Beursbox Nieuwsbrief Sorry, vertraagde nieuwsbrief

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Sorry, vertraagde nieuwsbrief
Date: November 11th 2023
Online Lezen
 
Beursbox zaterdag, 11 november 2023
 
 

AEX - Dow - USD - Btc - Goud -

 
 

Een gratis ounce zilver

Open nu een account bij deze goud en zilver aanbieder en krijg bij een bestelling van 1000 euro of meer een gratis ounce zilver. Kijk hier voor de voorwaarden

Voor meer info, klik hier
 

Een betrouwbare aanbieder voor edelmetalen

Ontdek onze topaanbeveling!

Laat uw edelmetaal op een veilige en discrete manier thuisbezorgen of kies voor de beveiligde opslag. 

Gebruik de kortingscode 'Beursbox' en ontvang €25 korting op uw eerste aankoop.'


Klik hier
 
 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

10/11 7:00

  • Vandaag sta ik op de beleggersfair en ben ik te vinden in de NEO Finance stand. Daarom vandaag in de marktbeeld mogelijk iets minder actuele berichten.

  • In de VS is de acteursstaking voorbij. Deze staking heeft de sector zeker 6 miljard dollar gekost. Het was echter een noodzakelijke zaak, omdat studio's de acteurs steeds meer door AI gingen vervangen. Daar moeten we als samenleving nog mee leren omgaan. De onrust over AI toepassing zal wel in meer sectoren gaan komen.

  • Disney maakte bekend dat het nog meer in de kosten wil snijden. Overigens neemt het aantal abonnees op Disney+ wel toe.

  • In de VS is de hypotheek rente aan het dalen. Goed nieuws voor de huizenmarkt, maar ook daar blijft de bouw van nieuwe woningen achter.

  • Er is een enorme short positie in ExxonMobil aandelen ontstaan. Het percentage short is slechts 1,45% maar vergeet niet dat ExxonMobil 420 miljard dollar waard is.

  • In Tesla zien we nu een 3% short positie. Tesla is nu 700 miljard waard op de beurs.

  • Heb je Lucid aandelen, dan wordt het tijd om alert te worden. Het gaat niet goed met deze autofabrikant en het kan wel eens fataal gaan worden

Beursbox video kanaal
 
 
 

De slechtste belegging op aarde (Jack Hoogland)

10/11 7:10

Wie de afgelopen jaren zijn geld op een spaarrekening had, leed ieder jaar verlies.

Dit omdat de spaarrente (dankzij bewust ECB-beleid) lager was dan inflatie.

Onderstaande tabel laat zien dat dit koopkrachtverlies sinds 2016 is opgelopen tot bijna 22%.


Als je je geld jarenlang op een spaarrekening houdt, dan weet je vóóraf al dat dit vrijwel ieder jaar verlies oplevert.

Gegarandeerd verlies lijden op een belegging die de veiligste van allemaal zou moeten zijn…

…maakt de spaarrekening in onze ogen de slechtste belegging op aarde.

In ons gratis "Bescherm je Spaargeld Rapport" vertellen we u over de volgens ons veiligste belegging die wél winst oplevert.
Klik hier om rapport aan te vragen!

 
 

De beste broker

Wil je internationaal beleggen, dan zit je bij deze broker heel goed!

Kijk hier
 

Crowdlending leningen verstrekken

Wil je, net als ik al jaren doe, leningen via crowdlending verstrekken aan particulieren? Dat kan en kan al vanaf 20/50 euro per lening. De leningen kan je zelf uitkiezen en risico en rente worden vastgesteld en weergegeven met een A+ tot en met C- waardering. A enorm veilig en C- een enorm hoge rente, maar ook een flink hoger risico.

Klik hier
 
 
 

Met AI in werking, nieuwe strategie (Tom Lassing)

10/11 7:15

NEO Finance heeft onlangs meer informatie gegeven over hoe ze AI gebruiken.

In feite komt het erop neer dat AI ervoor zal zorgen dat je bij leningen met een rente boven de 13% een verwacht rendement tussen 10% en 12% zult behalen. Daar baseren ze de hoogte van de rente in feite op. Dat maakt investeren in leningen bij NEO Finance een stuk veiliger, maar ook saaier.

Zo bezien zou het dus niet meer moeten uitmaken welke lening je oppakt. Het is een nummers spelletje. Als je maar genoeg leningen met een hoog rentepercentage hebt, dan kom je gemiddeld op 10% tot 12% netto rendement uit.

De vraag is, kunnen we daar 100% op vertrouwen?

Ik ben toch enigszins ouderwets en doe dat niet.

Ik denk dat logisch nadenken op dit moment nog altijd meer rendement kan geven.

Waarom?

AI leert wel, maar leert ondertussen pas enkele jaren. We weten dus niet zeker of leningen die al vijf jaar of langer openstaan ook echt wel het rendement gaan halen dat AI denkt dat het gaat halen.

Oftewel... Al die jonge mannen die een lening openen en dan 'verdwijnen' naar Europa, gaan die ooit nog wel betalen? Of denk aan de mannen die na het innemen van de lening gescheiden zijn en op higere leeftijd hun baan verloren. Ze raken bjvoorbeeld aan de drank, en de kans dat we iets van dat geld terugzien is klein. 

Houdt AI bij het vaststellen van de rente rekening met dergelijke situaties bij mannelijke leners? Of, als we er vanaf de andere kant naar kijken... Wil ik er wel rekening mee houden?

Ik heb daarom besloten om meer geld in leningen aan vrouwen te stoppen dan in leningen aan mannen. Mijn rentepercentage gaat nu bij aanvang omlaag. AI houdt dus al wel actief rekening met het extra risico bij mannen. Ik ben er echter nog niet voldoende van overtuigd dat AI er genoeg rekening mee houdt.

Daarom heb ik nu liever iets minder rente, maar wel veel meer zekerheid op termijn. Vrouwen betalen immers beter de rente en aflossing.

Overigens is mijn rentepercentage nu al 12,06%. Dat ik hoger dan 12% uitkom heeft alles te maken met mijn investeringen in slechte leningen die ik met een grote korting koop. Ik heb daar relatief gezien een goede hand in gehad en maak nu extra rendement op die leningen.

Open via deze site een account
 
 
 

De beste bank van de wereld (Tom Lassing)

10/11 7:20

Deze titel kreeg N26 blijkbaar, want ze maken er nu reclame mee.

Is de titel terecht?

Ik vind van wel. Het is een online bank en ze is ook opgezet als online bank. Ik heb zelf een account en ben er heel tevreden mee. Ik heb nog geen enkele issue gehad.

Stukje bij beetje doe ik steeds meer met de rekening want ook ik heb uiteraard mijn twijfels gehad of ik wel afhankelijk wil zijn van een bank die ik zeker niet kan bezoeken.

Tot op heden is er dus geen enkele reden geweest om er spijt van te hebben.

Het werk praktische en snel.

Ik heb ook een debet card. Zolang er geld op mijn rekening staat, kan ik ook met die kaart betalen. Ik gebruik de kaart nijna nooit, want als ik onderweg ben, betaal ik veel liever cash.

Voor meer informatie over N26 klik je hier


 
 

Op zoek naar een online bankrekening?

Ik gebruik zelf en ben zeer tevreden over mijn N26 rekening. Wat mij betreft aan aanrader!

Klik hier voor meer informatie
 

Crypto Nieuwsbrief

Dagelijks de laatste informatie over de crypto handel, geschreven door een expert op dat gebied. Nu slechts 39,95 euro tot eind 2024! 

Kijk hier voor meer informatie
 
 
 

Israël versus Hamas (Tom Lassing)

10/11 7:30

De EU vond terecht dat de situatie in Gaza onleefbaar was en heeft daarom de afgelopen jaren veel humanitaire hulp verstrekt.

Helaas is een deel van die hulp door Hamas gebruikt om zich er militair mee te versterken. Pijpen voor riolering en stroom werden raketlanceerinrichtingen en bouwmateriaal werd gebruikt om tunnels met militaire doelen te bouwen.

Het probleem waar de EU te weinig oog voor had, is dat Hamas niets met de lokale bewoners heeft. De bewoners van Gaza zijn voor Hamas slechts de dekking waaronder ze zich kunnen verbergen.

Hamas is niet het Palestijnse volk. Hamas is simpelweg en alleen maar een terroristische groep. Alles moet wijken voor hun terroristische motieven.

Hamas is echter ontstaan vanuit het onrecht dat de Palestijnen is aangedaan, maar ze is als organisatie pertinent niet "het volk".

Hamas zijn strijders die geen enkele grens (er)kennen. Hun strijd is die met Israël en alles is in hun ogen toegestaan in die strijd.

Zodra Israël terugslaat, verstopt Hamas zich weer onder de bevolking en de Israëlische bommen treffen dus zowel Hamas als de lokale bevolking.

Een bewust strategie van Hamas, want die weten ook dat iedere dode Palestijnse burger weer meer promotie voor Hamas is.

Sla toe en verstop je.

Israël wil wraak nemen voor de recente aanslag van Hamas, maar voelt ook dat de publieke opinie met iedere Palestijnse dode zich tegen Israël keert.

Is het mogelijk dat Israël Hamas volledig uit kan roken?

- Niet waarschijnlijk. Hamas heeft honderden kilometers aan tunnels onder Gaza en daarbij kunnen ze hun wapens wegleggen en zich weer mengen onder de bevolking.

Als Israël serieus hoopt Hamas te kunnen wegvagen, dan geloven ze in sprookjes. Hooguit kunnen ze proberen Hamas zo te verzwakken dat een andere, meer gematigde, Palestijnse groepering de macht in Gaza terug kan nemen. Met Hamas kan Israël niet tot een vergelijk komen. Nu niet, nooit niet. Er komt dus zeker geen vrede zolang Hamas het in Gaza voor het zeggen heeft.

Met gematigder Palestijnen valt mogelijk wel een vrede te bewerkstelligen.

Uiteindelijk zal de Twee Staten oplossing er definitief moeten komen. Dat lijkt de enige serieuze lange termijn oplossing te kunnen zijn, maar Hamas wil daar niet aan, Die groepering wil alleen de vernietiging van Israël. Die fase is al voorbij.

Indertijd was Israël voor de Twee Staten oplossing, maar de Palestijnen en enkele buurlanden wilden dat niet. Die gingen toen liever nog altijd voor de vernietiging van Israël.

Ik zie daar geen oplossing in. Wat mij betreft is er wel een oplossing in een Twee Staten opzet. Dat zou dus het streven moeten zijn.

De schuld van dit probleem in het Midden Oosten ligt overigens niet alleen bij Israël. Engeland en Frankrijk hebben er hun rol in gehad en de Arabische staten rondom Israël hebben er ook aan bijgedragen. Die hebben weinig gedaan om een werkbare oplossing te zoeken en lieten de Palestijnen ook in deze situatie komen, omdat het in hun ogen Israël zou schaden en ze ook weinig op hadden met het Palestijnse volk. De meeste Palestijnen waren paria's in hun oorspronkelijke (Arabische) landen en trokken naar de omgeving omdat er mede door de investeringen van de joodse nieuwkomers werk en inkomen was. Terug konden ze niet, want hun papieren waren niet in orde omdat ze vertrokken voor er sprake was van gevestigde staten rondom Israël. Vaak konden ze niet bewijzen dat ze oorspronkelijk uit de streken kwamen die nu de landen Irak, Syrië, Libanon, Saoedi Arabië of Egypte vormen.

Daar waar indertijd in de oorsprong sprake was van enkele tienduizenden ontheemden, hebben we het nu over enkele miljoenen mensen die zich Palestijn noemen of voelen.


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto

De huidige daling in de crypto markt is vervelend voor wie er al inzat. Het is een prachtige kans voor wie nu begint! Ik heb een rekening geopend bij Mercury Redstone. Via hen beleg ik in een mandje crypto's en blijf ik steeds in een selectie van de top 25 crypto's beleggen. Een mooi moment om in te stappen! Gebruik kortingcode "Beursbox".

Open nu een account
 
 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd