Beursbox Nieuwsbrief Een aandeel met 100% dividend

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Een aandeel met 100% dividend
Date: June 1st 2023
Online Lezen
 
Beursbox donderdag, 1 juni 2023
 
 

AEX 748,86 Dow 32.908 USD 1,067 Btc 25.319 Goud 1,962.4

 
 

AI is de toekomst. Beleg jij er al in?

Ik schreef recent met behulp van AI een rapport over AI. Ik heb daarnaast zelf 10 aandelen besproken, waaronder een aantal daarvan met exclusieve video's. Wees er dit keer op tijd bij!

Kijk hier

Index beleggen in crypto's

Je kan, als je vertrouwen hebt in een wederopstanding van de cryptosector, in een mandje van de meest populaire 25 crypto's beleggen. Voordeel is meer stabiliteit, lage kosten en minder werk. Een aanrader als je nog niets in crypto's deed en nu wilt beginnen! Ik had recent een videogesprek met de aanbieder! Kijk hier

Gebruik kortingcode "Beursbox" voor korting! (aan het einde van de inschrijfprocedure)

Kijk hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

01/06 7:00

  • Gisteren waren alle belangrijke beurzen lager. Dat terwijl de schuldenplafond onderhandelingen en de eerste stemming daarover positief verliepen. Oveigens stemden ultra rechts en ultra links tegen de verhoging van het schuldenplafond.

  • ExxonMobile aandeelhouders hebben een voorstel afgewezen waarmee het bedrijf gedwongen zou worden meer te doen voor het klimaat. Gisteren werd al bekend dat ook Arnold Schwartzenegger (net als ik) het niet wil hebben over klimaat, maar wel over vervuiling.

  • Het opzeggen van een energiecontract gaat in Nederland vanaf vandaag geld kosten. Voortaan moet je het verlies aan omzet voor het energiebedrijf ook betalen. Een slimme lobby van de energiesector en geen goede zaak voor de Nederlandse consument.

  • JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon ging in zee met Jeffrey Epstein. Hij heeft bij de rechter verklaard dat hij zich niet bewust was dat zijn eigen juridische ondersteuning aan had gegeven dat Epstein geen klant van de bank zou moeten worden. Een kwalijke zaak waar Jamie Dimon zich nu ook wel bewust van is. Twee andere bestuursleden besloten bewust wel zaken te blijven doen met Epstein.

  • Volgens Cathie Wood zou je nu in de AI hype kunnen overstappen op software aandelen.

  • Berkshire Hathaway heeft nog weer aandelen Occidental Oil gekocht.

  • Gisteren hebben wereldwijd zo'n 2000 medewerkers van Amazon het werk neergelegd. Ze namen een flink risico, want het bedrijf staat er om bekend stakers snel te ontslaan.

Naar het Beursbox.nl videokanaal
 
 
 

Vanavond Detroit avond (Tom Lassing)

01/06 7:18

Vanavond geef ik in mijn kantoor een presentatie over waarom en hoe ik in 2018 in Detroit ben gaan investeren. Een stad die in 2013 door een diep dal ging en de eerste grote stad in de VS was die daadwerkelijk failliet ging.

De stad ging failliet omdat het ooit een stad met 1,6 miljoen inwoners was, waar op dat moment slechts 700.000 inwoners van over waren.

Overwegend arme inwoners, want de auto industrie was in elkaar geklapt en op dat moment was er nog niets voor terug gekomen. Er was een enorme werkloosheid. De stad had echter verplichtingen van een stad die 1,6 miljoen inwoners kende en 700.000 overwegend arme bewoners moesten dat ophoesten. Dat ging dus niet langer zo.

Ik kreeg in 2013 een woning aangeboden voor 5 dollar. Ik heb dat (terecht) niet gedaan. Immers was het uiteindelijk niet alleen geen 5 dollar, maar in 2013 was er ook nog geen zicht op verbetering.

Schulden liggen in de VS op het huis, niet op de eigenaar.

Had ik dat huis dus gekocht, dan had ik ook de achterstallige schulden gekregen. Dat had me dus duizenden dollars kunnen kosten.

In Detroit bleef daarom veel leeg staan, want door de wanbetalingen waren veel huizen oninteressant geworden en werden ze verlaten door de bewoners. Het werden dus ruïnes. Prachtige huizen, maar vanwege de bestaande schulden verpauperden ze.

Na 2015 werden de problemen echt opgepakt. Pas eind 2018 had ik het lef te investeren. Ik was toen letterlijk de enige. Ik kocht een huis voor 15.000 dollar. Ik geef toe, mijn mooiste voorbeeld, maar daarmee niet minder waar. Dat huis is nu naar schatting 84.000 dollar waard. Dat moet ik wel iets corrigeren... ik denk dat het meer de grond onder het huis is... Het huis stelt immers niet zo veel voor, maar de huizen er omheen zijn prachtig.

Mijn huis was een bouwval en is nu weer netjes, maar klein.

In een gewone markt zou je zeggen, slopen en een groot huis er op zetten. Detroit is echter geen gewone markt. Nieuwbouw vindt er in huizen eigenlijk niet plaats. Appartementen wel, maar er staan nog zo veel huizen leeg dat nieuwbouw in feite veel te duur is ten opzichte van renoveren.

Enfin, daar gaat het vanavond dus onder meer ook over.

Mijn site over Detroit
 
 
 

Leren beleggen E-boek (gratis)

Bent u recent begonnen met beleggen en zoekt u antwoorden op veel vragen die u over beleggen in aandelen en opties heeft?
Dat zijn de vragen waarop ik u mogelijk het antwoord kan geven.
Ik heb namelijk het rapport "Leren beleggen" geschreven met daarin praktische tips en uitleg over beleggen.

Dit gratis rapport zal u dure fouten schelen! Stuur het ook door naar anderen die net met beleggen begonnen zijn!

Mail me even op tom.lassing@PROTECTED en vraag om toezending van het Leren Beleggen E-boek! (Het is gratis)

Uw eigen pensioen regelen

Wilt u zeker zijn van een degelijk pensioen, dan moet u het zelf oppakken. U kan het namelijk veel efficiënter dan de pensioenfondsen in hun dure gebouwen en met hun dure fondsbeheerders. Hoe? Dat leg ik uit in dit rapport. Het is verbluffend simpel. Het werkt ook echt!

Meer informatie
 
 
 

Een aandeel met 100% dividend (Tom Lassing)

01/06 7:45

Dinsdag besprak ik in het lunchwebinar een aandeel waarop bijna 100% dividend wordt uitgekeerd. Als dat dividend dus zo blijft en de koers ook, dan is het aandeel volgend jaar gratis te krijgen.

Dat gaat uiteraard niet gebeuren, maar opmerkelijk is zo'n extreem hoog dividend wel.

Hoe kan het dat een aandeel zo enorm impopulair is?

Het betreft een Israëlisch bedrijf in de scheepvaart. Het heeft net een slecht eerste kwartaal achter de rug. De omzet nam toe, maar de tarieven daalden 63%. Dat heeft dus alles te maken met de wereldeconomie.

De scheepsvaart is enorm cyclisch en zo'n aandeel is dus ook enorm bewegelijk.

Kunnen ze met die dalende tarieven het dividend wel handhaven en wat is de verwachting voor de wereldeconomie?

Daar moet je je als belegger een beeld over gaan vormen voor je dit aandeel overweegt.

Enfin, kijk de video eerst maar eens.

Naar de video
 
 
 

Leg me AI eens uit... (Tom Lassing)

01/06 8:04

Ik kreeg die vraag, maar waarom zou ik zelf die vraag beantwoorden als AI dat ook voor mij kan doen. Ik vroeg het dus ChatGPT met simpelweg de vraag: Leg me AI eens uit...

Dit was het antwoord:

- Natuurlijk, ik zal proberen je uit te leggen wat AI is. AI staat voor Artificial Intelligence, wat in het Nederlands kunstmatige intelligentie betekent. Het verwijst naar het vermogen van computersystemen om taken uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen.

AI maakt gebruik van verschillende technieken en algoritmen om te leren en te redeneren op een manier die vergelijkbaar is met menselijke intelligentie. Het doel van AI is om machines in staat te stellen complexe problemen op te lossen, beslissingen te nemen, patronen te herkennen en te leren van ervaringen.

Er zijn verschillende vormen van AI, waaronder:

Narrow AI: Dit verwijst naar AI-systemen die zijn ontworpen om specifieke taken uit te voeren, zoals spraakherkenning, beeldclassificatie, aanbevelingssystemen of zelfrijdende auto's. Narrow AI is erg goed in het uitvoeren van specifieke taken, maar het ontbreekt aan algemene intelligentie.

General AI: Dit is het concept van een AI-systeem dat in staat is om een breed scala aan taken uit te voeren die een menselijke intelligentie vereisen. General AI kan zichzelf aanpassen aan verschillende situaties, nieuwe problemen oplossen en zelfstandig leren. Op dit moment bestaat er nog geen echte general AI, maar het is een onderwerp van onderzoek en speculatie.

AI-algoritmen maken gebruik van verschillende technieken, zoals machine learning, neurale netwerken, deep learning en natuurlijke taalverwerking, om te leren van gegevens, patronen te herkennen en voorspellingen te doen. Deze algoritmen kunnen enorme hoeveelheden gegevens verwerken en complexe problemen oplossen op een manier die voor mensen vaak moeilijk of onmogelijk is.

AI wordt in verschillende domeinen toegepast, zoals gezondheidszorg, financiën, transport, beveiliging en nog veel meer. Het heeft het potentieel om ons leven te verbeteren door nieuwe inzichten te bieden, processen efficiënter te maken en ons te helpen betere beslissingen te nemen.

 
 

In 10 stappen succesvol beleggen

Bouw een maandelijks inkomen met aandelen en opties

Tijdelijk het fysieke boek, het e-book, het audioboek en de online training tegen slechts de verzendkosten. Je wordt stap voor stap begeleid.

Kijk hier verder
 

Een goedkope broker kiezen

Het zal geen verrassing zijn dat ik FXFlat als broker ga aanraden. Een goede broker met lage tarieven.

Klik hier voor meer informatie! Ze zijn ook interssant als broker voor je daghandel! In dat geval, klik hier.

 
 

Voelde Rusland zich bedreigd? (Tom Lassing)

01/06 8:22

Eén van Moskou's propaganda stokpaardjes is dat Rusland Oekraïne wel moest aanvallen, want het land dreigde NAVO lid te worden.

Ik kan daar het volgende over zeggen...

In 1991 werd Oekraïne een onafhankelijk land. In de jaren daarna werd een volksraadpleging gehouden of dat ook de wens van het Oekraïense volk was. Het antwoord was in heel het land, OOK in De Krim, JA.

Maar...

Men koos er voor de band met Rusland stevig te houden en dus niet, zoals bijvoorbeeld De Baltische staten deden, te streven naar een hechte westerse band inclusief EU lidmaatschap en NAVO lidmaatschap.

Oekraïne gaf zelfs de kernwapens die er opgeslagen waren aan Rusland. Dit in ruil voor de bescherming door Rusland van Oekraïne.

Kortom, Oekraïne was en bleef een hechte bondgenoot van Rusland. Rusland kreeg ook/hield ook de marine basis op De Krim in gebruik.

Wat veranderde?

Oekraïne zag dat de Baltische staten en de Oost Europese naties economisch enorm groeiden. Dat terwijl de situatie in Oekraïne maar niet beter werd. Rusland was economisch gezien het verkeerde paard waarop gewed werd. Het volk begon dat in te zien.

Daarbij begon Rusland na 2000 steeds meer te wroeten in de Oekraïense politiek. Rusland probeerde er actief zeer Rusland gezinde politici neer te zetten. De corruptie nam mede hierdoor in Oekraïne enorm toe.

Het volk keerde zich tegen deze door Moskou opgelegde pro Rusland strategie.


Het was dus Rusland zelf die de verhouding verpeste door steeds meer invloed in Oekraïne te willen krijgen.

Na 2010 ging dat zelfs zo ver dat Rusland wapens stuurde naar Pro Russische elementen in Oost Oekraïne.

Dat resulteerde in 2014 in een opstand in Kiev en een burgeroorlog in Luhansk en Donetsk. Ineens bleken de opstandelingen zelfs artillerie te hebben en ze werden geholpen door mannen in groene uniformen. Dat bleken Russische soldaten te zijn.

Rusland is in dat proces tot 2014 nooit 'slachtoffer' geweest, Het was altijd de aanstichter.

De oorlog in Oekraïne begon niet in februari 2022, maar ze begon actief in 2014. Het was een feit dat het ooit een volledige oorlog zou worden toen Rusland ook nog eens heel De Krim annexeerde en de marine van Oekraïne ontmantelde.

Vanaf toen was het duidelijk dat Rusland Oekraïne om zeep wilde helpen. Het westen sloot er de ogen voor. De Amerikaanse reus werd niet wakker gemaakt zoals dat wel gebeurde in 1941. Immers, Oekraïne was pro Russisch en had in de jaren negentig bewust voor de band met Rusland gekozen. Het was voor het westen in 2014 vooral een interne Russische gelegenheid.

Toen dus in februari 2022 Rusland Oekraïne binnenviel, was er wel onrust in Europa en de VS, maar nog geen actieve wil om hier Oekraïne te helpen. Wat er wel gebeurde was dat met name de Oost Europese landen inzagen dat na Oekraïne, ze zelf ook weer aan de beurt konden komen. Vooral Polen en de Baltische staten zagen en voelden dat gevaar.

De wil om Oekraïne actief te helpen kwam er pas toen Oekraïne besloot om te vechten. 

Waarom heeft Oekraïne nog altijd geen F16 jachtvliegtuigen? Dat heeft nog alles te maken met vertrouwen.

Oekraïne moet nog altijd iedere dag weer vertrouwen in het westen opbouwen. Mede daarom is Zelenski voor Oekraïne zo'n goede president. Hij is in staat gebleken dat vertrouwen te wekken.


Kom bij mij dus niet met jankverhalen over Rusland dat zo zielig is. Rusland koos er zelf voor om Oekraïne te willen annexeren. De NAVO had nooit serieuze interesse in Oekraïne. Dat was immers pro Russisch... tot Rusland het zelf verpeste.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Uw start in crowdfunding

Crowdfunding is de opvolger van eeuwenlange banken dominantie op de leningenmarkt. Voortaan kunt u die mooie markt betreden en hebben de banken het nakijken. Ik ontvang ondertussen al meer dan 450 euro per maand aan rente en dat bedrag is groeiende.

Kijk hier
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd