Beursbox Nieuwsbrief Made in the USA

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Made in the USA
Date: May 24th 2023
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 24 mei 2023
 
 

AEX 765,98 Dow 33.055 USD 1,078 Btc 24.926 Goud 1,979.55

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu voor een betrouwbare en goedkope broker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer aan qua waarde. De afgelopen maanden heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

24/05 7:00

  • Vandaag even geen lunchwebinar omdat Arash een weekje vakantie heeft.

  • Ron DeSantis gaat vandaag, in een interview met Elon Musk, zijn kandidaatsstelling voor de nominatie voor het presientschap namens de Republikeinse partij bekend maken. Waarom Elon Musk? Dat heeft alles te maken met de denkbeelden van Musk en het feit dat hij Twitter wil inzetten voor de campagne. Vooralsnog maakt DeSantis geen enkele kans. Trump moet het zelf voor hemzelf verpesten, anders maakt geen enkele andere Republikein ook maar een schijn van kans.

  • De Amerikaanse beurzen gisteren lager. Steeds meer beleggers (waaronder ik) halen even de chips van tafel en stappen even uit. Ik heb gisteren ook weer wat aandelen verkocht. Mijn video er over vindt je hier.

  • Er is een stoel vrijgekomen vanwege een afzegging voor de vastgoed bijeenkomst op 1 juni. Ik geef dan in mijn kantoor uitleg over hoe ik mijn project in Detroit gestart ben, waar ik nu sta en waar ik heen wil de komende jaren. Toegang is gratis. Ik begin om 19:30 uur. Aanmelden via tom@PROTECTED

  • Goudmijnbedrijf McEwen heeft de relatie met Sprott Resource Lending verbroken nadat de lening van 25 miljoen was afgelost.

  • Netflix is nu ook in de VS begonnen met het aanpakken van het wachtwoorden delen. In Europa verliep dat verbazingwekkend soepel. Blijkbaar is men zo verzot op Netflix dat de bereidheid om er toch voor te betalen enorm groot is. De vraag is uiteraard of dat in hun belangrijkste markt ook zo is.

  • Volgens de CEO van Ford zullen de prijzen van elektrische auto's voorlopig wel even onder druk blijven staan.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Het gaat verbazingwekkend hard! (Jack Hoogland)

24/05 7:21

Als ik aan de energietransitie en aan kernenergie denk, dan schiet vaak  onderstaande quote van Churchill door mijn hoofd.

In het ene na het andere land zien we de omslag van kernenergie afbouwen naar bestaande kerncentrales openhouden naar fors investeren in kernenergie.

Frankrijk is daar een goed voorbeeld van. Maandag liet ik u al zien dat Frankrijk nu ook de volgende stap zet. Gaat de bouw van nieuwe kerncentrales met twee jaar versnellen.

En vorige week zag ik dat ook het fors in kernenergie investerende Zuid-Korea de bouw van nieuwe kerncentrales gaat versnellen. Zie onderstaande tweet.

Dit is een nieuwe ontwikkeling, want tot vorige week zag ik nooit berichten over landen die de bouw van nieuwe kerncentrales gingen versnellen!

Nu klinkt ook in Nederland de roep om de bouw van kerncentrales te versnellen én zien we plannen om kleine kerncentrales (SMR’s) aan te schaffen voor de zes grote industrieclusters.

Tel je alles bij elkaar op, dan zal het aandeel kernenergie in Nederland stijgen van...
Klik hier om verder te lezen  

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

De rol van goud (Tom Lassing)

24/05 7:43

De verhuizing van een derde van het goud van DNB naar Zeist was groot nieuws in Nederland. In het diepste geheim werd deze grote schat naar Zeist vervoerd. In één klap is de gemeente Zeist de rijkste gemeente van Nederland geworden... en toch ook weer niet.

Waarom houdt Nederland zo'n enorme hoeveelheid aan goud aan, als je daar toch niets mee doet?

Het ligt er immers maar niets te doen! Het is dood kapitaal.

De reden werd door een DNB medewerkers gegeven.

Vrij vertaald kwam het er op neer: "Als alles faalt, dan hebben we nog altijd ons goud".

En daarmee heeft u direct uw reden om goud te willen bezitten.

Het is immers helemaal zo gek niet te veronderstellen dat bijvoorbeeld uw bank ooit gaat falen.

Wat heb je dan nog over van je vermogen?

Hoe zeker is de depositogarantie regeling als meerdere banken tegelijk falen?

Ik ben mede daarom een voorstander van spaargeld in goudvorm aanhouden. Fysiek goud, op eigen naam, bij een onafhankelijke bewaarder.

Dat is hier mogelijk, dus open die goudrekening!

Dit is een Belgische aanbieder.

Wil je liever een Nederlandse aanbieder, kijk dan hier.

Mijn site over goud
 
 
 

Made in the USA (Tom Lassing)

17/05 8:03

Apple heeft een miljardendeal met Broadcom gesloten. Broadcom gaat Apple chips leveren die in de VS gemaakt worden.

Nog weer een stap waarmee Apple iets meer afstand van China neemt en haar kwetsbaarheid ten opzichte van China en Taiwan enorm verminderd.

Ik denk dat deze trend niet meer te stoppen is nu de VS en China elkaar niet langer als partners zien.

De wereld gaat in twee kampen verdeeld worden. Het Chinese kamp, veel voor weinig en het Amerikaanse kamp, kwaliteit voor veel.

Apple ziet haar beurswaarde ondertussen richting de 3 biljoen dollar kruipen.

Broadcom is nu 285 miljard waard en zag haar koers het laatste halfjaar oplopen van 522 naar 684 dollar per aandeel. De deal is zeker interessant voor het bedrijf, maar de aandelen zijn al niet goedkoop.

 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Zakelijk onroerend goed (Tom Lassing)

24/05 8:14

Ik kom zo terug op de titel, maar eerst wil ik het hebben over het feit dat ik zelf in een enorm dal van de (lokale) vastgoedmarkt woonhuizen heb gekocht om die vervolgens te gaan verhuren.

Ik ben dus een voorstander van goedkoop kopen zodat je kan profiteren van de latere opleving.

Nu kom ik bij de titel van dit artikel.

Het zakelijke onroerend goed in de VS zit nu in een diep dal. De Corona crisis sloeg hard toe en letterlijk is het zo dat soms tot wel 80% van de eerdere (top)waarde van zakelijke panden verdwenen is.

Het gezegde is: What goes up, must come down... Andersom is echter wel mogelijk, maar pertinent geen zekerheid.

Gaat het zakelijke vastgoed in de VS herstellen van de klappen die het kreeg?

- Je zou kunnen stellen dat de afwaardering te straf was. Er zou dus sprake kunnen zijn van een korte termijn overdrijving omlaag. Maar... Dat zakelijk onroerend goed nu in een crisis zit is goed te verklaren. Thuiswerken is een blijvertje en bedrijven gaan steeds meer automatiseren en iedere dag naar kantoor moeten komen is dus verleden tijd aan het worden. Er zal dus in de toekomst minder zakelijk onroerend goed nodig zijn, daar waar de behoefte aan huizen wel toeneemt.

Juist door thuiswerken is er vraag naar woningen die ruimte bieden. Die woningen mogen nu ook verder van het zakelijke centrum liggen, want kantoor hoeft niet meer iedere dag bereikt te worden.

Daarom ben ik een belegger in huizen en niet in kantoren.

Ik zie immers geen enorme nieuwe vraag naar kantoorruimte ontstaan. Je kan hoogstens hopen op een stukje herstel omdat de prijsdaling mogelijk iets te ver omlaag is doorgeslagen. Ondertussen wordt een ander soort kantoor gevraagd. En kantoor met nog meer mogelijkheden tot snel aanpassen.

Voor mij is dat geen goede basis om nu in Amerikaans zakelijk onroerend goed te willen beleggen.


Wat doe ik wel?

Ik heb in Detroit 31 woningen die ik na aankoop laat renoveren en dan verhuur. Ik doe dat met één miljoen euro aan vreemd vermogen.

Op 1 juni geef ik om 19:30 uur een presentatie over hoe ik het heb opgezet, waar ik nu sta en waar ik heen wil.

Je kan er bij zijn. Mail me in dat geval even op tom@PROTECTED


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd