Beursbox Nieuwsbrief Hergebruik van beton is de oplossing niet

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Hergebruik van beton is de oplossing niet
Date: May 31st 2023
Online Lezen
 
Beursbox woensdag, 31 mei 2023
 
 

AEX 756,67 Dow 33.042 USD 1,069 Btc 25.505 Goud 1,961.87

 
 

Een betrouwbare broker

Kies nu voor een betrouwbare en goedkope broker met een goede Nederlandstalige helpdesk waarmee je overal op de wereld kan beleggen in aandelen, opties en andere derivaten.

Kijk hier voor meer informatie

Index crypto beleggen

Mijn portefeuille bij Mercury Redstone trok de laatste tijd weer aan qua waarde. De afgelopen maanden heb ik wel goedkoop kunnen bijkopen waarmee de gemiddelde aankoopprijs flink daalde. Heb je vertrouwen in het overleven van de crypto markt, dan is dat een aardige strategie. Wil je korting op je accountabonnementskosten, geef dan bij aanmelden de code "Beursbox" op!

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

31/05 7:00

  • Vanmiddag ga ik in het lunchwebinar Artificial Intelligence bespreken. Dit naar aanleiding van de cijfers van Nvidia. Wil je er bij zijn om 12:30 uur, klik dan op deze link

  • Donderdagavond geef ik een presentatie over mijn project in Detroit. De laatste stoelen zijn nog altijd niet vol. Mail me om er bij te zijn op tom@PROTECTED. Toegang is gratis. ik begin om 19:30 uur.

  • De liquidatie van EuroPacific Bank is nog altijd niet afgerond. Men had de hoop en verwachting dat 1 juni 2023 gehaald kon worden, maar vandaag kwam bericht dat ook deze datum zal komen en gaan.

  • In Nederland zal er een nieuw pensioenstelsel komen. Een flink aantal deskundigen zijn er niet gelukkig mee en voorspellen heel veel rechtszaken. Het systeem gaat veel meer een individuele opzet krijgen. Je moet zelf je pensioenpot vullen. We hadden het op één na beste stelsel en toch moest het anders. Dat alles had te maken met de enorm lage rente van de laatste jaren. Dat feit is nu over, maar toch zetten we de aanpassing door... Het is als een schip dat je de kade ziet raken. Op een gegeven moment kan je niet meer ingrijpen in het proces. Hier hadden we achteraf gezien vanaf moeten blijven, maar helaas...

  • De stikstoffabriek die buitenlands gas geschikt gaat maken voor het Nederlandse gasnetwerk zal op 1 oktober gaan draaien. Anderhalf jaar latrer dan voorzien.

  • Omvormers van zonnepanelen zijn te makkelijk te hacken. Het online kunnen monitoren van je zonnepanelen is mooi, maar blijkt dus tegelijk ook heel onveilig te zijn.

  • Arnold Schwarzenegger zegt eindelijk wat ik al jaren zeg... Stop met het zogenaamd willen veranderen van het klimaat. Niemand boeit dat en je krijgt terecht discussies over het al dan niet kunnen aanpassen van het klimaat. Waar het om gaat is vervuiling. Die wil bijna iedereen wel aanpakken, want het raakt je zelf EN je ziet zelf in je omgeving veranderingen. Pak dus vervuiling aan en noem het ook zo.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Dit heb ik nooit eerder gezien! (Jack Hoogland)

31/05 7:21

Vrijdag vertelde ik u al over het unieke, ongelofelijk goedkope aandeel dat we voor ons nieuwe  “Super Rendement Rapport” hebben ontdekt.

Bedrijf dat financiële technologie en landbouw combineert in opkomende markten.

Ik vertelde u vrijdag al dat beleggers dit aandeel vorige maand plotseling ontdekten na publicatie van superieure kwartaalcijfers.

Waardoor dit aandeel nu in een stevig stijgende koerstrend zit, die nog een zéér lange weg te gaan heeft.

 Voor komend jaar verwachten analisten maar liefst 116% winstgroei, waardoor dit aandeel slechts 1,2 keer de voor komend jaar verwachte winst noteert.

Waardoor dit aandeel komend jaar met 1400% in koers moet stijgen om het als gemiddeld gewaardeerd te kunnen bestempelen.

Voor de jaren na 2024 gingen wij uit van een zéér conservatieve 25% jaarlijkse winstgroei.

Op basis daarvan moet dit aandeel de komende jaren met bijna 3000% in koers stijgen om het als gemiddeld gewaardeerd te kunnen bestempelen.

Nooit eerder zag ik een aandeel dat je zó goedkoop kunt aankopen van een bedrijf dat zó hard groeit.


Profiteer van deze unieke kans!
Bestel hier het nieuwe “Super Rendement Rapport”

 
 

Pensioensparen, een enorm rendement in 25 jaar!

200 euro per maand sparen en dan een miljoen na 25 jaar hebben, is dat écht mogelijk? Ja, hoe gek het ook klinkt, het is mogelijk, maar dan moet je het wel zelf doen en ook op deze manier.

Kijk hier
 

Beursbox Insider service

Beursbox heeft nu ook een betaalde service!

Je leest er hier meer over.

 
 

Ik zat er naast (Tom Lassing)

31/05 7:43

Het Amerikaanse schuldenplafond is volgende de Amerikaanse pers voor twee jaar opgelost. De nieuwe president gaat in 2025 het probleem op zijn bureau vinden.

Koop ik dan nu mijn aandelenposities terug?

Neen.

Waarom niet?

Het is nog altijd niet definitief geregeld en je loopt de kans dat NADAT het definitief geregeld is de beurs ineens daalt in plaats van stijgt.

Immers, "het bezit van de zaak, is het einde van het vermaak."

Ik wacht het dus rustig af. De beurs is er toch wel, dus waarom zou ik heest hebben?


 
 

Het Chinese jeugd probleem (Tom Lassing)

31/05 8:03

Ik stipte het gisteren al even aan. De Chinese jongeren kennen een enorme jeugdwerkloosheid.

Een situatie die door het economische conflict met de VS alleen maar erger wordt, want de VS en Europa gaan werk verplaatsen van China naar landen als Vietnam en India, om er maar eens twee te noemen.

Dat terwijl de Chinese universiteiten per jaar miljoenen afgestudeerden leveren.

Heb je na al die tijd leren je bul, is er geen werk!

Er is ook geen superdegelijk sociaal vangnet meer, dus armoede is dan je toekomst. Afgestudeerd en arm als een kerkmuis.

Mijn jongste dochter is net terug van een ruim half jaar reizen. Ze trok samen met haar vriend ook even op met een stel dat bestond uit een Australiër en een Chinese.

Die twee konden in veel landen niet terecht. Ze mocht namelijk als Chinese meerdere landen niet in.

Daar bleken twee redenen voor te zijn. Namelijk nummer één, de angst voor spionage. Ook hier in Nederland blijkt dat Chinese studenten verplicht worden of hun 'bevindingen' door te sturen naar China. In feite komt het er op neer, alles waar je de hand op kan leggen qua onderzoeksresultaten moet je als student kopiëren en naar China sturen. Vaak gaat het via geheime agenten die het vervolgens naar de ambassade brengen en via de diplomatieke post gaat alles ongestoord naar China.

Een zeer terechte angst dus. De vraag roept zich dan op, is het voordeel van China's knappe koppen die hier studeren groter dan het gevaar dat ze geheimen jatten en straks in China tegen ons gebruiken, door het daar ook verder te ontwikkelen.

De andere angst is in veel landen dat die hoogopgeleide Chinezen 'blijven hangen' en de mooiste banen inpikken.

In Nederland en België is dat vooralsnog geen probleem. Er zijn banen zat en puur gekeken naar het invullen van die banen is het een goede zaak als die banen gevuld worden. (Even niet gekeken naar de spionage kant van het verhaal)

In landen met al een hoge werkloosheid is het een ander verhaal. Zo'n Chinese hoogopgeleide en intelligente ex-student is daar na een taalcursus een enorme concurrent voor de weinige banen die er al zijn. Er is dus een enorme angst dat een Chinese toerist vervolgens als illegaal in het land gaat blijven.

 
 

Leer Japanse Candles goed toepassen

U kan hier gratis het door Tom Lassing geschreven Japanse Candles E-boek opvragen. (Negeer even de foutmelding.)

Klik hier
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties
Bestel NU dit boek. Je wordt stap voor stap begeleid en geniet van een 30 DAGEN NIET GOED GELD TERUG GARANTIE

Vraag hier aan
 
 
 

Hergebruik van beton (Tom Lassing)

31/05 8:30

In een gesprek dat ik had met een gemeenteraadslid vond hij bio based bouwen maar onzin. We konden gewoon beton crushen en hergebruiken, waarom naar nieuwe producten zoeken als we gewoon kunnen blijven doen wat we al jaren doen?

Nu, de reden voor verandering is dat de wereld aan het veranderen is. Fossiele energie gaat opraken en feit blijft dat het gebruik van fossiele energie voor een enorme vervuiling en een enorme energie afhankelijkheid zorgt.

Beton hergebruiken klinkt goed, maar er zijn enorme hoeveelheden (fossiele) energie voor nodig. Dus waar zit dan de milieu winst en waar zit dan de winst van minder afhankelijk van te importeren energie worden?

Dan is er de discussie over het milieu. Is het wel echt zo en wat kan het kleine Nederland op wereldschaal veranderen?

Het punt is dat veel van de vervuiling puur lokaal is. Als jij gifstoffen uitstoot, dan komen die lokaal neer. Vraag maar na in Velzen.

Als je dus lokaal minder uitstoot, krijg je lokaal minder vervuiling.

Zo simpel is het.

Nederland is een extreem dichtbevolkt en industrieel ver ontwikkeld land. We kennen hier een vorm van extreem intensieve veeteelt en ook de landbouwgronden gebruiken we extreem intensief. Met de lokale vervuiling daarbij gaat het niet goed en dat wordt steeds beter zichtbaar.

Je kan er echter nog altijd de ogen voor sluiten. Helaas doen veel mensen dat. Ze willen de problemen niet zien en laten daarmee het probleem voortbestaan en volgende generatie mogen het dan nog veel grotere probleem gaan oplossen.

We moeten niet alleen veel minder energie en veel minder vervuiling gaan verbruiken in onze processen, maar we moeten ook veel meer op natuurlijke wijze gaan produceren.

Ik schreef al eerder, ga bijvoorbeeld vanaf nu bouwen met bio based materialen. Lokaal geteeld en lokaal verwerkt in de bouw. Kwalitatief doet het niet onder voor industrieel gemaakte materialen. Je moet alleen een nieuwe keten bouwen. Een lokale keten met onderling vertrouwen.

Dat haalt voor een groot deel de industrie uit de bouwketen. Minder schakels, minder plekken waar geld wordt afgeroomd waardoor lokale producten in de toekomst ook goedkoper kunnen worden.

Dat opbouwen van de nieuwe keten staat nu in de kinderschoenen. Maar het kan. Het kan ook zonder subsidies, want boeren gaan simpelweg meer verdienen en hebben dan geen subsidies meer nodig.

Gek genoeg is de overheid daar niet blij mee!

Immers, met die subsidies kunnen ze eisen stellen en ambtenaren aanstellen. De overheid wil dus met de subsidies die ze in stand wil houden invloed in stand houden. Wees je daar van bewust!

Wat de overheid wel zou moeten doen, is vervuilende producten middels extra heffingen duurder maken. Je mag die producten blijven gebruiken, maar je gaat betalen voor de vervuiling die ze veroorzaken. De vervuiler betaalt. Kijkt me geen gekke insteek.

Als je dat doet, hoe lang denk je dan dat het gaat duren voor heel de bouw over gaat op duurzaam bouwen?

De omschakeling zou dan wel eens in slechts tien jaar gedaan kunnen zijn!


Maar onbekend maakt nu nog onbemind en vertrouwen tussen de boeren en de bouwers is nog ver te zoeken. Nog niet veel partijen 'zien' de kansen die er nu liggen en zoals gezegd, de overheid werkt middels subsidies en bestaande regels flink tegen.

Boeren moeten bijvoorbeeld op 1 oktober geoogst hebben. Wie verzint die onzin? Dit jaar werd er door de regen weken later gezaaid. Maar de overheid bepaalt maar even dat voor 1 oktober het gewas al oogstrijp is. Dat is toch gekkenwerk! Sinds wanneer weet de overheid meer over gewassen dan de boeren die het verbouwen? Die boeren gaan heus niet bewust te laat oogsten. Immers levert de oogst dan minder op.

Waarom grijpen we hier als samenleving niet in tegen een overheid die ook op dit vlak veel te ver gaat?

We zagen tijdens de pandemie dat de overheid extreem veel zeggenschap naar zich toe trok en nu ervaren de boeren nog weer zoiets en als samenleving laten we het gebeuren.

Dat is geen goede ontwikkeling. 

Het hergebruiken van beton is dus ook geen goede ontwikkeling. Het kan namelijk heel veel beter en daar moeten we naar streven.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Het superieure rendement van Royalty aandelen

Kijken we naar de rendementen over de laatste 25 jaar dan is zonneklaar dat Royalty aandelen de beste rendementen geven. Ik heb twee rapporten geschreven die u eigenlijk beide zou moeten bestellen voor maximaal rendement! Klik hier voor het Royalty rapport en hier voor PensioenSparen.


Royalty rapport aanvragen
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd