Beursbox Nieuwsbrief Creditcard geblokkeerd

 
From: "Beursbox Nieuwsbrief" <tom@PROTECTED>
Subject: Beursbox Nieuwsbrief Creditcard geblokkeerd
Date: November 14th 2023
Online Lezen
 
Beursbox dinsdag, 14 november 2023
 
 

AEX 753,41 Dow 34.337 USD 1,07 Btc 34.281 Goud 1,946.23

 
 

In tien stappen succesvol beleggen

Collega Harm van Wijk schreef een interessant boek over beleggen. Je kan het hier gratis verkrijgen. (Je betaalt alleen verzendkosten!)

Kijk hier
 

Zit jij al in Crypto's?

Ik raad je dan aan eens een kijkje in deze shop te nemen! Ze hebben van alles om je crypto's veilig te bewaren!

 
 

Marktbeeld (Tom Lassing)

14/11 6:50

 • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een aandeel met een K/W van 2300 bespreken. Dat lijkt overdreven overgewaardeerd te zijn, maar de PEG ratio is vervolgens slechts 1,37. Nog steeds iets te hoog, maar dit aandeel is toch wel opmerkelijk. De omzet vervijfvoudigde de afgelopen drie jaar. Klik hier om er straks bij te zijn.

 • In Mississippi wist een blanke Republikein te winnen nadat negen stembureaus in zwarte wijken niet in staat waren om op tijd iedereen te laten stemmen. Ook een manier om de verkiezingen te winnen...

 • De burn-out, wie heeft hem nog niet? Maar liefst 1,6 miljoen mensen (Nederland) zeggen dusdanige klachten te hebben dat ze hem al hebben, of dreigen richting een burn-out te gaan.

 • Moody's heeft veel aandacht besteed aan het feit dat de staatsschuld van de VS onhoudbaar groot wordt. De schuld kreeg dan ook een lagere waardering van hen. Beleggers negeren dat feit echter nog altijd massaal en de stap had geen enkele invloed op de prijs voor de staatsobligaties en de rente er op.

 • De voormalige premier van het VK heeft verrassend genoeg een ministersbaan aangenomen in de huidige regering. Er zijn niet veel mensen gelukkig met deze stap.

 • Hyundai, Honda en Toyota hebben in hun Amerikaanse fabrieken de lonen verhoogd om daarmee een eventuele staking voor te blijven. Amerikaanse fabrikanten hebben veel geld verloren door recente stakingen en werkonderbrekingen.

 • Exxon gaat in 2027 lithium produceren voor autobatterijen. Ze hebben daartoe in Arkansas een potentiële mijn gekocht. Het moet daar de komende jaren ontwikkeld gaan worden.

 • Komt er nu toch weer een shut down voor de Amerikaanse overheid? De nieuwe speaker heeft een lastige taak voor zich liggen nu Republikeinen er onderling niet uitkomen en hij dus wel naar de Democraten zal moeten gaan om genoeg stemmen te krijgen. Aanstaande vrijdag is de deadline. Het huidige Republikeinse voorstel is wederom niet veel meer dan een uitstel van de zaak. Wordt het aangenomen, dan komen we over enkele maanden weer in dezelfde situatie.

 • Pak die gratis ounce zilver! Een gratis ounce zilver bij het openen van een nieuw goud999 account en storting en aankoop van edelmetaal ter waarde van tenminste 1000 euro! Kijk hier.

Video kanaal Beursbox.nl
 
 
 

Wat is NEO Finance nu eigenlijk? (Tom Lassing)

14/11 7:09

NEO Finance is een P2P crowdlending platform. (P2P staat voor person to person)

Het helpt Litouwse consumenten leningen te krijgen van Litouwse en andere Europese consumenten.

Die consumenten (uitleners) kunnen per lener tussen de 20 en 500 euro uitlenen.

Als iemand die een lening wil van 20.000 euro, dan begrijp je dat heel veel uitleners nodig zullen zijn om deze lening te vullen. Gemiddeld deelname bedrag door uitleners van geld is zoiets als 35 euro per lening.

De lener moet op basis van annuïteiten maandelijks rente en aflossing betalen. (En aan Neo Finance ook een percentage)

Doen hij /zij dat niet, dan pakt NEO Finance de opvolging op. Dat kost je als uitlener niets.

De meeste leningen worden keurig afbetaald. De meeste slechte leningen (met soms enorme vertraging) OOK. Iemand die te traag is met het betalen van rente en aflossing moet over de de laat betaalde lening ook rente betalen. Vertraging is dus achteraf vaak niet zo erg.

NEO Finance is administrateur. Je bent zelf contractant.

Als je een account bij NEO Finance opent, dan open je tegelijkertijd bij de Centrale Bank van Litouwen een rekening op je eigen naam aan. (Dezelfde tenaamstelling als je tegenrekening in eigen land gebruiken!)

NEO Finance kan niet aan dat geld komen, tot je een leencontract tekent waarin staat hoeveel ze voor die lening van die rekening af mogen halen.

Je kan het verstrekken van de leningen automatiseren.

Ik heb een (betaalde) cursus gemaakt waarin ik alles uitleg, zodat je de fouten en twijfels die ik maakte en had niet hoeft te doorlopen. 

Kijk hier voor de cursus en de link om een account te openen.

PS: Een betaalde cursus kopen HOEFT niet. Er zijn twee redenen om het niet te doen:

1. Je kan het echt zelf uitvogelen. Maar doorloopt dan dezelfde fases die ik doorliep. Dat kost tijd en geld

2. Al de info in de cursus heb ik ook gratis op Internet gezet, alleen dan moet je zelf er een kop en een staart aan geven. In de cursus heb ik alles netjes gestructureerd.

Kijk hier voor meer info
 
 
 

Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk

HOE IK EN MIJN KLANTEN GEMIDDELD 20,6% RENDEMENT PER JAAR BEHALEN IN MINDER DAN 5 MINUTEN PER WEEK DOOR HET MANAGEN VAN RISICO (OOK MET KLEINE PORTEFEUILLES)
Gratis training door Harm van Wijk

Hoe je rendement kunt maken met eenvoudige software zelfs als je nog geen kennis of ervaring hebt...
Hoe je je portefeuille beheert in 5 minuten per week...
Hoe kan je met een klein budget een mooi rendement behalen?

Kijk hier verder
 

Laat je Royaal uitkeren

Beleggers maken te weinig rendement. Om te veranderen moeten we andere afspraken met onszelf maken. Bijvoorbeeld een paar aandelen kopen die we nooit meer gaan verkopen. In feite zoals Warren Buffett het deed.

Lees hier verder
 
 
 

Litouwen (Tom Lassing)

14/11 7:35

Ik heb afgelopen donderdag en vrijdag gesproken met de medewerkers van NEO Finance uit Litouwen die hier in Nederland waren. Ze keken hun ogen uit. Met name over het feit hoeveel geld en bedrijvigheid hier is. 

Zoals ze zelf al zeiden, Nederland is het centrum, hier komt alles samen. Litouwen ligt aan het einde van de weg.

Dat maakt ondernemen in Litouwen echt een stuk moeilijker, mede ook omdat de inflatie daar hoog is.

Bedrijven in Litouwen moeten daarom innovatiever zijn dan in Nederland. Zeker als je internationaal iets wilt betekenen. Automatisering en digitalisering is daarom ook verder ontwikkeld dan hier.

Maar... Hier is de economie stabieler en makkelijker. Slechte ondernemers redden het hier ook. Er is zo veel geld.

In Litouwen moeten bedrijven snel schakelen en snel effectiever worden en blijven omdat inflatie de prijs van arbeid zo duur maakt. Werknemers moeten ook veel meer blijven leren om de enorm oplopende loonkosten te kunnen blijven verantwoorden. Werk dat geautomatiseerd kan worden, wordt dat ook heel snel.

Een bedrijf als NEO Finance heeft dan ook wel personeel, maar een vergelijkbaar bedrijf in Nederland zou veel meer personeel hebben. De mate van digitalisering die NEO Finance doorgevoerd heeft, kennen wij hier nog niet.    

De Litouwers schrokken ook van de prijzen hier.

Adverteren is hier 10 tot 30 keer duurder dan in hun eigen land. NEO Finance ziet Nederland voor hun business model als kernland, maar ze moeten dan wel heel effectief kunnen adverteren. Ze waren hoofdsponsor voor de Beleggersfair in Amsterdam, maar dat was 30 keer duurder dan een vergelijkbaar event in Vilnius.

Dat moet uiteindelijk dus wel terugverdiend gaan worden.

Open hier een account
 
 
 

Creditcard geblokkeerd (Tom Lassing)

14/11 8:00

Dit eerste stukje tekst leende ik van Joost van Buuren:

"‘Verdachte’ aankoop van 7,5 euro zet vakantie van weerman Frank plots op z’n kop: “We konden zelfs geen eten meer kopen”´

Tijdens een vakantie in de Verenigde Staten, werkte plots zijn kredietkaart niet meer. Financiële paniek alom! ´Met een propvolle winkelkar aan de kassa staan, en dan plots niet kunnen betalen. Veel mensen voelen hun hartslag omhoog gaan bij het idee alleen al, maar voor VTM-weerman Frank Duboccage en zijn gezin werd het werkelijkheid´. 

Dat is wat banken kunnen (want zij zijn uitgever van dergelijke kredietkaarten, Mastercard in het bovenstaand geval) en dat is wat banken doen. Ongeacht wat daarmee hun klanten kan overkomen. De eerlijkheid gebiedt ons erbij te vertellen dat zij dit doen omwille van extreem strenge wetgeving over misdaadgeld, financiering van terrorisme, en witwassen. Bij het minste ´verdachte´, al dan niet via AI logaritmen zo ingesteld, sluiten ze je rekening af. Of blokkeren ze je kredietkaart. En we mogen aannemen dat de Vlaamse weerman, brave man, alleen maar met ´t weer in de weer, géén banden heeft met internationaal terrorisme...(!)"

Het geeft goed aan waarom je ALTIJD cash bij je moet hebben en ook zoveel mogelijk cash blijft gebruiken. IEDEREEN kan dit overkomen. Mij overkwam het enkele weken geleden toen een in de ogen van de bank 'verdachte' overmaking er voor zorgde dat al mijn rekeningen bij die bank geblokkeerd werden. Ik heb daar toen ook over gescheven.

Cash is een alternatief op de credit card, maar eventueel kan je ook kiezen voor de debet card. Die kaart staat je eigen geld op. Ik heb er één van N26. Ik vind dat ideaal en heb er meer vertrouwen in dan in een credit card.

Overigens heb ik op dit moment weer een betaling van 80.000 dollar die "zoek" is. ABNAMRO haalde het al van mijn rekening, maar Chase heeft het nog altijd niet ontvangen. Keer op keer doen ze dezelfde onderzoeken en 'vergeten' de eerste conclusies. Het probleem is keer op keer dat er een bedrijf met de naam Pro Gain in Maleisië is dat naar verluidt de boycot van Noord Korea overtreden heeft. Keer op keer moet ik verklaren dat ik niets met die onderneming van doen heb.


 
 

Incasseer iedere maand dividend!

Inkomensgericht beleggen is vorig jaar een groot succes gebleken. U kunt nu ook dit jaar profiteren van deze manier van beleggen!

Klik voor nadere informatie
 

Investeer je gespaarde geld

Beleggingen vanaf 20 euro, rendementen tot netto 12%. Zeer betrouwbare partij. Kijk hier voor meer informatie.

 
 

Een vreselijk duur aandeel, is het terecht? (Tom Lassing)

14/11 8:38

Dit aandeel verloor meer dan 60% van de waarde en is dan nog extreem duur. Maar... er zijn redenen om dat terecht te vinden!

Ik ben niet snel enthousiast over belachelijk dure aandelen, maar hier zie ik een potentiële kans. 

Met een in te zetten stop loss is hier een eventuele trade mogelijk.

Kijk hier de video


Sponsor Beursbox
 
 
 

Index beleggen in crypto's

Ik ben zelf ook actief met het index beleggen in crypto's. Als die markt weer herstelt, zit ik er ook in, zonder dat ik ooit zelf een crypto transactie heb hoeven te doen voor deze belegging.

Kijk hier verder en gebruik de korting code Beursbox

 
 
Abonnement muteren
Copyright © 2023 Pro Gain BV
 
 • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
 • This mailing list is announce-only.

Beursbox Nieuwsbrief

Privacy Policy:

asd