Beursbox Nieuwsbrief De case voor Uranium

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief De case voor Uranium
Date: September 8th 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 8 september 2023
 
 

AEX 739,71 Dow 34.500 USD 1,072 Btc 24.443 Goud 1,927,16

 
 

Een gratis ounce zilver

Open nu een account bij deze goud en zilver aanbieder en krijg bij een bestelling van 1000 euro of meer een gratis ounce zilver. Kijk hier voor de voorwaarden

Voor meer info, klik hier
 

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.'


Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

08/09 7:00

  • De Japanse economie liet zwakker cijfers zien dan verwacht en als gevolg daarvan vanochtend overal in Azië lagere beurzen. In Hong Kong werd de beurs zelfs gesloten! De reden was niet de daling in Japan, maar een storm die er aan kwam.

  • De groei van de Japanse economie was 4,8%. Dan zou je denken, dat is toch prima? Vind ik ook, maar analisten hadden 6% verwacht en daarom is het een tegenvaller.

  • De Aziatische ultra rijken hebben een slecht jaar achter de rug. Van alle rijken in de wereld verloren ze het meeste, namelijk 10,9% aan gezamenlijke waarde. De rijken in Europa waren ook slecht af. Ze verloren 7,1% aan gezamenlijke waarde. Je bent pas een ultra rijke als je meer dan 30 miljoen op je naam hebt staan. Overigens is de val van de Europese rijken vooral te wijten aan de rijke Russen. Die zagen hun waarde extreem fors dalen. In het Midden-Oosten werden de ultra rijken 15,7% rijker.

  • Volgens Oekraïne heeft Elon Musk een aanval van marine drones op Russische schepen doen mislukken omdat hij Starlink uitzette toen hij doorkreeg wat Oekraïne aan het doen was. Rusland mag hem dus dankbaar zijn. Hij is simpelweg een Russische agent.

  • Aandelen Apple verloren terrein en als gevolg daarvan een verlies voor de Nasdaq index. Het gaat even niet zo goed met Apple dat in China een tegenvaller had. Chinese ambtenaren mogen geen Apple producten meer gebruiken. China wil dat verruimen door ook medewerkers van staatsbedrijven zo'n verbod op te leggen. Aandelen Apple verloren gisteren tijdens reguliere beursuren bijna 3% aan waarde. Dan denk je... 3% dat is toch niet zo erg? We praten bij Apple dan wel over 190 miljard dollar aan beurswaarde.

  • Philips heeft een schikking getroffen in één van de drie grote zaken die lopen rondom hun apneu debacle.

  • Het besluit over de al dan niet opening van Lelystad Airport is controversieel verklaard en dus uitgesteld tot het nieuwe kabinet na de verkiezingen in november aan het werk gaat. Dat is dus vrijwel zeker een jaar vertraging.

  • Interesse in een rustige maar potentieel zeer winstgevende bitcoin speculatie? Kijk hier.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Het allerbelangrijkste om te beseffen is... (Jack Hoogland)

08/09 7:19

Dinsdag vertelde ik u al dat beheerders van kerncentrales de komende tijd uranium gaan hamsteren als gevolg van de wereldwijd dalende uraniumproductie.

Want zo’n  beheerder kan het zich niet veroorloven dat zijn kerncentrale straks stil komt te liggen omdat hij geen uranium heeft ingekocht.

Het tekort aan uranium wordt nóg groter gemaakt door  uranium kopende vermogensbeheerders.

Sprott kondigde dinsdag al aan dat het fonds weer uranium gaat opkopen.

Waardoor beheerders van kerncentrales nóg nerveuzer worden.

Tegelijk zien we de aandacht voor uranium in de financiële media sterk toenemen.

Financial Times schrijft dat de uraniummarkt draait als een olietanker omdat het lang duurt voordat een uraniummijn is gebouwd, maar ook voordat een kerncentrale is gebouwd.


Maar nu ziet het FT een grote verandering ontstaan, door stijgende vraag en gebrek aan aanbod.

Door deze groeiende media aandacht komt uranium op de radar van steeds grotere groepen beleggers en vermogensbeheerders.

Maar het allerbelangrijkste om te beseffen is...
Klik hier om verder te lezen

 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

De case voor Uranium (Tom Lassing)

08/09 7:42

Waarom is uranium interessant?

De belangrijkste reden is dat we niet zonder kunnen.

Wat echter ook heel belangrijk is, is dat de productie van uranium heel beperkt en totaal niet flexibel is. Een nieuwe mijn openen gaat jaren duren. Met het vergunningstraject erbij mag je makkelijk rekenen op tien jaar of meer.

Het feit dat één van de grootste producenten bekend heeft gemaakt de productie te moeten beperken heeft qua wereldwijd productie volume een grote impact.

Daarbij zijn er sinds enkele jaren ook speculanten op die markt actief. Fondsen die doelbewust uranium opkopen, puur op het oog van speculatie, dus de hoop dat ze het uranium later tegen meer geld kunnen verkopen.

Er is dus een flinke extra vraag op de markt gekomen.

Maar... de bestaande vraag neemt ook toe, omdat er steeds meer kerncentrales gebouwd worden.

De vraag naar uranium gaat de komende jaren de productie overtreffen en de vraag is dan of de voorraden afdoende zijn om die vraag te kunnen of willen dekken.

De speculanten willen geld verdienen en zullen dus niet snel hun voorraden op de markt brengen als ze het idee hebben dat er veel meer in het vat zit vanwege een productietekort ten opzicht van de vraag.

Er is maar één 'maar'...

Maar wanneer dan? Immers, die uranium prijsstijging wordt al heel veel jaren verwacht en nog altijd is de prijs voor een pound uranium niet boven de $60 gekomen.

Die 60 dollar wordt gezien als een break even punt voor heel de uranium mijn sector.

Niemand die weet wanneer die omslag komt en de markt in paniek raakt omdat ze bang zijn zonder uranium te komen te zitten.

 
 

De status van mijn video kanaal (Tom Lassing)

08/09 7:56

U weet waarschijnlijk wel dat ik een kleine drie jaar geleden voorzichtig een video kanaal opende. De eerste video's moesten in één keer goed, want editen kon ik nog niet. Mijn logo was een sticker in mijn hand houden.

Maar, ik leerde snel en nadat bleek dat ik het leuk vond, kon ik ook gaan investeren in betere spullen en een cursus editen.

Twee en een half jaar geleden werd het dus serieus. Ik verbouwde de logeerkamer om tot een ware studio, kocht een serieuze camera en een hele berg lichtapparatuur. In totaal een investering in geld van zo'n 5.000 euro.

en dat om dagelijks een filmpje te kunnen maken...

Mijn video's leverden tot vorige maand hooguit enkele tientjes per maand op aan advertentie inkomsten.

Ineens echter werden mijn Oekraïne analyses populair en vorige maand lag mijn advertentie inkomst ineens op 500 euro en deze maand staat de teller op 460 euro. Dat ziet er ineens beter uit. Dan doe je het tenminste ergens voor.

Ook het aantal abonnees steeg fors en ik heb nu 6.000+ abonnees.

10.000 gratis YouTube abonnees voor 1 januari 2024 is wel heel ambitieus, maar ik ga er gewoon voor!

Help jij mee het doel te bereiken? Abonneer je dan nu ook op mijn video kanaal! Klik hier om het te bezoeken.

 
 

Op zoek naar een online bankrekening?

Ik gebruik zelf en ben zeer tevreden over mijn N26 rekening. Wat mij betreft aan aanrader!

Klik hier voor meer informatie
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 25 euro voor de rest van 2023! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Binnengekomen vraag over NEO Finance (Tom Lassing)

08/09 8:23

> Dag Tom, ik heb mijn zoon gewezen op het bestaan van NEO finance. Bij nader inzien werd hij minder enthousiast. En wel door het feit dst het in die landen vrij onrustig is met betrekking tot Rusland. Hij stelt dat als daar de pleuris uitbreekt niemand je meer betaald of kan betalen. Een ander punt vond hij dat je niet zomaar je geld er weer een twee drie uit kan halen. Dat het als het ware vast zit tot einde looptijd. Hoe schat jij dit in? Heeft hij hier een punt? 

Nee, hij heeft wat mij betreft ongelijk.

Welke onrust heeft hij het over? Er is geen onrust in Litouwen. Geen idee waar hij die informatie vandaan heeft.

Litouwen heeft geen commerciële banden meer met Rusland. Litouwen is ook deel van de NAVO. Als Rusland dus iets doet met Litouwen, dan doet het ook iets met Nederland en reken er maar op dan je dan overal in Europa geld gaat verliezen. Er is geen 'extra' risico. Litouwen is overigens ook lid van de EU en heeft de euro. Daarbij is Rusland niet meer de militaire wereldmacht die het ooit was. Die rol is wel uitgespeeld, alleen Rusland wil daar zelf nog niet aan. Ze kunnen zich die rol echter niet meer veroorloven omdat ze de economie niet meer hebben om dat nog te kunnen dragen.

Zit je geld vast?

Ja en nee. Het is simpel, je gaat jarenlange leencontracten aan. Als je dat niet wilt, dan moet je er niet aan beginnen. Die leningen kan je overigens ieder moment tegen premie of korting proberen te verkopen in de Secundaire Markt. Dus zou je je geld weer willen hebben, dan kan dat. Normaal gesproken laat je het geld echter in de leningen staan, want dat levert het rendement op. Jij bepaalt welke leencontracten je wilt innemen. Als je dus alleen maar tot vijf jaar wilt uitlenen, dan zet je daar op in. Leningen kunnen tot tien jaar looptijd hebben.

Het voordeel van NEO Finance is de bewezen degelijkheid van de rendementen. De Corona crisis deed het platform qua rendement vrijwel niets. De beurzen daarentegen verloren in maart 2020 heel fors. Door dit degelijke rendement werkt rente op rente fantastisch. Ik haalde ieder jaar tussen de 11% en 13,5% aan rendement.

Vraag je zoon maar eens of hij over de afgelopen vijf jaar een betere belegging deed.

Vriendelijke groeten,

Tom

PS: Open via deze link een account en je krijgt 20 euro bonus. Ik adviseer echter eerst de cursus te kopen en dan pas in te schrijven!


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd