. Wil je dus werken, dan kan je werken. Misschien niet in je droombaan, maar er zijn banen genoeg.

  • De Nederlandse economie kromp de afgelopen maanden met 0,7%. Dat terwijl België (+0,4%), Frankrijk (+0,2%) en Duitsland (0%) hun economie juist zagen groeien of gelijk blijven.

  • De Giro in Italië bewijst al dat Corona nog niet weg is. Ook in China is de ziekte nog altijd niet goed overwonnen. Besmettingen blijven de kop opsteken en in China kost de ziekte nog altijd mensenlevens.

  • Elon Musk heeft aangegeven dat hij zonder toezichthouder blijft twitteren, ondanks dat hij zijn twitterberichten voor verzending moet laten nazien door een bedrijfsadvocaat. Hij is zo rijk, hij betaalt de boetes wel. Hij laat daarmee goed zien waarom regels voor de rijksten op aarde niet gelden. Ze kopen zich gewoon los. Geld hebben ze immers zat. Voor de rijksten op aarde is vrijheidsberoving door opsluiting de enige effectieve straf, maar dan niet in een aparte luxe gevangenis zoals we nu vaak zien.

  • Biden zou eigenlijk een bezoek aan Australië gaan brengen, maar kan niet weg vanwege de problemen rondom het Amerikaanse schuldenplafond. We zien hier dat het probleem nu echt serieuze vormen aan dreigt te nemen!

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Een beter moment gaat er nooit meer komen! (Jack Hoogland)

17/05 7:21

Vorige week liet ik u al zien waarom een enorme bull markt in uranium een mathematische zekerheid is.

Ook vanuit de sector zelf kregen we de afgelopen dagen sterke signalen dat er sprake is van een unieke situatie.

CEO Boris Schucht van Urenco vertelde vrijdag dat het aantal binnenkomende orders voor verrijkt uranium hard aan het stijgen is. Zie onderstaande tweet.


Volgens Schucht is het momentum rond kernenergie nu het grootst in 40 jaar.

Steeds meer klanten plaatsen nu zelfs orders voor de gehele resterende levensduur van hun kerncentrales!

 Daarnaast vertelde het hoofd van het Amerikaanse Nuclear Energy Institute gisteren dat dit wat haar betreft de voor kernenergie beste periode ooit is. Zie onderstaande tweet.


Overal waar we kijken, zien we de vraag stijgen. Aldus CEO Maria Kosnick.

Toen ik de uitspraken hierboven zag, moest ik gelijk denken aan...
Klik hier om verder te lezen

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Japanse aandelenbeurs op recordhoogte (Tom Lassing)

17/05 7:48

De Nikkei (Topix index) heeft een nieuwe recordstand bereikt. Het feit dat een nieuwe top is bereikt is goed nieuws, maar het is vooral opmerkelijk omdat de vorige top in 1990 was...

33 jaar geleden!

Japanse aandelen hadden 33 jaar nodig om qua index op hetzelfde niveau te komen!

Zo veel geduld had je moeten hebben als je toen was blijven zitten met de gedachte dat het wel weer goed zou komen. Ik was een jonge man die net enkele jaren aan het beleggen was toen die top daar werd gezet.

Het was toen nogal wat, want aandelen waren toen vooral het domein van Japanse huisvrouwen. De mannen waren namelijk keihard aan het werk en vooral vrouwen hadden de tijd om te beleggen.

Die enorme daling van toen kwam door het klappen van de onroerend goed markt en het deed niet veel goeds voor de rechten en zelfstandigheid van vrouwen in Japan.

 
 

Wells Fargo wil een deal sluiten (Tom Lassing)

17/05 8:12

De bank Wells Fargo is bereid aandeelhouders een bedrag van 1 miljard dollar uit te keren om daarmee rechtszaken te voorkomen.

Waarom?

De bank werd enkele jaren geleden gesnapt op frauduleuze handelingen. Medewerkers kregen bonussen als ze persoonlijk meer omzet maakten en de medewerkers besloten massaal de klanten dure rekeningen in de mik te schuiven. Handtekening zetten was niet nodig, dat deden de medewerkers zelf wel. Ze incasseerden de bonus en de klant zich maar afvragen waarom de kosten zo hoog opliepen.

Nu is het vreemde dat een uitkering van een miljard dollar uit het bedrijf de aandeelhouders niet echt helpt. Immers is het een sigaar uit eigen doos. De onderneming wordt er 1 miljard dollar minder waard van.

De waarde van het aandeel Wells Fargo daalde indertijd 54 miljard... Nu dus compenseren met één miljard is wel een heel klein doekje voor het bloeden. Daarbij gaat 19% van de 1 miljard naar de advocaten van de aanklagende beleggers.

In 2019 kwam er een nieuwe CEO die schoon schip moest maken. Pas nu denkt hjij dat het lek boven water is. De manier van werken binnen de bank was zo giftig dat het vier jaar duurde voor de rotte appels weggehaald waren.

Ondertussen is een voormalige grote fan van de bank al geen aandeelhouder meer. Warren Buffett was heel lang een grote fan, maar werd akelig verrast door de fraude van zoveel medewerkers en het onvermogen van de directie om de fraude te herkennen en er snel op te reageren.


 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Gerard Sanderink moet dokken (Tom Lassing)

17/05 8:36

Al jaren is Gerard Sanderink zijn voormalige vriendin aan het uitmaken voor van alles en nog wat terwijl hij al die beschuldigingen aan haar adres niet hard kan maken.

Fraude, diefstal hij maakt er steeds weer een spannend verhaal van, maar bewijzen legt hij niet voor. Ondertussen schaadt hij de goede naam van zijn voormalige vriendin.

Ze heeft hem daarom voor smaad aangeklaagd en deze zaak nu gewonnen. Gerard mag nu in totaal 4,6 miljoen euro naar haar overmaken.

Ik vrees dat hij dat uit zichzelf niet gaat doen, zodat er wel beslag zal moeten worden gelegd op zijn resterende bezittingen. Ondertussen is Gerard al zijn functies al aan het kwijtraken, want niemand wil nog iets met hem te maken hebben.

Het is ontzettend sneu dat zo'n goede ondernemer zo diep gezakt is. Is het ouderdom, is het ziekte? Hoe dan ook het is sneu voor hem, maar het is wel terecht dat hij nu aangepakt is. Helaas voor hem heeft hij blijkbaar niemand die hem in het gareel kan houden. 


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd