Beursbox Nieuwsbrief Dit leidt tot paniekaankopen

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Dit leidt tot paniekaankopen
Date: September 15th 2023
Online Lezen
 
Beursbox vrijdag, 15 september 2023
 
 

AEX 744,46 Dow 34.907 USD 1,065 Btc 24.930 Goud 1,916,6

 
 

Een gratis ounce zilver

Open nu een account bij deze goud en zilver aanbieder en krijg bij een bestelling van 1000 euro of meer een gratis ounce zilver. Kijk hier voor de voorwaarden

Voor meer info, klik hier
 

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.'


Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

15/09 7:00

  • Over inflatie gesproken... In Argentinië is de inflatie jaar op jaar uitgekomen op 124%. Wij vonden 10% al zo'n ramp.

  • Winkelketen BCC heeft in Nederland Uitstel van Betaling aangevraagd.

  • In de VS is het wederom zo ver dat er een politiek besluit moet komen over het budget van de overheid. Als de overeenstemming er niet komt, dan gaat de overheid op slot. Dat zou een slechte zaak voor de VS zijn, maar MAGA politici zien dit nu als hun kans om te laten zien hoe machtig ze nu zijn. We gaan dus zien hoe machtig ze inderdaad zijn. Machtig stom...

  • 14% rente kan je als grote obligatiebelegger krijgen op vrij risicovolle obligaties waar de grote Amerikaanse banken graag vanaf willen, omdat die schuldenportefeuilles ze nogal zwaar op de maag liggen. Het gaat bij één bank onder meer om een obligatie portefeuille van 1,35 miljard dollar. In totaal zijn de banken nu schulden ter waarde van 40 miljard aan het afstoten, zodat ze hun boekhouding weer op orde krijgen. Een teken dat de Amerikaanse bankensector nog altijd problemen heeft.

  • In de VS zijn er bij drie autofabrikanten stakingen uitgebroken. De kans is naar mijn idee groot dat de stakingen zich gaan uitbreiden.

  • De ECB heeft de rente naar 4% verhoogd. Dat is de tiende stijging op rij en houdt in dat de rente 0,25% hoger is geworden. Welke rente hebben we het hier over? Het is de rente die de ECB aan banken vraagt als die geld stallen bij de ECB. Het is de bedoeling dat de banken dan vervolgens ook meer rente gaan geven aan consumenten. Dat laatste zien we amper, want bankiers zien nu eenmaal graag hun persoonlijke bonus toenemen, en meer rente krijgen en minder weggeven is meer winst voor de banken en dus een hogere persoonlijke bonus voor de directie. We praten hier wel over bankiers. Die kunnen goed (voor zichzelf) rekenen.

  • Ben jij al in voor aandelen MAX property? Kijk hier voor hun aanbieding.

Beursbox video kanaal
 
 
 

Dit leidt tot paniekaankopen! (Jack Hoogland)

15/09 7:19

Dinsdag vertelde ik u al hoe ongelofelijk krap de uraniummarkt nu is, en onderstaande grafiek bevestigt dit.

Terwijl beursindices en grondstoffen de afgelopen maanden hooguit zijwaarts bewogen, steeg uranium steeg dit jaar van krap $49 per pond naar $64 per pond.

De stijging is sinds het vorige week gehouden jaarlijkse symposium van de World Nuclear Association zelfs aan het versnellen.

En dat lijkt geen toeval.


Want daar aanwezige hedgefonds managers waren ronduit geschokt over de onwetendheid die veel beheerders van kerncentrales aan de dag legden.

Terwijl er nu al een enorm tekort aan uranium is, gaan zij er blind vanuit dat één belletje genoeg is om nieuw uranium aangeleverd te krijgen.

Een aantal blijken zelfs contracten te hebben voor aankoop van uranium uit mijnen die nog niet eens bestaan, en uit landen die niet bepaald westersgezind zijn.

Dit gaat onherroepelijk leiden tot...
Klik hier om verder te lezen

 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

Energie bedrijf analyse (Tom Lassing)

15/09 7:40

Dit kleine energie bedrijf heeft de aandacht van de grootste hedge funds, maar ook van enkele actieve shorters.

De waardering is laag en de cijfers indrukwekkend.

Ik denk kansrijk, maar zo'n klein bedrijf moet het voor de koersvorming hebben van 'het moment in het zonnetje'. Aandelen en bedrijven als Tesla en Apple worden dagelijks genoemd. Dit aandeel heb je waarschijnlijk nog nooit van gehoord.

Dat maakt de koersvorming wel lastiger.

Een beetje aandacht kan de koers enorm doen bewegen. Geen aandacht geeft een totale stilte rondom dit aandeel.

Kijk hier de video
 
 
 

10 november is de Beleggersfair in Amsterdam (Tom Lassing)

15/09 8:00

Vorig jaar was ik namens FXFlat een spreker op die bijeenkomst. Ook dit jaar zal ik er aanwezig zijn. NEO Finance heeft namelijk besloten om één van de hoofdsponsors van het evenement te worden. Ze zullen er dus ook met een stand aanwezig zijn.

Mark Leenards, met wie ik 5 oktober dit webinar zal hosten, zal namens NEO Finance een presentatie op het evenement geven.

Zeer waarschijnlijk sta ik op 9 november 2023 op de stand van NEO Finance. Er zullen ook drie directieleden van NEO Finance aanwezig zijn. Die spreken alleen Engels en Litouws, dus als Mark en ik dan ook op de stand zijn kunnen we ook in het Nederlands bezoekers spreken.

Ik ga kijken of ik voor Beursbox lezers misschien een paar gratis kaartjes kan regelen... (Beloof nog even niets, maar niet geschoten is altijd mis)

De site van NEO Finance
 
 
 

Op zoek naar een online bankrekening?

Ik gebruik zelf en ben zeer tevreden over mijn N26 rekening. Wat mij betreft aan aanrader!

Klik hier voor meer informatie
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 25 euro voor de rest van 2023! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Wie betaalt Internet? (Tom Lassing)

15/09 8:19

Heb je je wel eens afgevraagd hoe Internet gefinancierd wordt? Je doet even een zoekopdracht, of je gaat naar een site en overal in de wereld draaien servers om jouw online zoektocht te dragen.

Letterlijk tientallen servers draaien om de site die je wilt bezoeken binnen een paar seconden op je beeldscherm te tonen. En dat kost je vrijwel niets.

De kosten worden met name gedragen door:

- Providers die van jou als Internet gebruiker een maandelijkse vergoeding vragen

- Adverteerders die online adverteren

- Ondernemers die online met websites en nieuwsbrieven actief zijn. 

Kijk ik naar mijzelf, dan betaal ik dus op alle drie de fronten aan Internet. De kosten zitten hem echter vooral aan mijn serverprovider voor iedere bezoeker die mijn sites bezoekt en mijn nieuwsbrieven leest. Ik heb namelijk enkele aparte servers draaien. Dat gaat om flink wat geld dat ik per maand ophoest om u gratis de nieuwsbrieven, de sites en de video's toe te sturen. Inclusief ook hardware en IT kennis en software licentiekosten schat ik in dat ik maandelijks drieduizend euro uitgeef aan mijn 'gratis' services.

Mocht u dus denken... Tom, moet dat, al die reclame voor bepaalde services en producten? Dan weet je nu dat het alternatief is dat iedereen een abonnementsbedrag moet betalen, OOK als je die door mij beoordeelde en goedgekeurde producten en services niet zou afnemen.

Daarom ben ik een fan van het gratis model. Maar gratis is dus maar net hoe je het bekijkt.

Alles moet toch ergens een keer betaald gaan worden.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd